Találatok a következő kifejezésre: A havimnak kéne (21 db)

Angolban a have got-ot lehet csak simán have-ként is használni?

Tehát ha van valamim, akkor azt kell mondani, hogy "I have got..." Ha csak simán az van, hogy "I have..." akkor az nem azt jelenti, hogy "Nekem kell..."? Például azt, hogy "Fáj a hasam." miért úgy mondják, hogy "I have stomachache."? Nem úgy kéne, hogy "I have got stomachache."? Vagy a have got az lehet simán csak have is?

Legjobb válasz: Have to - kell (meg kell csinálnom) I have cola. Ilyen értelemben nincs "kell" jeletése have-nek. És igen, have és have got ugyanazt jelenti, de ne felejstd, hogy más a ragozásuk: I don't have cola. I haven't got cola.

Have to - kell (meg kell csinálnom) I have cola. Ilyen értelemben nincs "kell" jeletése have-nek. És igen, have és have got ugyanazt jelenti, de ne felejstd, hogy más a ragozásuk: I don't have cola. I haven't got cola.
Tehát ezek a verziók vannak: We have to go home. - írott nyelvben, inkább US beszélt de brit is We've got to go home. - brit beszélt, de amerikai beszélt is We got to go home. - ua. mint az elõzõ, csak még lazább
Nem értem, miért tanítják ennyire az elején ezt a "have got"-ot... Na, tehát, amint már írták a "have got"-ot inkább hétköznapi beszélgetésben használják, birtoklást fejez ki. Lehet, hgoy egy idõben gyakoribb volt a briteknél, de ma már biztos, hogy nagyon gyakori az amcsiknál is ugyanúgy. Sõt, úgy is mondják, hogy "I (have) got a car". Az amerikaiban a birtoklást have got-tal mondják, viszont a "got" igének ott megmaradt az "eredeti" harmadik alakja, a "gotten", tehát meg lehet különböztetni egyértelmûen, hgoy van neki egy autója vagy szerzett egy autót. A birtoklásra alapból a have-et használjuk inkább.
Sõt, simán csak "got"-ot is mondhatsz. I have got a car. I have a car. I got a car. Mi több, a have to-t is sokszor lerövidítik a szlengben: I have to go. -> I got to (gotta) go.
5-ös válaszoló vagyok: elõbb kifelejtettem ezeket. Bizonyos kifejezéseknél, pl. have lunch, have a bath, csak a have jó, a have got nem. Másrészt a have got nem tehetõ birtoklás értelemben múltidõbe. A had got már nem birtoklást fejez ki. Helyette a didn't have szerkezetet kell használni.
Bocs felcseréltem, pont fodítva!
Have-et használsz a mindennapokban ha pl.: beszélgetsz a barátoddal, a boltba, utcán valakivel stb. Have got-ot használsz a hivatalos ügyekben pl.: bankban, tárgyaláson stb.
Lehet simán 'have' is. A brit angolban általában 'have got'-ot mondanak, de valamivel formálisabb közegebn 'have'-et. Sõt, még azt is mondhatják, hogy I haven't any friend. Az amerikai angolban viszont a 'have' gyakoribb. Nagy különbség nincs így, de egy brit angolul beszélõ számára a 'have a baby' inkább jelenti azt, hogy megszûlt egy babát, minthogy van egy babája (arra elõbb a 'have got a baby'-t használná).
Mindkettõ helyes, a "have got" kissé közvetlen, inkább beszélgetésben jellemzõ.
meg we gotta' go home fekául!

Szeretnék vásárolni egy telefont .2 éve hűségnyilatkozattal szeretnék vásárolni láttam egy akciót menyi lenne a havi törlesztő részlet és hogyan ez lenne az szóval akkor 0 ft kéne kifizetni és havi 2691Ft kéne törleszteni 24 hónapon keresztül?

mert nem értem a honlapon hogy van

Legjobb válasz: Nagyon sokat kellene fizetned havonta a mozaik xxl miatt az xxl díjcsomag havi díja 20890 Ft+ a telefon 2691 Ft-os részlete. Inkább új elõfizetéssel vedd meg ami azt jelenti hogy kihozhatod a telefont 4410 Ft-ért és 2 évig minden hónapban 5031 forintot kell fizetned így még mindig jobb mint a havi 23 ezer forintos díjcsomag.

