Találatok a következő kifejezésre: A helyben ugyanolyan (17 db)

Fellebbezni mindig lehet, csak nem biztos hogy sikerül. Hogy lehet ugyanazon a szakon ugyanazon a helyen mint te?
Ha valaki 60. helyrõl bekerült, akkor fellebbezz, bár az eset nem életszerû. Ha a 60+-nak "hátszele" volt, akkor már az ideiglenes listán is feljebb teszik, nem? Holtverseny meg eleve nem lehet...
Tehát mindketten elsõ helyen bejelöltetek egy iskolát, te az 54. helyen voltak, õ a 60. után és õt felvették téged pedig nem?
A kérdező hozzászólása: Felállítottak egy listát.. és az illetõ ugyanugy 54-56 volt mint én... és érdekes módon õ bekerült... én pedig nem... a másik illetõ pedig 60 felett van... és érdekes módon õ is bekerült
A kérdező hozzászólása: Nem teszik fentebb az ideiglenes listán attól... de pl. van aki 80 felett volt az ideiglenes listán... és furcsa, de bekerült ... amikor 35 embert vesznek fel arra a szakra... és nem ugyanazon a helyen voltunk hanem 54-56... de ugyanannyi a pontszám a felvételibõl + jegyekbõl
Nem értem tisztán a kérdésed, bocs. Szóval ugyan arra a szakra jelentkeztél x emberrel és az adott szak listáján az ember 80. volt, te pedig 54. és így került be a másik személy? Ez esetben szerintem lehet.
A kérdező hozzászólása: igen... de õt fel is vették.. míg engem nem..
A kérdező hozzászólása: és hallottam pár embertõl az elmúlt pár órában hogy azért nem lehet.. mert meggyanusítom az iskolát korrupcióval [ami szinte biztos] és még odasem vesznek fel amit a 2. helyen jelöltem [ simán bentvagyok ]
Csak hogy tisztázzuk: nem az iskola dönti el, hogy felvettek-e, hanem Gyõrben egy számítógép. Oda már fel kellett vinni a sorrendet, tehát a 2. helyen jelölt suli elvileg sem módosíthat semmit. Fellebbezni arra hivatkozva lehet, (feltéve ha így volt) hogy nem hozták nyilvánosságra a holtverseny kezelésének szabályait, és mást ugyanannyi ponttal felvettek. Arra is hivatkozhatsz, hogy jóval utánad állót is felvettek, de sokra nem mész vele. Ha jogszerû volt (pl. késõbb érkezett meg a központijának az eredménye vagy a diszlexia-igazolása), akkor nyilván. Ha nem volt jogszerû, akkor sem feltétlenül téged vesznek fel a helyére, hanem a sorban következõt.

A helyben futás ugyanolyan hatásos mint a rendes futás?

Legjobb válasz: Kevesebb izmot mozgat meg-

Kevesebb izmot mozgat meg-
nem, max csak bemelegitésnek jó
cseppet sem

Ázsia centerben vagy a Józsefvárosi piacon vannak divatosabb ruhák? Árak milyenek egymáshoz viszonyitva? Vagy van jobb hely a vásárlásra ugyanolyan árban?

Legjobb válasz: a józsefvárosi piacon kb minden feketén megy tehát 27%-al biztos olcsóbban tudják adni, mint másutt

a józsefvárosi piacon kb minden feketén megy tehát 27%-al biztos olcsóbban tudják adni, mint másutt
A kérdező hozzászólása: Kinálat szempontjából ugyanaz mindkettõ?Tehát akkor inkább a józsefváros a nyerõ?
Én egyszer próbáltam meg farmer nadrágot venni az Ázsia Centerben, hát nagyon megbántam. Elõször is mindenbõl csak kicsi méret van, s amikor szólsz az eladónak, hogy hozzon nagyobb méretet, akkor õ nem figyeli azt, hogy ugyanabból a farmerbõl hozzon nagyobbat, hanem hoz egy akármilyen másik farmert, aminek ugyanolyan színe van. És természetesen az is kicsi. :)
Józsefvárosin nagyobb a kínálat, olcsóbb, lehet alkudni. A kínai üzletekben sem adnak blokkot, még kérésre sem mindig kapsz.


