Találatok a következő kifejezésre: A haskemenyedes hetesen (36 db)

Lehet az enyhe görcsöket és a haskeményedést a méh növekedésére "fogni" 15 hetesen?

Legjobb válasz: A haskeményedés a méhösszehúzódástól van, nem a méh növekedésétõl, és 15. hetesen még nem lenne szabad keményedni. Dokinak mondd mindenképp, addig magnézium. A görcs meg egyáltalán nem szabadna,hogy legyen ennyi idõsen.

A haskeményedés a méhösszehúzódástól van, nem a méh növekedésétõl, és 15. hetesen még nem lenne szabad keményedni. Dokinak mondd mindenképp, addig magnézium. A görcs meg egyáltalán nem szabadna, hogy legyen ennyi idõsen.

Ez lenne a haskeményedés? 17 hetes vagyok és éjszakánként elég rosszul alszom, mert úgy érzem hogy feszül a hasam és ha megmozdulok eléggé kellemetlen és néha fáj is, mintha a szalagok szét akarnának szakadni.

Általában háton fekszem, mert hason és oldalt nem kényelmes hosszútávon. Ez a haskeményedés és próbáljam ki a magnéziumot vagy ez valami más? Ugye nincsen gond?

Legjobb válasz: az elsõ két mondat után az elsõ kérdésem az volt, vajon szedsz e valami magnéziumot? neme is fájdogált a hasam, mintha a szalagok húzódnának, nagyon rossz volt. de szedek Magnerot tablettát és mondhatni meg is szüntek a görcsök, a fájdalmak. a haskeményedést úgy mondta a védõnöm, hogy olyan mintha a görcs összehúzza majd elengedi és ismét össze,valamit az egész hasnak keménynek kell lennie. Ne aggódj nincs semmi baj, pihenj minnél többet és kezdj el szedni valami magnéziumot. szia, és persze gratu a babához 20+4 hkm

az elsõ két mondat után az elsõ kérdésem az volt, vajon szedsz e valami magnéziumot? neme is fájdogált a hasam, mintha a szalagok húzódnának, nagyon rossz volt. de szedek Magnerot tablettát és mondhatni meg is szüntek a görcsök, a fájdalmak. a haskeményedést úgy mondta a védõnöm, hogy olyan mintha a görcs összehúzza majd elengedi és ismét össze, valamit az egész hasnak keménynek kell lennie. Ne aggódj nincs semmi baj, pihenj minnél többet és kezdj el szedni valami magnéziumot. szia, és persze gratu a babához 20+4 hkm
Szia!Ez nem keményedés szerintem, hanem ahogy írtad is, hasfeszülés, nyúlnak a szalagok, ami pont azért van nálad mert háton fekszel.Ezt "hanyagolni"is kéne nemsokára, persze ameddig kényelmes aludj háton, de ha feszül a hasad úgy, nyilván nem kényelmes:) A magnéziumot nyugodtan szedheted, max napi 3x2 szemet.A keményedés az pedig mikor az egész hasad kõ keménnyé válik, mintha leakarna szakadni, és 10-15mp mulva elernyed.(26h)
az elsõ vagyok. én a magnerotból napo 2 szemet szedek. 10 hetesen volt egy bevérzésem és akkor ajánlották. azóta enyhén éreztem csak ezeket a fájdalmakat és egy idõ után meg is szüntek. dícsérik még a béres magnéziumot is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Gyorsan el is rohantam a gyógyszertárba és vettem magnéziumot. Remélem jobb lesz tõle. És megpróbálok valami más alvási poziciót felvenni.. :-) Gondoltam egyébként hogy a has növekedésétõl is lehet, mert most hirtelen a napokban elég nagyot nõttünk... :-)
még mindig az elsõ. nekem is a 16-17.héten kezdett el hírtelen nõni a pocim.... :-) addig szinte alig látszott. Én éppen ma rendeltem egy "szopipárnát", azzal is jól lehet álíltólag aludni. Milyen magnéziumot vettél?
A kérdező hozzászólása: Az a neve hogy B-Magnum. Külföldön élek és itt más fajták kaphatók mint otthon. 1-et lehet belõle bevenni reggelente, mert nagy dózisban tartalmaz magnéziumot. Azért jó látni hogy nõ a poci... :-)) és ráadásul ma már 3szor éreztem õt mozogni... ezelõtt csak 1szer jelentkezett, több mint 1 hete.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem nekem is kell egy extra párna az új alvás pozicióhoz... :-) majd ird meg hogy bevált-e, ha esetleg visszatévedsz ehhez a kérdéshez... Köszi
vigyázz magadra, biztosan jó lesz az a magnézium, mint írtam, nekem sokat segített. a párna is biztosan jó lesz, sokan ajánlották, de mondták azt is hogy csak egy divat. tény hogy ugye a nagy pocak miatt eleve nem tudom felhúzi a lábamat normálisan az ágyban, de azzal legalább rá tudom tenni a lábamat és a pocit nem zavarja. szia, majd megírom :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Jó egészséget kivánok Nektek!

