Találatok a következő kifejezésre: A hasmenés lehet tünete a (19 db)

A tejallergiának egyértelmű tünete a hasmenés és a véres széklet vagy enélkül is lehet allergiás?

Pl. az allergia tünete lehet, hogy ahol érintkezik az arcával a tápszer vagy a tejpép ott piros pöttyök jelennek meg, de 15-20 perc múlva eltűnik.

Legjobb válasz: A Fiamnak egyáltalán nem volt hasmenése, sõt, inkább szorulásos. Nála a fõ tünet az állandó taknyosság, köhögés, hörghurut, tödõgyulladás volt, meg a borzasztó ekcéma, fõleg az arcán. Tejmentes diétára drasztikusan javultak a tünetek.

A Fiamnak egyáltalán nem volt hasmenése, sõt, inkább szorulásos. Nála a fõ tünet az állandó taknyosság, köhögés, hörghurut, tödõgyulladás volt, meg a borzasztó ekcéma, fõleg az arcán. Tejmentes diétára drasztikusan javultak a tünetek.
Az én babámnak is tejallergiája van az orvos szerint, mert nekünk ekcéma jelentkezett az egész testén!De lehet több tünete az allergiának ezek szerint!

Milyen egyéb étel allergia/érzékenység tünetei lehet a hasmenés és túlzott gázképződés?

Eddig azt hittem, hogy laktóz érzékeny vagyok, és már elég régóta nem nagyon eszek semmilyen tejterméket, kivéve mandula tejet -amiben se laktóz, se tejfehérje nincsen-, de a tünetek mégis el?-el? jönnek.

Legjobb válasz: Többféle étel, vagy azokra való érzékenység is okozhat hasmenést vagy gázképzõdést, nem csak a tejtermékek. Ezeket ki kell tapasztalni. De a tüneteid utalhatnak valamilyen bélgyulladásra vagy a stresszes életmód következményei is lehetnek. Érdemes lenne orvossal kivizsgáltatni.

Többféle étel, vagy azokra való érzékenység is okozhat hasmenést vagy gázképzõdést, nem csak a tejtermékek. Ezeket ki kell tapasztalni. De a tüneteid utalhatnak valamilyen bélgyulladásra vagy a stresszes életmód következményei is lehetnek. Érdemes lenne orvossal kivizsgáltatni.
És érdemes volna a kihipózott (bizony: hiány betegségekhez vezet, és mû-, vegykókkal kezelt és gén kutyult élelmiszereket amennyire csak lehet elkerülni. Magyarországon különösen sok mérget és hitvány élelmiszert árulnak a multik és sok kis garázsboltos egyaránt. Például Ausztriában jobb minõségû élelmiszereket lehet kapni, mint itthon. A "magyar" csoki például annyit sem ér, hogy lehúzzad a slozin. (Még a gengszter váltás elõtt jó volt.) Járj ki a piacra és vásárolj termelõktõl. De vigyázz, ott sem mindenki szent. Vannak akik például a multiban bevásárolnak, utána meg átcsomagoltan a piacon vesztegetik jó pénzért!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) A probléma az, hogy kint vagyok Amerikában, és nem tudok nagyon elmenni orvoshoz, mert a biztosító nem fogja kifizetni, mondván, h miért nem otthon mentem el orvoshoz ezzel. (igaza lenne) Júliusban megyek haza, és addig nem akarom teljesen tönkretenni az egész bélrendszeremet.
Szia ha allergia akkor glutén és mogyoró is kiálthat ilyen tüneteket
kiválthat *

Mi lehet az oka a 4-5 napja tartó iszonyú hasmenésnek? Lehetséges hogy a sör elvonási tünete? Bővebben lent.

párom eldöntötte, hogy abbahagyja a sörözést.. napi 4-6 üveg sör lecsúszott,több éve a torkán, úgyhogy nagyon örültem e döntésnek :) pár napja azonban borzasztó erős csikarásos hasmenése van.. nem egyfolytában, de reggel félórát is ül a wc-n, majd órákis semmi és ismét.. tartottunk már főtt krumpli napot is, kevés eredménnyel. ő egyfolytában azt hajtja, hogy a sör miatt van, de én nem hiszem el.. ezzel nagyjából egy időben kezdett el szedni egy bizonyos mikróalga kapszulát, én erre tippelek..Egy hónapja járt a kezelőorvosánál,aki nagy vérrutin után írt fel neki egy Diflucan nevű gombaellenes gyógyszert, mivel erősen gombás a szervezete,a bőre után körme is elkezdődött gombásodni. ezt a gyógyszer heti 1x kell bevenni ,most tart az 5. szemnél. talán ettől lehet? tudom ne várjak csodákat egy ilyen oldalon, meg nem orvosokkal vagyunk körbevéve, de gondoltam hátha van valaki aki átesett már hasonlón, esetleg a fent említett kezelésekkel kapcsolatban jártasabb,mint mi.

