Találatok a következő kifejezésre: A heti szoli (90 db)

Ha múlt héten szólt a párom a családi adókedvezmény igénybevételérõl, létezhet, hogy már meg is kapta az összeget?

Múlt héten szólt a fõnökének, hogy igénybe akarja venni a 3. éves fiunk után. Pénteken volt minimálbér, 10e-rel többet kapott. Már amiatt lehetett?

Legjobb válasz: Ahhoz nem elég szólni, hanem egy formanyomtatványt kell kitöltetni 2 példányban és a te munkahelyednek is le kell pecsételnie. Ha múlt héten "szólt", akkor is csak a márciusi fizetésével kapná meg

Ahhoz nem elég szólni, hanem egy formanyomtatványt kell kitöltetni 2 példányban és a te munkahelyednek is le kell pecsételnie. Ha múlt héten "szólt", akkor is csak a márciusi fizetésével kapná meg
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt én is így gondolom, de valami nem tiszta itt, ezért tettem fel a kérdést.
Akkor kérdezzétek meg a cég könyvelõjét
Az én férjem is egy héttel hónap vége elõtt jelentette be a babát, de mi formanyomtatványt is adtunk le. És õ is megkapta az adókedvezményt.
hármas, igen hónap vége elõtt egy héttel. de ha február 10-én szól, akkor is csak a márciusban kapja meg
Ja tényleg 5. válaszoló, igazad van! (3-as)

Heten vannak, mint a gonoszok. Ki volt az a hét gonosz? Kikről szól a mondás?

Legjobb válasz: A Hét gonosz szellem /ez már a mai címe/ egy õsi, akkád eposz, amely valószínûleg az i. e. II. évezredben keletkezett. Az egész eposz nem maradt fent, csak egy töredéke. Az eposztöredék egy istenek közötti háború (teomachia) történetét meséli el. Sem az eposz kezdete, sem a vége nem maradt fenn, így nem lehet tudni, hogy miért tört ki a háború és hogyan ért véget. A háború Anu az ég ura, valamint Enlil és Éa szövetsége között zajlott. Anu seregét a hét gonosz szellem alkotta, amelyek mindent elpusztítottak, ami útjukba került és mindenkit megfélemlítettek. A hét gonosz szellem a következõ volt: a Déli Szél, a Sárkány ("torkából soha senki nem szabadult"), a Párduc ("porontyainkat szájában ragadja el"), a Kígyó ("Az ijedelmes"), a Hím-oroszlán ("annak szive meghátrálást nem ismer"), a Vad Orkán ("isten és ember ellen egyaránt lázad"), és a Déli Vihar (ádáz bosszút áll bármelyik halandón). „ Alászáguldanak Imhullu vad szelével Adad eláradó hatalma, zavarok okozói, az istenség jobbján loholók. Villámként az égaljat beragyogják, Vért szomjazva váltig bolyonganak utakon. Lépkednek a távoli égen, Anu lakásán át- meg áthaladnak nincs ki szembeszállna vélük... ” – Részlet az eposzból Enlil és Éa az ég védelmét három istenre: Samasra, Szinre és Istárra bízta. A szellemek azonban Szint, (a holdat) viharfelhõvel takarták el, Samast és Adadot pedig elpártolásra bírták, míg Istár önként, érdekbõl állt Anu mellé. Enlil azonban nem nyugodott bele ebbe és Éától kért segítséget, aki fiát, Mardukot küldte a szellemek legyõzésére. Az eposz további része nem maradt fenn, így nem tudni hogyan ért véget a háború, az azonban biztos, hogy Marduk legyõzte a hét szellemet és megszabadította Szint a viharfelhõ fogságából.

