Találatok a következő kifejezésre: A havi mely (82 db)

You have to - You must - You got to. Mi a különbség, melyiket nem hivatalos?

Legjobb válasz: Have to hivatkozás egy a beszélõtõl független szabályra. My poor kids have to get up at 6 on weekdays. Ennek US változata a have got to, aminek a lerövidült szlengje a got to, have nélkül. Ha magáról beszél valaki akkor meg ismétlõdõ kötelesség. I have to work late every Tuesday. Must maga a parancs. You must do your homework, mondja a tanár vagy a szülõ. Visitors must leave bags in the cloakroom (táblára írva) Ha magáról beszél valaki, akkor hirtelen/egyszer/azonnali kényszer. Sorry, I must go to the toilet.

Have to hivatkozás egy a beszélõtõl független szabályra. My poor kids have to get up at 6 on weekdays. Ennek US változata a have got to, aminek a lerövidült szlengje a got to, have nélkül. Ha magáról beszél valaki akkor meg ismétlõdõ kötelesség. I have to work late every Tuesday. Must maga a parancs. You must do your homework, mondja a tanár vagy a szülõ. Visitors must leave bags in the cloakroom (táblára írva) Ha magáról beszél valaki, akkor hirtelen/egyszer/azonnali kényszer. Sorry, I must go to the toilet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, kiváló magyarázat

Olyan van hogy: wasn't, és weren't? És I don't have a brother, vagy I haven't a brother? Melyik a jó? És miért?

Köszi el?re is.

Legjobb válasz: Elvileg az "I don't have a brother." jó és az "I haven't got a brother." is. Te a másodikban a "got"-ot kihagytad, így nincs állítmány (ige) azért hibás.

Elvileg az "I don't have a brother." jó és az "I haven't got a brother." is. Te a másodikban a "got"-ot kihagytad, így nincs állítmány (ige) azért hibás.
Az elsõ válaszadó részben adott helyes választ. Van olyan, hogy "I haven't a brother" és helyes is, de ennek használata a brit angolra korlátozódik. Ez is épp úgy helyes, mint a másik kettõ: az I don't have a brother és az I haven't got a brother. Egy angol tanár.
Igen, ezek a múlt-idejû létige tagadásainak az összevont alakja. was not---> wasn't were not---->weren't I was there - Ott voltam. I wasn't here - Nem voltam ott. They were there - Õk ott voltak. They weren't there - Õk nem voltak ott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. És van olyan hogy weren't és wasn't?
A kérdező hozzászólása: Köszi-köszi=)

Tudok -e olyan bankot ajánlani, ahol a havi átutalt munkabér -mely havi rendszerességgel nem kerül elköltésre, így az összeg hónapról hónapra növekszik is -kamatozik? Továbbá 2013-ban is jó kondíciók várhatók az illető banknál.

Legjobb válasz: Szerintem jósok nemigen vagyunk. Az egyik megoldás, hogy lekötöd, akkor a lekötés idõtartamára a legtöbb esetben fix a kamat. Ha nem kötöd le, vannak olyan folyószámlák is, de megtakarítási számlák még inkább, amik kiemelt kamatot nyújtanak, de az általában kapcsolódik a jegybanki alapkamathoz, ami az elmúlt hónapokban fokozatosan csökken. Érdemes kisebb bankok ajánlatait megnézni, az AXÁ-nak és a Gránit Banknak is vannak jó konstrukciói. Itt is érdemes körülnézned => http://www.bankracio.hu/betetkalkulator/latraszolo-betet/fel..

Szerintem jósok nemigen vagyunk. Az egyik megoldás, hogy lekötöd, akkor a lekötés idõtartamára a legtöbb esetben fix a kamat. Ha nem kötöd le, vannak olyan folyószámlák is, de megtakarítási számlák még inkább, amik kiemelt kamatot nyújtanak, de az általában kapcsolódik a jegybanki alapkamathoz, ami az elmúlt hónapokban fokozatosan csökken. Érdemes kisebb bankok ajánlatait megnézni, az AXÁ-nak és a Gránit Banknak is vannak jó konstrukciói. Itt is érdemes körülnézned => http://www.bankracio.hu/betetkalkulator/latraszolo-betet/fel..
A kérdező hozzászólása: Lekötni nem akarom, mert elõre nem látható mikor mennyit költök belõle, viszont a ráutalt fizuból hónapról hónapra marad fel nem használt rész. Azért az jó lenne ha kevéskét kamatozna és nemcsak a banknak lenne haszna belõle(kártyadíj, kezelési költség, stb).
Meg kellene nézned, hogy ahol most van a folyószámlád nincs-e valamilyen megtakarítási számla, amire netbankon keresztül át tudod vezetni az összeget, amit nem használsz fel és lekötés nélkül is jó kamatot ad. Ha ott nincs, akkor pedig megnézni az elsõ válaszban írt oldalt, hogy hol érné meg megtakarítási számlát nyitnod.

