Találatok a következő kifejezésre: A hasamon, köldök körül (32 db)

Ha valakinek vakbele van. Hol fáj a hasa? Köldök körül vagy merre?

Legjobb válasz: Ha valakinek vakbele van, az nem fáj, csak ha gyulladt. A vakbélgyulladás legtöbbször rossz közérzettel, étvágytalansággal és bizonytalan köldöktáji, majd gyomor tájéki fájdalommal indul. Késõbb a fájdalom erõsödik, görcsös jellegûvé válik a jobb alhas területén. (ez átsugárzik sokszor a bal oldalra) Jelentkezhet hányinger és hányás is, valamint láz.

Ha valakinek vakbele van, az nem fáj, csak ha gyulladt. A vakbélgyulladás legtöbbször rossz közérzettel, étvágytalansággal és bizonytalan köldöktáji, majd gyomor tájéki fájdalommal indul. Késõbb a fájdalom erõsödik, görcsös jellegûvé válik a jobb alhas területén. (ez átsugárzik sokszor a bal oldalra) Jelentkezhet hányinger és hányás is, valamint láz.
Én elég parázós vagyok. Ha valami kis fájdalmam van, rögtön halálos betegségeket képzelek be magamnak. Egyszer szúrt alul oldalt a hasam (vakbél tájékán), azt hittem, begyulladt. De az egyik haverom, akit már mûtöttek vakbélgyulladással, azt mondta, hogy "Nyugi, tuti, hogy ez nem az. Ha vakbélgyulladás lenne, már a földön fetrengenél fájdalmadban összegömbölyödve." Szóval azóta nem parázok. Tehát a vakbél gyulladása elég heves, észrevehetõ, intenzív fájdalommal jár, nem csak kis nyilallás. Amíg nem érzel ilyet, addig nincs gond.

Nagyon furán fáj a hasam a köldökömnél/köldököm körül. Mi lehet ez?

Ha összegörnyedek, akkor kevésbé, de ha kihúzom magam, akkor nagyon belehasít... Volt valakinek hasonló? Mi leht ez? 14/L

Legjobb válasz: El kéne menned hasi ultrahangra.

El kéne menned hasi ultrahangra.

A lânyomnak sokat görcsöl a hasa a köldöke körük. Mi lehet ez?

Kb 1-2hetente el?jön neki és akkor nagyon fáj neki.Fàjdalomcsillapítòt is kell adnom.Ha elmult a görcs.Jòl érzi magàt.Nem is tér vissza a fàjdalom.

Legjobb válasz: Talán orvoshoz kellene vinni, és nem fájdalomcsillapítót adni neki. A köldök körül a hasnyál mirigy helyezkedik el. Annak gyulladása okozhat ilyen fájdalmat. De lehet más oka is. Esetleg vastagbélben beszorult bélgáz. De erre se fájdalomcsillapítót kellene szedni, hanem kipucolni a béltraktust. Fájdalomcsillapítóra rá lehet szokni, mint a drogra!!!!!!

Talán orvoshoz kellene vinni, és nem fájdalomcsillapítót adni neki. A köldök körül a hasnyál mirigy helyezkedik el. Annak gyulladása okozhat ilyen fájdalmat. De lehet más oka is. Esetleg vastagbélben beszorult bélgáz. De erre se fájdalomcsillapítót kellene szedni, hanem kipucolni a béltraktust. Fájdalomcsillapítóra rá lehet szokni, mint a drogra!!!!!!


Korai terhességnél hol kezd domborodni a has? A köldök alatt, vagy a szeméremdomb felett inkább? és kinek mikor? Bugyivonal alatt, vagy felett?

Legjobb válasz: Szerintem ez nagyon alkatfüggõ. Én elõször, az elsõ pár hétben csak fel voltam puffadva, kb köldök magasságában. Aztán ez elmúlt, és a szeméremdomb felett kezdett domborodni, kb 10-12 hetesen, ekkor már ki kellett engedni a gatyáimat, mert kényelmetlen volt ülni bennük. 17-18 hetesen már be sem nagyon tudtam volna húzni, ekkor már mindenki észrevette a környezetemben (kb a köldökig volt "kiemelkedõ", majd a mellkas irányba újra lapos). Ennél viszont csak kicsit nõtt nagyobbra :( talán mert magas és széles csípõjû is vagyok. Mikor szülni mentem, azt hitték, 6. hónapban járok, el is kérte az ügyeletes a kiskönyvemet, mert azt hitte kamuzok, hogy 8. hónap...

