Találatok a következő kifejezésre: A hasam görcsölni, (55 db)

Segítsék. Én egy nagyon fiatal lány vagyok, akinek a hasa görcsölni szokott. Orvosnál is voltunk. Ez a menstuáció lehet? További leírás.

Kimaradtam 2 napig a suliból,mert hasfájással tértem haza. Orvosnál voltunk. A vizeletem és a vérem jó volt. Tehát komoly betegség kizárva. De pár hónapja ilyen nyálkás a fenekem pont ottt,ez a menstruáció közeledésének a jelei?

Legjobb válasz: Mennyire vagy fiatal??Elvileg lehet ez az elõjele,mindenkinél másképpen jelentkezik.

Mennyire vagy fiatal??Elvileg lehet ez az elõjele, mindenkinél másképpen jelentkezik.
* 1-2 éve
Nem is az számít, hogy 13 éves vagy, hanem ha már nõ a melled, szõrös a puncid és van 1-2 éves fehérfolyásod, akkor bármikor megjöhet a menstruációd.
A kérdező hozzászólása: ez nekem egy 5 hónapja így van, kábé mikor számíthatok rá, hogy megjon?
A kérdező hozzászólása: én is a puncira gondoltam.
igen, meg fog jönni hamarosan, és itt van már az ideje 13 évesen, nekem 11 évesen jött meg.
Az a nyálka nem a fenekednél van, hanem a puncidból jön. Ez az egyik jele, hogy meg fog jönni a menstruációd.
A kérdező hozzászólása: 13 éves vagyok, de ilyen korba jelentkezik nem? Valakinél kesobb valakinél hamarabb jelentkezik.
Igen, hamarosan menstruálni fogsz!
A kérdező hozzászólása: igen remélem mihamarrabb megjön mert felvagyok rá készülve és a közmondás is mondja: jobb elõbb, mint utóbb

Éjszaka hirtelen erősen görcsölni kezdett a hasam, mint amikor megjön aztán pár perc után elmúlt. A mensesemnek 10-én kell megjönnie, mindig pontos és nemszokott ennyivel elötte görcsölni a hasam. Mitől lehetett?

Legjobb válasz: Szia!Így nehéz megmondani,de szélgörcs is lehetett,ami hasonlít a mensigörcsre.Nem ettél valami puffasztót?Persze a mensi elõszele is lehetett,várj még,és figyeld magad.Egy öreg róka

Szia!Így nehéz megmondani, de szélgörcs is lehetett, ami hasonlít a mensigörcsre.Nem ettél valami puffasztót?Persze a mensi elõszele is lehetett, várj még, és figyeld magad.Egy öreg róka

Szülés utáni első menzesznél mennyire kell görcsölni a hasnak? Én semmit nem érzek, csak barnázás van mint szülés után.9 hete szültem császárral

Legjobb válasz: Miért kellene görcsölnie? Nem mindenkinek fáj. Ne aggódj, még most eleinte összevissza lehet, de késõbb beáll.

Miért kellene görcsölnie? Nem mindenkinek fáj. Ne aggódj, még most eleinte összevissza lehet, de késõbb beáll.
Hát nem tudom, nekem 6 hónappal szülés után jött meg elõször, de én nem csak barnázgattam, belõlem rendesen ömlött.
Én nem görcsöltem egyszer sem! Néha egy picit akkor amikor megjött, vagyis azelõtt pár órával! Nem kell görcsölni! Van aki szülés elõtt görcsöl, van aki nem, és fordítva, de van akinél semmi sem változik!

Lehet terhességi jel, ha nem görcsöl a hasam, s a mellfeszülésen és derékfájáson (ez nem szokott lenni) kívül semmi PMS tünetem sincs, pedig mindig fájni, görcsölni szokott a hasam mielőtt megjön?

Ma lenne esedékes a menstruációm.

Legjobb válasz: nekem se gorcsolt a hasam amikor megtudtam hogy terhes vagyok,igazabol 6-7 hetnel kezdodtek a tunetek,hanyinger hanyas .majd a melleim duzzatak.de a hasam akkorsem gorcsolt sot meg most sem pedig 25 hetes vagyok.dehat mindenkinel mas a tunetek.varj meg 1-2 hetet es vegyel egy tesztet.

nekem se gorcsolt a hasam amikor megtudtam hogy terhes vagyok, igazabol 6-7 hetnel kezdodtek a tunetek, hanyinger hanyas .majd a melleim duzzatak.de a hasam akkorsem gorcsolt sot meg most sem pedig 25 hetes vagyok.dehat mindenkinel mas a tunetek.varj meg 1-2 hetet es vegyel egy tesztet.