A helyben futás ugyanolyan hatásos mint ha elmennék kocogni?

Legjobb válasz: hát azért nem teljesen, mivel futáskor az elmozduláshoz szükséges energiát is ki kell fejtened, esetleg ha raksz a hátadra/válladra egy kis nehezéket akkor növelheted a hatékonyságot és úgy körülbelül már olyan hatású, mint a normális kocogás

hát azért nem teljesen, mivel futáskor az elmozduláshoz szükséges energiát is ki kell fejtened, esetleg ha raksz a hátadra/válladra egy kis nehezéket akkor növelheted a hatékonyságot és úgy körülbelül már olyan hatású, mint a normális kocogás
öcsém, ki ne mozdulj ám otthonról, fussál csak helyben a tévé elõtt
Tök más mozgás, messze nem ugyanaz. Akkor már futópad, csak az sok helyet foglal.
egy az, hogy sok helyet foglal, másik dolog, hogy egy normális futópad körülbelül 1 millióba kerül
A második válaszolónak mesélném el az én helyzetemet:én nagyon kövér vagyok, és nagyon is szeretnék lefogyni.Diétázom, és tornázom otthon.A súlyom ellenére szeretnék elmenni futi.De...Ha az emberek meglátnak egy közel 100kg-os emberkét "futni" egybõl kiröhögik, únyolják.De ha meg valaki kövér, akkor biztos nem is tesz ellene semmit.Az emberek fejébe ált. ez a két ellentétes vélemény van.Szóval tessék már elgondolkodni a dolgokon!
én is 100kilo vok és futok... na jó 191cm:) kül sokan ezzel a mit szólnának mások dumával leplezik a lustaságot...lehet tudatalatt! ha nem fogadod el magad mástól se várd el!
A helyben futás is több mint a semmi, fõleg úgy, ha váltogatod az intenzitást, néha széles terpeszben taposol és néha váltasz ugrálásra. Nekem ez anno bevált és szórakoztató volt. Mindenféle térdemelések, sarokemelések... stbstb Legyen változatos és hallgass jó zenét közben. Egy megfelelõ futópad nem kerül feltétlenül 1 millába, az enyém 150 ezer volt, az én igényeimnek tökéletesen megfelel. Nincs kímaberendezése, beépített tvje meg hasonlók, de megy 16km/h-val, 12 fokozatos az emelkedése, van 6 futóprogramja is... 3 éve nyüstöli a család és még soha semmi baja nem volt.
Sziasztok! Én is futottam eddig kint a szabadban minden másnap 3/4órát, de most kénytelen vagyok a szobában helyben futni, mert csúnyán megsérültem (elrúgtam a nagylábujjam, a körmöm beszakadt csúnyán). Nem tudok cipõt húzni, ezért mezítláb futok helyben, váltogatva magas-térdemeléssel, terpeszben futással, ugrálással, legalább 50 percig. 2 réteg szõnyeg+2takarót teszek a földre, hogy puha talajon fussak. Elég ez addig amíg meggyógyulok, hogy szinten tartsam magam, vagy egyáltalán nem ártok ezzel? Nem káros a helyben-futás? Köszönöm elõre, ha valaki tudná a választ.

Az ssd csak akkor gyorsítja a gépet ha arra van telepítve a windows? És ha igen mennyivel lesz gyorsabb? Kb. mennyi hely kell a windownak? Ugyanolyan mint egy hdd csak gyorsabb?