A Hét gonosz szellem /ez már a mai címe/ egy õsi, akkád eposz, amely valószínûleg az i. e. II. évezredben keletkezett. Az egész eposz nem maradt fent, csak egy töredéke. Az eposztöredék egy istenek közötti háború (teomachia) történetét meséli el. Sem az eposz kezdete, sem a vége nem maradt fenn, így nem lehet tudni, hogy miért tört ki a háború és hogyan ért véget. A háború Anu az ég ura, valamint Enlil és Éa szövetsége között zajlott. Anu seregét a hét gonosz szellem alkotta, amelyek mindent elpusztítottak, ami útjukba került és mindenkit megfélemlítettek. A hét gonosz szellem a következõ volt: a Déli Szél, a Sárkány ("torkából soha senki nem szabadult"), a Párduc ("porontyainkat szájában ragadja el"), a Kígyó ("Az ijedelmes"), a Hím-oroszlán ("annak szive meghátrálást nem ismer"), a Vad Orkán ("isten és ember ellen egyaránt lázad"), és a Déli Vihar (ádáz bosszút áll bármelyik halandón). „ Alászáguldanak Imhullu vad szelével Adad eláradó hatalma, zavarok okozói, az istenség jobbján loholók. Villámként az égaljat beragyogják, Vért szomjazva váltig bolyonganak utakon. Lépkednek a távoli égen, Anu lakásán át- meg áthaladnak nincs ki szembeszállna vélük... ” – Részlet az eposzból Enlil és Éa az ég védelmét három istenre: Samasra, Szinre és Istárra bízta. A szellemek azonban Szint, (a holdat) viharfelhõvel takarták el, Samast és Adadot pedig elpártolásra bírták, míg Istár önként, érdekbõl állt Anu mellé. Enlil azonban nem nyugodott bele ebbe és Éától kért segítséget, aki fiát, Mardukot küldte a szellemek legyõzésére. Az eposz további része nem maradt fenn, így nem tudni hogyan ért véget a háború, az azonban biztos, hogy Marduk legyõzte a hét szellemet és megszabadította Szint a viharfelhõ fogságából.
Miután elmagyarázták az akkád gyökereket, elmondanám hogy ez egy 1943-as magyar film címe :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm)
a hét gonosz: Mephisto, Diablo, Baal, Andariel, Duriel, Belial, Azmodan legalább is ha a Blizzard Diablo trilógiáját nézzük :P

Mi bajom lesz? Akneroxid 10-et használok az arcomra, de el szeretnék menni most ezen a héten 2X szoliba.

Betájékoztatóban az áll, h kerüljük z INTENZÍV napozást, szoláriumot,az mit takar? Ez még belefér? Mi lehet a bajom?

Legjobb válasz: Szoli sokkal rosszabb mint a napozás... szóval nem kéne... nem viccbõl írják azokat bele.

Szoli sokkal rosszabb mint a napozás... szóval nem kéne... nem viccbõl írják azokat bele.
Amíg szeded inkább ne menj. Ezek a szerek sokkal fényérzékenyebbé teszik a bõrt. Csúnyán leégnél és utána a bõrös is foltos maradhat. És az arcodon. Megéri?
Bocsi: bõröd

Napoztam, elég jó színem lett. Tartani akarom a barnaságot szolival, elég heti egyszer elmenni? Vagy Többször? Mennyi időre érdemes?

Legjobb válasz: Én jártam képzeld naponta,uhh háááát...nem barna voltam,hanem sárga :D Ha ajánlani tudom,akkor elég heti 1× elmenned :)

Én jártam képzeld naponta, uhh háááát...nem barna voltam, hanem sárga :D Ha ajánlani tudom, akkor elég heti 1× elmenned :)
Szia. szerintem a heti egy szoli az kevés... a három, sok a kettõ tökéletes :) attól függ, hogy hány percre menj, hogy mennyire érékeny a bõröd...ha nem akkor szerintem heti kétszer 9 perc, az teljesen aktuális... szia

Szolárium! Csokicső! Ha egy héten 3x elmegyek 20 percre csokicsöves szoliba, szép barna leszek ara a hétre már? És meddig tarthat ez a barnaság?