Kinek hány hetesen kezdődtek először a haskeményedések?

Legjobb válasz: Ha igazak a megérzéseim,akkor ma vagyok kb.6 hetes,tesztelni még nem teszteltem,kivárom a hétvégét,és már most keményedik,de mindkettõ elõzõ terhességemnél ez volt.

Ha igazak a megérzéseim, akkor ma vagyok kb.6 hetes, tesztelni még nem teszteltem, kivárom a hétvégét, és már most keményedik, de mindkettõ elõzõ terhességemnél ez volt.
Szió!Nekem már 30 hetesen volt keményedésem, de akkor még csak ritkán és rövid ideig tartó.Most a 36.héten járok mostmár azért sûrû.Kellemes babavárást!
Nekem 27-28.héten. Végül túlhordtam a babát
A kérdező hozzászólása: 17-18 hetesen nem korai? Nincs sokszor, de zavaró és ilyenkor Magne B6-ot szoktam bevenni, egyszerre kettõt. De általában egy nap max. kétszer veszek be kettõt (tehát összesen 4 szemet per nap), de van mikor napokig semmit nem veszek be. Hallottam valami Brixton Hicks vagy milyen összehúzódásokról is, hogy lehet nekem olyanom van, de állítólag ez sok terhes nõnél van és ezek segítik majd késõbb a vajúdást, szülést mikor rendszeressé válnak, de terhesség 6.hetétõl szokott ez lenni, de a legtöbb kismami nem is érzi, vagy valami ilyesmi.
Nekem is a 6. héten kezdõdött, de nagyon ritkán volt csak, és 3-szor 2 magne b6 elmúlasztotta.
32hetesen kezdett el keményedni.Nem vészes, rövid ideig tart.
Nekem a 14. héten kezdõdtek.
Nekem épp most a 22. héten kezdõdtek.
Én most kezdtem el figyelni kb. egy hete és egy-két nap volt lefekvéskor, hogy egy picit keményedett, aztán lehet már elõbb is volt, csak nem figyeltem fel rá. Most leszek 15 hetes (holnapután).

18 hetes kismama vagyok. A haskeményedés járhat alhasi fájdalommal?

Két napja folyamatosan fáj a hasam. Szedem a magne B6-ot meg felírták a Magnesium citricint.(ezt lehet együtt szedni?)

Legjobb válasz: Szia! Ha az orvos másképp nem rendeli szerintem egyszerre csak az egyiket szedd. Vigyázni kell ezekkel a keményedésekkel, ha nagyon fáj inkább hívd fel a dokit és ha be is fektet a kórházba ott legalább szem elõtt leszel. Pihenj amennyit csak tudsz, házimunka elfelejtve, nem emelhetsz !semmit! 2kg-nál többet. Ne hajolgass, ha valamiért mégis le kéne hajolnod, inkább guggolj le, vagy kérj meg valakit, hogy segítsen. Nekem a Magnerot tabletta segített. Napi 6 szemet vettem be belõle. Jobbulást! 38+3 hetes

