Találatok a következő kifejezésre: A hcg és a (131 db)

Mi a különbség a HCG és a Béta HCG között?

Már ha egyáltlán van különbség. Vérvételen melyiket nézik, ha arrak íváncsiak, hogy feljődik-e a terhesség? Vagy egy és ugyanaz, és mind a kettő nagyjából két naponta duplázódik?

Legjobb válasz: Ha sima hcg vizsgalat, akkor pisibom nezik a terhesseget, ha beta hcg, akkor vervetel es verbol nezik.

Ha sima hcg vizsgalat, akkor pisibom nezik a terhesseget, ha beta hcg, akkor vervetel es verbol nezik.
A kérdező hozzászólása: Ahh köszi.
A terhesség fejlõdésénél vérbõl mindkettõt nézik, mindkettõ releváns, attól függ, hogy az adott intézmény melyiket csinálja. A legalkalmasabb a béta HCG erre. Mert a sima, össz HCG emelkedése a tumoros betegeknél is megfigyelhetõ ha olyan az adott daganat típusa -de ez csak plusz info -.Ezért van különbség közöttük. De a terhesség fejlõdésének üteme megállapítására mindkettõ alkalmas.

Leírnátok minél többen, hogy a 12 hetes genetikai vérvizsgálatnál mennyi volt a szabad b hcg és a papp-a szám illetve az arányszámok?

Legjobb válasz: sya! nekem a free b-hcg 49,9 IU/L és a papp-a 10,100IU/L lett és a doki erre azt mondta hogy teljesen jó.

sya! nekem a free b-hcg 49, 9 IU/L és a papp-a 10, 100IU/L lett és a doki erre azt mondta hogy teljesen jó.

Olyan előfurdulhat, hogy egyik nap van egy - hcg tesztem (akkor már 11 napja késett a mensi), és a következő héten már pozitív a teszt?

Még a múlt hónapban voltam UH-on más miatt, és ráksz?rést is végeztek, akkor semmilyen cisztát vagy egyebet nem találtak, de azt hallottam, hogy ciszta is okozhat pozitív tesztet. Remélem, hogy terhes vagyok, de aggódok is, mert még orvosnál nem voltam, és olyan hihetetlennek t?nik ez az egész.

Legjobb válasz: Még annyit ehhez, hogy fél éve cikluszavarral küszködök/tem, mert abbahagytam a fogamzásgátlót, és bekavart....Lehetséges, hogy tényleg terhes vagyok? Volr már valaki ilyen helyzetben?

A kérdező hozzászólása: Még annyit ehhez, hogy fél éve cikluszavarral küszködök/tem, mert abbahagytam a fogamzásgátlót, és bekavart....Lehetséges, hogy tényleg terhes vagyok? Volr már valaki ilyen helyzetben?
igen, lehet pozitív. valószínûbb a baba, de sajnos a ciszta ugyanolyan gyorsan alakul(hat) ki. de ne aggódj, baba lesz :) ) hajrá!
Szerintem baba van a dologban! Gratulalok! Drukkolok!! Mikor mesz dokihoz? Ird majd meg mi lett! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Most pénteken megyek orvoshoz, majd megírom, hogy mit mondott. :O) Remélem csak jó hírekkel fog szolgálni!!!
99%, hogy baba! Gratula! Engem is érdekelne, írd meg, mi volt a dokinál! :)
A kérdező hozzászólása: Ma voltam orvosnál, és 4-5 hetes terhes vagyok!!!!!! Annyira boldog vagyok, remélem nem lesz semmi gond a késõbbiekben sem...:O)

Halvány 2. csík a hcg teszten a ciklusom 44. napján és 37, 3-as testhőmérséklet (szájban) a 46. napon tuti baba?

Legjobb válasz: Ez már tuti BABA !!!!! De jó neked!!!!!! GRARULA!!!! Sok sikert a babaváráshoz és a babához!!!!