Legjobb válasz: Az elsõ leírásának a folytatása következik. Az SSD, Flash memóriából épül fel, viszont vigyázni is kell vele, mert minnél többet törölsz, írsz rá, annál rosszabb lesz a kondíciója, ha törölsz igyekezz egyszerre többet, ne 1-2 MB-os fájlokat. SSD elõnye, hogy nincs felpörgési ideje, vagyis azonnal elérhetõ az adat. Elõnyök a merevlemezzel szemben[szerkesztés] rövid indulási idõ, nincs felpörgés, Power On - Ready átmenet 1 s mozgó alkatrészek teljes hiánya olvasási várakozási idõ 12.5 μs (mikroszekundum) (merevlemezeknél 5,5~12 milliszekundum) írási várakozási idõ 33 μs (merevlemezeknél 5,5~12 milliszekundum) olvasási sebesség 520 MB/s (felsõbb árkategória) írási sebesség 320 MB/s (felsõbb árkategória) alacsony áramfelvétel zaj teljes hiánya (nincsenek mozgó alkatrészek, például motor vagy fej) mechanikai megbízhatóság — képes elviselni szélsõséges ütést, vibrációt, nyomást, hõmérsékletet széles hõmérsékleti tartományban képes mûködni — tipikus merevlemez 5-55 °C között, míg a flash SSD -40-85 °C között is mûködõképes viszonylagosan állandó olvasási és írási teljesítmény kis fizikai méret és tömeg Az SSD hátrányai[szerkesztés] magas ár: 1 GB 1 USD-tól az újraírások száma korlátozott: átlagos flash-memória 3 000...10 000 -szer írható, drágább memóriáknál ez akár az 5 milliót is elérheti.

Az elsõ leírásának a folytatása következik. Az SSD, Flash memóriából épül fel, viszont vigyázni is kell vele, mert minnél többet törölsz, írsz rá, annál rosszabb lesz a kondíciója, ha törölsz igyekezz egyszerre többet, ne 1-2 MB-os fájlokat. SSD elõnye, hogy nincs felpörgési ideje, vagyis azonnal elérhetõ az adat. Elõnyök a merevlemezzel szemben[szerkesztés] rövid indulási idõ, nincs felpörgés, Power On - Ready átmenet 1 s mozgó alkatrészek teljes hiánya olvasási várakozási idõ 12.5 μs (mikroszekundum) (merevlemezeknél 5, 5~12 milliszekundum) írási várakozási idõ 33 μs (merevlemezeknél 5, 5~12 milliszekundum) olvasási sebesség 520 MB/s (felsõbb árkategória) írási sebesség 320 MB/s (felsõbb árkategória) alacsony áramfelvétel zaj teljes hiánya (nincsenek mozgó alkatrészek, például motor vagy fej) mechanikai megbízhatóság — képes elviselni szélsõséges ütést, vibrációt, nyomást, hõmérsékletet széles hõmérsékleti tartományban képes mûködni — tipikus merevlemez 5-55 °C között, míg a flash SSD -40-85 °C között is mûködõképes viszonylagosan állandó olvasási és írási teljesítmény kis fizikai méret és tömeg Az SSD hátrányai[szerkesztés] magas ár: 1 GB 1 USD-tól az újraírások száma korlátozott: átlagos flash-memória 3 000...10 000 -szer írható, drágább memóriáknál ez akár az 5 milliót is elérheti.
Magát az egész gépet csak akkor, ha a win rajta van, de ha pl programokat is raksz rá, azok is lényegeses gyorsabban töltõdnek be.Hogy mennyivel lesz gyorsabb? 3-4x kb. Minimum 60 gigás SSD-t vennék a windowsnak, hogy kényelmesen elférjen rajta minden. Majdnem ugyanolyan mint a HDD, csak nincs benne mozgó alkatrész.

A felsőoktatási felvételinél létezik olyan, hogy valakit több helyre felvegyenek? És ha nem, akkor hogyan érik azt el? Hiszen annyi embernek lehetnek ugyanolyan pontjai!