Szia! Ha az orvos másképp nem rendeli szerintem egyszerre csak az egyiket szedd. Vigyázni kell ezekkel a keményedésekkel, ha nagyon fáj inkább hívd fel a dokit és ha be is fektet a kórházba ott legalább szem elõtt leszel. Pihenj amennyit csak tudsz, házimunka elfelejtve, nem emelhetsz !semmit! 2kg-nál többet. Ne hajolgass, ha valamiért mégis le kéne hajolnod, inkább guggolj le, vagy kérj meg valakit, hogy segítsen. Nekem a Magnerot tabletta segített. Napi 6 szemet vettem be belõle. Jobbulást! 38+3 hetes

Mennyire gyakori 22 hetesen a haskeményedés?

Naponta 2-3x szokott lenni nekem. F?leg este. Ez nem jelent rosszat, ugye?

Legjobb válasz: Teljesen természetes folyamat , a méh tágulását jelzi, és ugye ilyenkor nõl a legnagyobbat a poci:-) Nekem is sokat keményedik a hasam , hol rövidebb, de elõfordul hosszabb idõre is. Amíg nem nagyon kellemetlen, semmi gond, de szólhatsz a dokidnak, szoktak adni magnéziimot, ami csökkenti a keményedéseket. Késõbb meg a szülésre való felkészülést jelzi:-) Ne izgulj:-) 23 hetes kismama

Teljesen természetes folyamat , a méh tágulását jelzi, és ugye ilyenkor nõl a legnagyobbat a poci:-) Nekem is sokat keményedik a hasam , hol rövidebb, de elõfordul hosszabb idõre is. Amíg nem nagyon kellemetlen, semmi gond, de szólhatsz a dokidnak, szoktak adni magnéziimot, ami csökkenti a keményedéseket. Késõbb meg a szülésre való felkészülést jelzi:-) Ne izgulj:-) 23 hetes kismama
22 hetes kismama vagyok. Nekem is azt mondta az orvosom, hogy tágul a méhem, kell a picinek a hely mivel cseperedik. Álltalában nekem is este jön elö pihenés közben, ilyenkor megprobálok ugy helyezkedni, hogy jo legyen. Az fontos, hogy ne kinyujtott lábbal feküdj, mert állitolag ilyenkor azért is bekeményedhet a poci, mivel nem kényelmes a babanak.
Meleg vizes zuhany vagy fürdõ, ha csökkenek akkor jósló ha erõsödnek akkor ez már az!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ ki is próbálom.
Na? Elmúltak?
??
A kérdező hozzászólása: 1 órát bent feküdtem. Kicsit mintha jobb lenne, de nem múlt el teljesen.
Zuhany, helyzetváltoztatások stb ha ezektõl nem múlik hanem szépen erõsödik akkor lehet készülni.
*egészséget
Gratulálok! :-). Én is 39+4naposan szültem :-) jó egézséget ! 7hós fiú anyukája
A kérdező hozzászólása: De arik vagytok köszi :) ))
Gratulálok! :)
Én is gratulálok!:D
:-)) gratulálok!!!
A kérdező hozzászólása: utolsó, talált süllyedt :D meg is lett a fiam éjjel :P
Szerintem már kórházban van:P
Hát én mennék a kórházba, nem a zuhany alá 5 percesekkel...
Nekem így kezdõdött, ügyes legyél :)
Ha sûrûsödik és/vagy erõsödik, akkor kell indulni. Még el is múlhat, de szerintem nem valószínû. Eltarthat még egy napig is, mire tényleg beindul.
A kérdező hozzászólása: köszi, viszont :)

Normális a haskeményedés 20. hetesen? Nektek mikor kezdődött? Mivel lehet kezelni?

Legjobb válasz: Ekkor már lehet keményedés. Elsõsorban az orvosoddal beszéld meg, de erõs magnézium (magnerol, magnesi citrii) segít rajta, akár 3x1 is. Azért fontos az orvosoddal beszélned, mert a méhszájadat is ellenõrizni kell, mert ettõl sajnos nyílhat. Jobbulást!

