Találatok a következő kifejezésre: A haskemenyedes hetesen milyen (5 db)

Milyen érzés a haskeményedés? Hány hetes kortól gyakori?

Legjobb válasz: szia!nekem olyan volt,mintha egy lufit kezdenének szép lassan felfújni a hasamban.Pár másodpercig tartott,de néha a vége felé kicsit kellemetlen volt.

szia!nekem olyan volt, mintha egy lufit kezdenének szép lassan felfújni a hasamban.Pár másodpercig tartott, de néha a vége felé kicsit kellemetlen volt.
Kb. 14 hetesen kezdõdött, akkor még csak akkor keményedett a hasam, amikor nagyon elfáradtam, megterheltem a szervezetemet (pl.lakásfelújítás). Most már néha sokáig tart és fájdalommal is jár, máskor pedig csak érzem, hogy kemény, és furcsa érzés, de nem fáj. Hogy milyen? Kõkemény a hasam :) 32 hetes
Ez egy belsõ érzés, amikor azt érzed, hogy egy nagy gombóc lett a hasad, ami kõ kemény. Nem feltétlenül jár fájdalommal. Pár másodperdig tart. változó, hogy mikor jelentkezik, nekem kb. 25 hetesen kezdõdött. Késõbb járhat kisebb görccsel is, ami már arra figyelmeztet, hogy kicsit vissza kell fogni a lendületbõl, többet kell pihenni. A magnézium a legjobb rá, van különbözõ dózisú van, és az 500 mg-osat eszem naponta háromszor, és így nem keményedem, vagy csak ritkán. (30 hetes mami)

Milyen érzés a haskeményedés? Létezik, hogy nekem még nem volt 34 hetesen egyszer sem?

körülöttem mindenkinek volt/van,van olyan akinek 25-26hetes korától..nekem még egyszer sem.vagy lehet nem eszem észre??

Legjobb válasz: Az elsõvel nekem sem volt soha:) jóslóm is csak 2x (1 a 38. és 1 a 39. hét elején):) Hát,mit ne mondjak... nem is volt brutális a szülés! Szinte kipottyant belõlem a bébynk :D Ne aggódj,nem kell mindenkinek keménykednie! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!

Az elsõvel nekem sem volt soha:) jóslóm is csak 2x (1 a 38. és 1 a 39. hét elején):) Hát, mit ne mondjak... nem is volt brutális a szülés! Szinte kipottyant belõlem a bébynk :D Ne aggódj, nem kell mindenkinek keménykednie! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Szia! Nekem is csak a 35-36.héten volt elõször. Én sem tudtam, hogy milyen, de hidd el, ha keményedni fogsz, akkor rájössz hogy az az. Az egész pocakod elnehezül, és olyan lesz mint egy nagy kõtömb. Boldog babavárást!37 Hkm
Létezik, hogy neked nem volt! Nekem egyáltalán nem volt a terhességem alatt.
Jó nektek, nekem már kb 25. héttõl volt, mindkét terhességnél. Most 33 hetes vagyok, vannak, bár a magnézium visszatartja valamelyest. Nem fájdalmas, picit kellemetlen, mintha az összes vér a hasadban gyûlne össze, és olyan vákumszerû összehúzódást érzel, alakra meg összeugrik a hasad, és kõkemény. Ilyesmi lesz a szülés közben a fájás, csak az már fáj is...
Én pl fájdalom nélkül keményedek. Fene tudja mióta... Most derült ki, amikor elkezdett feszülni is keményedés közben. Egyébként ha nem teszem oda a kezem akkor nem is veszem észre. 30 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor ezek szerint észrevenném.. mitõl függ, h kinek van, vagy nincs??
Függ szerintem alkattól is, meg aktivitástól is, életmódtól is. Nekem pl. ha sokat állok, vagy nehezebbet csinálok, akkor gyakoribb lesz és fõként este, és inkább hanyatt fekve jelentkezik. Azt olvastam, hogy ezek készítik fel a méhet a szülésre, és ha csak néhány van naponta, az normális. Az a baj, mikor nagyon gyakori, mert ezektõl hamarabb kinyílhat a méhszáj. Nekem az elsõnél ezt eredményezte. Ha nincs, az biztos nem baj! Mondjuk szerintem ezt nem lehet nem érezni, ha van, akkor felismered az érzést.