Melyiket éri meg jobban csinálni:egyéni vállalkozás vagy bt? MElyiknek alacsonyabb a havi kiadása?

Legjobb válasz: Ha ugyan azt a tevékenységi kört csinálod mindkét esetben ugyan azon feltételek mellett akkor a kiadások is szinte azonosak.

Ha ugyan azt a tevékenységi kört csinálod mindkét esetben ugyan azon feltételek mellett akkor a kiadások is szinte azonosak.
Bt.-t SEMMIKÉPPEN !!!
A kérdező hozzászólása: miért ne legyen bt?
MERT AZ ÖSSZES VAGYONODDAL FELELSZ MAJD!

Melyiket válasszam? Nem tudok dönteni két munkahely között! Most kezdtem el az "A" munkahelyen dolgozni (szolgáltató iparban) rendszeres a havi jövedelem, viszont állandó utazás, vizsgák, tesztek vannak. A "B" verzió pedig apukámmal lenne.

ő szobafestő és neki kellene segítenem.elég sok kuncsaftja van csaj idős már és lebetegedett ( ő azt mondja tanuljam ki ezt a szakmát). Viszont ez csak idénymunka és nem biztos hogy a párommal fenn tudnánk tartani magunkat.

Legjobb válasz: Kedves Bertri! Ha azt mondják ugorj a kútba, beleugrasz? Ilyen kérdésben magadnak kell döntened! Neked kell mérlegelned, hogy melyik munka a fontosabb, melyikkel tudsz idõvel a saját lábadra állni. Most gondolj bele, valaki dönt helyetted és utólag kiderül, hogy nem életképes az a munka. Aztán az lesz a következõ kérdésed, hogy miért azt a munkát választottad! Akkor ki lesz a hibás? Szerinted az akire hallgattál, pedig igazából te! Mindenki a saját sorsának a kovácsa! Akik meg nem, azok a birkák.

Kedves Bertri! Ha azt mondják ugorj a kútba, beleugrasz? Ilyen kérdésben magadnak kell döntened! Neked kell mérlegelned, hogy melyik munka a fontosabb, melyikkel tudsz idõvel a saját lábadra állni. Most gondolj bele, valaki dönt helyetted és utólag kiderül, hogy nem életképes az a munka. Aztán az lesz a következõ kérdésed, hogy miért azt a munkát választottad! Akkor ki lesz a hibás? Szerinted az akire hallgattál, pedig igazából te! Mindenki a saját sorsának a kovácsa! Akik meg nem, azok a birkák.
A kérdező hozzászólása: k
A kérdező hozzászólása: Kedves Steel Painter! Nem ugrok bele a kútba ha azt mondják! és nyilván én fogok dönteni nem a szomszéd..de olyan régóta rágódok ezen, hogy nem tudom objektíven nézni már és gondoltam olyan valaki akivel semmilyen formában nem vagyok érintett ezzel kapcsolatban vagyis teljesen kívülálló talán objektívebben látja és segít a döntésben. Bár elõrébb nem haladtam vele de köszönöm a válaszodat! Üdv
A kérdező hozzászólása: Kedves Steel Painter! köszönöm szépen a válaszodat, annyira belegabalyodtam, hogy az ennyire egyszerû ám hasznos levezetésre már képtelen voltam. sûrûek voltak a gondolataim és a tiszta és ésszerûbb látásmód már nehezebben ment. Sokat segítettél ezzel, köszönöm neked! :-) További szép napot! Üdv

KITE ZRT-nél (műtrágya, gép, vetőmag) értékesítési pozícióba mennyit lehet keresni és melyikben van nagyobb potenciál? Értem ezt a havi fixre + átlagosan mekkora jutalékot átlagosan. És mekkora bónusz van év végén?

Részletezve: a diplomás 6 hónapos gyakornoki pozíció után, ha azt látják értékesítésben vagy jó melyik szegmenst ajánlott választani amivel haladni is lehet. Gondolom egy 40 milliós JD Traktort nehezebb eladni mint a mindig kelendő vetőmagot vagy műtrágyát.
Télen begyújtunk vele.
wc papírnak sajnos túl kemény így nem sok hasznát veszem amúgy megtartom mindet mert mert tervezem 1 vicclap létrehozását kitûnõ alap a fideszfantázia nyilatkozatai
A reklámlapokat olvasás nélkül dobom ki.
Legalább van egy lap amire tud firkálni a gyerek...
Télen jó lesz a kazánba :) Vagy krumplipucolásra jó :D
Télen jó lesz vele begyújtani . Egyébként kibontatlanul megy a régi újságok mellé a garázsba .
Kidobom a kukába.
valami alapítvány gyûjtötte õket, hogy cserébe ad kaját a szegény gyerekeknek, de lusta voltam elküldeni a legutóbbit elolvastam, de a felénél (kínomban) röhögõgörcsöt kaptam
Megy a kukába bontatlanul.
kitöltöm, aztán kidobom a kukába
A kutyámnak odadom rágni, ha unatkozik.
Rendszeresen ezekkel a levelekkel gyùjtom meg a tüzet szalonnasütésnél vagy bogràcsolàsnàl. Legalàbb ennyi haszna van.
Én széthajtogattam kiraktam a szoba közepére és rászartam. Aztán elráztam róla a nagyját, vissza a borítékba és visszaküldtem.