Ha nem sokáig, akkor írjatok tippeket, mivel lehetne gyorsan, hatékonyan lebarnulni. 3 hét múlva lesz az esküvőm, és lefújást terveztem, de egy nagy seb lett a karomon, így azt ajánlotta a bőrgyógyász,hogy azt inkább ne.

Legjobb válasz: úristen, az maga lenne a megtestesült bõrrák..jesszusom

úristen, az maga lenne a megtestesült bõrrák..jesszusom
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy ezen a téren tudatlan vagy, de a nyári napfénybe sokszor több a káros anyag mint a szoláriumban, ráadásul a CSOKICSÕ új technológia, nem árt annyira a bõrnek. A bõrrák pedig hosszú évek folyamatos szolizás és nap alatt alakul ki.
A kérdező hozzászólása: Nem rendszeresen minden héten heti 3x 20 perc félre értés ne essék ! Csak egyetlen egy héten.. :)
Igen, nagyon tudatlan vagyok ám. Te mondod, aki képes lenne 60 percre szolizni egy héten.:) Buta vagy.
A kérdező hozzászólása: Egy évben 1x heti 60 perc.. Van ismerõsöm, aki heti 3x 30 percre fekszik be, és már évek óta jár, semmi baja nincs ! :)
Ilyen megterhelés mellett (fõleg ha még sose szoliztál) még csokicsõ mellett is csak szarrá égnél. Miért olyan fontos hogy barna legyél? Egyébként meg erre elõbb is gondolhattál volna, és akkor szépen fokozatosan barnulhattál volna. Ennek nem látom sok értelmét, de te tudod.
A kérdező hozzászólása: Írtam már, hogy lefújást szerettem volna, csak a sebem miatt az veszélyes. De szoktam jéárni 2 hetente 9 percre szoliba, de nem nagyon látszik meg sajnos mert nagyon fehérbõrû vagyok. Az hajam sötét és jól áll a sötét bõrszín
Szerintem jól megégnél. Én nem vagyok egy égõs típus, így is mielõtt bevállaltam volna a 15! percet elõtte voltam legalább 2x5 percet és 3x10 percet. És úgy képzeld el, hogy nekem már 2x15 perc után száraz és öreges kinézetû a bõröm hiába kenem. Épp ezért már a max amire megyek a 10perc. Nem tudom milyen az alapszined, de ha nem vagy hófehér akkor egy jobb szoliban ez a három hét alatt simán kapsz színt! Csak fokozatosan mert tényleg elég nagy a leégés kockázata 20 perccel :/
Igen, tényleg fokozatosan kezd el, de rendszeresebben mint két hét. Inkább hetente két alkalom, köztük legalább 2 nap kihagyással. Hogy mennyivel kezded, azt a bõrtípusod határozza meg, de ha eddig 9 percnél nem égtél meg, akkor kezdhetsz annyival. Ja és érdemes szolikrémet használnod. Nekem egyébként a csokicsõ vált be eddig a legjobban. Három hét után már látszódni fog. Sok boldogságot!:-)

1 hete vásárolt 1 gigás mp3 lejátszóm kijelzője eltünt. A zene szól villog is rajta a szín, de betűk azok nincsenek. Formázás hiba?

Mert visszavittem a boltba és azt mondta az eladó hogy sokan nem formázzák le és az a baj.Én nem így gondolom. Adott egy másikat.Persze formázással indítottam.Ez jó.Igaz hogy az 1 giga helyett kb.800 megánál kiírja hogy szüntessem meg az írásvédettséget, de mindegy.Nem kavarok.Elég ez a 800 mega is.Egyenl?re jó. Szóval, formázás nélkül elt?nhet az írás a kijelz?r?l? El?tte 1 hétig jó volt.

Legjobb válasz: Tudnám minek kell valami noname szart venni, ami egy hét után valóban meghal. Cseréltesd ki, a formázásnak semmi köze ehhez, simán szart vásároltál.

