Találatok a következő kifejezésre: A haskeményedés lehet (22 db)

Lehet az enyhe görcsöket és a haskeményedést a méh növekedésére "fogni" 15 hetesen?

Legjobb válasz: A haskeményedés a méhösszehúzódástól van, nem a méh növekedésétõl, és 15. hetesen még nem lenne szabad keményedni. Dokinak mondd mindenképp, addig magnézium. A görcs meg egyáltalán nem szabadna,hogy legyen ennyi idõsen.

A haskeményedés a méhösszehúzódástól van, nem a méh növekedésétõl, és 15. hetesen még nem lenne szabad keményedni. Dokinak mondd mindenképp, addig magnézium. A görcs meg egyáltalán nem szabadna, hogy legyen ennyi idõsen.

Normális a haskeményedés 20. hetesen? Nektek mikor kezdődött? Mivel lehet kezelni?

Legjobb válasz: Ekkor már lehet keményedés. Elsõsorban az orvosoddal beszéld meg, de erõs magnézium (magnerol, magnesi citrii) segít rajta, akár 3x1 is. Azért fontos az orvosoddal beszélned, mert a méhszájadat is ellenõrizni kell, mert ettõl sajnos nyílhat. Jobbulást!

Ekkor már lehet keményedés. Elsõsorban az orvosoddal beszéld meg, de erõs magnézium (magnerol, magnesi citrii) segít rajta, akár 3x1 is. Azért fontos az orvosoddal beszélned, mert a méhszájadat is ellenõrizni kell, mert ettõl sajnos nyílhat. Jobbulást!
Nekem a terhesség legelejétõl keményedett, azonnal rövidült is a méhnyak, de a méhszáj szerencsére nem nyílt, sõt 40. héten indított szülés lett:) Bizonyos keretek között normális, de komolyan kell venni! Orvos rendszeresen, sok-sok pihenés, nyugalom, magnézium (nekem a Magnerot vált be)
Nekem is a 20. hétre rövidült a méhnyakam a keményedésektõl, emelt magnéziumot kellett szednem a 37. hétig, sokat kellett pihennem, emiatt veszélyeztetett lettem és havonta ellenõrizve lett a méhszájam, ami szerencsére nem nyílt. Most vagyok a 39. hétben.

Tegnap egész nap le nem állt a haskeményedés, éjszaka is 1folytában erre keltem és kb óránként pisilni jártam? Mi lehet? Sok pisilés jelezhet vmit?

35heteske

Legjobb válasz: Talán de csak talán beilleszkedett a baba feje a medencédbe. de ezt nem lehet így megmondani szerintem.

Talán de csak talán beilleszkedett a baba feje a medencédbe. de ezt nem lehet így megmondani szerintem.
Menj be az orvoshoz, mert sokszor a baba jön ilyen tünetekkel, és 35 hetesen még nagyon korai.
A kérdező hozzászólása: a feje már beilleszkedett ha jól tudom..3napja nagyon-nagyon sokat keményedek szinte folyamatosan, és jóslók is vannak..de az éjszakám szörnyû volt. :(
elsõ. igen azt csak Te tudod hogy lennt van-e már a babád. ez a szervezeted gyakorlatozása a jóslók meg a keményedések. de nem jelent szülést amig nem szabályosak és rendszeresek.
nekem is volt ilyen 32 het fele, egy hetvegen megallas nelkul kemenyedett a hasam ez kozbe kozbe visszatert, semmire nem mult el, sem nospa sem magneB6 nem segitett. Doki nem latott semmit, o sem magyarazta mitol lehetett, parszor visszatert de aztan elmult. mar azt hittem hamarabb jon a baba.. En mar 30 het ota iszonyu pisilesi ingerekkel vagyok megaldva, ha valahova vasarolni megyek, elore elgondolom hol tudok koben vecere menni.. Elso babammal nem voltak ilyen gondjaim tulhordassal sem szuletett nagy sulyal, en arra gondolok hogy ez baba talan nagyobb es azert jobban nyom. 38 hetes km.
Nekem is volt ilyen, 30, 33 és 36 hetesen is. Egy-két hétig nem volt semmi különössebb panaszom, aztán volt egy nap mindig, amikor egész nap voltak keményedéseim, néha mensi szerû görcsök is. Bármennyi magnéziumot vehettem be, nem használt. Utána megint eltelt ennyi dõ, egy nap ezzel telt és utána minden jó volt. Egyébként senki nem tudta megmagyarázni, miért is van ez...Lehet, h a frontok? remélem jobban vagy már:) Boldog babavárást!:)