Miert sir keservesen 3 hetes babam szopi közben es azutan? Mar teljesen kivagyok, nem alszunk mert csak ordit. Huzza a labait fölfele, olyan, mintha görcsölne a hasa. Mit tehetnek? Jelenleg 2 fele cseppet kap hasfajas ellen.

Legjobb válasz: Fáj a hasa szegénykének. Simogasd a pocakját, fõleg az alhasát, picit erõteljesebben (de azért érzéssel), az óramutató járásának megegyezõ irányba. És tornáztasd naponta többször, az sokkal eredményesebb sokszor, mint a csepp. A kis lábait told fel a hasának, és vissza. Ezt ismételgesd jó pár percig, és a mikor feltolod a hasának a kis lábait, körkörösen is mozgasd el a lábait. Így megmozdulnak a belek, és remélhetõleg enyhül a kicsi fájdalma valamennyire.

Nutrilon a neve és vénynélkül is kapható. 1.lekell fejni 20 ml tejet és abba azt hiszem 2 adagolókanál sûrítõt kell tenni.majd kanálkával be kell lapátolni a picibe utána tovább szoptatni. Mindenképp beszélj az orvosotokkal és ha az is jellemzõ, hogy nem szeret vízszintesbe lenni mondd el neki+ azt is hogy orrán folyik a tej.általában véve szeretik baggatelizálni az ügyet.nyomatékosan kell közölni velük a tüneteket.csak sajnos a reflux nagyban befolyásolhatja az anyatejes táplálás eredényességét, hiszen ez teljesen vízszintes állapotban történik és, ha netalán a sav is kimarta a nyelõcsövét fájdalommal jár a nyelés. azért üvölt etetés közben és utána. majd szépen lassan nem akar enni. (mi így jártunk.) azért nem megy az alvás se nekik. a sûrítõvel megelõzhetitek a nagyobb problémák kialakulását.kitartás!!
Fáj a hasa szegénykének. Simogasd a pocakját, fõleg az alhasát, picit erõteljesebben (de azért érzéssel), az óramutató járásának megegyezõ irányba. És tornáztasd naponta többször, az sokkal eredményesebb sokszor, mint a csepp. A kis lábait told fel a hasának, és vissza. Ezt ismételgesd jó pár percig, és a mikor feltolod a hasának a kis lábait, körkörösen is mozgasd el a lábait. Így megmozdulnak a belek, és remélhetõleg enyhül a kicsi fájdalma valamennyire.
A kérdező hozzászólása: Hat ez is a baj, h nem nagyon megy a büfi.De ha büfizik is sem könnyebbül meg utanna, ugyanugy sir.:(Hasra is szoktam fektetni, de nincs valtozas.az elsöszülöttem is extrem siros volt, ugytünik most sincs ez maskepp.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso.Van egy halovany sejtesem, h az en babam is refluxos, neha meg az orran is visszajön a tej.A kerdes az, h hogyan kezelik ezt anyatejes babaknal?
Ugyanezek a tünetek voltak a kislányomnál, aki most 11 hónapos. Büfizni is nagyon nehezen büfizett. Sajnos a gasztroentrológus házi orvosunk is a szokásos anyukát lerázós szöveggel állt elõ: ANYUKA!semmi gond nincs a gyerek majd kinövi. sajnos ebben az idõszakban nem sokat aludtunk.... Védõnõként végeztem, és sejtettem, hogy nem csak ennyi a történet! Rájöttem, hogy refluxa van, mert mindig a karunkban vízszintes testhelyzetben jelentkeztek a tünetek. amit a klinikán is igazoltak. A tápszer sûrítõ adott megoldást erre és nem kínlódott többé a picim.
Bocs elõzõ, de szerintem ne adj vizet egy ilyen pici babának még! Az anyatej elég vizes ehhez. Sajnos 9 hetes a lányom és hasfájós. Szedtünk Infacolt, Colief cseppeket, Gripe Watert (a kicsiknek valót). Egyedül az Espumisant nem próbáltuk még. Jelenleg is Infacolt szedünk. Tornáztatom a lábát szegénykémnek, közben berakok neki valami nyugtató zenét...meg az alkaromon ringatom (kólika-tartás) és várom a jó szerencsét, mert az orvos nem hajlandó semmi gyógyszert felírni, azt mondta, majd kinövi. Elvileg 3 hónap után elmúlik, de másnak sokkal több idõ kell, de optimista vagyok....kitartást neked!
a baba szomjas ebben a melegben. Vizet forralj fel s ha meghül azt itasd vele. Sogornöm 23.an szült, ö mondta h ez bevallt :) az orvos ezt ajanlotta. Mert a sok tej megterheli a gyomrat. sok sikert. Üdv
nekünk az volt a problémánk, hogy mindig közvetlen evés után fájt a pici hasa. A védõnõnk azt javasolta, hogy szopizás közben álljunk meg akár többször is büfizni, így nem feszíti majd a hasát a lenyelt levegõ (mert lehet, hoyg evés közben nyel levegõt, de aztán ráeszik és a végén azért nem nagyon jön ki, vagy nem az összes). Szóval nekünk ez nagyon bevált, azóta mintha elfújták volna a hasfájást :)
A szélcsõ is segíthet, valamint, ha hasra fekteted! Büfizni szokott?
hát a hasfájás miatt csinálja. kitartást neked de reméljük hamar vége ennek az idõszaknak... nekünk másfél hónapig tartott kb de valakinek hosszabb sokkal :S

