Találatok a következő kifejezésre: A helyzetjelző és (19 db)

Miért mániájuk a kamionosoknak a ködlámpát használni nappal a tompított fényszóró helyett? Sokszor látom, hogy csak a helyzetjelző és a ködfényszóró ég nekik.

Legjobb válasz: Én leginkább ezt személyautóknál vettem észre, pedig munkám során összefutok jópár kamionnal.

Én leginkább ezt személyautóknál vettem észre, pedig munkám során összefutok jópár kamionnal.
Ez a bizonyos köcsög személyautósok mániája is. Nagyon tudom utálni! Hiába villogok rájuk, nem értik a problémámat.
Én speciel nem szoktam ködfényszóróval büntetni, csak kivilágítatlan országúton kapcsolom be. Mivel rendesen be van állítva és "köd alá" világít így nem vakít.

A helyzetjelző ködlámpa és a ködfényszóró nem ugyanaz, ugye?

Most tanulom a KRESZt és egy kérdésen megakadtam...

Legjobb válasz: köszi, van egy olyan kresz kérdés, amit akkor nem értek: Szabad-e erõs ködben a várakozó gépjármûvön hátsó HELYZETJELZÕ KÖDLÁMPÁT használni? A válasz az hogy igen, csak maga a kérdést nem értem, mi az hogy helyzetjelzõ ködlámpa, az most melyikbe tartozik?

A kérdező hozzászólása: köszi, van egy olyan kresz kérdés, amit akkor nem értek: Szabad-e erõs ködben a várakozó gépjármûvön hátsó HELYZETJELZÕ KÖDLÁMPÁT használni? A válasz az hogy igen, csak maga a kérdést nem értem, mi az hogy helyzetjelzõ ködlámpa, az most melyikbe tartozik?
A kérdező hozzászólása: Hmmm, én úgy tudtam, hogy a távolsági fényszóró ugyanaz mint a reflektor.
Jól megkevertétek szegénykét :( Nem használható helyzetjelzõ ködlámpa álló jármûvön, csak olyan MOZGÓ jármûvön, amely a látási viszonyok miatt egészen lassan tud haladni. Egészen lassú haladás: - autópályán és autóúton 60 km/h, - egyéb úton 25 km/h. A helyzetjelzõ ködlámpa a világítástól függetlenül, külön kapcsolóval kapcsolható. (Elõírás)
Ködlámpa = ködfényszóró. Ugyan az a kettõ. A helyzetjelzõ más. az az amikor világítást kapcsolsz és csak 1-et fordítasz a kapcsolón. Ha neg kettõt akkor van távolságin. Ezen kívül még a reflektor van.
A gépkocsi bal hátsó részén elhelyezett kiegészítõ piros színû lámpa amit külön kapcsolóval lehet mûködtetni. Erõsebb fényû mint a féklámpa. Tudtommal álló helyzetben nem lehet használni. A gépkocsi elején alul jobb és bal oldalt elhelyezett erõs fényû lámpa a ködfényzóró, ezeket is csak mozgó jármûvön lehet használni.
Távolsági = reflektor + van a tompított amit mindíg használsz városban vároon kívül este. Reflektor amit csak akkor használsz ha elõtte nem megy autó illetve szembe se jön.
A kérdező hozzászólása: Elõzõ hozzászólónak: még erõs ködben sem használhatjuk álló jármûvön a helyz.ködlámpát? amúgy köszi mindenkinek
Én erõs ködben álló helyzetben biztos bekapcsolnám, nem akarnám, hogy valaki belém jöjjön, egyébként kit érdekel, hogy tilos?
Az autók többségét gyárilag felszerelik hátsó úgynevezett ködzárófénnyel amit másnéven szoktak helyzetjelzõ ködlámpának hívni.Külön kapcsolóról lehet mûködtetni, a jármû hátulján van a lámpa elhelyezve vagy bal vagy jobb oldalon de egyes gyártók a rendszám alá középre helyezik(pl.:Ford Focus, Suzuki Swift.)

Lehet közelekdni úgy, hogy a helyzetjelzö viágit csak, és mellette a ködfényszórót kapcsolom be tompitott fény helyet?

Állitólag 2008 01.01-töl már lehet igy is közlekedni, a rendör sem büntethet érte..