Tudnám minek kell valami noname szart venni, ami egy hét után valóban meghal. Cseréltesd ki, a formázásnak semmi köze ehhez, simán szart vásároltál.
A formázásnak semmi köze hozzá.
Nyugodtan menj csak vissza a boltba, és addig verd az asztalt, amíg olyanra nem cserélik, amilyet eredetileg vettél. 1 giga az 1 giga. Ha a kereskedõ nem tud mit csinálni, kérj árleszállítást. Végsõ esetben kérheted, hogy adják vissza a pénzed (úgy, hogy persze visszaadod a cuccot), és vedd meg máshol.
Beetettek a formázással... [email protected] vettél...

Igaz, hogy szoptatás alatt a heti 3-4 perc szoli a tejtermelődésnek is jót tesz (a meleg miatt)? Vagy ez is csak mese.

Legjobb válasz: Én heti kétszer járok 4 percre. Tejem ugyanannyi van mint volt(jó sok, nem is kap mást csak anyatejet), hátrányát nem érzem. Persze szoptatás elött letusolok, így ugyanugy bekapja mint mikor nem szolizok.

Én heti kétszer járok 4 percre. Tejem ugyanannyi van mint volt(jó sok, nem is kap mást csak anyatejet), hátrányát nem érzem. Persze szoptatás elött letusolok, így ugyanugy bekapja mint mikor nem szolizok.
Ezt még nem hallottam de lehet bent valami egyébként nekem azt tanácsolták hogy szoli elõtt a bimbókat takarjam le!

Barátnőm 7 napja szedi a symicia fogamzásgátlót és a hét nap után ugy döntött lefekszik velem elkeztük amit elkellet óvszer nélkül és betetem neki de szolt hogy fáj abba hagytuk elsem mentem?

az lenne a kérdésem hogy terhes lehet e enyitöl mán napok óta ezen jár az eszem és aludni sem nagyon tudok mert idegesít a dolog.köszönöm a válaszokat?

Legjobb válasz: A symicia, ha az elõírásoknak megfelelõen a ciklus elsõ napján kezdik szedni, azonnal hat. Ha utána 2-5 nappal, akkor hét nap múlva. A barátnõd nem lenne terhes ennyitõl, akkor sem, ha nem szedne, így még úgy sem. De egy kis helyesírást azt tanulhatnátok a dugás mellett. 32N

A symicia, ha az elõírásoknak megfelelõen a ciklus elsõ napján kezdik szedni, azonnal hat. Ha utána 2-5 nappal, akkor hét nap múlva. A barátnõd nem lenne terhes ennyitõl, akkor sem, ha nem szedne, így még úgy sem. De egy kis helyesírást azt tanulhatnátok a dugás mellett. 32N
"de nem tudom hogy menyi idõ mulva hat a fogamzásgátló amit szed" 1. Google-t ismered?? Akkor használd b-meg!!!! Fent van a tájékoztató neten. 2. Ha már annyira jóban vagytok, hogy dugtok, talán õt is megkérhetnéd, hogy mutassa meg a gyógyszer papírját. 3. Ha nem tudod, hogy hat-e, akkor mi a büdös retkes p.csiáért rakod bele gumi nélkül a f.szod??????
Tuti ikreitek lesznek..ezert faj neki..szajan veszi be es s pinaja fsj..ez tok normalis..:) ekkora hulyet...:DDDDD
A kérdező hozzászólása: komoly választ kérnék mivel a lánynak én voltam az elsõ eddig csak ujjaztam stb és a fogamzásgátlót is a havi görcsölések szempontyábol irta fel neki az orvos szerintetek terhes lehet enyitöl ?
"szempontyából"??? Hány éves vagy, 14? Nem, nem lesz terhes nagy vszínûséggel, mert meglepõ módon, a fogamzásgátló arra való, hogy megakadályozza a fogamzást. Meglepõ, mi?
A kérdező hozzászólása: 18 vagyok de nem tudom hogy menyi idõ mulva hat a fogamzásgátló amit szed azért parázok és nem tudom 7 nap alatt hatott e?
Ha nrm tuftok semmit s fogamzasgatlorol minek szedi be? Huzzal a farkadra ovszert azt nem lesz tuti meg egy ilyen hulye a vilagon...haszn alj ovszert es nem lesznek ilyenek a vilagon....