2X is előfordult, hogy a barátomnak petting után nagyon elkezdett görcsölni a hasa. Mitöl lehetett ez?

2 hónapja vagyunk együtt a barátommal és 2X pettingeltünk..egyik alkalommal sem sikerült neki elmenni..lehetséges az, hogy az miatt görcsölt ennyire a hasa??

Legjobb válasz: Azért tette idézõjelbe, mert ha tökön vágod akkor is a hasát fogja fájlalni. Szóval itt nem is a hasa fáj valójában, hanem az apatej feszíti a golyóit.

Azért tette idézõjelbe, mert ha tökön vágod akkor is a hasát fogja fájlalni. Szóval itt nem is a hasa fáj valójában, hanem az apatej feszíti a golyóit.
Azert gorcsolt be a "hasa" mert felizgult es nem elegult ki. Ha kielegul akkor nem faj tobbe a "hasa" :) )
Nem derült ki a kérdésedbõl hogy fiú v. lány, de ha fiú akkor valószínüleg azért fájt a hasa mert annyira stresszes és idegeskedik a dolgon és ez miatt is nem sikerül elmennie.
bár ha csak vered neki, úgy nehezebb elmenni mintha szopnád!
A kérdező hozzászólása: Úgy írtam a kérdésben hogy "barátomnak" tehát fiú :-) Igen görcsölt naon rajta, hogy miért nem sikerült meg ilyesmi és az biztos h ezért nem is sikerült elmennie:S
A kérdező hozzászólása: Most miért kell idézõjelbe tenni azt h hasa??!!Ezt nem értem...Talán nem úgy nevezik?:P
A kérdező hozzászólása: Jaah, így már értelmesebb:S
Most ezzel nagyon rá[email protected]ál, mert azt hiszed milyen okos vagy :S De ez nem minden esetben igaz...valaki úgy nem tud elmenni ha szopják, de ha "verik" neki akkor meg igen...ugyhogy lekophatsz a hülye dumáddal XD

Mért szokott görcsölni a hasad, mikor menstruálsz?

Legjobb válasz: hát mert ez így szokott lenni... szinte majdnem mindenkinek görcsöl a hasa,vagyis nagy többségének...és erre nincs magyarázat hogy miért?!

hát mert ez így szokott lenni... szinte majdnem mindenkinek görcsöl a hasa, vagyis nagy többségének...és erre nincs magyarázat hogy miért?!
Márt miért ne lenne magyarázat? Méhizom-összehúzódások miatt görcsöl, hogy leváljon a nyálkahártya. Fogadjunk, azt se tudjátok, egyáltalán mi a menstruáció...
A kérdező hozzászólása: na képzeld el h tudom h mi a méhnyálkahártya ciklikus változási, egy ciklus 28 nap , és 3 szakaszra osztható: menstruációs szakasz, ploriferációs szakasz és szekréciós szakasz... na fogadjunk h ezt sem tudtad :P..azért tanulok bioszt, s a felmérõre 10est kaptam csak mindent nem tudhat az ember :P

39hetes vagyok, és elkezdett folyamatosan görcsölni a hasam mint ha megakarna jönni, a hátam is fáj. Elképzelhető hogy ma menni kell?