A rendszeres haskeményedés lehet a vajúdás kezdete?

Közben nyilalló érzés a has aljában és derék fájdalom.

Legjobb válasz: igen, lehet. persze lehet, hogy csak jósló, figyeld a rendszerességet, ha nem múlik, hanem sûrûsödik és érõsödik, akkor nemsoká a kezedben tarthatod a picurkád.

igen, lehet. persze lehet, hogy csak jósló, figyeld a rendszerességet, ha nem múlik, hanem sûrûsödik és érõsödik, akkor nemsoká a kezedben tarthatod a picurkád.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Most abba maradt, de akkor figyelem ha netán nem múlik el.

A haskeményedést honnan lehet érezni?

Amikor picit nyomkodom a hasam néha nekem is kemény, vagy úgy is lehet, ha nem érek hozzá?

Legjobb válasz: Szia!15 hetes kismama vagyok. Nekem is nagyon sokat keményedik a hasam mostanában,tapintással is lehet érezni, meg nekem enyhe fájdalom formájában nyilvánul meg,mintha "tégla"lenne a hasamban, úgy érzem az egész le akar szakadni!!Remélem segítettem! Üdv.

Szia!15 hetes kismama vagyok. Nekem is nagyon sokat keményedik a hasam mostanában, tapintással is lehet érezni, meg nekem enyhe fájdalom formájában nyilvánul meg, mintha "tégla"lenne a hasamban, úgy érzem az egész le akar szakadni!!Remélem segítettem! Üdv.
Szia. Èn 29 hetes terhes vagyok.Nekem nem sokat keményedik a hasam, de ha igen akkor olyan, hogy kopogni "lehetne" rajta.+Enyhe fájdalom kíséri.De gyorsan elmúlik.Szerintem azért ne nyomkodd a hasad, hogy keményedjen, mert az nem jó a babának. Jó egészséget nektek.
Szia. Én 16 hetes vagyok, néha nekem is van, olyankor belül érzek egy borzasztó feszülést és néha tényleg olyan, mintha tégla lenne a hasamban. Én beszéltem a dokival és a magneb6-ot javasolta min. napi 3*1-et.
Nekem séta közben keményedik, de azt mondták hogy ez nem jelent gondot.

Ha a haskeményedést méhösszehúzódással lehet magyarázni úgymond edzés a szülésre, akkor mégis ez mennyire normális 19 hetesen?

Legjobb válasz: Attól függ mennyiszer van,egyszer-egyszer naponta nem gond,de ha rendszeresen,naponta többször megismétlõdik,akkor érdemes orvossal bezsélni,írna fek gyszert,és sok pihi.