Legjobb válasz: Nem jol tudod, mert ködlámpát csak rossz látási viszonyok között használhatsz, helyzetjelzõt magába nem, csak új kiegészítõ speciális lámpával. (2 w)

Nem jol tudod, mert ködlámpát csak rossz látási viszonyok között használhatsz, helyzetjelzõt magába nem, csak új kiegészítõ speciális lámpával. (2 w)
Az ilyen jellegû kérdéseket a 6/1990. számú KÖHÉM rendelet szabályozza. Az aktuális változatban az szerepel, hogy a ködfényszóró elektromos bekötésének olyannak kell lennie, hogy a helyzetjelzõkkel egyidejûleg, illetõleg az után legyen bekapcsolható, hogy a helyzetjelzõket bekapcsolták. Tehát elméletileg lehet úgy közlekedni, hogy a helyzetjelzõ és a ködlámpa ég. Erõs ködben, sûrû hóesésben, rossz látási viszonyok között. Ha nincs rá szükség, tompított fényszóró helyett NEM használható.
hát, elvileg a ködfényszóró nem arra van... nem is világít ki megfelelõen, és zavaró a szembejövõknek ha nincs köd, úgyhogy szerintem nem lehet így közlekedni + nem is hallottam errõl az új szabályról.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat!


Be lehet valahogy úgy kötni a ködlámpát, hogy helyzetjelzőként is funkcionáljon? Úgy értve, hogy felteszem a normál helyzetjelzőt és világít alul is és akkor se alszik ki ha tompitottat kapcsolok (bár a rendes helyzetjelző se, de mindegy)

Szóval valami kis kütyü létezik ami leveszi az áramot, hogy kb. annyira világítson mint egy helyzetjelz?? Csak simán rákötném mindkét oldalon. (a normál helyzetjelz?t?l vinnék le áramot) rossz ötlet?

Legjobb válasz: Ködlámpát tompított nélkül TILOS használni, azzal együtt is csak akkor, ha az idõjárás megköveteli, azaz köd van, mint a neve is jelzi; és csak lakott területen kívül. Ezt valahogy sok ember nem érti meg, vagy az õ fejükben mindig köd van, mert rengetegnek ég éjjel-nappal...