Szerintem ez nagyon alkatfüggõ. Én elõször, az elsõ pár hétben csak fel voltam puffadva, kb köldök magasságában. Aztán ez elmúlt, és a szeméremdomb felett kezdett domborodni, kb 10-12 hetesen, ekkor már ki kellett engedni a gatyáimat, mert kényelmetlen volt ülni bennük. 17-18 hetesen már be sem nagyon tudtam volna húzni, ekkor már mindenki észrevette a környezetemben (kb a köldökig volt "kiemelkedõ", majd a mellkas irányba újra lapos). Ennél viszont csak kicsit nõtt nagyobbra :( talán mert magas és széles csípõjû is vagyok. Mikor szülni mentem, azt hitték, 6. hónapban járok, el is kérte az ügyeletes a kiskönyvemet, mert azt hitte kamuzok, hogy 8. hónap...
Nekem elõször a szeméremcsont felett kezdett látszani.
Az elso trimeszterben a puffadas latszik es nem a baba, igy a belek vonalaban kezd el noni altalaban. A baba ilyenkor meg a szemeremcsont mogott van, jo nagy vedelemben a kulso hatasok ellen. En a 14. hetig nagyon puffadtam mindket terhessegemnel, mindketszer bendos lettem a medencecsont kornyeken, majd elmult a puffadas es ismet szinte lapos voltam. Az elso babaval a 20. het korul kezdett el noni a pocim a koldokkel egy szintben, most a masodik babanal mar 16 hetesen elkezdett es koldok alatt.

Holnap leszek 35 hetes kismama! Azt mondják már leszállt a hasam és azt vettem észre hogy a köldököm körül véraláfutásos a böröm! Mitöl van ez?

Legjobb válasz: Nekem is ilyen volt, sajna végigrepedt az egész. Elõször én is véraláfutásnak néztem, nekem is a köldököm körül kezdõdött. Kenegesd ezerrel!

Nekem is ilyen volt, sajna végigrepedt az egész. Elõször én is véraláfutásnak néztem, nekem is a köldököm körül kezdõdött. Kenegesd ezerrel!

Minden nap (általába esténként) mindig fáj a hasam (a köldököm körül) és minden nap nagyon sokat pukizok. Mitől lehet? Normális válaszokat kérek!

Legjobb válasz: Fel vagy fuvódva sztem..,de ezt gondolom Te is sejtetted!A köldök körüli fájás sztem vakbélgyanús!De lehet megcáfol valaki,nem vagyok benne biztos..,de mintha igy hallottam volna

Fel vagy fuvódva sztem.., de ezt gondolom Te is sejtetted!A köldök körüli fájás sztem vakbélgyanús!De lehet megcáfol valaki, nem vagyok benne biztos.., de mintha igy hallottam volna
Elottem mar leirtak, hogy megis mi lehet a gond, es fogyasszal anizs teat, vagy komenymag teat, mivel ezeknek jo gorcsoldo hatasa van, es segiteni fog.
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat.és ha fel vagyok puffadva miért csak este jön elõ???
a köldök körüli fájás epeféreg. Én még nem hallottam, hogy vakbél lenne, pedig már kivették a vakbelem. Csinálj széklettenyésztést! (3-at 2 hét különbséggel)

Hol helyezkedik el most a babám? A hasam aljánál vagy már a köldök körül van? 16 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia!Kb most a köldök környékén lehet egy picivel lejebb! Üdv:egy szakmabeli!