Attól függ mennyiszer van, egyszer-egyszer naponta nem gond, de ha rendszeresen, naponta többször megismétlõdik, akkor érdemes orvossal bezsélni, írna fek gyszert, és sok pihi.
bocs, beszélni, és fel
A kérdező hozzászólása: A dokim No-spa-t írt 2*1-et, sok helyen olvastam hogy magnéziumot szednek a kismamák.
Szia, Én nemsokára végzek a terhességemmel, és végig voltak összehúzódásaim, a dokim szerint nagyon jól vagyunk, így ha magamból indulok ki teljesen normális. Nekem voltak eddig jóslóim, enyhe menzis görcseim, ritmikus 3perces nagyon erõs fájásaim, amik ahogy jöttek mentek is, mégis egyben vagyunk, zárt méhszájjal, helyén van minden a pici is aktív. Amúgy kb félidõ körül valóban elkezd finoman gyakorlatozni a méh, ami fokozatosan erõsödik. Sok boldogságot
Elsõ vagyok, a dokid biztos jobban tudja, én is magnéziumot szedtem, .nekem is nagyon sokat keményedett 17. héttõl, ezért kérdeztelek mennyit.Én kórházba kerültem, mert nem vettem komolyan a pihenést, 25 hetesen, de szerencsére nem lett baj, nekem nagyon sokat keményedett, még ülve is.
Furi, hogy egybõl No-spa-val kezdte a kezelést, nekem például-28 hetes vagyok-2xfél magnesium citrici olyan szépen lecsökkentette a keményedések számát, hogy csak egyszer kétszer érzem naponta, az meg nem gond.Ráadásul a magnézium karban tartja a vérnyomásomat és a pulzusomat is, mert kicsit magas volt mindkettõ.De hát a doki jobban érti a dolgát, mint én laikus, úgyhogy ne változtass semmiképpen a kezelésen, esetleg felvetheted neki a magnéziumot, bár nem nagyon szeretik, ha a kismamák okoskodnak.
Nekem reggel este kell egy-egy magne B6-ot szednem rendszeresen. A doki le is tolt, miert csak hebe-hoba szedtem. angliai kismama
A kérdező hozzászólása: Foleg akkor kemenyszik amikor jarkalok, peldaul reggel meloba menet es delutan amikor megyek hazafele.

A haskeményedés mitől lehet?

18hetes kismama

Legjobb válasz: A méh feszülésétõl, növésétõl, alakulásától, ha gyakori, próbálj többet pihenni.Nekem nem írt rá az orvos semmit,mert nem fáj,és nem görcsöl, természetes, de van akinek magnéziumot emelnek.

A méh feszülésétõl, növésétõl, alakulásától, ha gyakori, próbálj többet pihenni.Nekem nem írt rá az orvos semmit, mert nem fáj, és nem görcsöl, természetes, de van akinek magnéziumot emelnek.
szia. Az elõttem író jól leírta mitõl van. Én 25 hetes múltam és napi 3x2 szem Magne b6-ot szedek. Sok pihi és jobb lesz.
Nõl a méh, ezt segítik elõ a természetes összehúzódások, keményedések, késõbb pedig a szülésre készül fel a szervezet. Nekem sem fáj, csak sokat keményedik, ne szedek rá semmit, de a doki sem mondott rá semmit. Én nem értek egyet a sok bogyó szedésével, van aki 4X3 magnéziumot is szed...
Nekem sem írta fel a doki, én magamtól kezdtem el szedni. Szerintem a napi 3x2 Magne B6 sok, mondjuk ez attól is függ melyik fajta. Én a Béres Magne B6-ot szedem, egy nap egyet. Én még mellette az Elevitet is, csak nem egyidõben, 1-2 óra eltéréssel. Nekem is sokat keményedett a hasam, olyankor ha teheted pihenj le. 18hetes kismama

Lehet ez a haskeményedés?

Még 7 nap van hátra,de pár napja ülés közben is 20 kilósnak érzem a hasam Ott lenn nagyon feszít.Vajon 2 nap múlva úgy mászok el az nst re?Nagyon nehéz minden,el sem tudom képzelni ilyen állapotban még az ultrahangot is.Lehet,hogy kezd?dik?Az els? császáros volt,mert nagyo nem kezd?dött,többek között...

Legjobb válasz: Szia! Én még csak a 37. hétben vagyok, de én is úgy érzem a pocakom, mintha mázsás súly lenne. Már nem birok semmit csinálni:-( Nekem is úgy feszít a hüvelyemben, mintha már a fejét tuszkolná kifelé:-) Szerintem csak elkezdtem tágulni. De nálad ez már lehet hamarosan szülés is. Az NST-n milyen értékeket mondtak? Én holnap megyek, kíváncsi vagyok, hogy vannak-e már méhösszehúzódásaim. Amúgy az ilyeneket mindig mondd el részletesen az NST-n és akkor biztos nem lesz baj! Kitartást és könnyû szülést! Üdv!