A havi ciklus mely szakaszában van legnagyobb esély arra hogy teherbe essen valaki?

Legjobb válasz: Egy ciklusban lévõ középsõ 2 héten van peteérés, úgy tudom.

Egy ciklusban lévõ középsõ 2 héten van peteérés, úgy tudom.
Szia! Ha a ciklusod 28 napos, akkor a 14-17. nap között (a vérzés elsõ napjátõl számítva). Az elõttem szóló válasza nem teljesen helyes, mert nem 2 hétig életképes a petesejt, hanem 2 napig.
Szia! Egyetértek az elõttem szólóval, a ciklus közepén a legesélyesebb a dolog :)
Szia!Én meg ugy tudom, hogy a 9-14 nap között a legjobb!
hát, tapasztalat..nekem okt28án volt utsó vérzésem kezdõnapja...minden kalkulátor nov 10-ére dobja ki a fogantatást napját..de én tuttira tudom h nov 15-én jött össze....vagyis pár nap eltérés lehet.... 34 hetes kismama

Olcsóbb prémium minőségű konzervet keresek! Melyiket/ melyikeket válasszam, hogy állítsam össze a havi étrendet?

Havonta rendelek Zoofast.hu-ról. Szárazból Royal Canin indoor-rt kapnak. Nedvesb?l melyik lenne jó, nemrég olvastam itt a Leonardo-t, most ezt eszik, ebb?l 4 fajta van, csirke, nyúl, máj, hal. Most egyenl? arányban van ezekb?l. Néztem még az Animonda és Bozita konzerveket, árban ezek is jók, ugyanis sok macska van itthon, ezért olcsóbb fajtát keresek. Minden nap egy 200g-os konzerv, vagy 2 napra egy 400g-os konzerv.

Legjobb válasz: remélem ez jó ár még érte mert ez nekünk nagyon bevált kutyásba,több mint 60% hús van benne,nagyon szerette és jó minõség! Már sajnos orvosi okokból semmilyen elõregyártott kaját nem ehet,de ezt bátran ajánlom! http://fressnapf.hu/termekek/category/5/brand/7

remélem ez jó ár még érte mert ez nekünk nagyon bevált kutyásba, több mint 60% hús van benne, nagyon szerette és jó minõség! Már sajnos orvosi okokból semmilyen elõregyártott kaját nem ehet, de ezt bátran ajánlom! http://fressnapf.hu/termekek/category/5/brand/7
Ami olcsóbb de én még jónak tartom az a Smilla! Zoofaston úgy tudom nem lehet kapni, de zoopluson igen, van nagy meg óriás csomag belõle, minden ízben külön és vegyes ízesítésben is, nagy csomagban pedig még olcsóbb. Van mindenféle kiszerelés, 185, 200, 400 grammos. Itt tudsz nézelõdni ha érdekel esetleg ; http://www.zooplus.hu/shop/macska/nedves_macskatap/smilla Én azért szeretem a zooplus-t amikor új eledelre vadászom mert van náluk próbacsomag idõrõl-idõre mindig más konzervekbõl, aminek eléggé nevetségesen alacsony az ára. Raknak bele 1-1 márka minden ízébõl mondjuk egy-egy konzervet, és így megtudhatod melyiket csípi/k a cicó(i)d, és abból rendelhetsz többet (akár másik weboldalról is, ha ott nagyobb mennyiségben olcsóbb). Érdemes szerintem visszanézni idõrõl-idõre ha új eledelt keresel, már csak a mintacsomagok miatt is, elsõre nagy adagot nem célszerû rendelni mert ha mondjuk megy tõle a hasa a macseknak vagy macsekoknak vagy nem kell neki/k egyáltalán akkor megjárod.
Fõzz meg két egész csirkét, várd meg míg kihül és szedd szét apró darabokra, rakd dobozba rá egy kis levet és mehet a fagyasztóba.Kiolvasztod és mehet a cicáknak.Nálunk nagy sikere van és ennél olcsóbb nincs :)
A kérdező hozzászólása: Megnéztem az oldalt, tényleg nagyon jó akciók vannak ott konzervekbõl! Szoktak kapni egy héten többször csirke húst is, a nyesedéket, ami nálam a filézett csirkemellnek kb a fele, megfõzöm nekik, de nem eszik meg, csak 1-2-en. Köszönöm a válaszokat!
ne fõtten add, hanem nyersen a husit. kifõzöd belõle a jót :) elõtte fagyasztani kell. utána mehet a cicáknak
ezek a vegyes kajacsomagok hol vannak az oldalon? lehet álmos vagyok már, de nem találom :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!