Legjobb válasz: Talán mégiscsak el kellene mennie a dokihoz, ugyanis vírusos influenza-járvány van, ami hasmenéssel, hányingerrel, stb-vel jár együtt. Szerintem inkább ez kapta el, és nem a sörözés-abbahagyása nevû "betegség"!

Talán mégiscsak el kellene mennie a dokihoz, ugyanis vírusos influenza-járvány van, ami hasmenéssel, hányingerrel, stb-vel jár együtt. Szerintem inkább ez kapta el, és nem a sörözés-abbahagyása nevû "betegség"!
A kérdező hozzászólása: értem.. köszi.. lehet, hogy igazad van, hisz pont mostanában járt az orvosnál a gombája miatt, ott (is) összeszedhette..


A hasmenés is lehet tünete a terhességnek?

Még az els? trimeszterben vagyok, de most már harmadik napja er?s hasmenésem van. Egészségesen étkezem (sok gyümölcs, tejtermékek, naponta több liter ásványvíz) nem ettem semmi olyat, amit korábban nem, beteg sem vagyok, és semmi más panaszom sincs, csak ez a fránya hasmenés. Volt akinél szintén el?fordult?

Legjobb válasz: Nekem vitamintól volt eleinte, késõbb meg székrekedésem. A tartós hasmenés nem jó, mert ásványi anyagok ürülnek vele. Orvost kérdezz, mi állhat a hátterében, hátha kezelni kell. Jobbulást.

Nekem vitamintól volt eleinte, késõbb meg székrekedésem. A tartós hasmenés nem jó, mert ásványi anyagok ürülnek vele. Orvost kérdezz, mi állhat a hátterében, hátha kezelni kell. Jobbulást.
Nos, lehet a rengeteg rosttól(gyümi) és sok folyadék.Meg a tejecske és a gyümi sokakakt meghajt együtt._Nekem is volt ilyen, és azzal tudtam megszüntetni, h a napi több mint egy kiló gyümit meg zöldséget lecsökkentettem. Próbáld meg az enyhén sós fõtt krumplit, szigorúan magánban.Az megfogja a hasad.(Ropit most nem ajánlom, mert ki tudja mibõl van.)
Van, akinél ilyen tüneteket produkál a terhesség. Igyál sok folyadékot, mert a hasmenés nagy folyadékveszteséggel jár, és próbáld ki a mentateát, és ehetsz egy kis étcsokit, de csak mértékkel:-)
szia nekem is volt két napig az elején, de sztem ez a sok gyümitõl, meg hogy hülye párosítású kajákat ettem, de jól esett amúgy.ha sokáig tatr keressd fel az osvost mert sok nyomelem kiürül a szervezetedbõl s az más árthat a babának.gratula a picihez.

Terhesség egyik tünete lehet a hasmenés, vagy éppen ellenkezőleg a székrekedés?

Legjobb válasz: Nem feltétel sem ez sem az.Ha nincs más tüneted ezeket bármi okozhatja.

Nem feltétel sem ez sem az.Ha nincs más tüneted ezeket bármi okozhatja.

4 hónapos kisfiam mostanában hajnalban nagyon nyűgös és megfeszülve sír. Kicsit hasmenése van és sokat büfizik napközben. Látszik már a fogkezdemény de nem piros az ínye. Lehet hogy a foga miatt vannak ilyen tünetei?

Legjobb válasz: Hát az én kislányomnak ilyen tünetekkel derült ki a tejallergiája + az arcán apró kiütések (ekcémaszerû) volt rajta. Nincs ilyen a bõrén?

Hát az én kislányomnak ilyen tünetekkel derült ki a tejallergiája + az arcán apró kiütések (ekcémaszerû) volt rajta. Nincs ilyen a bõrén?
A kérdező hozzászólása: van pár pötty az állánál, de õ nem kap tejet tápszeres baba. esetleg a tejpép? van benne tej? amúgy az orvos szerint a rotavírus elleni szérumot elõzõ héten kapta meg és hogy attól van ilyen tünete. bár megmondom õszintén megkérdõjelezem ezt a diagnózisát. neked hogy derült ki hogy tej alergia?
Bocsi, csak most láttam, hogy írtál. A tejpép lehet, sõt a tápszer is (ha ez a baj). Mi direkt tejallergiás tápszert kapunk. Nálunk ezek a tünetek voltak, aztán vércsíkos volt a széklet, és ekcémás foltok is lettek, bár az ekcémára a doki azt mondta, hogy valószínû a tojástól van (akkor még szopizott, és én ezután nem ehettem tojásos és tejes dolgokat). Mikor semmi tejet tartalmazó dolgot nem kapott, akkor a tünetek megszüntek, állítólag nagy valószínûséggel kinövi. Nektek mit mondott az orvos?

