Találatok a következő kifejezésre: A helyzetjelző és a (19 db)

Miért mániájuk a kamionosoknak a ködlámpát használni nappal a tompított fényszóró helyett? Sokszor látom, hogy csak a helyzetjelző és a ködfényszóró ég nekik.

Legjobb válasz: Én leginkább ezt személyautóknál vettem észre, pedig munkám során összefutok jópár kamionnal.

Én leginkább ezt személyautóknál vettem észre, pedig munkám során összefutok jópár kamionnal.
Ez a bizonyos köcsög személyautósok mániája is. Nagyon tudom utálni! Hiába villogok rájuk, nem értik a problémámat.
Én speciel nem szoktam ködfényszóróval büntetni, csak kivilágítatlan országúton kapcsolom be. Mivel rendesen be van állítva és "köd alá" világít így nem vakít.

Opel Corsa c autón hogyan kell kicserélni az első helyzetjelzőt és a hátsó rendszámtábla világítást?

Legjobb válasz: Elöl:mûanyag kupakot lecsavarod,alatta van a foglalat,5w-tos üvegtalpas izzõ kell bele.Ugyan ez az égõ megy a rendszámhoz is,a mûanyag pöcköt megnyomod csavarhúzóval,és már hozzá is fértél.

Elöl:mûanyag kupakot lecsavarod, alatta van a foglalat, 5w-tos üvegtalpas izzõ kell bele.Ugyan ez az égõ megy a rendszámhoz is, a mûanyag pöcköt megnyomod csavarhúzóval, és már hozzá is fértél.
A jobb elsõvel szerencséd van, a balosnál sajnos kevés a hely, és összekaszabolod a kezed, hacsak nem veszel fel vékony kesztyût.. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, sikerült kicserélnem. Az lenne még a kérdésem, hogy milyen tipusú izzókészletett kellene vennem hozzá, hogy mindenbõl legyen itthon tartalék ilyen esetre. 2001 es évjáratú 1.2 es.
H4-es. Így kell kérni. Abban minden típusú izzó és biztosíték benne van ami egy C Corsához kell.
A kérdező hozzászólása: Megnéztem képen egy ilyen h4 es készletet, de nem hasonlítottak rá az izzók amiket a kocsiban láttam. Lehet, hogy a kép volt rossz? Szervízkönyvet vagy valami szerelési útmutatót honnét tudok letölteni? Az opel oldalán már csak A d corsa van.
Basszus, nem jól írtam! H7-es. :) http://www.argep.hu/trend/H7IZ/H7-izzokeszlet.html

Engedélyezett motorkerékpáron a kiegészítő helyzetjelző és a pótféklámpa?

Engedélyezett e motorkerékpáron az els? kiegészít? helyzetjelz?, a tompított fényen kívül 2 db fehér vagy sárga kislámpa valamint a hátsó pótféklámpa ?

Legjobb válasz: Szerintem engedélyezett. Azért biztos nem szól a rendõr, hogy több "lámpád" van. Azért viszont annál inkább, hogyha semmilyen lámpád nincs.