Legjobb válasz: Egy helyre nyernek felvételt csak! Az, hogy valakiknek ugyanolyan pontja van az lényegtelen...ha az elsõ és második helyre is bejutnál, mert elegendõ a pontod, akkor is csak az elsõ helyre fogsz beiratkozni, a második hely így "feleslegessé válik"....ezért vannak a sorrendek.

Egy helyre nyernek felvételt csak! Az, hogy valakiknek ugyanolyan pontja van az lényegtelen...ha az elsõ és második helyre is bejutnál, mert elegendõ a pontod, akkor is csak az elsõ helyre fogsz beiratkozni, a második hely így "feleslegessé válik"....ezért vannak a sorrendek.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi :) Akkor nem csinálhat olyat az ember, hogy hát mégse ide akarok, hanem a másodikra. Köszi!
nézed meg a felvit, mert lehet valameddig módosítani a sorrenden és elvileg létezik olyan is, hogy átjelentkezés.
Elsõ vagyok. Nem, nem lehet ilyet csinálni...azért kell jól átgondolva kialakítani a sorrendet...És mostmár nem lehet a sorrenden sem változtatni, hiszen a jövõ héten lesznek meg a felvételi ponthatárok!
Ilyet már sajna nem lehet csinálni! Július 8-ig lehetett a sorrenden változtatni. Mostmár ha elegendõ pontod van az elsõ helyedhez, akkor oda fognak felvenni. Maximum annyit mondhatsz, hogy köszönöd nem akarsz beiratkozni, és jövõre újra felvételizel, de ezúttal már a második helyedet teszed elsõ helyre. Erre idén már nincs lehetõség!

Ha találok az erdőben ízletes ehető gombát, és szeretném, ha itthon is teremne, akkor ha hazahozom és szétszórom a spóráit -persze ugyanolyan klímájú helyen- van esély, hogy itthon is terem majd?

Vagy, ha nem, akkor mondjuk ugyanabban az erd?ben, ha felveszem és néhánynak rendszeresen szétszórom egy másik, ugyanolyan helyen a spóráit, akkor ott el tudom "ültetni"?

Legjobb válasz: Az adott gomba nem véletlenül van az erdõben egy bizonyos helyen és nem szanaszét. A gomba nagyon kényes a táptalajára és néhány fajta különösen. Csak adott humuszban csírázik ki a spórája.

Az adott gomba nem véletlenül van az erdõben egy bizonyos helyen és nem szanaszét. A gomba nagyon kényes a táptalajára és néhány fajta különösen. Csak adott humuszban csírázik ki a spórája.
Igen, ha ugyanolyank a körülmények. Csak otthon marhára nem lesz ugyanolyan, mesterégesen meg nem olyan könnyû csinálni, nem csak a klíma számít. A másik dolog, hogy nem szokás "öreg" gombát szedni, hameg már szórja a spóráit, akkor minek külön elültetni? Megoldja magától.
Ha hifát vinnél haza, jobban járnál.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, mi az a hifa. Az erdõtõl nem messze lakunk egyébként, szóval ez a "marhára nem lesznek ugyanolyanok a körülmények" ezt kicsit túlzásnak érzem, nem a belváros közepén lakva beszélek egy 50 kilométerrel odébb levõ erdõrõl... Azért az öreg gombát szedem le, mert éppen az szórja a spóráit.
És sok gomba nem is tud máshol nõni csak az adott erdõben, mert a fákra is szükségük van.

Sok helyen olvastam, hogy a keratinos hőillesztett póthaj károsítja a hajat. Szabaduljak meg tőle, mielőtt kihullana? És a hajat eltudom-e adni? Ugyanolyan állapotban van, mint volt.