Ködlámpát tompított nélkül TILOS használni, azzal együtt is csak akkor, ha az idõjárás megköveteli, azaz köd van, mint a neve is jelzi; és csak lakott területen kívül. Ezt valahogy sok ember nem érti meg, vagy az õ fejükben mindig köd van, mert rengetegnek ég éjjel-nappal...
rossz.
A kérdező hozzászólása: Elvileg izzó csere nélkül is meg leheet oldani, csak a fényét kell levenni, pl. mint a mûszerfal világításét is lehet szabájozni. Koma, ha kivered a ködlámpámat attól szúrófény lesz ami jobban vakít, mivel nem töri meg a foncsor a fényt. Amúgy meg a jól beállított ködlámpa nem zavarhat mivel az ugye a köd alatt világít.
Na...erre lennék én is kíváncsi!
Szerintem nem kell itt senkinek szétverni az autóját bézbózütõvel :-) A kérdezõ szerintem kicsit fogalomzavarban van és õ valójában DRL-ként(Daytime running lamp-nappali menetfény) szeretné használni a ködlámpáját. Csakhogy a DRL egy kicsit más mint a ködfény, de nem megvalósíthatatlan, mivel pl az újabb ©kodáknál egy lámpatestbe van építve a DRL a ködfényszóróval. Igazából szerintem, ha jó helyen van a lámpatest akkor egy izzócserével és helyes bekötéssel meg lehetne oldani. De engem is érdekelne, hogy ha "E" jelzéssel ugyebár el van látva a gyári ködlámpa, akkor azt máshogy kötve, más izzóvak lehet-e használni DRL-ként, úgy, hogy az annak minden feltételét teljesíti.
Jó, felõlem nézz két napig folyamatosan ködlámába. Nekem mindegy. Egyszerûen rühellem azokat (azt hiszem jogosan) akiknél köd csak agyon belül van, de ködlámpával közlekednek. Vannak picit értelmesebbek köztük, akik ha odaérnek valaki mögé lekapcsolják a ködlámpát. De hogy a kérdezõnek nem az állóhelyzeti jelzés miatt kell, hanem a "flesselés" miatt, mert "olyan [email protected] jól néz ki", na ilyenek még jobban is járnak ha a baseballütõ büntet, mint a rendõr.
Nem vettem magamra, hiszen nekem tuti nem vered ki a ködlámpám, hiszen nincs. Csak ezt az undorító hozzáállást utálom, h na én vagyok a helyi terminátor, ködlámpázol, szétverem köcsög , majd én megmutatom...
Elvileg megoldható, de mivel a KRESZ szabályai nem engedik, ezért nem érdemes foglalkozni vele.
"Mekkora agresszív bunkó barom, akinek ez a legnagyobb baja" Nem ez a legnagyobb bajom. De ha neked tetszik, élvezd. "Hozzáteszem, nekem nincs is ködlámpám." Akinek nem inge... Kár, hogy ezt mindenhol hozzá kéne tenni, mert vannak olyan értelmes emberek, akik magukra veszik akkoris, ha nem rájuk vonatkozik.
Mekkora agresszív bunkó barom, akinek ez a legnagyobb baja : Beköttetheted felõlem, megoldható, de hogy be fogom verni a ködlámpádat az elsõ alkalommal amikor megpróbálod kiégetni vele a szemem (nem látsz mögöttem két méterre???), az biztos. Hozzáteszem, nekem nincs is ködlámpám...
"abban az esetben ha valamelyik oldali izzód kiégett." A legközelebbi szervízig, ahol kicserélik a kiégett izzót... Attól, hogy nem kötelezõ az izzókészlet, mert jó részét nem egyszerû cserélni, még nem járhatsz kiégett izzóval. Plusz ha bekötöd helyzetjelzõként, amit ugye a nevébõl fakadóan a helyzeted jelzésére használsz, tehát az ÁLLÓ jármûvön, igen hamar le fog merülni. Beköttetheted felõlem, megoldható, de hogy be fogom verni a ködlámpádat az elsõ alkalommal amikor megpróbálod kiégetni vele a szemem (nem látsz mögöttem két méterre???), az biztos.
A kérdező hozzászólása: Egyébként pedig ma már akár tompitott nélkül is SZABAD használni. Sõt mondok jobbat, még augusztusban is felkapcsolhatod abban az esetben ha valamelyik oldali izzód kiégett.
A kérdező hozzászólása: Helyzetjelzõként funkcionálna! Kamionokon, terepjárrókon van szúrófény, még lakott területen belül is világít, mint helyzetjelzõ.
Ez elég rossz ötlet szerintem és szabálytalan is egyszerûbb ha veszel egy LED-es DRL menetfényt "E" és "RL" jelzéssel ellátva abba senki nem köthet bele.

Golf IV Fényszóró kapcsoló kiszerelése hogyan? Mikor felkapcsolom csak helyzetjelzõ müködik a tompitott és fényszóró nem ezért valószínû csere lesz.

Legjobb válasz: ha minden igaz: kihúzod a tekerõjét magad felé és eltekered akkor jön ki az egész vacak

ha minden igaz: kihúzod a tekerõjét magad felé és eltekered akkor jön ki az egész vacak
A kérdező hozzászólása: Akkor kapcsol ködlámpát ha kihúzom vagy 0 állásba kell tekerni?

MIért nem jók a LED-es helyzetjelzők?

vettem az autómba ledes helyzetjelzőket, a sima helyett, mert jobban mutat, de 3-4 nap után, vagy max egy hét, és nem világit, kiég, vagy nemtudom mi van vele. a másikakkal nem csinálja, azok birják időtlen időkig. nem hinném hogy azért van mert rossz minőségű a ledes, mert a másik autónkba már 3-4 éve bent van, és még mindig világit. mitöl lehet ez ?

Legjobb válasz: Generátor túltölt,túláramot kap,amire a led érzékeny.

