Találatok a következő kifejezésre: A heteket beágyazódástól, (6 db)

A heteket a beágyazódástól, vagy a fogantatástól számolják?

Nekem még csak ajöv? héten kell megjönnie. De a méhem, furán, egyoldalúan van felpuffadva. A bal oldal domborúbb, mint a jobb, látványosan, és nyilalgat is bele, meg húzódik. Ez lehet a baba miatt, vagy ez csak beágyazódás? Mikor teszteljek?

Legjobb válasz: Nincs igazán étvágyam, reggelizek, meg vacsizok valami könnyût, halat, zöldséggel, mégis úgy érzem folyamatosan hízok és puffadok. Hatalmas a mellem, és a hasam is fel van puffadva. Olyan "nagynak" érzem magam.

A kérdező hozzászólása: Nincs igazán étvágyam, reggelizek, meg vacsizok valami könnyût, halat, zöldséggel, mégis úgy érzem folyamatosan hízok és puffadok. Hatalmas a mellem, és a hasam is fel van puffadva. Olyan "nagynak" érzem magam.
Egyik sem, az utolsó menstruáció idõpontjától. Ugyanis ez az egyetlen dátum, ami biztos (kivéve, ha valaki nem tudja megmondani), a fogantatás feltételezhetõen az utolsó mensi elsõ napjától számított 12-14. napon van, de van akinél késõbb, van akinél korábban, változó lehet. A pontos várható születési idõt késõbb épp ezért helyesbítik a 12. terhességi hét körül ultrahang alapján, az embrió méretei ekkor még nem egyéniek, tehát megállapítható a kora.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! De mi van ha mensi elõtt esik valaki teherbe, csak még megjön? Persze kevesebb mint szokott...
Az elõzõ válaszoló vagyok: még annyit hozzátennék, hogy ha a te szervezeted is "törvényszerûen" mûködik, akkor kb egy hete lehetett peteérésed, akkortájt foganhatott meg a baba, inkább ez beágyazódás lehet. De az is lehet, hogy neked csak most van peteérésed és épp ezt érzed. Tesztelni mindenképpen csak az elmaradt mensi napján, vagy az után érdemes. Egy valamit viszont nem értek! Te hogyan tudod megállapítani, hogy a méhed fel van puffadva? Csak mert normális esetben a szeméremcsont mögött van, csupán hasfalon át nem kitapintható (ezért szokta az orvos hüvelyen és hasfalon át való tapintással vizsgálni). Én speciel már elmúltam 12 hetes terhes, amikor felszállt a méhem a szeméremcsontom felé és saját magamnak is ki tudtam tapintani. Szóval ezt nem értem...
Ha attól tartasz, hogy már az elõzõ mensi elõtt megfogant a baba, akkor viszont tesztelj most, sok mindent nem veszítesz, max kicsit csalódott leszel. De akkor még mindig lehet reménykedni abban, hogy a jövõhéten nem jön meg és újra tesztelhetsz. A terhesség alatti mensirõl nincs tapasztalatom, nekem nem volt, de úgy hallottam, hogy jóval gyengébb, mint a normális és rövidebb ideig tart.
Ezt en sem ertem, h tudod kitapintani a mehedet? A dokinak is kell hozza ket kez, es be is kell tapintani.
Az utolsó menstruáció elsõ napjától.
A kérdező hozzászólása: És olyankor mi a helyzet ha az anyuka az elsö honapban még menstruàl?
Akkor meg kell várni az lsõ uh-t és az alapján számold majd.
Teljesen mindegy, hogy menstruál az anyuka az elsõ hónapban, ha elõtte levõ hónapban a nemvárt napján pozitívat tesztelt. A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolni, és 40 hétig tart.

A terhesség 40 hetét a megtermékenyüléstől vagy a beágyazódástól számítják?

Legjobb válasz: a terhesség 40 hetét az utolsó menstruációd elsõ napjától számítják!

a terhesség 40 hetét az utolsó menstruációd elsõ napjától számítják!
Így van. Az utolsó menses elsõ napjától számítva 40 hét! Azért, meg pontosan nem lehet tudni sem a fogantatás sem a beágyazódás napját.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!

A terhességet a megtermékenyítéstől, vagy a beágyazódástól számítjuk. A kimaradt mensi után mennyi hétre rá érdemes dokihoz menni?

Legjobb válasz: A terhességet az utolsó menzesz elsõ napjától számítják. Orvoshoz elõször 7-8 hetesen érdemes menni ( tehát 7-8 hét telt el az utsó menzesz 1. napjától!), addigra már lát is valami biztatót (szívhang) az ultrahangon.

A terhességet az utolsó menzesz elsõ napjától számítják. Orvoshoz elõször 7-8 hetesen érdemes menni ( tehát 7-8 hét telt el az utsó menzesz 1. napjától!), addigra már lát is valami biztatót (szívhang) az ultrahangon.
Az utolsó menses elsõ napjától számítjuk. Én úgy a hatodik hét körül mennék, már akkor is láthat a doki akár szívhangot is. Azért nem várnék, mert jobb ha kizárja méhen kívüli terhesség lehetõségét. És persze minél hamarabb látni szeretném a babámat. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, már tiszábban látok!
Én amint éreztem, h terhes vagyok.A kimaradt menzesz alatt.Tehát mivel az utolsó menzesz elsõ napjától kell számolni, ezért 4hetesen.Azért mentem olyan hamar, h minél elõbb tudjak szedni magzat erõsítõt, terhesvitamint és folsavat.Sajnos volt egy vetélésem és ezért siettem, de folsavat egyébként is a terhesség elején kell szedni.

