Találatok a következő kifejezésre: A hasam Miért van (402 db)

Mert még nem olyan régóta terhes, mint a másik. Majd megnõ az õ hasa is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

Miért fáj állandóan a hasam, miért van ez velem? Mit tehetnék ellene még, már 2 orvosnál is voltam, de az eredmények ugyanazok.

Ha eszek azért fáj, ha nem akkor azért. Evés,ivás után meg állandóan "morog" ami fájó érzés, meg így mintha bizseregne, utána meg hirtelen "morog" egy nagyoot és összerándulok annyira fáj. Voltam már orvosnál azt mondta hogy nincs semmi baj, de ez így számomra nem élet.

Legjobb válasz: Miket szoktál enni?

Miket szoktál enni?

Olyan vagyok mint egy 4-5 hónapos terhes! Sehova máshova nem hízok csak a hasamra. Miért van ez?

Legjobb válasz: Mert alma alakod van, és valószínûleg ezt osztotta neked a genetika is. Hullahopp karika csodákra képes:D

Mert alma alakod van, és valószínûleg ezt osztotta neked a genetika is. Hullahopp karika csodákra képes:D
Pontosan, egyéni genetikai adottság ki hova hízik. Van aki a hasráa keveset és inkább a karjára, vagy épp a fenekére. Neked ezt hozta a sors. Diéta és edzéssel orvosolható a dolog természetesen. önnamgában bármilyen mozgás édeskevés, ha rendszertelenül, és egészségtelenül étekzel. sok siekert!!

Mi a baj a hasammal? Miért van ez? .

Na szóval néha szokott velem olyan lenni olyan történni 1 - 2 - éve szokszor megjelent és meg is jelenik még most is . Hogy ::::: Néha szokott görcsölni a hasam és néha meg görcsöl és még olyan érzés is mint ha teljes erőből nyomnák a hasamat . Sajnos nagyon úgy tünik hogy bél vagy végbél tükrözésre kell mennem . És még sokszor szokott menni a hasam . :(:( :'(:'( :'( :'( :'( :'( . Szüleim mondták hogy lehet hogy beképzelem mert én nagyon gyorsan és nagyon könnyen beképzelek dolgokat . De ez az esetek 98 % - ában nem így van . :'( :'( . Segítsetek !!!!!!4 Segítség !!!!!! Help !!!!!! Segítség !!!!!! . :'( :'( . Segítsetek ebben az ügyben . mi a bajom ?? . Néha a fingástól és a kakilástól jobb néha rosszabb néha nem is használ néha csak pár percre avagy másodpercre hat . :'( :'( . Segytsetek ebben az ügyben . Mi a bajom ?? . Mit csináljak ellene ?? . :'( :'( . Had legyek én is normális ember mint ti !!!!!! . :'( :'( . Segítsetek ebben az ügyben !!!!!! . :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( . :D :D .

Legjobb válasz: lehet h nyombélfekély, menj el orvoshoz

lehet h nyombélfekély, menj el orvoshoz

Evés után gyakran megy a hasam, miért van ez?

Ha eszem valamit általában egy fél ora mulva vagy rogton megy a hasam.Refluxom van lehetseges h attol?es mielott kiderult h refluxom van elotte lefogytom 2 kilot de azt mar visszaszedtem,nagyon nehezen tudok meghizni most 52-53 kila vagyok 18 eves.de a reflux mellet verszegeny is vagyok es psoriasam is van :(

Legjobb válasz: Szia! Sajnos van egy betegség csoport ami okozhat ilyet. Úgy hívják Irritábilis bél szindróma röviditve IBS. Vagy lehet Chron betegség ami az egész bél rendszert érinti,illietve van a vastag bélgyulladás. A hasmenés, vérszegénység és a többi tüneted ilyen betegségre utal. Mindenképpen kivizsgálást kell kérni. 1 menj el a háziorvoshoz mond el a panaszaid és kérj beutalót gasztroenterológiára. Ha meg van az eredmény a diagnózis lehet tovább menni. Sajnos ezek olyan betegségek amivel együtt kell élni. Ezért lenne fontos tudni mi van veled.