Való világ. Nem túl nagy kivételezés, hogy Olivérnek egy nagy szabályszegés miatt az volt a büntetése, hogy várnia kellett a büntetésre, most pedig Gigi (egy hét után) egy egész hétre szóló büntetést kap?

Mert persze a "néz?k szavazhattak", de csak három lehetséges közül, mind egy hétre szólt. És nem is volt olyan nagy kihágás, amit csinált, mint az Olivéré, hogy elmondta, hogy Bécit vinné ki. Nem szeretem Gigit, s?t, de ez már túlzás, hogy mit csinálnak. Persze tudom, hogy megrendezett, kamu, stb, de ebbe nem gondol bele az rtl, hogy a néz?k látják, hogy a fejesek hogy babusgatták az Olivérkéjüket?

Legjobb válasz: Jó csak egész mások a körülmények, nem írom le, láthattad te is hogy mi volt Olivérrel azokban a napokban az Anikó és Enikõ miatt, meg azt is hogy végülis miylen hatással volt rá szóval így beváltotta a hatását meg lett büntetve keményen. Gigi meg szép nyugisan várhatta a büntetést, kisebb is volt a súlya annak amit elkövetett, nyilván nem viselte meg az az idõ amíg nem tudta h mi a bünti.

Jó csak egész mások a körülmények, nem írom le, láthattad te is hogy mi volt Olivérrel azokban a napokban az Anikó és Enikõ miatt, meg azt is hogy végülis miylen hatással volt rá szóval így beváltotta a hatását meg lett büntetve keményen. Gigi meg szép nyugisan várhatta a büntetést, kisebb is volt a súlya annak amit elkövetett, nyilván nem viselte meg az az idõ amíg nem tudta h mi a bünti.
Szerintem Olivérnek elég nagy bûntetés volt az. Most tök mindegy, hogy Giginek 1 hét után adták, és 1 hétig tart, Olinak meg csak 3 napig tartott, akkor is durvább volt, mert ez is hozzájárult, hogy úgy kikészült idegileg. Azon emésztette magát egész nap, hogy vajon mi lesz a bûntetése.
Olivérnek az jóval nagyobb büntetés volt mintha bármi mást kapott volna, mert így bizonytalanságban tartották és õ azt gondolta hogy az Enikõvel kapcsolatos lesz a büntetés és ezen emésztette magát napokig. Gigit meg nem sajnálom, nagyon nem bírom.
Tény hogy nagyobb bûntetésnek tûnik Gigié, de Olivéré mégis nagyobb volt, hiszen láttad milyen idegbeteg volt? Amúgy meg nem is olyan nagy bünti ez. Simán elmutogatják egymásnak hogy mit akarnak. Mellesleg már meg is szegte tegnap a vetélkedõ közben.
Persze, egyáltalán nem nagy bûntetés. Béci beszélhet hozzá, õ meg mutogat. Bár a vetélkedõ alatt tényleg megszegte, de hát vissza kellett tartania, szóval ez szerintem nem gáz. Olivéré sokkal nagyobbat ütött.
Olivér tudta hogy ez lesz a bûntetése, csak megjátszotta magát, én már 2 nap után megmondtam barátnõmnek hogy az lesz a bünti hogy idegeskedik rajta mi lesz és a végén meg közlik hogy lejárt... szánalmas volt! olivér tudta jól hogy õt ezzel fogják meg!!!
A kérdező hozzászólása: Én is rühellem a Gigit... De õ is egy hét múlva kapta meg... Az Olivérnek meg mondták, hogy még bent kapja meg a büntetést, nem a párbajon.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!