Szia! Én még csak a 37. hétben vagyok, de én is úgy érzem a pocakom, mintha mázsás súly lenne. Már nem birok semmit csinálni:-( Nekem is úgy feszít a hüvelyemben, mintha már a fejét tuszkolná kifelé:-) Szerintem csak elkezdtem tágulni. De nálad ez már lehet hamarosan szülés is. Az NST-n milyen értékeket mondtak? Én holnap megyek, kíváncsi vagyok, hogy vannak-e már méhösszehúzódásaim. Amúgy az ilyeneket mindig mondd el részletesen az NST-n és akkor biztos nem lesz baj! Kitartást és könnyû szülést! Üdv!

Éjszakánként úgy érzem mindjárt szétszakad a hasam. Ez haskeményedés lehet? Nappal sosincs semmi bajom.26 hkm

Legjobb válasz: Véletlenül nem hanyatt fekszel? Nálam azt nem díjazza a poci-baba. Olyankor nagyon feszíti a hasam.

Véletlenül nem hanyatt fekszel? Nálam azt nem díjazza a poci-baba. Olyankor nagyon feszíti a hasam.
Nekem is vannak olyan ejszakak, amikor nagyon rosszul alszom. Sehogy nem jo a babanak. En azt nem tudom, hogy amikor az oldalamon fekszem es izomrangast erzek, az a baba vagy csak a mehem. Mar rendszeresen erzem a baba rugasait (25. hetben vagyok), de ezt nem tudom megallapitani, hogy a kiscsajomnak nem tetszik a fekvo helyzetem vagy normalisak ezek az izomrangasok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. A hátamon fekve szoktam lenni mikor felkelek, hogy fáj. majd akkor amennyire tudok figyelek hogy fekszek

Baj lehet? Tegnap ota egyre gyakoribb a haskemenyedes, azaz hogy feszul, nyomodik aztan kinyomja magat a baba.

nem az egesz pocim kemenyedik hanem csak egy resze, maximum 10cm. ott kemeny mint a ko, es erzem alatta a babat.Kb.40 percenkent jelentkezett ez az erzes es ma mar haromszor.gorcseim nincsenek, verezni nem verzek.maximum csak fel percig tart a kemenyedes, aztan fokozatosan enyhul, puhul. regebben is szokta ezt csinalni de csak egyszer lefekves utan es nem napkozben.Felnem kene?vagy csak a baba novekedese es mocorgasa okozza?terhesvitamint szedek, B6vitamint is, de aggodom.amugy meg 16+3 hetes vagyok

Legjobb válasz: Akkor "csak" a baba mocorog,ez természetes:)