Szia! Sajnos van egy betegség csoport ami okozhat ilyet. Úgy hívják Irritábilis bél szindróma röviditve IBS. Vagy lehet Chron betegség ami az egész bél rendszert érinti, illietve van a vastag bélgyulladás. A hasmenés, vérszegénység és a többi tüneted ilyen betegségre utal. Mindenképpen kivizsgálást kell kérni. 1 menj el a háziorvoshoz mond el a panaszaid és kérj beutalót gasztroenterológiára. Ha meg van az eredmény a diagnózis lehet tovább menni. Sajnos ezek olyan betegségek amivel együtt kell élni. Ezért lenne fontos tudni mi van veled.
Ez lehet telljesen természetes reakció is mert a szervezet az "új tápanyagoknak helyet adhat" nálam legalábbis ez a helyzet:)

Sokszor keményedik a hasam. Miért van ez? 17 hetes vagyok.

Szedek magne B6-ot, 3x1-et. Ezenkívül elevitet, e-vitamint is. Pihenek, fekszem, mert itthonlétre \'ítéltek\'. Mégis sokat fájdogál, és keményedik a hasam, éjjelente néha görcsöl is. Nem vérzek.

Legjobb válasz: Két dolog segít, pihenj többet és szedj magnéziumot. Nekem a magneB6 nem vált be, a magnézium-citrát segít, ezt a doki felírhatja, ja és ebbõl is 3*2-t szedek. (10 szem van egy dobozban, így érdemes egyszerre vagy 10 dobozzal felíratni, de ha receptre veszed csak 140 Ft egy doboz, egyébként olyan 330) De nyugodj meg, nálam 18 hetesen kezdõdött, 20 hetesen itthon maradtam, mert már gyakorlatilag egész nap keményedtem, de most már a 36. hétben vagyok.

Két dolog segít, pihenj többet és szedj magnéziumot. Nekem a magneB6 nem vált be, a magnézium-citrát segít, ezt a doki felírhatja, ja és ebbõl is 3*2-t szedek. (10 szem van egy dobozban, így érdemes egyszerre vagy 10 dobozzal felíratni, de ha receptre veszed csak 140 Ft egy doboz, egyébként olyan 330) De nyugodj meg, nálam 18 hetesen kezdõdött, 20 hetesen itthon maradtam, mert már gyakorlatilag egész nap keményedtem, de most már a 36. hétben vagyok.
elõzõ vagyok, a tabletta pontos neve: magnesii citrici 500 mg
melyik magneb6-ot szeded? a magneb6 extrát? mert ha igen , akkor elég a napi 3x1 de ha a sima magneb6-ot szeded, akkor abból napi 3x2szemet vegyél be!! nem tudod túl adagolni! emiatt fekszel vagy valami más a baj? mert nekem is sokszor keményedett a hasam, de én megerõltettem magam! 3 hétig feküdtem, aztán nem volt utána semmi bajom. Aztán ismét sokat vállaltam, aminek most iszom a levét! bár már sokkal jobb a helyzet, nem is keményedik már csak néha, néha!! szóval az a lényeg, amikor keményedik a poci akkor a szervezeted jelzi, elég és vegyél vissza, hisz kismama vagy!!! Már én is nagyon odafigyelek erre. dokim mindig avval fenyegetõzött, pihenjek, feküdjek ha nem akarok a koraszülött osztályon kikötni!! nem akarlak riogatni, de vedd te is nagyon komolyan. én idáig kétszer estem ugyan abba a hibába, de szerencsémre még együtt vagyok a manómmal:) Vigyázz magadra! Üdv:26.hetes kismama:)
A kérdező hozzászólása: sima Béreset szedem. azért vagyok itthon mert az elején véreztem, azóta tényleg semmi meló, semmi házimunka... szóval nem értem. most is kicsit fáj, bele-bele is nyilall :(
utolsó vagyok. A Bérest nem ismerem, sajna. ha nyilal az normális, hisz tágul, nõ a szalagod! én is vérezgettem az elején, de azóta...lekopogom, semmi. beszélj a dokiddal! hívd fel és akkor legalább megnyugszol! hidd el, azt fogja csak mondani feküdj és feküdj!!! ez a legjobb gyógymód!! Kitartás!