Szerintem engedélyezett. Azért biztos nem szól a rendõr, hogy több "lámpád" van. Azért viszont annál inkább, hogyha semmilyen lámpád nincs.
A pótfék biztos engedélyezett mert emelt dobozokon van olyan verzió amin körbe van kiegészítõ lámpa, de helyzetjelzõ az a gyári lehet csak. Magyarán ha leállítod valahol akkor hátul a lámpatesten belül világíthat a hátsó lámpa ami bekapcsolt világításnál is megy, elöl meg a fényszóróban a kimondottan helyzetjelzõnek épített lámpa pár Wattal. Másról nem tudok h engedélyezett lenne.
A kérdező hozzászólása: Létezik a jelenség, amikor a motorkerékpár egy szem fényét a szembejövõ úgy értelmezi, hogy az egy távol lévõ autó lámpái. Ez ellen segít a Magyarországon nem engedélyezett, de a hatóságok által elnézett, irányjelzõbe épített helyzetjelzõ. A lámpa két oldalán világító sárga fény már messzirõl jelzi a motorkerékpár térbeli helyzetét, és kizárja a tévedést. Nem véletlen, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a világítás ilyen bekötése az elfogadott.
Ja már értem te olyan harley féle 2 tartalék refire gondoltál, ami olyanná teszi a motort mint egy guruló karácsonyfa! Na szóval a jenkikrõl eddig is tudtuk hogy a legnagyobb állatságot is képesek kitalálni, és az se segít rajtuk. Motorral meg az út szélére lehúzódva a helyed ugyanúgy mintha bicikliznél mert semmi különbség a kettõ között max az h az egyikben motor van. nekem érdekes a gyári 1 lámpán kívül nincs semmi és eddig nem sodort el senki sem az elmúlt 5 év alat pedig azzal járok be naponta. Arról meg más sem tehet ogy minõsíthetetlenül szarok az utak és képtelenek kiszolgálni a forgalmat. Javaslatom: forgalmasabb 2 számjegyû fõúton közlekedj inkább kisbusszal vagy annál nagyobb jármûvel pl Kama3, azzal tuti h nem baszakodnak!
A kérdező hozzászólása: Valószínüleg nem teljesen jól tettem fel a kérdést azzal, hogy a helyzetjelzõ szót használtam. A fényszóró mellett olyan 2 db. lámpára gondoltam ami menetközben is világít (nem ködlámpa mint a Honda Deauville kiegészítõ tartozékai között szerepel), de a helyzetjelzõ fénynél erõsebben. A funkciója tulajdonképpen a helyzetjelzés, a motor szélességének érzékeltetése, hogy pld. nem kerékpár. Sok ilyet látni az új nyugati motorokon gyárilag felszerelve. Egyszer majdnem elsodort egy kamion ennek a hiánya miatt. Jó lenne ha törvényes lenne a használata. Az erre vonatkozó rendeletet keresem.


A kérdező hozzászólása: Köszi.

A bal reflektorom nem ég. Már tettem bele vadiúj izzót, kicseréltem a biztosítékokat is, de a reflektor nem ég, csak a tompított és a helyzetjelző. Mi lehet a baj? Kábel esetleg?

Opel Manta Berlinetta 2.0-ról van szó

Legjobb válasz: Ilyenkor szoktam a fényszóróra diszkréten rávágás eszközét alkalmazni :-) Ha megjavul tõle, akkor kontakthiba. Ha nem, akkor meg kell nézni, hogy a foglalatra csatlakozik-e a vezeték (néha leesik). Utána fogsz egy próbalámpát és elkezded lelámpázni a rendszert a biztosítéktól a kapcsolón át a fényszóróig (egy kapcsolási rajz sokat segít, legalább tudod, milyen színû vezetéket keress, a távfény száma a német autóknál 56b szokott lenni). Ezzel nagy valószínûséggel megtalálod, hol indulnak el rossz irányba az elektronok.

Ilyenkor szoktam a fényszóróra diszkréten rávágás eszközét alkalmazni :-) Ha megjavul tõle, akkor kontakthiba. Ha nem, akkor meg kell nézni, hogy a foglalatra csatlakozik-e a vezeték (néha leesik). Utána fogsz egy próbalámpát és elkezded lelámpázni a rendszert a biztosítéktól a kapcsolón át a fényszóróig (egy kapcsolási rajz sokat segít, legalább tudod, milyen színû vezetéket keress, a távfény száma a német autóknál 56b szokott lenni). Ezzel nagy valószínûséggel megtalálod, hol indulnak el rossz irányba az elektronok.
Valószínûleg kontakt hiba.

A helyzetjelző ködlámpa és a ködfényszóró nem ugyanaz, ugye?

Most tanulom a KRESZt és egy kérdésen megakadtam...

Legjobb válasz: köszi, van egy olyan kresz kérdés, amit akkor nem értek: Szabad-e erõs ködben a várakozó gépjármûvön hátsó HELYZETJELZÕ KÖDLÁMPÁT használni? A válasz az hogy igen, csak maga a kérdést nem értem, mi az hogy helyzetjelzõ ködlámpa, az most melyikbe tartozik?