Legjobb válasz: Sziasztok. Énis görcsöltem tegnap délután. Azt hittük lesz vmi. Az tény hogy ittis ottis szúr, és nekem is húz a hasam lefelé. Gratula!!

10:50 es vagyok. én a 38adik hétben vagyok
Sziasztok. Énis görcsöltem tegnap délután. Azt hittük lesz vmi. Az tény hogy ittis ottis szúr, és nekem is húz a hasam lefelé. Gratula!!
A kérdező hozzászólása: jól van nem fogok minden kis görcsre rohanni! nem olyan görcs volt hogy össze sz.rjam magam!!!
Szia! Amikor nekem az igazi fájásaim jöttek, eszemben sem volt a gyakorikérdések oldala!
A kérdező hozzászólása: Már jó lenne ha kibújna nem mondom:) meg ma kezdett lefelé "húzni " a hasam.
Azért ne fogadj rá nagyobb összegben, h éjjel nem kell a kórházba mennetek ;) gratulálok! :)
Akkor jósló volt. :) De már a célegyenesben vagy....! :D 38 hetes km
A kérdező hozzászólása: elmúlt:)
Mi újság veletek? :)
Állj be a zuhany alá és meleg vizet engedj a pocakodra. Ha rendszeresíti akko nagy eséllyel már ma meg lesz a babád, ha elmúlik akkor lehet, hogy csak joslók. Megy a drukk majd írd meg mi lett az eredmény.

6 hetes vagyok és szokott görcsölni a hasam. Sokan írták hogy szedjek magnéziumot. Németországban lakom egy nagyon kicsi városba és ott a boltba tudok egyedül ilyesmit venni. Ezt találtam. Vajon ez jó lesz?

http://relaunchhu.doppelherz.com/term-kek/32.html

Legjobb válasz: Ha fél tablettában van 200mg magnézium, akkor mindenképp napi 2-3 alkalommal, attól függ mennyire fáj a hasad,2-3x 1 szemet szedj! és ha görcsölgetsz, akkor szigorúan kell pihizni :) nem egész nap,de el kell dõlni mindenképp :)