Kb. a beágyazódástól kezdve (1 hete) fájnak a melleim, és ezt émelygés is kiséri, meg fehér folyás. Még van 1 hét a nemvárt mensiig! Lehet baba a dologban?

Legjobb válasz: Szia! Általában a hányinger késõbb jelentkezik. De ugyebár nem vagyunk egyformák. Velem az történt, hogy több egymást követõ hónapban is hasonló tüneteim voltak, és mégsem voltam terhes,de én már annyira akartam a babát, hogy a szervezetem igy reagált rá.

Szia! Általában a hányinger késõbb jelentkezik. De ugyebár nem vagyunk egyformák. Velem az történt, hogy több egymást követõ hónapban is hasonló tüneteim voltak, és mégsem voltam terhes, de én már annyira akartam a babát, hogy a szervezetem igy reagált rá.
LEHET BABA!!!nekem is ugyanígy, ugyanezek a tünetek voltak!remélem sikerûl nektek!!
Szerintem ráérsz tesztelni, ha nem jön meg. Persze lehet baba a dologban, de ne éld bele magad. Minden kiderül egy hét múlva. Sok siker!:)

Pont 1 héttel (max) a nemvárt előtt hasszúrka. Ha nem beágyazódástól, akkor mitől lehet? Closti befolyásolhatja?

csomóan kérdezik, h 9-11 dpon hasszúrka jelenthet-e beágyazódást és a válaszok aránya nagyjából fele-fele igen-nem. Én csak azt nem értem, h ha nem terhesség lesz belőle, akkor mi okozhat ilyen tüneteket? Konkrétqan a bal petefészeknél éreztem tegnap egész nap újra meg újra, és legkésőbb tegnaphoz egy hétre (nem) kéne megjöjjön. Ez a 2. clostis hónapom, esetleg a gyógyszer okozhatja? meg volt viszonylag sok fehéres-sárgás krémesebb folyás, de fertőzés nincs. Légyszi írjatok, mert olyan nehéz mindig a ciklus vége, és már nem értem miért vannak ilyen jelek, ha utána rendszerint semmi eredménye.

Legjobb válasz: Szia! Azért olyan vegyesek a válaszok, mert ezeket a tüneteket nem a baba okozza, hanem a normál hormonmûködés. Van akinek sikerül, van akinek nem. Igazi babás tünetek csak a nemvárt után jelentkeznek, de addigra már a teszt is kimutatja. Én minden ciklusban érzek szurkálást, de lehetetlen a babásodás, mert a petevezetékeim el vannak záródva. A closti annyiban befolyásolhatja a dolgokat, hogy rendes peteérést csinál, és megdolgoztatja a petefészkeket. Ha egyébként gond van nálad ezzel, akkor érhet ez a tünet meglepetésként. A fokozott folyás is lehet ennek következménye, ha tényleg nem fertõzés. Jelekre sajnos nem lehet adni, ki kell várni a ciklus végét és tesztelni. Drukkolok hogy pozitív legyen! :-)

Szia! Azért olyan vegyesek a válaszok, mert ezeket a tüneteket nem a baba okozza, hanem a normál hormonmûködés. Van akinek sikerül, van akinek nem. Igazi babás tünetek csak a nemvárt után jelentkeznek, de addigra már a teszt is kimutatja. Én minden ciklusban érzek szurkálást, de lehetetlen a babásodás, mert a petevezetékeim el vannak záródva. A closti annyiban befolyásolhatja a dolgokat, hogy rendes peteérést csinál, és megdolgoztatja a petefészkeket. Ha egyébként gond van nálad ezzel, akkor érhet ez a tünet meglepetésként. A fokozott folyás is lehet ennek következménye, ha tényleg nem fertõzés. Jelekre sajnos nem lehet adni, ki kell várni a ciklus végét és tesztelni. Drukkolok hogy pozitív legyen! :-)
A kérdező hozzászólása: Hú köszi a választ, na ez tûnik végre érthetõ és reális elképzelésnek, mert sok találgatás után ebben van logikus magyarázat! szóval ha nem is az, amit annyira jó lenne hallani, h persze tuti baba van, azért mégiscsak jó hír, mert ezek szt legalább vsz elkezdtek mûködni a hormonjaim és remélhetõleg nem a ciszták dolgoznak... Én csak azért vagyok bizakodó (vagy bemesélõs) mert szúrkálásokat éreztem már korábbi ciklusokban is, nem mindig, de párban, viszont most sokszor uott éreztem és inkább erõsebb nyilallást. De akkor ezek szt annak sincs semmi köze a beágyazódáshoz? Akkor visznt miért egy pontban érzem mindig? Arra is gondoltam, h egy tüszõ próbálkozik megrepedni azt érzem, de akkor miért ilyen késõn és miért a méhem bal oldalán? (sztem félidõben volt pém, mert majdnem egyforma erõs volt a 2 csik ovu teszten, szóval hacsak nincs újra pém - ami gondolom azért elég ritka - akkor ez mástól kell legyen. Ha ezekhez is hozzá tudtok szólni nagyon szívesen vennék hasonlóan átgondolt válaszokat! és köszi mégegyszer!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!