A kérdező hozzászólása: köszi, van egy olyan kresz kérdés, amit akkor nem értek: Szabad-e erõs ködben a várakozó gépjármûvön hátsó HELYZETJELZÕ KÖDLÁMPÁT használni? A válasz az hogy igen, csak maga a kérdést nem értem, mi az hogy helyzetjelzõ ködlámpa, az most melyikbe tartozik?
A kérdező hozzászólása: Hmmm, én úgy tudtam, hogy a távolsági fényszóró ugyanaz mint a reflektor.
Jól megkevertétek szegénykét :( Nem használható helyzetjelzõ ködlámpa álló jármûvön, csak olyan MOZGÓ jármûvön, amely a látási viszonyok miatt egészen lassan tud haladni. Egészen lassú haladás: - autópályán és autóúton 60 km/h, - egyéb úton 25 km/h. A helyzetjelzõ ködlámpa a világítástól függetlenül, külön kapcsolóval kapcsolható. (Elõírás)
Ködlámpa = ködfényszóró. Ugyan az a kettõ. A helyzetjelzõ más. az az amikor világítást kapcsolsz és csak 1-et fordítasz a kapcsolón. Ha neg kettõt akkor van távolságin. Ezen kívül még a reflektor van.
A gépkocsi bal hátsó részén elhelyezett kiegészítõ piros színû lámpa amit külön kapcsolóval lehet mûködtetni. Erõsebb fényû mint a féklámpa. Tudtommal álló helyzetben nem lehet használni. A gépkocsi elején alul jobb és bal oldalt elhelyezett erõs fényû lámpa a ködfényzóró, ezeket is csak mozgó jármûvön lehet használni.
Távolsági = reflektor + van a tompított amit mindíg használsz városban vároon kívül este. Reflektor amit csak akkor használsz ha elõtte nem megy autó illetve szembe se jön.
A kérdező hozzászólása: Elõzõ hozzászólónak: még erõs ködben sem használhatjuk álló jármûvön a helyz.ködlámpát? amúgy köszi mindenkinek
Én erõs ködben álló helyzetben biztos bekapcsolnám, nem akarnám, hogy valaki belém jöjjön, egyébként kit érdekel, hogy tilos?
Az autók többségét gyárilag felszerelik hátsó úgynevezett ködzárófénnyel amit másnéven szoktak helyzetjelzõ ködlámpának hívni.Külön kapcsolóról lehet mûködtetni, a jármû hátulján van a lámpa elhelyezve vagy bal vagy jobb oldalon de egyes gyártók a rendszám alá középre helyezik(pl.:Ford Focus, Suzuki Swift.)

Lehet közelekdni úgy, hogy a helyzetjelzö viágit csak, és mellette a ködfényszórót kapcsolom be tompitott fény helyet?

Állitólag 2008 01.01-töl már lehet igy is közlekedni, a rendör sem büntethet érte..

Legjobb válasz: Nem jol tudod, mert ködlámpát csak rossz látási viszonyok között használhatsz, helyzetjelzõt magába nem, csak új kiegészítõ speciális lámpával. (2 w)

Nem jol tudod, mert ködlámpát csak rossz látási viszonyok között használhatsz, helyzetjelzõt magába nem, csak új kiegészítõ speciális lámpával. (2 w)
Az ilyen jellegû kérdéseket a 6/1990. számú KÖHÉM rendelet szabályozza. Az aktuális változatban az szerepel, hogy a ködfényszóró elektromos bekötésének olyannak kell lennie, hogy a helyzetjelzõkkel egyidejûleg, illetõleg az után legyen bekapcsolható, hogy a helyzetjelzõket bekapcsolták. Tehát elméletileg lehet úgy közlekedni, hogy a helyzetjelzõ és a ködlámpa ég. Erõs ködben, sûrû hóesésben, rossz látási viszonyok között. Ha nincs rá szükség, tompított fényszóró helyett NEM használható.
hát, elvileg a ködfényszóró nem arra van... nem is világít ki megfelelõen, és zavaró a szembejövõknek ha nincs köd, úgyhogy szerintem nem lehet így közlekedni + nem is hallottam errõl az új szabályról.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat!