A kérdező hozzászólása: 19:34-es valaszolo:koszonom, jo erzes tapasztalatokrol olvasni, bizom benne hogy minden ok a babammal, es csak arrol van szo hogy mocorog.most mar csak azt varom hogy hatarozott mozdulatat erezzem, en is erzek buborek pukkados erzest, de erre nem hiszem hogy a baba, inkabb a szemerem csontom folott erzett napi 1-2 alkalommal erosebb utest, dobbanast, rugast erzek, nem ritmusos, csak egyet erzek, remelem hogy ez nem mas, de nem tudom hogy el e higyjem.
Akkor "csak" a baba mocorog, ez természetes:)
ne aggódj, nekem is esténként fõleg csak a jobb oldalon kidudorodik egy kis pukli. csak a baba mocorog, addig örülj, amíg érzed a jelenlétét. egy 20hetes
A kérdező hozzászólása: utolso valaszolo:enis azt remelem. mar hamarosan megtortenik mindkettonkkel, de egyelore még meglepi a nap es az ora, de talan pont ettol érdekes, hogy nem tudjuk mikor jon el az a perc:)
Szia! 17:49-es vagyok. Mikor nem a baba, akkor az egész bekeményedik, meg feszül meg minden:) Nem túl kellemes. Ha lefekszem enyhül. Azt még nem tudom kiválogatni, hogy a babóka melyik részét nyomja ki:) Jah, 26+6 hetes vagyok:) de olyan 16-17. hét körül mozdult meg elõször, de csak akkor éreztem, mikor ültem és picit elõregörnyedtem, és akkor is csak pici matattást éreztem. Normálisan kb 19. héten kezdett mocorogni. 21.hét körül már elég látványosan rugdalózott. Mostanában úgy be tud indulni, hullámzik a pocim tõle, sõt mostanában olyan, mint egy cica, hozzányomja a kis hátát, vagy fejecskéjét ( vagy popsiját, igazán nem tudom) a bõrõmhöz és halad egyik oldalról a másikra, elég vicces érzés:)
A kérdező hozzászólása: akkor megnyugodhatok ezek szerint!?gondolom hogy minden rendben, csak ne legyen egesz pocak kemenyedes, mert az volt 28 hetesen az anyumnak is es bizony koraszules lett belole, nem tudtak visszatartani.az en manomnak még rengeteg ideje van, csak maradjon a pocimban.de azert hetfon megemlitem a dokinak.én mar csak azt varom amikor megmozdul es hatarozottan, mert mindenki mashogy irja le, ezert nem tudom mit higyjek el.de mondjak hogy azt felismeri mindenki, enis ebben bizom.:)
A 19:10-es író vagyok, ha már érzem a kis keményedéseket akkor ugye azt is megérzem majd nemsokára, hogy rugdos, mert már azt a bizonyos elsõ rúgást nagyon várom:)
Tegnap este nekem is a férjem vette észre amikor megpuszilta a pocakom, hogy egy kis részen kemény és egybõl mondta, hogy biztos ott a baba, tegnap óta idõközönként máshol érzem a keményedést, hol egy kicsit feljebb, lejjebb, és kezdtem megilyedni, de ha ez a baba akkor minden renben van ugye? 18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: majd kiderul mikor lesz az a felejthetetlen pillanat amikot megmozdul. utolso valaszolo:megkerdezhetem hany heteske vagy?irtad, hogy mar kemenyedik is a pocakod?akkor neked az egesz pocak kemeny olyankor?nekemcsak az a resz ahol a baba tartozkodik, ki lehet tapintani
A kérdező hozzászólása: komolyan?jujj, de orulok, akkor lehet hogy nem sokara erezni is fogom a mozgasat?ha mar ilyen intenziven kinyomja magat es gyakrabban.
Szia! Nálam ugyanez a helyzet hetek óta, kinyomja magát a babóka, elég mókásan tud kinézni mikor a pocim egyik oldalán elkezd kidudorodni egy kis pukszli:) ) Mondjuk nekem már elkezdett keményedni a pocim is sajnos, de szedem rá a MgB6-ot és így alig van panaszom. Ha aggódsz, kérdezd meg a dokid:) Inkább kérdezz feleslegesen, minthogy idegeskedj:) Boldog baba várást!
Szóval ne aggódj, ahogy elõttem is irták, ha keményedés lenne, akkor az egész hasan keményedne, az más, amit te leirsz az a babád mozgása-rugdosás, forgása-lesz.
A kérdező hozzászólása: lehet, mivel hatarozottan erzem valamelyik kerek testreszet a borom alatt, es csak az a resz kemeny, de olyan mint a ko.
Én úgy tudom, hogy ha a méh keményedik, akkor az egész bekeményedik. Olyan nincs, hogy csak egy része. Olyan van, hogy nem annyira keményedik be. Nem lehet, hogy a baba nyomja ki magát? És attól érzed keménynek, meg azért feszül?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!