Vírusos avagy bakteriális fertőzés eredménye lehet-e? A gyerekemnél/11 éves/ a hasmenés akinek egyéb tünete nincs a sokszor wc-re járáson kívül és ez három napja tart. Mit javasoltok saját tapasztalat alapján ennek kezelésére?

Legjobb válasz: ez így nem dönthetõ el.van ami diétával pár nap alatt elmúlik, de lehet, hogy egy kis bélflora helyreállítás segíthet, ha soká tart mindenképpen doki, mert sok folyadékot veszít így.

ez így nem dönthetõ el.van ami diétával pár nap alatt elmúlik, de lehet, hogy egy kis bélflora helyreállítás segíthet, ha soká tart mindenképpen doki, mert sok folyadékot veszít így.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Remélem már jobban van a gyerkõc! :) Minden elképzelhetõ jót kívánok Nektek! :)
3 napos hasmesnéssel nem otthon kell ücsörögni, hanem orvoshoz kell vinni. Fõleg egy 11 éves gyereket.
Igen, lehetséges. De ettõl még húzhatod pár napig.
Aligha hiszem. A calici vírusfertõzésnek vannak ilyen tünetei.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, délutánra már jobban voltam, és még egyben :) jóslófájások maradtak, de se hányinger, se hasmenés :)
Örülök, hogy nem vírus. De a jóslófájásokat a kérdésben nem említetted. (2-es)

A tengerimalacunk ma nem eszik-iszik, hasmenése van pár napja, és levert. Mi baja lehet? Valakinek a malacának voltak ilyen tünetei?

Valószín?leg vemhes, és ha valami komoly baja van, nem tudom, hogy mi legyen.

Legjobb válasz: Hívj fel egy egzotikus végzettségû dokit! (Pl. Pazár Péter) Etetni kéne sos. pipettával, és nagyon magas rost tartalmú tápszerrel. Critical Care, vagy hasonló kéne bele. Ha nem férsz hozzá, akkor Complete-et törjél porrá, és pépesítsd fel.

Hívj fel egy egzotikus végzettségû dokit! (Pl. Pazár Péter) Etetni kéne sos. pipettával, és nagyon magas rost tartalmú tápszerrel. Critical Care, vagy hasonló kéne bele. Ha nem férsz hozzá, akkor Complete-et törjél porrá, és pépesítsd fel.
Vidd orvoshoz, könnyen kiszárad, és elpusztul. Az én malacomnak volt hasonló, valami fertõzés, antibiotikum injekciót kapott, szerencsére meggyógyult.
Az elsõ válaszoló által írt orvosok az ország legjobb tengerimalac szakemberei és nagyon segítõkészek. Sajnos orvos nélkül ezt nem tudod megoldani, de szükséges a fecskendõbõl történõ etetése, amirõl szintén az elsõ válaszoló írt.

Lehet e a Laktoherb teától erős gyomorfájás és hasmenés a tünetem?

Amióta iszom,azóta er?s fájdalom és hasmenés gyötör, ma már nem is ittam és egy picit múlt is a fájdalom. Szerintem ett?l van (volt) Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Igen.Nem ittad túl nagy mennyiségben?

Igen.Nem ittad túl nagy mennyiségben?
A kérdező hozzászólása: Szia.Nem ittam sokat, csak reggel egy bögrével (1 filter) és este 1 bögrével. MOst vettem egy More Milk (Motherlove) tejtermelés serkentõt, hátha azzal fel tudnám váltani. Sajna még nem jön a tejcsi, pedig az 5. napja szültem.
Jó hogy váltottál, valószínû a Laktoherbet nem bírtad, én a zöld teától kapok hasmenést:S
A kérdező hozzászólása: Hát, ha létezik ilyen, akkor nekem bizti a teától van :-((
Létezhet. Én epegörcsöt kaptam tõle, azt hittem a mentõ visz el, ráadásul a baba is szelelt tõle, úgy láttam nála sem jött be. Pedig én enyhébb formában ittam. Ha az étrended a szokásos volt, ez okozhatta. Nézd meg az összetevõit, lehet, hogy valamelyiket nem bírod, vagy akár így együtt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!