Ha fél tablettában van 200mg magnézium, akkor mindenképp napi 2-3 alkalommal, attól függ mennyire fáj a hasad, 2-3x 1 szemet szedj! és ha görcsölgetsz, akkor szigorúan kell pihizni :) nem egész nap, de el kell dõlni mindenképp :)
A kérdező hozzászólása: Még nem voltam dokinál. Hétfõn megyek elõször. Nem volt egyszerû az idõpontkérés mert én nem beszélek németül a párom igen de õ meg elég késõn ér haza. Ráadásul Sögel a legközelebbi város ahol van nõgyógyász (15km), a kocsi meg a páromnál :D úgyhogy nem egyszerû.
szia! En is nemetorszagban elek es a masodik babamat varom, az elso is itt szuletett. Szal szerintem markatol fuggetlenul szedhetsz magnesiumot, tenyleg a mennyisegre kell figyelni, ahogy elottem irtak napi 400 mg kezdetnek sztem eleg. Eloszthatod, hogy reggel es este veszed be. En is ennyit szedtem, igaz en nem rendszeresen, mert nagyon ritkan, szinte nem is voltak kemenyedesim. A doppelherzes cuccok meg amugy is jok, minden drogeriaban beszerezhetoek. A femibionban sztem nincs magnesium, ugyhogy az magaban a fajdalom ellen nem sokat hasznal, amugy en is ezt szedem, ha erdekel este utananezek az osszetetelenek. Amugy van magnesium pezsgotabletta is szinte semmi ize pl aldiban is lattam. Meglep hogy a dokid nem adott semmifele olvasmanyt az ilyen kerdeseket illetoen. Amgy merre eltek? Mi Bayernben, en 7 hetes vagyok.
Utolsó vagyok, inkább próbálj meg sima magnéziumot beszerezni és terhes vitamint szedj mellé, kint is van Femibion.
Kedves Utolsó! Külföldön kicsit más a terhesgondozás, mint itthon. Az én dokim alapból szedeti a MagneB6-ot, panasz nélkül. 2-3*1-et. Nekem ez nem használt görcsölgettem továbbra is. Olyan magnéziumot írt fel (MagneB6-ban kb 50mg van) amiben 500 mg magnézium citrát van, ebbõl szedtem idáig 4-5 szemet naponta. A görcsök vitaminhiánytól nem alakulnak ki, a magnézium sima izmokat lazítja, nekem még No-spát is kellett szednem, ha a pihenés és a magnézium nem használt. Most kezdtük csökkenteni, hogy a 36. hét után el tudjam hagyni, csak naponta 2 szemet szedek. Ha van olyan ismerõsöd, aki ki tudja neked küldeni, akkor a Magnesii citrici-t recept nélkül is kiadják, 350 forint egy 10 db-os doboz, küldess magadnak néhány levéllel. 34 hetes kismama
En csak most tudtam meg, hogy babas vagyok s nekem is gorcsol a hasa (mintha kessel szurkodnak) a doki azt mondta h "azert van mert elmaradt a verzes de a testem meg nem dolgozta fel vagy a closty tabletatol". En ez uobbira tippelek m mikor regebb szedtem akkor is ugyanezek voltak a tunetek. De szerintem a doki megkerdezese nelkul ne szedj semmit...lehet, hogy pont mas vitamin hianya miatt gorcsolsz...vagy kulso hatasok miatt: stressz, szorit a nadrag... de irj ha segitett a magnezium :) 5 hetes km
de egyébként nagyon szívesen segítenek neked a gyógyszertárban is...:) ráadásul a németek sok mindenben fejlettebbek is mint nálunk.. úgyhogy ne félj megkérdezni!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és hogy ilyen gyorsak voltatok. :D Nincs körülöttem olyan ember aki segíteni tudna ezekben a kérdésekben ezért nagyon jó hogy itt ennyi segítõkész ember van. köszönöm még 1x. :)
Én is 400mg-at szedek, igaz nem ezt. :) Nekem azt tanácsolták, hogy este vegyem be, mert akkor jobban fel tud szívódni a szervezetedben.
Második vagyok. Én is szoktam görcsölgetni, és nekem a 250 mg-os tablettából napi 1 elég szokott lenni. Csak ezért írtam, hogy én hogyan csinálnám. De lehet, hogy neked nagyobb adag kell, és akkor az elsõ válasz is jó. Szerintem elõször kisebb adaggal is próbálkozhatsz, aztán majd meglátod.
Tökéletes lesz. Kezd fél szemmel, és ha továbbra is görcsölgetsz, akkor vegyél be naponta 1 szemet (én ezt úgy csinálnám, hogy reggel is fél szem + este is fél).
A kérdező hozzászólása: Börgerben lakunk, ez Dortmundtól kb 200km, a holland határ mellett. Sögelben dolgozunk. Otthon se tudom de itt kinnt hogy megy ez? Milyen vizsgálatokra számítsak?
Tágulnak az izmaid. Keményedésed van? Arra magnéziumot kell szedni.
A kérdező hozzászólása: Van esténként hogy keményedik a pocim, de az nem fáj.
Megesik. Magnézium, pihenés, ha erõsödik, pecsételõ vérzéssel jár, vagy rendszeres idõközönként jelentkezik, akkor sürgõsen fordulj orvoshoz. Valamennyi szurkálás és görcsölés azért még belefér. :) Sok boldogságot a picihez!
A terhes könyvben olvastam, hogy ez idõ körül "nyúlnak a kerek vagy görgeteg méhszalagok, a növekvõ méh húzza-nyújtja a két oldalán lefutó szalagokat, amelyek a tetejét a szeméremajkakhoz rögzítik." Gondolom, ez lehet Nálad is. Azt írja még a könyv, hogy segít, ha minél többet pihenünk felpolcolt lábbal.
Szia!Én 25 hetes vagyok.Én is érzem ezeket.Plusz még a szeméremcsontomnàl is fáj.A doki szerint normális.Nyúlnak a szalagok.Magnézium és pihenés!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!