Ez már tuti BABA !!!!! De jó neked!!!!!! GRARULA!!!! Sok sikert a babaváráshoz és a babához!!!!
A kérdező hozzászólása: Akkor is, ha elég erõs folyásom van? Azt olvastam, hogy az a menzi elõtt az elsõ jele a nyálkahártya leválás kezdetének. De azt is olvastam több helyen, hogy sokaknak van erõs folyása annak ellenére, hogy terhesek. Most akkor minek/kinek lehet hinni? (Orvoshoz csak szerdán tudok menni.)
Az én csikom annyira halvány volt alig látszott, akkor voltam 5hetes.A halvány csik is csik.Gratulálok.
Szia! Nekem is végig elég erõs folyásom van az 5.héttõl kezdõdõen, ez a terhesség egyik velejárója. Ne aggódj, természetes! Sok sikert, és gratulálok! 9 hetes kismama
A dokid nem adott terhességmegtartó gyógyszert? Duphastont vagy Utrogestant szoktak adni vetélés ellen.
Mindent túl lehet élni. Ha nem sikerül, akkor majd a következõ biztosan fog, csak ne idegeskedj. Minden második nõ életében történik terhességmegszakadás, olyan amirõl tud, és olyan is amirõl nem. Az megtermékenyülés és egyedfejlõdés annyira bonyolult és összetett folyamat, millió helyen elbukhat a dolog, nem véletlenül van az, hogy a gyermek maga a CSODA! A természet pedig tudja mit csinál! Bármikor is lesz, szép terhességet, boldog babázást kívánok!
ha doki már igazolta hogy terhes vagy.. akkor a korai vérezgetésre ad majd Duphastont..sárgatesthormon pótlást.. ha van hcg akkor babaügy van, nem? szerintem megvárja a szívhangot aztán cselekszik..nyugi! én a teszt után egy héttel vérezgettem és kaptam gyogyit... és tök normális terhességem volt! ha most nincsen baba akkor rá kéne nézni miért nem sikerül..
nem semmi anim keresztül mész! akkor kívánok neked egy szép nagy petezsákot benne egy pici babát és egészséges terhességet.. de az elõttem szólónak igaza van.. jobb a nyugalom 9 hónapon át.. ha ez a picurka rossz helyen van, idõben lehet lépni, és a vezetéked sem sínyli meg. ha jó helyen van és kicsit vérzel azt kezelni lehet .. ez lehet utsó mensi is.. szerintem most kicsit ne agyalj.. a dokid figyel rád.. ha most nem jött össze mégsem akkor ismét neki kell állni.. annak tudatában hogy sikerülni fog! drukkolok
8:20AS VAGYOK.eZT NEM TUDTAM.tehát az UH még nem mutatja ki a terhességet, de a hormonok már jelzik?Megkérdezhetem, mikor volt az utsó mensid? Pici vérezgetés még nem a világ vége, de tudod így az elején ... szerintem senki se merne bíztatni.
gondolj arra h ha az a baba egészséges úgyis veled marad ha meg elmegy annak biztos oka van és még jobb ilyenkor mint késõbb hidd el mindennek megvan a maga miértje. biztosan nagyon nehéz én már 3 éve próbálok teherbe esni és ha sikerülne tudnám h addig amíg meg nem születik mindíg ott lesz az a ha elvetélek kérdés annyira sajnállak de ha már régóta próbálsz teherbe esni akkor fogd fel úgy h most végre sikerült és ha elveszíted akkor több erõvel kell felálnod és tovább harcolni a következõ babáért de meglátod addig amíg nem görcsöl a hasad minden rendben lesz ilyenkor még a szervezeted emlékszik a mensire és lehet h ezért vérezgetsz bocsi a hosszú papolásért 24L
A kérdező hozzászólása: 8:20-asnak.De volt ultrahang már 3 is!Négynaponta dokihoz járok, pont azért, hogy mielöbb lépni tudjunk, ha megjelenik a képernyõn is.Nem tehetek róla, hogy ez sem megy simán ez az én formám!!!A terhességet kimutatta a véreredményem is, de az a felállás, hogy nekem hiányzik az egyik petefészkem és lehet hogy a másik nem termel elég hormont.Lehetséges, hogy ez okozza a vérzést is, érthetõ a félelmem?!?
A legelsõ ultrahangos vizsgálat alkalmával az a legfõbb feladat a terhesség megállapításán kívül, hogy kizárja a méhen kívüli terhesség lehetõségét.Nem volt még ultrahang?Mifelénk ezt rögtön a vizsgálat után, sõt néha elõtte megcsinálják. Ha ennyire elején vagy a terhességnek, még sajnos bármi lehet, de én nagyon bízom benne, hogy minden rendben lesz. Ha viszont mennie kell, akkor most menjen, ne a késõbbi szakaszban, akkor sokkal nagyobb a fájdalom.
A kérdező hozzászólása: Azért nem kapok gyógyszert, mert ha nem látja, hogy a méhben van, lehet, hogy méhen kívüli és akkor nem lenne szerencsés..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatásokat!Ma elvesztettem, már reggel nagyon véreztem és a vérvétel eredménye is ezt igazolja:felére csökkent a HCG-m.De nem adom fel minden követ megmozgatok a siker érdekében!Csak azt nem tudom hogy, ha a hormontermelésemmel volt baj és a doki nem írhat mindjárt az elején gyógyszert akkor mit lehet ilyen esetben csinálni?????

