Találatok a következő kifejezésre: A hernyók miért élénk (1 db)

A hernyók legtöbbje miért élénk színű?

Legjobb válasz: Az élénk színû állatok (ennél fogva egyes hernyófélék is) kellemetlen ízûek, mérget tartalmaznak vagy fájdalmasan képesek szúrni, tehát a színük tulajdonképpen egy védekezõ módszer az ellenségeik figyelmeztetésére. Ezt a rájuk vadászó fajok megtanulják, így kerülik ezeket az állatokat.

Az élénk színû állatok (ennél fogva egyes hernyófélék is) kellemetlen ízûek, mérget tartalmaznak vagy fájdalmasan képesek szúrni, tehát a színük tulajdonképpen egy védekezõ módszer az ellenségeik figyelmeztetésére. Ezt a rájuk vadászó fajok megtanulják, így kerülik ezeket az állatokat.
Védekezésképeen a madrak ellen. A katica is ilyen, mert a színes bogarakat nem szeretik a madarak.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyibe kerül egy asztal a Pécsi vásárban?

Állatot szeretnék árulni.

0

Milyen cuccok kellenek egy degunak?

Két degut kapok szülinapomra egy fiút és egy lányt és nem tudom miket vegyek nekik.

4

Volt szerelmem papagáját nagyon szerettem, sajnos két éve meghalt de a sírjára mindig viszek virágot. Most új párom van, hogy mondjam el neki, hogy gondozom a volt párom papagájának a sírját? Nem akarok sértődést.

8

Miért válnak meg egyesek költözés miatt az állataiktól?

Annyi ilyen hirdetést olvasok, és nem értem. Másoknak nem evidens, hogy ha állata van, vele együtt költözik? Albérlet esetén is lehet találni bőven olyat, ahol engedik a kisállatot. Megmondom őszintén, én ezt nagyon rossz kifogásnak tartom, és úgy érzem, így akarnak tőlük megszabadulni. Mit gondoltok?

6

Kicsit belevágtam a bőrébe, mit tegyek, lehet baj?

Macskám szőréből kivágtam egy csomót, de belemozdult és kis V alakban van rajta egy vágás, nem több 3 mm-nél. Nem vérzik neki és nem is látom, hogy fájna neki (nem nyalogatja, vagy mutatja fájdalom jelét). Hagyjam, vagy érdemes lekenni valamivel?

1

Hol tudom megnézni a Domino, a csodadelfin című filmet?

Kicsiként láttam a filmet egyszer, és azóta sehol nem találom. Se neten, se DVD-n... sehogy. Pedig nagyon szeretném megnézni még egyszer!

5

Mi lehet a véleménye az állatoknak az emberekről?

Mit gondolhatnak róluk?

3

A vadászgörények büdösek?

Egy kisállat-ötlet lenne,de nem sokat tudok róla.Leginkább olyanokat kérdeznék akiknek van/volt görénye és hogy mekkora hely kell neki kb,nagyon büdös-e,tehát egy kis segítség kellene.Még utána fogok nézni,csak tapasztalt gazdikat kérdeznék.Nagyon szeretem amúgy az állatokat,nyáron is összeszedek mindent:DDde aztán persze el is engedem őket (ha megkérhetlek titeket,az idióta beszólásokat tartogassátok másnak,mert már nagyon elegem van belőle!Segítséget szeretnék kérni)

5

Hogy lehet vadászatra tanítani állatokat?

Szeretnék venni vagy kutyát vagy vadászgörényt egyrészt házikedvencnek de be akarom tanítani vadászatra.
Hogy lehet ezt és kell hozzá valami engedély?

0

Cila és kutya tartók, nem gondoljátok hogy ez nagyon undorító meg fertőzésforrás?

A cilák is meg a kutyák is nagyon sokszor a saját végbelüket, puncijukat, péniszüket nyalják, melyiknek mi van aztán mivel állatok fogat nem igazán mosnak meg nem is fürdenek és utána meg a gazdájukat nyalják. Nem nagyon undorító ez?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!