Nagyon sokat kellene fizetned havonta a mozaik xxl miatt az xxl díjcsomag havi díja 20890 Ft+ a telefon 2691 Ft-os részlete. Inkább új elõfizetéssel vedd meg ami azt jelenti hogy kihozhatod a telefont 4410 Ft-ért és 2 évig minden hónapban 5031 forintot kell fizetned így még mindig jobb mint a havi 23 ezer forintos díjcsomag.
Kizárt.
Miért lenne lehetséges? Mi az ok, ami miatt úgy gondolod, hogy esetleg terhes lehetsz?
Egyáltalán nem vagy terhes. Viszont lehet, hogy komolyan felfáztál, vagy megfázott a veséd...ennek lehetnek rosszabb szövõdményei. Szólj a szüleidnek, és futás vele orvoshoz. Aztán beszélgess egy tapasztaltabb barátnõvel/rokonnal a teherbeesésrõl, mielõtt újra szeretkezel a barátoddal, mert a terhesség és a véres vizelet között semmi kapcsolat sincs, és ezt annak aki már szexuális életet él tudnia kell!
A kérdező hozzászólása: csak azért vetõdött fel bennem mert után 3 nappal fájni kezdett a vesém és akkor egyszer véres volt a vízeletem de csak egyszer, de lehet h ez csak felfázás volt
Szóval szerinted a véres vizelet a terhesség jele?

Akik cnc gépkezelõként dolgoznak Budapest és környékén mennyi a havi nettó fizetésük?

És milyen egyéb juttatásokat kapnak?

Legjobb válasz: karcsú, mindennel együtt kb ~110 netto elég halovány, de tervezem a váltást...

karcsú, mindennel együtt kb ~110 netto elég halovány, de tervezem a váltást...
Mindenkinek annyi a fizetése amennyiben a munkáltatójával megegyezett!Senkinek nem tartottak a fejéhez revolvert hogy, annyiért vállalja a munkát!Aki kevesli a fizetését, elhúzhat máshova, -ja, hogy máshol dolgozni kell, meg szakmai tapasztalat kell, meg minõséget és mennyiséget kell produkálni.
jaj nem kell ez a hülye nagyképû duma, az összes vén bráner ezt a szöveget tolja, mikor tudják nagyon jól, hogy õk se úgy születtek, hogy apa helyett hengerinterpoláció volt az elsõ szavuk...
A kérdező hozzászólása: Most kb ~110 nettó vagy 110 nettó mert ebben dolgozol és ennyit kapsz?
ebben dolgozok, fél-1 év közötti tapasztalattal, de igazából ez attól függ mit csinálsz, ha hónapokig ugyanazt az alkatrészt csinálod, azzal csak az idõ telik, de gyakorlottabb nem leszel tõle...
Kizárólag egyedi gyártásban dolgozok 5 éve, 3 tengelyes esztergán és 5 tengelyes marón. Most volt órabéremelésem, jelenleg 2800/ó nettó. Debrecen.
A kérdező hozzászólása: # 6 Na ne idegelj! :D Kicsit hihetetlenke hangzik.
1 év tapasztalattal cnc élhajlítóként bruttó ~260 mindennel együtt, BP környéke

Barnas folyasom van. A napokban kene megjonnie a havimnak. Ez mitol lehet?

Nem volt szexualis kontaktusom korulbelul egy eve, tehat terhesseget kizarhatom.

Legjobb válasz: ez természetes.. nyugi nekem is szokott ilyen lenni de semmi bajom nincs

ez természetes.. nyugi nekem is szokott ilyen lenni de semmi bajom nincs
Nekem már többször volt ilyenem, de peteérésnél. Lehet h mensi késésre számíthatsz, de szerintem nincsen semmi baj..
felfázás is lehet...bármi...