Generátor túltölt, túláramot kap, amire a led érzékeny.
Bocs, de nem vagy te nekem se kutyám se macskám, se én neked, hogy elõtted kelljen igazolni magam, vagy neked kelljen igazolni elõttem. Ha a szaktudásodat a magad részére elegendõnek érzed, légy vele boldog és használd, ugyanezt teszem én is. Ebbõl kifolyólag a képeket köszönettel nem kérném, vannak fogalmaim mit hogy lehet ledesíteni, és mit nem lehet sehogy sem.
Képzeld el értek az elektronikához, még ha itt nem is fejtettem ki. Adott a kérdezõnél egy modul, ami kiég, mert gagyi.Valószínû azért, mert nincs beállítva.Egy megfelelõ ellenállással megoldható hogy jó legyen. Az áramgenerátoros kapcsolást is méretezni kell áramfelvételre. Nem mind1, hány LED-et raksz rá- De legyen igazad, csak Te értesz hozzá:) Mehet a lepontozás. Ha lesz idõm, és kidobni való lóvém szívesen elküldöm képen, mit is oldottam meg autóba :) ui.: nekem is LED-es minden a kocsiba. Semmi extra, csak okos számítások :)
Nem csökkentem. Olyat veszek, ami 8-25 voltig elmegy bármekkora feszültségrõl. Barkácsoltam már analóg áramgenerátoros led fényforrást kocsiba, de az egyedi gyártás, macera, kis méretben, szóval nem ideális a házilagos elkészíthetõség. Igen, megvettem a minõségi kínait, és meg vagyok vele elégedve. De a saját gyárású korábbi helyzetjelzõk is évek óta gond nélkül mûködnek. Hátsó ködlámpák, tolatólámpák szintén. Akinek meg legalább egy halvány lövése van az elektronikáról, nem ír olyat, hogy "mégis, hogy csökkented az áramot?", hanem szép csendben figyel, hogy mit írnak azok, akik láttak már élõben pákát, mûszert. Itt alul már a válaszok vannak úgy tudom, nem az értetlenkedõ kérdések.
Mégis hogyan csökkented a LED-re esõ áramot?
Az...elõtét ellenállás...ja...Istenem...
elõtét ellenállás megoldja a gondod.
Nem homasitás vacak kell, hanem normális ledes fényforrás, amiben van _áram_szabályzás (ledmeghajtást nem feszültségre, hanem áramra stabilizálunk). Persze ezek drágábbak mint a csilivili filléres vackok, cserébe sokáig mûködnek, meglehetõsen nagy fényerõvel.
Vegyél 12 Voltos stabilizátor IC-t. A generátor ugyanis nem 12 Voltot állít elõ, hanem 13-14 Voltot.
egy igazi led az elhalványul idõvel...
Már hogy a fenébe nem tudna kiégni? Csak nem az a folyamat játszódik le, mint az izzók esetében. (Itt a P-N átmeneti réteg szûnik meg túlfeszültség, vagy zárirányú feszültség hatására, és a dióda használhatatlan lesz)
...én úgy tudom a led nem tud kiégni...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznos válaszokat :) és légyszi ne itt vitatkozzatok :D
igen
Mivel a KRESZ elõírja a tompított fényszóró használatát, és a helyzetjelzõ meg nem a tompított fényszóró, ezért igen, a KRESZ szabályainak megsértése ha csak helyzetjelzõvel mész lakott területen kívül (lakott területen belül nem kötelezõ).
Igen, ahogy az elõttem válaszolók írták. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy neked legalább a helyzetjelzõd égett, bár annak délben nincs sok fénye. Figyeljétek meg, hogy annak ellenére, hogy a KRESZ sok-sok éve elõírja a tompított használatát, 10-bõl hány autó közlekedik világítás nélkül? Min. a fele. Sajnos.
A lámpa használata nem órához van kötve, hanem a gépjármû elindulásához.
A kérdező hozzászólása: A jelentõségét is megmondanátok? Tavaly voltam fél évet spanyolországban és mglepett, hogy esti szürkületben is világítás nélkül közlekednek (országúton, autópályán mindenhol)!
A jelentõsége: A látni és látszani elv. A nappali viszonylatban a látszani a lényeg.
A kérdező hozzászólása: Aki nappali világosságban nem lát meg egy autót "pár száz" méter távolságból az NE VEZESSEN!!! És ezt teljesen komolyan gondolom!!!
Simán nem látod meg nappal 12 órakor esõben, pedig nappal van. Csak éppen szürke a kocsi. De ugyan ez ködben ahol tört fehér a kocsi nappal van, nem látni. A ködlámpa nem kötelezõ, de jó ha van. Igaz azt sem kapcsolják be.

Opel Corsa c autón hogyan kell kicserélni az első helyzetjelzőt és a hátsó rendszámtábla világítást?