Eredetileg hátközépig ér? hajam van. Abban a reményben csináltattam meg a hajam, hogy így könnyebb lesz megvárni, míg megn?. Míg nem vasaltam, nem festettem is volt 75 cm-es...csak tönkretettem...és le kellett vágatni. Mindig hosszú hajú voltam, és nem tudtam ebbe beletör?dni, mert már 3 éve alig n?tt valamit. És nagyon megritkult. Pedig jó genetikát örököltem. Mit tehetek, hogy újra megn?jön? Kicsit el vagyok keseredve...mert igaz megint hosszú...és senkinek fel sem t?nik, hogy nem eredeti a hajam...nem érzem a magaménak. Másrészt fotózások kedvéért csináltattam meg. De sok rossz tapasztalatról olvastam...és most nem tudom mit csináljak.

Legjobb válasz: pár tincs ha kiesik az semmi....persze h viszket hiszen az illesztésektõl nem tudod rendesen megmosni a hajadat....a hajat el tudod adni...ahoz h nõni tudjon nem szabadna festened meg vasalnod sem szárítanod és minden második mosás elõtt tenned kellene rá ricinus olajat.a vasalást azért nem ajánlom hajnövesztõ nõknél mivel töri a hajat,a szárítás az kiszárítja és így a vasalás mégjobban töri,a festés meg vkinek a tövétõl letöri a hajat....a keratinos hõillesztéstõl nekem nagyon potyogott a hajam fõleg mikor távolították el a tincseket én azóta sem tetettem és helyre jött a hajam egy fodrász :)

pár tincs ha kiesik az semmi....persze h viszket hiszen az illesztésektõl nem tudod rendesen megmosni a hajadat....a hajat el tudod adni...ahoz h nõni tudjon nem szabadna festened meg vasalnod sem szárítanod és minden második mosás elõtt tenned kellene rá ricinus olajat.a vasalást azért nem ajánlom hajnövesztõ nõknél mivel töri a hajat, a szárítás az kiszárítja és így a vasalás mégjobban töri, a festés meg vkinek a tövétõl letöri a hajat....a keratinos hõillesztéstõl nekem nagyon potyogott a hajam fõleg mikor távolították el a tincseket én azóta sem tetettem és helyre jött a hajam egy fodrász :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm...megfogadom a tanácsod.
Szia, leírnád, hogy a jelenlegi hajadat hol készítették el? Nem tûnik az olyan rossznak!:)
A kérdező hozzászólása: Budapesten csináltattam...szépen felillesztette a fodrász, tényleg minõségi hajból és gyakorlatilag jó áron...egyedül azzal van problémám, hogy a saját hajam hullámos..és sokat kell vasalnom, hogy szépen egybeolvadjon a póthajhoz. Illetve lehetséges, hogy átlátszó keratinnal illesztette fel, és ez kifehéredhet...nekem viszont fekete hajam van..és folyton vigyáznom kell, hogy ne látszódjon ki az illesztés. Egyébként fel sem tûnik senkinek sem, hogy nem a sajátom :)
Írtam Neked privátban, hogy én hova fogok menni, nekem a több hetes keresgélés után õ a legszimpibb:) Remélem tudtam vele segíteni!

Helyben futás ugyanolyan, mint a rendes futás? Fogyás szempontjából.

Ugyanannyira melegem van és ugyanannyira elfáradok.De otthon van légkondi :D Szerintetek jó ez is vagy húzzak ki futni inkább?

Legjobb válasz: közel se annyira hatékony... megfeszíted a hasad vs felülsz szindróma

közel se annyira hatékony... megfeszíted a hasad vs felülsz szindróma
"Ugyanannyira melegem van és ugyanannyira elfáradok.De otthon van légkondi :D " ezzel a mentalitással nem fogsz elérni semmit! ezt jobb ha megjegyzed! ;) amugy huzzál ki futni
Húzzál ki inkább futni. Kinn sokkal jobb a levegõ, fõleg egy nyári zápor után. :-)

MSN-en a ":D" helyére mentettem egy másik szmájlit ugyanolyan néven. Hogy tudnám kitörölni?

Alapértelmezettnek veszi, és nem lehet kitörölni, de mégse a sima kett?spontdé jelenik meg...:/

Legjobb válasz: Sikerült...

A kérdező hozzászólása: Sikerült...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!