Féléve szültem (császár). Csak szoptatok és karácsonykor jött meg először a havim. Aztán január 30án és azóta semmi? Óvszerrel védekezünk és nem vettük észre hogy lett volna baleset. Aggódnom kéne hogy terhes vagyok?

Bár csak a végén húzzuk fel. 2hete csináltam tesztet az negatív lett. Nem tusom mekkora az esélye hogy még is. Nem lenne jó mert az orvos szerint 2évet kellene várni.

Legjobb válasz: Én is folyton aggódom.Mi krémmel védekezünk bizonyos körülmények miatt és rendszeresen tesztelek.Rettegek az abortusztól, és nem csak magam miatt.Hiába tudom, hogy el kellene vetetni a császározás miatt, nem tudnék belenyugodni.

Én is folyton aggódom.Mi krémmel védekezünk bizonyos körülmények miatt és rendszeresen tesztelek.Rettegek az abortusztól, és nem csak magam miatt.Hiába tudom, hogy el kellene vetetni a császározás miatt, nem tudnék belenyugodni.
írj az origin supportnak.. végülis írhatsz nekik de nem fogja õket nagyon meghatni..
A kérdező hozzászólása: és ha nem fognak írni akkor mit csináljak ?

Mitől érzem gyakran a hasam alján a méhemél a bizsergést, azt a fájdalmat, mikor meg kéne jönni a havinak, de mégsem jön? L/21

már két hete meg kellett jönnie, de még semmi. Viszont érzem a hasamba azt a bizsergést h meg fog jönni. Sajnos máskor is kihagy a menstruációm, volt h 3 hónapot is. de már decembertől rendszeres erre megint így van. azt hittem terhes vagyok de a teszt negatív. mitől lehet ez. lehet a teszt rossz volt, lehet ilyen érzés terhességre? vagy csak késik és mitől van ez az érzés már 2 hete?

Legjobb válasz: Jobb lenne ha orvoshoz mennél.

Jobb lenne ha orvoshoz mennél.
A kérdező hozzászólása: régebben is voltam hasonlókkal, mikor sokat késett. de csak vitaminhiányra hivatkoztak. szedtem vitaminokat ahogy fel volt írva de semmit nem hatott. hormonvizsgálat sem mutatott ki semmit. ultrahang sem. de most erre a bizsergésre vagyok kíváncsi, h meg akar jönni, vagy ez az érzés szokott-e lenni terheseknél??
Csinálj még egy tesztet, reggeli vizelettel. Ha az is negatív, biztos hogy nem vagy terhes. Fogamzásgátlót nem javasoltak?
A kérdező hozzászólása: reggeli tesztet csináltam. kijött a halványpiros csík. a negatív. majd 1 ó múlva 2 csík. de az már nem érvényes.
A kérdező hozzászólása: nem javasoltak fogamzásgátlót. de félnék is szedni. több nõtõl hallottam, h a hormontartalmúk miatt szõrösebbek lettek..

A havimnak 17-én kéne megjönni, de ma barnás folyásom van 2 szakaszban. Mostanában gyakran szédülök. 22 napja csinálom a 90 napos fogyókurát, fogytam 3, 5 kg-ot. Mi lehet a bajom?

Legjobb válasz: Szia.22 nap alatt 3,5kg az sok.valószínü,hogy így reagál a szervezeted.A nagy fokú diéta ,hirtelen fogyás is okozhat menstruációs rendszertelenséget.Ha nem jön meg rendesen,fordulj orvoshoz.A 90napos diét´át gondold át ,mert nem mindenki szervezete bírja ezt a fe´le "kiképzést".Inkább kezdj el tornázi,v.mit sportolni,és kevesebet eni,de mindent.

Szia.22 nap alatt 3, 5kg az sok.valószínü, hogy így reagál a szervezeted.A nagy fokú diéta , hirtelen fogyás is okozhat menstruációs rendszertelenséget.Ha nem jön meg rendesen, fordulj orvoshoz.A 90napos diét´át gondold át , mert nem mindenki szervezete bírja ezt a fe´le "kiképzést".Inkább kezdj el tornázi, v.mit sportolni, és kevesebet eni, de mindent.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!