Utolsó menzesztõl számított 28. napon: HCG: 271 (4hét+0nap), 2nap múlva HCG: 627 (4hét+2nap), és a progeszteron: 341! A családban gyakori az iker, én is az vagyok! Lehet, hogy ikereket várok? Ikres Anyukák, nálatok hogy volt?

A progeszteron szintem tehát már most, 4hetes terhesen 2x akkora, mint az 1.trimeszterben maghatározott referenciaérték. A laborban legalábbis ezt mondták, és javasolták a nõgyógyásszal való konzultációt. Sajnos, csak 2hét múlva tudok menni, addig viszont nagyon izgulok. A kisfiam, aki 35hétre született most múlt 13hónapos.

Legjobb válasz: A hcg értékbõl nem lehet vonatkoztatni ikrekre. Igaz, nekünk lombik volt. 4 hetesen 712 volt a hcg-m. Ikreket várunk. Az egyik ismerõsömnek 810 volt és egy baba volt

A hcg értékbõl nem lehet vonatkoztatni ikrekre. Igaz, nekünk lombik volt. 4 hetesen 712 volt a hcg-m. Ikreket várunk. Az egyik ismerõsömnek 810 volt és egy baba volt
igen, nem lehet még ebbõl következtetni, hogy egyke vagy nem:) Mindenesetre gratulálok, szépen növekszik, szép az érték. A progeszteron nekem is nagyobb volt már rögtön az elején. Ennek inkább örülj, gondot nem okoz, de majd biztos az orvosod is megnyugtat.
Nem akarlak elkeseríteni de nekem is ennyi volt a HCG szintem a negyedik héten. Sõt 4+5 nap már 2000 és mégsem várok ikreket :-)
igaz, nekem is lombik babám van, de 4+2 napon 1000 körül volt a hcg. Egy babánk lesz. Az egyik lánynak, akivel együtt voltunk, ugyanekkor 400 körüli volt, õ ikreket vár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát és senkit nem akarok megbántani, de hihetetlen hogy egyikõtök sem olvasta végig a kérdést vagy nem tudtok összetett mondatot értelmezni...A kérdés a magas HCG és progeszteron volt, az ikerterhesség vonatkozásában. Nem CSAK a HCGre kérdeztem rá, hisz az valóban széles tartományban mozoghat. A laborból valószínûleg nem véletlenül kaptam a javaslatot, hogy mielõbb konzultáljak orvossal! És a gyanú beigazolódott: ikerterhességet állapítottak meg a 6. héten. Gondoltam, megírom, hátha valaki még hasonlóan jár és jól jöhet az infó, hogy ilyen értékek mellett valószínû az ikerterhesség!
Elsõ vagyok. Nekem nem volt olyan magas a progeszteronom pedig lombikbabákat és ikreket várunk és napi 8 utrogestant használtam.

Ma megyek vérvételre, HCG szint miatt elvileg 4hetes és 6 napos vagyok . Mennyinek kellene lennie a HCG-nek hogy ha ennyiidős terhes vagyok? A doki szerint lehet hogy nem terhes vagyok hanem cisztám van.9 napja késik. Van egy csomó halvány + tesztem.

Legjobb válasz: Hetek az utolsó menzesztõl számolva hCG szint (mIU/ml) 3 5 - 50 4 3 - 426 5 19 - 7,340 6 1,080 - 56,500 7-8 7,650 - 229,000 9-12 25,700 - 288, 000 13-16 13,300 - 254,000 17-24 4,060 - 165,400 25-40 3,640 - 117,000

Hetek az utolsó menzesztõl számolva hCG szint (mIU/ml) 3 5 - 50 4 3 - 426 5 19 - 7, 340 6 1, 080 - 56, 500 7-8 7, 650 - 229, 000 9-12 25, 700 - 288, 000 13-16 13, 300 - 254, 000 17-24 4, 060 - 165, 400 25-40 3, 640 - 117, 000
egyébként tök érdekes ha pl. 30 héten néznéd a vérbõl a Hcg szint negatív lenne és a terhes teszt is:-) akkorra nem mutatható ki a szervezetben:-) (elsõ)
amikor a hcg csökknt az orvos abbahagyatta velem a progeszteron pótlást, rá kb 3 napra megjött

6+4 hetes terhes vagyok és a vérvételen a HCG nagyobb mint 5000 mIU/ml lett. Jó ez az eredmény?

