Találatok a következő kifejezésre: A haskörfogatot mérik A (5 db)

Szia! Én 36 hetes vagyok és 96 cm a hasam köldöknél mérve. 165 cm vagyok. Alkati kérdés szerintem.
Én is 170 cm magas vagyok, de pénteken töltöm a 32.hetemet. Én nagyon kis karcsún kezdtem a terhességet(2.baba)60cm-es derékbõséggel. Most megmértem, mert amúgy csak pocakom van, semmi más, és nekem 96cm, ha állva megmérem. Még van szûk 2 hónap hátra, de nekem tuti nem lesz akkora pocim mint most 30 hetesen neked. Baba méretei uh alapján a korának megfelelõ, bár nekem az elsõ gyermekem is pici súllyal született, 38.héten, csupán 47cm-el, és 2500g-al. Viszont 10/10-es apgarral, úgyh most sem szeretném ha 3 kilónál több lenne. Mostmár 5 éves, és mindenki azt hiszi szeptembertõl suliba megy...pedig még van egy éve az oviból. Szóval lehet h nagy babád lesz, de ez a haskörfogatos dolog akkor igazán mérvadó szerintem, ha legelején is tisztában vagy azzal h mekkora a körfogata. És akkor tudod viszonyítani. Én 60cm-rõl max 100-105-ig fogok fölmenni. Szerintem.
Szia! Nekem a 30. héten 118 volt a haskörtérfogatom. 169cm vagyok, és súlyfelesleggel indultam. Mindenki folyton azt kérdezgeti, hogy ugye már megyek szülni, vagy, hogy ketten vannak? Na meg, amit a legjobban utálok, amikor azt mondják a hasam láttán, hogy "mekkora baba lesz"! Viszont az orvosok szerint, ill. a méretek szerint teljesen normális súlyú a bébikém!! Egyébként az egyik orvos, akinél nemrég jártam, azt mondta, hogy a has állásából és formájából nem lehet következtetni a baba méretére. Én ehhez tartom magam!! Úgyhogy próbálj meg nem tudomást venni ezekrõl az emberekrõl. Boldog babavárást!
Én most 31 hetes vagyok, és 110 a hasam.Épp a minap kérdezték hogy mennyi van még hátra, és mikor mondtam hogy két hónap, csak nézett, és mondta hogy nem saccolt csak egy hónapot. Mindenki mondja hogy szép nagy a pocim.Mondjuk átlag testalkatú vagyok, de a hasamon mindig volt némi felesleg.
Szia! Nekem 31hetesen volt 96os körfogatom.Van, aki azt mondja milyen kicsi, más meg, h nem ikreket várok véletlenül?! Egyébként tényleg alkati kérdés.165cm vagyok, 42kgal kezdtem a terhességet, és 61nél tartok:) Szóval ja.De mondják, hogy nagyon jól áll, hogy ennyit felszedtem, csak azért már nehéz nagy hassal ebbe a nagy melegbe. 33+1kisma
Szia! Én 173cm vagyok, 23 hetes és 124cm a pocim mérete. Szintén feleslegem van és a baba elõtt 122cm volt a haskörfogatom, viszont a pocim hatalmasat nõtt. Ki érti ezt? Mindenki azt kérdezi mostanában hogy fogytam? Pedig híztam 3kg-t de a testem teljesen átformálódott, biztosan ezért van. Ne foglalkozz senkivel csak az a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat.
Szia, én 25 hetes vagyok és 98 cm.
Szerintem ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond és mekkora a pocid. Ez attól függ, hogy hogyan fekszik a babád a testedben. Van aki nagyon bent hordja, van aki kint. Van akirõl hátulról nem is látszik, hogy babát vár, mert elöl van a baba, másnak meg nagyon széles a pocija. Tehát ez nagyo egyéni és terhességenként is változhat. Egyébként ez a poci dolog nagyon egyéni. Az a fontos, hogy a babád szépen fejlõdjön, akkor minden rendben van. Nekem a 4-bõl 3x elég nagy volt a pocakom viszont hátulról egyáltalán nem látszott rajtam semmi. A picivel meg olyan pici volt a hasam, hogy alig vették észre, hogy babát várok. Amikor szülni mentem alig volt 90-es haskörfogatom..
Én 180 cm vagyok, de csak az elsõ terhességemre emlékszem, hogy hány centi volt a hasam: a végén volt 107 cm. A tied tényleg hatalmas. Nem sok a magzatvized véletlenül?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Igazából engem nem zavar, hogy nagy a pocim, ami engem zavar, hogy mindnki azzal jön, hogy biztos mekkora baba lesz meg hogy biztosan csak egyedül van és nem ikrek? Eddig nem mondta a doki, hogy több a magzatvizem, jövõhéten megyek hozzá meg fogom kérdeni, hogy a méretei megfelelnek e a korának.
A kérdező hozzászólása: De jó, hogy ilyen sokan írtatok! Ami még nálam szintén idegesítõ, hogy aki ismeri a férjem (aki két méter magas és kb 150 kg) mindenki azt mondja ez a gyerek tiszta apa lesz. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit fognak mondani 32 hetes genetikain, hogy mekkora a babyke.