Be lehet valahogy úgy kötni a ködlámpát, hogy helyzetjelzőként is funkcionáljon? Úgy értve, hogy felteszem a normál helyzetjelzőt és világít alul is és akkor se alszik ki ha tompitottat kapcsolok (bár a rendes helyzetjelző se, de mindegy)

Szóval valami kis kütyü létezik ami leveszi az áramot, hogy kb. annyira világítson mint egy helyzetjelz?? Csak simán rákötném mindkét oldalon. (a normál helyzetjelz?t?l vinnék le áramot) rossz ötlet?

Legjobb válasz: Ködlámpát tompított nélkül TILOS használni, azzal együtt is csak akkor, ha az idõjárás megköveteli, azaz köd van, mint a neve is jelzi; és csak lakott területen kívül. Ezt valahogy sok ember nem érti meg, vagy az õ fejükben mindig köd van, mert rengetegnek ég éjjel-nappal...

Ködlámpát tompított nélkül TILOS használni, azzal együtt is csak akkor, ha az idõjárás megköveteli, azaz köd van, mint a neve is jelzi; és csak lakott területen kívül. Ezt valahogy sok ember nem érti meg, vagy az õ fejükben mindig köd van, mert rengetegnek ég éjjel-nappal...
rossz.
A kérdező hozzászólása: Elvileg izzó csere nélkül is meg leheet oldani, csak a fényét kell levenni, pl. mint a mûszerfal világításét is lehet szabájozni. Koma, ha kivered a ködlámpámat attól szúrófény lesz ami jobban vakít, mivel nem töri meg a foncsor a fényt. Amúgy meg a jól beállított ködlámpa nem zavarhat mivel az ugye a köd alatt világít.
Na...erre lennék én is kíváncsi!
Szerintem nem kell itt senkinek szétverni az autóját bézbózütõvel :-) A kérdezõ szerintem kicsit fogalomzavarban van és õ valójában DRL-ként(Daytime running lamp-nappali menetfény) szeretné használni a ködlámpáját. Csakhogy a DRL egy kicsit más mint a ködfény, de nem megvalósíthatatlan, mivel pl az újabb ©kodáknál egy lámpatestbe van építve a DRL a ködfényszóróval. Igazából szerintem, ha jó helyen van a lámpatest akkor egy izzócserével és helyes bekötéssel meg lehetne oldani. De engem is érdekelne, hogy ha "E" jelzéssel ugyebár el van látva a gyári ködlámpa, akkor azt máshogy kötve, más izzóvak lehet-e használni DRL-ként, úgy, hogy az annak minden feltételét teljesíti.
Jó, felõlem nézz két napig folyamatosan ködlámába. Nekem mindegy. Egyszerûen rühellem azokat (azt hiszem jogosan) akiknél köd csak agyon belül van, de ködlámpával közlekednek. Vannak picit értelmesebbek köztük, akik ha odaérnek valaki mögé lekapcsolják a ködlámpát. De hogy a kérdezõnek nem az állóhelyzeti jelzés miatt kell, hanem a "flesselés" miatt, mert "olyan [email protected] jól néz ki", na ilyenek még jobban is járnak ha a baseballütõ büntet, mint a rendõr.
Nem vettem magamra, hiszen nekem tuti nem vered ki a ködlámpám, hiszen nincs. Csak ezt az undorító hozzáállást utálom, h na én vagyok a helyi terminátor, ködlámpázol, szétverem köcsög , majd én megmutatom...
Elvileg megoldható, de mivel a KRESZ szabályai nem engedik, ezért nem érdemes foglalkozni vele.
"Mekkora agresszív bunkó barom, akinek ez a legnagyobb baja" Nem ez a legnagyobb bajom. De ha neked tetszik, élvezd. "Hozzáteszem, nekem nincs is ködlámpám." Akinek nem inge... Kár, hogy ezt mindenhol hozzá kéne tenni, mert vannak olyan értelmes emberek, akik magukra veszik akkoris, ha nem rájuk vonatkozik.
Mekkora agresszív bunkó barom, akinek ez a legnagyobb baja : Beköttetheted felõlem, megoldható, de hogy be fogom verni a ködlámpádat az elsõ alkalommal amikor megpróbálod kiégetni vele a szemem (nem látsz mögöttem két méterre???), az biztos. Hozzáteszem, nekem nincs is ködlámpám...
"abban az esetben ha valamelyik oldali izzód kiégett." A legközelebbi szervízig, ahol kicserélik a kiégett izzót... Attól, hogy nem kötelezõ az izzókészlet, mert jó részét nem egyszerû cserélni, még nem járhatsz kiégett izzóval. Plusz ha bekötöd helyzetjelzõként, amit ugye a nevébõl fakadóan a helyzeted jelzésére használsz, tehát az ÁLLÓ jármûvön, igen hamar le fog merülni. Beköttetheted felõlem, megoldható, de hogy be fogom verni a ködlámpádat az elsõ alkalommal amikor megpróbálod kiégetni vele a szemem (nem látsz mögöttem két méterre???), az biztos.
A kérdező hozzászólása: Egyébként pedig ma már akár tompitott nélkül is SZABAD használni. Sõt mondok jobbat, még augusztusban is felkapcsolhatod abban az esetben ha valamelyik oldali izzód kiégett.
A kérdező hozzászólása: Helyzetjelzõként funkcionálna! Kamionokon, terepjárrókon van szúrófény, még lakott területen belül is világít, mint helyzetjelzõ.
Ez elég rossz ötlet szerintem és szabálytalan is egyszerûbb ha veszel egy LED-es DRL menetfényt "E" és "RL" jelzéssel ellátva abba senki nem köthet bele.