Legjobb válasz: Konkrét számot nem tudsz? Amúgy semmit nem jelent ennyi idõsen már inkább az UH a mérvadó. A HCG növekedése akkor jó, ha kb két naponta duplázódik, csak a követéses hcg vérvételnek van értelme. Uh-n voltál már?

Konkrét számot nem tudsz? Amúgy semmit nem jelent ennyi idõsen már inkább az UH a mérvadó. A HCG növekedése akkor jó, ha kb két naponta duplázódik, csak a követéses hcg vérvételnek van értelme. Uh-n voltál már?
Amúgy itt van egy oldal, itt mindent leírnak, elég tág a tartomány, szóval tényleg semmitmondó egyszeri érték. http://www.baby2see.com/preconception/hcg.html
A kérdező hozzászólása: szept.23-án voltam UH-on, akkor 8mm-es petezsák volt és benne egy pici embrió :) De még nem vert a szívecskéje, akkor voltam 5.hetes. Ma megyek megint, ma már látnom kell, hogy ver a kis szíve. Ma vagyok 6+5 hetes terhes :)
Akkor biztos minden rendben lesz, ne foglalkozz a hcg-vel, mert nincs jelentõsége, ha van UH. Sok sikert:)
Mizujs? Mi volt uh.-n?
A kérdező hozzászólása: Ma megyek fél 3-ra, írok majd, hogy mit láttunk :)
A kérdező hozzászólása: 6mm-es a kisbabánk és szépen ver a kis szívecskéje :) petezsák, szikhólyag mérete tökéletes, úgyhogy minden rendben van :)

Mitől lehet, hogy valaki sorozatosan negatívat tesztel és/vagy menstruál és közben mégis terhes? Ilyenkor vérből is negatív a teszt? Lehet, hogy csak nem választja ki a veséje a hcg-t?

ha lehet azok, akik ilyet még nem tapasztaltak ne írják meg, hogy ha negatív a teszt és menstruál valaki, az tuti nem terhes, mert

Legjobb válasz: Mi köze van a HCG-nek a veséhez? A HCG-t a beágyazódott pete sejtjei, késõbb a méhlepény vélasztja ki. Tehát, ha terhes vagy, ki kell mutatnia a tesztnek, és a vérvételnek mindeképpen! Ha negatívat tesztel valaki és menstruál is nagyon ritka, hogy kiderül, hogy mégis terhes. Mert a vérzés még ok, de a tesztnek mutatnia kell. Ha gyanakszol arra, hogy a menstruálás és a negatív tesztek ellenére is terhes vagy, akkor ne várj vele, mindenképp menj el orvoshoz, aki már biztos, hogy meg tudja állapítani, hogy terhes vagy. Mert a vérzés a terhesség során álatalában nem jelent jót, így minél elõbb érdemes az orvossal konzultálni, mert lehetséges, hogy gyógyszert kell szedni, hogy megmaradjon a terhesség.

Mi köze van a HCG-nek a veséhez? A HCG-t a beágyazódott pete sejtjei, késõbb a méhlepény vélasztja ki. Tehát, ha terhes vagy, ki kell mutatnia a tesztnek, és a vérvételnek mindeképpen! Ha negatívat tesztel valaki és menstruál is nagyon ritka, hogy kiderül, hogy mégis terhes. Mert a vérzés még ok, de a tesztnek mutatnia kell. Ha gyanakszol arra, hogy a menstruálás és a negatív tesztek ellenére is terhes vagy, akkor ne várj vele, mindenképp menj el orvoshoz, aki már biztos, hogy meg tudja állapítani, hogy terhes vagy. Mert a vérzés a terhesség során álatalában nem jelent jót, így minél elõbb érdemes az orvossal konzultálni, mert lehetséges, hogy gyógyszert kell szedni, hogy megmaradjon a terhesség.
Én sem hallottam még ilyet, viszont olyanról már hallottam, hogy valakinek a veséje nem választott ki bizonyos anyagokat, így akár a hcg-vel is elõfordulhat, hogy nem választja ki. Viszont a vérbõl ilyenkor is ki kell mutatnia, mert ha terhesség van, akkor hcg is van. Lehet valami endokrin rendellenesség vagy hasonló.
Lehet, van valami betegség, rá is írják a tesztekre, mikor lehet álnegatív az eredmény. De a vérvétel biztos, már egész korán is kimutatja.
A kérdező hozzászólása: ahhoz, hogy valami a vizeletben kimutatható legyen a vesének (szerintem) ki kell választania...
Most találtam errõl tájékoztatot. Akkor álnegatív, ha még korán tesztel az illetõ. Vesebetegség esetén álpozitív lehet a teszt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!