Legjobb válasz: Elöl:mûanyag kupakot lecsavarod,alatta van a foglalat,5w-tos üvegtalpas izzõ kell bele.Ugyan ez az égõ megy a rendszámhoz is,a mûanyag pöcköt megnyomod csavarhúzóval,és már hozzá is fértél.

Elöl:mûanyag kupakot lecsavarod, alatta van a foglalat, 5w-tos üvegtalpas izzõ kell bele.Ugyan ez az égõ megy a rendszámhoz is, a mûanyag pöcköt megnyomod csavarhúzóval, és már hozzá is fértél.
A jobb elsõvel szerencséd van, a balosnál sajnos kevés a hely, és összekaszabolod a kezed, hacsak nem veszel fel vékony kesztyût.. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, sikerült kicserélnem. Az lenne még a kérdésem, hogy milyen tipusú izzókészletett kellene vennem hozzá, hogy mindenbõl legyen itthon tartalék ilyen esetre. 2001 es évjáratú 1.2 es.
H4-es. Így kell kérni. Abban minden típusú izzó és biztosíték benne van ami egy C Corsához kell.
A kérdező hozzászólása: Megnéztem képen egy ilyen h4 es készletet, de nem hasonlítottak rá az izzók amiket a kocsiban láttam. Lehet, hogy a kép volt rossz? Szervízkönyvet vagy valami szerelési útmutatót honnét tudok letölteni? Az opel oldalán már csak A d corsa van.
Basszus, nem jól írtam! H7-es. :) http://www.argep.hu/trend/H7IZ/H7-izzokeszlet.html

Engedélyezett motorkerékpáron a kiegészítő helyzetjelző és a pótféklámpa?

Engedélyezett e motorkerékpáron az els? kiegészít? helyzetjelz?, a tompított fényen kívül 2 db fehér vagy sárga kislámpa valamint a hátsó pótféklámpa ?

Legjobb válasz: Szerintem engedélyezett. Azért biztos nem szól a rendõr, hogy több "lámpád" van. Azért viszont annál inkább, hogyha semmilyen lámpád nincs.

Szerintem engedélyezett. Azért biztos nem szól a rendõr, hogy több "lámpád" van. Azért viszont annál inkább, hogyha semmilyen lámpád nincs.
A pótfék biztos engedélyezett mert emelt dobozokon van olyan verzió amin körbe van kiegészítõ lámpa, de helyzetjelzõ az a gyári lehet csak. Magyarán ha leállítod valahol akkor hátul a lámpatesten belül világíthat a hátsó lámpa ami bekapcsolt világításnál is megy, elöl meg a fényszóróban a kimondottan helyzetjelzõnek épített lámpa pár Wattal. Másról nem tudok h engedélyezett lenne.
A kérdező hozzászólása: Létezik a jelenség, amikor a motorkerékpár egy szem fényét a szembejövõ úgy értelmezi, hogy az egy távol lévõ autó lámpái. Ez ellen segít a Magyarországon nem engedélyezett, de a hatóságok által elnézett, irányjelzõbe épített helyzetjelzõ. A lámpa két oldalán világító sárga fény már messzirõl jelzi a motorkerékpár térbeli helyzetét, és kizárja a tévedést. Nem véletlen, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a világítás ilyen bekötése az elfogadott.
Ja már értem te olyan harley féle 2 tartalék refire gondoltál, ami olyanná teszi a motort mint egy guruló karácsonyfa! Na szóval a jenkikrõl eddig is tudtuk hogy a legnagyobb állatságot is képesek kitalálni, és az se segít rajtuk. Motorral meg az út szélére lehúzódva a helyed ugyanúgy mintha bicikliznél mert semmi különbség a kettõ között max az h az egyikben motor van. nekem érdekes a gyári 1 lámpán kívül nincs semmi és eddig nem sodort el senki sem az elmúlt 5 év alat pedig azzal járok be naponta. Arról meg más sem tehet ogy minõsíthetetlenül szarok az utak és képtelenek kiszolgálni a forgalmat. Javaslatom: forgalmasabb 2 számjegyû fõúton közlekedj inkább kisbusszal vagy annál nagyobb jármûvel pl Kama3, azzal tuti h nem baszakodnak!
A kérdező hozzászólása: Valószínüleg nem teljesen jól tettem fel a kérdést azzal, hogy a helyzetjelzõ szót használtam. A fényszóró mellett olyan 2 db. lámpára gondoltam ami menetközben is világít (nem ködlámpa mint a Honda Deauville kiegészítõ tartozékai között szerepel), de a helyzetjelzõ fénynél erõsebben. A funkciója tulajdonképpen a helyzetjelzés, a motor szélességének érzékeltetése, hogy pld. nem kerékpár. Sok ilyet látni az új nyugati motorokon gyárilag felszerelve. Egyszer majdnem elsodort egy kamion ennek a hiánya miatt. Jó lenne ha törvényes lenne a használata. Az erre vonatkozó rendeletet keresem.