Felhelyeztem a tampont és fáj tőle a hasam! Miért van ez?

Évek óta tampont használok és eddig nem volt vele semmi problémám, de most, amikor helyeztem felfelé, már akkor elkezdett fájni t?le az alhasam, és azóta is fáj mióta bent van. Mit?l lehet ez?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy mitõl lehet, mert én betétet használok, de szerintem vedd ki! Ez nem gyerekjáték, én a helyedben ezeket a napokat inkább betéttel vészelném át.

Azt nem tudom, hogy mitõl lehet, mert én betétet használok, de szerintem vedd ki! Ez nem gyerekjáték, én a helyedben ezeket a napokat inkább betéttel vészelném át.
Én már pár éve tampont használok, de még sosem jártam így. Nem váltottál esetleg méretet ésez túl nagy lenne? Mert ha igen, akkor térj vissza az eddig használt mérethez. Ha viszont mindent úgy tettél ehogyan eddig, akkor nincs más ötletem, csak az, hogy vedd ki és szerezz be betétet.
A kérdező hozzászólása: mindent úgy tettem ahogy eddig, ezért nem értem... a betétet nem szeretem mert kényelmetlen:S
Ez most nem szeretet kérdése. Ha fáj, akkor annak oka van, amit meg kell szüntetni, tehát a legjobb ha kiveszed a tampont.
nekemis volt ilyen, kivettem a tampont, feltettem újra egy másikat és már nemfájt. sztem kicsit más irányba nézett és nyomott vmit. de olyanis volt h kivettem és ugyanúgy fájt, ezt a menzesz számlájára írtam.

3 hónapja szedek 21 szemes fogamzásgátlót, és most vagyok a 3.7napos szünetben. De most az egyik órában, jön egy kevés aztán fél napig semmi, néha kis barna is és így váltakozik 2 napja. Nem fáj a hasam. Miért van ez?

Legjobb válasz: Ha most szedsz elõször fogamzásgátlót, ez elõfordul, beletelik pár hónapba, mire újra beáll normálisan. A görcsöket meg a gyógyszer csökkenti/megszünteti.

Ha most szedsz elõször fogamzásgátlót, ez elõfordul, beletelik pár hónapba, mire újra beáll normálisan. A görcsöket meg a gyógyszer csökkenti/megszünteti.
Ha fogamzásgátló tablettát szedsz, nem is menstruációd van, hanem megvonásos vérzésed. Nem ugyanaz; gyengébb, kevesebb ideig tart, kevésbé fájdalmas. Mikor tablettát szedtem, nekem is váltakozott: a vérzések fele ilyen kis barnás színû anyagban nyilvánult meg, mint amilyet leírtál, a másik felében meg volt rendesen vér, de közel sem annyi, mint annakelõtte.
Sajnos ez így van. Nekem is már 4-5 napig tart, de az utolsó nap már alig van vmi. Elõtte meg legalább egy nappal hosszabb volt. Ahogy vannak elõnyei a gyógyszernek, úgy hátrányai is vannak. Teljesen normális, amit leírtál.

She has got a brother, miért van ott a 'got'?