Szia!Kb most a köldök környékén lehet egy picivel lejebb! Üdv:egy szakmabeli!
És nekem 23 hetes vagyok? Elnézést a kérdezõtöl, hogy kérdezõsködök!
Utolsó hozzászóló vagyok. Ezt találtam neked: -6. héten tyúktojásnyi -8. héten lúdtojásnyi -10. héten nõi ökölnyi -12. héten férfi ökölnyi -16. héten csecsmõfejnyi -20. héten két ujjal a köldök alatt -24. héten a köldök magasságában -28. héten a köldök felett két ujjal -32. héten a köldök és a mellcsont között középen -36. héten a mellcsont alatt 2 ujjal -40. héten a méh fundusa lesüllyed, a gyomorgödörben tapintható.
Kedves hozzászolók! Azt mondtam kb a köldök magasságában vagy alatta! Tudom a könyvek mit írnak és én is ezt tanultam, de mivel nincs két egyforma terhesség!? Kb ott helyezkedik el!
Nem, még nincs a köldök körül. 12. héten hagyja el a szeméremcsont vonalát, 24 hetesen éri el a köldökvonalat. Úgyhogy a tiéd a kettõ között van kb. féltávolságon, vagy az alatt valamivel. Ilyenkor még mindig nem túl nagy, nekem a 14-15. héten írták a papíromra, hogy ökölnagyságú a méhem. A második válaszolónak viszont már köldökmagasságban kell lennie a méh tetejének.

18 hetesen az normális, hogy étkezés után rettenetesen feszül a hasam a köldököm felett, és néha szurkál is a köldököm körül? Azért lehet, mert nő a baba?

Legjobb válasz: nem lehet hogy túl jól szoktál lakni ilyenkor vagy esetleg felfúj valami ?nekem is szokott néha szurkálni a köldökömnél de nem evés után viszont a szemérem csontom az nagyon szokott fájni ezt én is a bab növekedésének tudom be szép és probléma mentes baba várást 18hetes km

nem lehet hogy túl jól szoktál lakni ilyenkor vagy esetleg felfúj valami ?nekem is szokott néha szurkálni a köldökömnél de nem evés után viszont a szemérem csontom az nagyon szokott fájni ezt én is a bab növekedésének tudom be szép és probléma mentes baba várást 18hetes km
Szia! Én is 18 hetes vagyok és hasonló tüneteim vannak. Evés után mindig húzódik a hasam. Szerintem nem a baba növése okozza. Persze valami köze van hozzá, hoszen egyre nagyobb helyet foglal el odabent, de valószínû csak megterheled a gyomrod, Pedig nem szoktam sokat enni, még is nehezen emésztem meg. Este mindig nagyobb a pocskom mint reggel.

Milyen a haskeményedés? 33 hetes terhes vagyok. Pár napja napi 8-9 alkalommal szúró fájdalmat érzek, a baba pedig mintha mindenfelé feszitené magát. A köldököm körül kemény a hasam és alig kapok levegőt. Ez lenne az?

Nem korai és nem túl gyakori ez a fájdalom?

Legjobb válasz: Szia, azt nem irtad, hogy mennyi ideig tart egy ilyen kemenyedes. Nem feltetlenul korai, bar nekem csak 3 hettel a szules elott kezdodtek. Konnyen lehet, hogy "csak" a babadat erzed, mert mar keves neki a hely es nagyon feszeng! A nehez legzes attol is lehet, hogy a labat felfele nyomja es mar a tudodnek se nagyon jut hely. Probalj valtoztatni a testhelyzeten vagy kicsit lejjebb "nyomni" a hasadban a babot. Es kerd meg, hogy ne csinalja ezt :) Nekem legtobbszor bevalt.

Szia, azt nem irtad, hogy mennyi ideig tart egy ilyen kemenyedes. Nem feltetlenul korai, bar nekem csak 3 hettel a szules elott kezdodtek. Konnyen lehet, hogy "csak" a babadat erzed, mert mar keves neki a hely es nagyon feszeng! A nehez legzes attol is lehet, hogy a labat felfele nyomja es mar a tudodnek se nagyon jut hely. Probalj valtoztatni a testhelyzeten vagy kicsit lejjebb "nyomni" a hasadban a babot. Es kerd meg, hogy ne csinalja ezt :) Nekem legtobbszor bevalt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!