Kötelezővé fogják tenni a LED-es helyzetjelzőt a személygépkocsiknál?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat, tanácsokat! :)

Legjobb válasz: Az új modelleknél - ha jól tudom - a típusbizonyítvány kiadásának egyik feltétele a DRL megléte, de ettõl függetlenül a már forgalomba helyezett autókon még nem kötelezõ és jó darabig nem is lesz az.

Az új modelleknél - ha jól tudom - a típusbizonyítvány kiadásának egyik feltétele a DRL megléte, de ettõl függetlenül a már forgalomba helyezett autókon még nem kötelezõ és jó darabig nem is lesz az.
Nem hinném.Miért gondolod?
A légzsák is komoly találmány, mégsem lett kötelezõ...
bar nem mai valasz kedves utolso, de mar miert buntetnenek meg a led helzetjelzoert? kozl.felugy. vizsgan ki sem kellett szednem... ne terjessz valotlant.
Nem. És la lecserélem a gyárilag LED-re nem jóváhagyott lámpámban a helyzetjelzõ izzószálas fényforrást LED-esre még jól meg is büntetnek.
Persze hogy nem lesz kötelezõ. Mert már most kötelezõ az új autókon. És ha az ember látszani akar, ésszerûbb egy hosszú élettartamú ledes cucc, mint félévente cserélgetni a fényszóró izzót.
Csak én érzek zavart az erõben? A kérdezõ váltig LED-es helyzetjelzõt emleget, a válaszolók meg rendre nappali menetjelzõ lámpát (DRL)! Valahogy ez két különbözõ dolog! Mindettõl függetlenül nem lesz kötelezõ a DRL, tökéletesen megfelel a jól mûködõ és bekapcsolt tompított fényszóró!
Az uj autokban kotelezo felszereltseg a nappali menetfeny 2011 ota , de hasznalt autokba utolagosan nem kell beepiteni , viszont azt sehol sincs leirva, hogy ennek ledesnek kell lennie ( a vag konszern pl.sima izzos megoldast haszal) .. Es ezzel mar felteteleztem, hogy nem a helyzetjelzorol szolt a kerdes, hanem dlr - nappali menetfenyrol
A kérdező hozzászólása: Kedves Agent K.! Igen... Ez igaz! Pl. ha veterán vizsgázik most egy 30. évét betöltött autó, a megfelelõ állapotban, akkor nem várják el a mostani modern autók tartozékait. Akkor ez ilyen reklámfogás alapján megy. Üdv, szép estét, és még egyszer köszönöm! :) Trabiorr
A kérdező hozzászólása: Köszi Mindenkinek! :) Csak azzal rágják a fülem, hogy ne karbonfóliára, meg optikai tuningra költsek, hanem vegyek ledes helyzetjelzõt, mert kötelezõvé fogják tenni a "sok baleset miatt" ...De akkor megnyugodtam :)
Természetesen nem. Jellemzõen reklámlevelekben ijesztegetnek ilyenekkel - de ez alapvetõen elképzelhetetlen.
Kedves utolsó! Nekem sem kellett kiszednem mûszaki vizsgán. De ha nagyon szûrszálhasogatóak akarnának lenni, simán beleköthetnek. Akár egy közúti ellenõrzésen is, ha utólag tettél bele ledet és nem gyárilag ledes az autód. Tisztában vagyok azzal, hogy ettõl függetlenül rengetegen használják. De jobb minél kevesebb támadási felületet hagyni. Legközelebb inkább nézz utána a dolgoknak, mielõtt másokat rágalmazol!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!