Kismamik! Milyen a haskeményedés? Én olyat érzek mintha feszülne az egész pocim, de nem tudom, hogy a növéstől van vagy ez keményedés? 16+1 heteske

Legjobb válasz: Ha az lesz, egyértelmûen fel fogod ismerni. :) Nekem olyan volt, hogy egy fura zsibbadás, aztán mikor a pocimhoz értem, kõkemény volt! Tehát a keményedést szó szerint értsd, olyan volt mintha egy iszonyat felfújt gumilabda lenne a pocim helyén, ami bármelyik pillanatban kidurranhat. Mintha nem is az én bõröm lett volna, hanem tényleg egy labda. :)

Ha az lesz, egyértelmûen fel fogod ismerni. :) Nekem olyan volt, hogy egy fura zsibbadás, aztán mikor a pocimhoz értem, kõkemény volt! Tehát a keményedést szó szerint értsd, olyan volt mintha egy iszonyat felfújt gumilabda lenne a pocim helyén, ami bármelyik pillanatban kidurranhat. Mintha nem is az én bõröm lett volna, hanem tényleg egy labda. :)
Nekem inkább olyan érzés volt, mintha tégla lenne a hasam. Iszonyú kemény volt és feszült is.
Olyan, mint a haspuffadás, csak rosszabb és szakaszosan jön; de 16 hetesen még nem kell érezni. Terhesen az ember egyébként is hajlamosabb puffadásra, de majd 1-2 hónap múlva egyértelmûbb lesz.
Én 19 hetes vagyok és már keményedek. Tényleg olyan, mintha fel lennék puffadva. Ha 5-15 perc múlva elmúlik akkor nem baj, de ha nem múlik, akkor kinyílhat a méhszáj. Én az elõzõ terhességemnél emiatt feküdtem 3 hónapig, hogy ne legyen koraszülés.
nekem annyira bekeményedik, mint amikor egy izmos bicepszet megfogsz, aztán ahogy enyhül a görcs, úgy lágyul vissza
Ez amugy nagyon fura mert nekem a méhem szokott keményedni!! Megfeszül a méhem, és igazság szerint a hasomon nem veszem észre hogy kemény lenne! Csak a méhemen. Ezek szerint akkor ebbõl is több fajta van...?
Jahh amugy 32 hetesek vagyunk:)


A haskemenyedes 20 hetesen milyen gyakran termeszetes meg?

Napi vagy heti szinten.

Legjobb válasz: ha kb. 20 másodpercig marad csak kemény és utána elmúlik az nem gáz. A keményedések végigkisérik a terhességet, segítik a méh növekedését, és a megfelelõ keringést vérereiben. Ha mondjuk erõteljesebb dolgot csinálsz és akkor érzed, hogy keményedik akkor feküdj le egy kicsit pihenni, mert akkor viszont jelez a szervezet, hogy kicsit megeröltetted magad! Ha szurkod lent, a hasad tájékán néha az sem baj, mert ilyenkor csak megfeszül a méh izomzata. Ilyenkor is a pihi javasolt!

ha kb. 20 másodpercig marad csak kemény és utána elmúlik az nem gáz. A keményedések végigkisérik a terhességet, segítik a méh növekedését, és a megfelelõ keringést vérereiben. Ha mondjuk erõteljesebb dolgot csinálsz és akkor érzed, hogy keményedik akkor feküdj le egy kicsit pihenni, mert akkor viszont jelez a szervezet, hogy kicsit megeröltetted magad! Ha szurkod lent, a hasad tájékán néha az sem baj, mert ilyenkor csak megfeszül a méh izomzata. Ilyenkor is a pihi javasolt!

Milyen a haskeményedés? 33 hetes terhes vagyok. Pár napja napi 8-9 alkalommal szúró fájdalmat érzek, a baba pedig mintha mindenfelé feszitené magát. A köldököm körül kemény a hasam és alig kapok levegőt. Ez lenne az?

Nem korai és nem túl gyakori ez a fájdalom?

Legjobb válasz: Szia, azt nem irtad, hogy mennyi ideig tart egy ilyen kemenyedes. Nem feltetlenul korai, bar nekem csak 3 hettel a szules elott kezdodtek. Konnyen lehet, hogy "csak" a babadat erzed, mert mar keves neki a hely es nagyon feszeng! A nehez legzes attol is lehet, hogy a labat felfele nyomja es mar a tudodnek se nagyon jut hely. Probalj valtoztatni a testhelyzeten vagy kicsit lejjebb "nyomni" a hasadban a babot. Es kerd meg, hogy ne csinalja ezt :) Nekem legtobbszor bevalt.

Szia, azt nem irtad, hogy mennyi ideig tart egy ilyen kemenyedes. Nem feltetlenul korai, bar nekem csak 3 hettel a szules elott kezdodtek. Konnyen lehet, hogy "csak" a babadat erzed, mert mar keves neki a hely es nagyon feszeng! A nehez legzes attol is lehet, hogy a labat felfele nyomja es mar a tudodnek se nagyon jut hely. Probalj valtoztatni a testhelyzeten vagy kicsit lejjebb "nyomni" a hasadban a babot. Es kerd meg, hogy ne csinalja ezt :) Nekem legtobbszor bevalt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!