Ekkor már lehet keményedés. Elsõsorban az orvosoddal beszéld meg, de erõs magnézium (magnerol, magnesi citrii) segít rajta, akár 3x1 is. Azért fontos az orvosoddal beszélned, mert a méhszájadat is ellenõrizni kell, mert ettõl sajnos nyílhat. Jobbulást!
Nekem a terhesség legelejétõl keményedett, azonnal rövidült is a méhnyak, de a méhszáj szerencsére nem nyílt, sõt 40. héten indított szülés lett:) Bizonyos keretek között normális, de komolyan kell venni! Orvos rendszeresen, sok-sok pihenés, nyugalom, magnézium (nekem a Magnerot vált be)
Nekem is a 20. hétre rövidült a méhnyakam a keményedésektõl, emelt magnéziumot kellett szednem a 37. hétig, sokat kellett pihennem, emiatt veszélyeztetett lettem és havonta ellenõrizve lett a méhszájam, ami szerencsére nem nyílt. Most vagyok a 39. hétben.

Ha a haskeményedést méhösszehúzódással lehet magyarázni úgymond edzés a szülésre, akkor mégis ez mennyire normális 19 hetesen?

Legjobb válasz: Attól függ mennyiszer van,egyszer-egyszer naponta nem gond,de ha rendszeresen,naponta többször megismétlõdik,akkor érdemes orvossal bezsélni,írna fek gyszert,és sok pihi.

Attól függ mennyiszer van, egyszer-egyszer naponta nem gond, de ha rendszeresen, naponta többször megismétlõdik, akkor érdemes orvossal bezsélni, írna fek gyszert, és sok pihi.
bocs, beszélni, és fel
A kérdező hozzászólása: A dokim No-spa-t írt 2*1-et, sok helyen olvastam hogy magnéziumot szednek a kismamák.
Szia, Én nemsokára végzek a terhességemmel, és végig voltak összehúzódásaim, a dokim szerint nagyon jól vagyunk, így ha magamból indulok ki teljesen normális. Nekem voltak eddig jóslóim, enyhe menzis görcseim, ritmikus 3perces nagyon erõs fájásaim, amik ahogy jöttek mentek is, mégis egyben vagyunk, zárt méhszájjal, helyén van minden a pici is aktív. Amúgy kb félidõ körül valóban elkezd finoman gyakorlatozni a méh, ami fokozatosan erõsödik. Sok boldogságot
Elsõ vagyok, a dokid biztos jobban tudja, én is magnéziumot szedtem, .nekem is nagyon sokat keményedett 17. héttõl, ezért kérdeztelek mennyit.Én kórházba kerültem, mert nem vettem komolyan a pihenést, 25 hetesen, de szerencsére nem lett baj, nekem nagyon sokat keményedett, még ülve is.
Furi, hogy egybõl No-spa-val kezdte a kezelést, nekem például-28 hetes vagyok-2xfél magnesium citrici olyan szépen lecsökkentette a keményedések számát, hogy csak egyszer kétszer érzem naponta, az meg nem gond.Ráadásul a magnézium karban tartja a vérnyomásomat és a pulzusomat is, mert kicsit magas volt mindkettõ.De hát a doki jobban érti a dolgát, mint én laikus, úgyhogy ne változtass semmiképpen a kezelésen, esetleg felvetheted neki a magnéziumot, bár nem nagyon szeretik, ha a kismamák okoskodnak.
Nekem reggel este kell egy-egy magne B6-ot szednem rendszeresen. A doki le is tolt, miert csak hebe-hoba szedtem. angliai kismama
A kérdező hozzászólása: Foleg akkor kemenyszik amikor jarkalok, peldaul reggel meloba menet es delutan amikor megyek hazafele.

18 hetes babás vagyok. Időnként esténként nagyon teltnek érzem magam, úgy mintha kidurrannék. Ez lenne a haskeményedés?