Legjobb válasz: Ez azt jelenti, hogy "Van egy testvére.". Lehetne úgy is mondani, hogy "She has a brother.", nincs különbség, mindkettõ jó. Tagadásban úgy van, hogy "She hasn't got"/"She doesn't have". Viszont ha "rövidítesz", akkor úgy lehet mondani, hogy "She's got a brother", de úgy nem, hogy "She's a brother" ;)

Ez azt jelenti, hogy "Van egy testvére.". Lehetne úgy is mondani, hogy "She has a brother.", nincs különbség, mindkettõ jó. Tagadásban úgy van, hogy "She hasn't got"/"She doesn't have". Viszont ha "rövidítesz", akkor úgy lehet mondani, hogy "She's got a brother", de úgy nem, hogy "She's a brother" ;)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Szeretkezés után miért fáj mindig a hasam és van hányingerem?

Nem közvetlen szex után. Hanem pár órával kés?bb.

Legjobb válasz: idegességtõl is lehet persze!+ ha most volt ilyen hasi panaszod még az is lehet h azt nem sikerült normálisan megoldani:(sztem menj el dokihoz aki a pociddal foglalkozik és nézed meg magad még1*.+ha elmész nõdokihoz az sem árt...az 1 dolog h védekeztetek de semmi sem 100% sajnos:(nem akarlak megijeszteni de ha tutira tudod h ebbõl nem lehet baj(védekezésetekbõl)akkor gyerek nem lehet.idegi alapon is lehet.nekem is van ha pl izgulok vmiért akkor fáj a hasam néha még kakilni is kell:$

idegességtõl is lehet persze!+ ha most volt ilyen hasi panaszod még az is lehet h azt nem sikerült normálisan megoldani:(sztem menj el dokihoz aki a pociddal foglalkozik és nézed meg magad még1*.+ha elmész nõdokihoz az sem árt...az 1 dolog h védekeztetek de semmi sem 100% sajnos:(nem akarlak megijeszteni de ha tutira tudod h ebbõl nem lehet baj(védekezésetekbõl)akkor gyerek nem lehet.idegi alapon is lehet.nekem is van ha pl izgulok vmiért akkor fáj a hasam néha még kakilni is kell:$
A kérdező hozzászólása: elfelejtettem odaírni, h 16 éves vagyok és inkább olyan hasmenéses égetõ érzés szokott rám jönni. Terhes tuti nem vagyok, mert védekeztünk. Dokinál meg most voltam, mert volt egy gyomor problémám és azt kellett kikezeltetni. Már másodjára mert elsõre nem múlt el. Lehet tudatalatti idegességtõl is?
A kérdező hozzászólása: Igen nekem is olyan, h elkell mennem WC-re de nem jön semmi :S Inkább az émelygõs hányinger zavar a legjobban:S Meg az égetõ érzés. Ittam egy pohár tejet, kicsit enyhítette, de nem akar ismét elmenni dokihoz. Kb 2 hónapja csak antibiotikumot szedek és annyira szarul érzem magam:S
A kérdező hozzászólása: Meg tökre úgy érzem, h sírnom kell :S Nem tudom miért, de ha elkezdek sírni jobban érzem magam :S Talán vmi lelki dolog?? Bevallom õszintén elég sokat parázok mondjuk a terhességtõl, de tudom, h védekeztünk és nem lehetek az, de mégis bennem van a félsz. De nekem nem csak kicsit hanem olyannyira, h már az idegesség szétcseszné a gyomromat?
A kérdező hozzászólása: és, ha böfögök kicsit enyhül az égetõ érzés
szia, figyelj, neml lehet hogy az antibiotikumtól van? akármilyen mellékhatása lehet, olvasd el rendesen a dobozát. szerintem fölöslegesen idegeskedsz, ha nincs mitõl.
Szerintem nagyon ideges vagy! Lazíts. Gyertya, füstölõ.. bekötött szem.. Próbáljatok ki mindent!
Amúgy lehet, hogy még az is jót tenne, ha egy pici idõre abbahagynátok, és azt az idõt magadra szánnád. Tudod, ahogy egy nõ, fél napig csak mondjuk kényeszteti magát valahol :) Ilyesmi.. Otthon a fürdõbe.. egy kád víz.. kozmetikus.. fodrász.. frissülj fel.. és majd ha megint együtt lesztek, próbáld azokat, amiket az elõbb írtam. Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!