28 hetes vagyok, és már hetek óta 99 cm-ert mérek a haskörfogatra, sőt van amikor reggel, csak 98. Az uh szerint minden oké, méretek rendben. Akkor miért nem nő a has?

Legjobb válasz: Én nekem is 4 hete egyforma nagyságú pedig jöv.héten már én is 29 hetes vagyok és 98cm a haskörfogatom!ne szomorkodj,én is ebben a cipõben járok

Én nekem is 4 hete egyforma nagyságú pedig jöv.héten már én is 29 hetes vagyok és 98cm a haskörfogatom!ne szomorkodj, én is ebben a cipõben járok
Valószínûleg másképp helyezkedik a baba, mint eddig, olyan pozíciót igyekszik felvenni, hogy kényelmesen elférjen. Szerintem ez a haskörfogat mérés is csak egy olyan tök felesleges "vizsgálat", ami semmire nem jó, csak arra, hogy az idegeinket borzolja. Az uh úgyis megmutatja, ha nem nõ a baba. Ha meg a baba nõ, a hasad nem, akkor csak nyertél azáltal, hogy elkerülöd a striákat.....
38hetesen nekem 105
Szerintem is teljesen OK, nekem 21-rõl 28-ig 4 cm-t nõtt, (90-94) közben a bébi óriásit, 60 dkg-ról, 1, 8 kgra az UH szerint. 32- hétre lett 98, 35-re 100. És többször is stagnált hetekig, már nem is mértem csak nagyon ritkán. Ha csinálsz fotókat a pocakodról, akkor látszik hogy szakaszosan nõ, kidudorodik, aztán utánanõ nagyobb felületen, fent-lent. Én erre jutottam :)
Én 36hetes vagyok, és nekem 97.Szerintem nincs ok aggodalomra

A haskörfogatot hol mérik? A köldöknél?

14 hetes vagyok, és köldöknél mérve nekem 91 cm.

Legjobb válasz: Igen a köldöknél mérik, de te is meg tudod otthon csinálni egy centivel. Gratulálok!

Igen a köldöknél mérik, de te is meg tudod otthon csinálni egy centivel. Gratulálok!
Mi felelne meg 28 hetesnek? a kiló???? H töblettsúllyal kezdted és egy kilo jött fel azt ne 7 kilónak számold!!! Engem is azzal biztatnak, hogy lemegy! Bízz ebben te is ;)
A kérdező hozzászólása: Nem a hizás mértéke felel meg kb.25-28 hetesnek, hanem a haskörfogat.
Szia! A haskörfogat sok midentõl függ: alkat, magasság, az is számít, hogy mennyi volt a haskörfogatod a terhesség elején. Van aki csak a pocijára hízik, van aki egyenletesen, a hasa mellet máshova is szed fel. Szerintem az a lényeg, hogy a baba és Te is egészségesek legyetek. Egyébként ha haskörfogatra vonatkozó elõzõ kérdéseket-válaszokat visszaolvasol, láthatod mennyire eltérõ egyénileg! Boldog babavárást! 30 hetes kismama (akinek 28 hetesen 102 volt a haskörfogata!!!!!)