Id?nként estére lesz ilyen, feszes vagy nem is tudom. Nem fáj vagy ilyesmi, csak feszül. Ahogy lefekszem el is múlik. Ugye nem lesz baj?

Legjobb válasz: Pont egyidõsek vagyunk és nekem is ez a gondom... :( a barátnõm szerint ez az(nemrég szült)

Pont egyidõsek vagyunk és nekem is ez a gondom... :( a barátnõm szerint ez az(nemrég szült)
köszönjük a választ. mondjuk én majd 3 hét mulva megyek adokihoz, de ma megemlítem a védõnõmnek. sajna pihizni csak este tudok mert dolgozom (irodai meló). de odafogyelek rá, köszi hogy írtad. én egyébkétn magnerotot szedek, napi 2szemet. jó babavárást neked is 17+5hkm
Sziasztok! Nekem is pont ilyen volt. Nehéznek, teltnek éreztem a pocim. Aztán 2 hete elmentem a dokimhoz, és mondta, hogy ezek enyhe keményedések. Pihi+magneB6. Akkor voltam betöltött 18 hetes pocakos:) Pihiztem én, de nekem nem múlt el, így kaptam gyszr-t+magnerot tbl-ra tértem át, és két hete fekszem. Ma kezd jobb lenni. Nekem 2. gyerköc, lányomnál is volt, csak a 27. hét körül. Nem ilyeszgetés képpen írtam, de oda kell figyelni, sokat pihizni, ha tudtok:) 20 hetes km
09:40-es válaszolótól kérdezem, nekem nem feszes a bõr a hasamon valószínû nem is lesz soha mégis csinálja, akkor lehet, hogy keményedés?
kedves utolsó, kösznjük a választ. akkor gondolom este jó bõven kenni a bõrt a feszülés miatt. lehet azért is jó a fürdõ mert nedvességet kap a bõr. boldog babavárást neked is és könnyû szülést. 17+5 hkm
Sziasztok!Én 36 hetes vagyok, és már elég régóta van ez nálam is.Nem keményedés , hanem a babától van ahogy nõ a pocak, feszül a bõr stb.Elég kellemetlen, a keményedés elmúlik hamar, pár perc.Nekem van hogyha felállok, akkor mindig ilyen a hasam.Boldog babavárást kivánok nektek!
a 17+5 hetes vagyok. én is ma találkozom a védõnömmel, azt mondta eljön hozzánk ha megjön a 16 hetes vérvételem eredménye, azaz az AFP. de ez még nem biztos. ha te hamrabb bezsélnél a védõnõddel, írd már meg lécci. köszönöm és neked is gratu a csöppséghez persze :-) most hogy így írod, nekem tegnap zuhanyozáskor tünt fel megint ez a feszülõ fájdalom és utánna tényleg nem figyeltem rá. akkor nekem is lehet használt voln a tusolás?
A kérdező hozzászólása: Ma kell mennem védõnõhöz, megkérdezem és megírom mit mondott! Igen, nem eszem tele magam, hanem csak úgy jön, aztán pl ha zuhanyzom akkor is jobb, és ha lefekszem el is múlik. Gratulálok a bébikhez :)
én 17+5 hetes vagyok és én is így vagyok vagy egy hete. tegnap is ezen godnolkodtam miért van ez, szinte feszít a pocakom. hiába nem eszem teli magamat, mégis olyan mintha kidurrannék! Várom én is a válaszokat :-)
A kérdező hozzászólása: Voltam védõnõnél - mondta hogy a fáradságtól van, meg hát feszül, mert nõ minden :) . Pihenni kell ha teheti az ember, és lehet magneb6-ot szedni rá. Én is csak este tudok pihenni, napközben a melóban nem nagyon lehetséges. Azt mondta még a védõnõ, hogy ha görcsöl, és erõsödik a fájdalom az a rossz, akkor kell szólni a dokinak. Boldog babavárást mindenkinek! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!