Megengedett-e a színes rendszámtábla megvilágítás és a színes első helyzetjelző használata?

Egyre több autóval lehet mostanában találkozni, amin kék, zöld és piros(!) els? helyzetjelz? és kék, zöld vagy lila a hátsó rendszám megvilágítása.

Legjobb válasz: Hát, engem megbüntettek a kék helyzetjelzõ miatt...

Hát, engem megbüntettek a kék helyzetjelzõ miatt...
Nem megengedett! A rendszám megvilágításnak fehérnek kell lenni (hátsó irányba nem világíthat) az elsõ helyzetjelzõnek szintén, a hátsónak pirosnak.
Idézet a kresz elõirásaiból: "Gépjármû elõrefele: CSAK kadmiumsárga és fehér fényt bocsájthat ki Gépjármû hátrafele: CSAK kadmiumsárga, és piros fényt bocsájthat ki."
Ha megállít a rendõr akkor ott helyben kicseréltetheti veled, vagy büntit ír. Arra meg 0 az esély hogy elküldjön rendkívüli mûszakira. Ilyen undorító "karácsonyfa lessz a buzukiból" tuningot nem ajánlom. Amellett egy jó tuning nem a kresz megsértésével kezdõdik hanem optikával vagy motorikusan.
Fújj ne akarj ilyen undorító tunyingot:P
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem akartam és nem is akarom így "tunningolni" az autómat. Kíváncsi voltam mások véleményére és már látom, hogy a válaszolók hasonlóan gondolják, mint én. Minden választ hasznosnak tartottam! Mégegyszer: köszönöm mindenkinek a válaszát!
Én egyébként úgy tudom, hogy nem büntethet az elsõ helyzetjelzõ lámpa más színû világítása miatt. (nem tompított) Én azt hallottam hogy csak megegyezõnek kell lennie a két lámpának. Szóval nem lehet az egyik kék a másik pedig piros. De mégegyszer, nem tompított hanem helyzetjelzõ lámpáról beszélünk.
De MEGBÜNTETHET, és a helyzetjelzõ is meg a tompított is kadmium sárga és fehérnek kell lennie, épp fél órája állítottak meg és ebbe bele kötöttek, hogy "mikor fogja kicserélni?" meg hogy legközelebb ha találkozunk és így lesz elveszi a forgalmimat, és megbüntet. Errõl ennyit egyébként meg tényleg semmi értelme ilyet rakni bele. Többek közt ezért is.

Golf IV Fényszóró kapcsoló kiszerelése hogyan? Mikor felkapcsolom csak helyzetjelzõ müködik a tompitott és fényszóró nem ezért valószínû csere lesz.

Legjobb válasz: ha minden igaz: kihúzod a tekerõjét magad felé és eltekered akkor jön ki az egész vacak

ha minden igaz: kihúzod a tekerõjét magad felé és eltekered akkor jön ki az egész vacak
A kérdező hozzászólása: Akkor kapcsol ködlámpát ha kihúzom vagy 0 állásba kell tekerni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!