17 hetes terhes vagyok, nektek mekkora a hasatok ennyi idős kismamik? Látszik már? Mert én azon aggódom, hogy nem-e túl kicsi a sajátom, vékony alkat vagyok 54 kg és a haskörfogatom csak 87cm. Ez nem kevés ennyi idősen?

Legjobb válasz: Ó, hát ez aztán tényleg alkat kérdése! Én a 174 cm-emhez, most 78 kiló vagyok, a hasam 106 cm, ugyancsak 17 hetes. Látszik, nem is kicsit! Nem tudom milyen magas vagy, de akármennyi is, valóban vékony vagy (nekem az elõzõ szülés óta még nem mentek le a plusz kilók). Ezen tényleg ne aggódj! Van akinek szüléskor kicsi pocakja van, van akinek nagy. Én az utóbbiba tartozom, már 13 hetesen átadták a helyet. :p Semmi gond nincs a kisebb pocakkal, majd fog még nõni! :)

Ó, hát ez aztán tényleg alkat kérdése! Én a 174 cm-emhez, most 78 kiló vagyok, a hasam 106 cm, ugyancsak 17 hetes. Látszik, nem is kicsit! Nem tudom milyen magas vagy, de akármennyi is, valóban vékony vagy (nekem az elõzõ szülés óta még nem mentek le a plusz kilók). Ezen tényleg ne aggódj! Van akinek szüléskor kicsi pocakja van, van akinek nagy. Én az utóbbiba tartozom, már 13 hetesen átadták a helyet. :p Semmi gond nincs a kisebb pocakkal, majd fog még nõni! :)
Szia!Én 165cm vagyok, 68 kg(most), 60-nal kezdtem és a pocim csak 2 hete kezdett el látszani kicsit. Minden jót! 27hetes pocis
Akkor én jól le vagyok maradva.:) Most mértem a pocim 97cm.De ettõl a végén még lehet gurulni fogok?!
Lemaradt a 11:57-es, 27 hetes pocis vagyok.:)
Szia!Én 178cm 75 kg vagyok a pocim pont 100 cm.Már mindenki észre veszi.Én azt hittem nagy a hasam, de vannak ám nagyobbak!teljesen változó!Nekem a múlt héten kezdett igaziból nõni, tegnap reggelre megint nõtt a kedvenc felsõm tegnapra kicsit szûk lett!Alig hittem el!Lehet nálad is majd ilyen hirtelen indul el.Boldog babavárást!17+4 km
szia4én is 17 hetes vagyok, de nem látszik semmi, még nem is érzem.el is vagyok szomorodva.te érzed már a mocorgást?
Én 18 hetes vagyok, 177 cm és 79 kiló és a pocim csak 88. Úgyhogy nekem aztán tényleg nincs. Én is aggódtam emiatt, de a fiammal sem volt nagyobb és a legutóbbi uh szerint a baba is jól fejlõdik, úgyhogy próbálok nem ezen agyalni. ;)

36+3 hetes terhes vagyok. Normális e az, hogy a 3 hete mért derék és köldök körüli haskörfogatom pár cm-vel kisebb most, és szemmel láthatólag is kisebb a pocakom?

35 hetesen fordult meg,lehet,hogy azért?Csak eddid 4,5,6, hónaposan dirrekt jó nagy volt mindig,most meg úgy összement.

Legjobb válasz: Nyugi ez normális. Valószínûleg befordult a baba és azért látod kissebbnek. Nekem is összement, mikor befordult.

Nyugi ez normális. Valószínûleg befordult a baba és azért látod kissebbnek. Nekem is összement, mikor befordult.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!