Találatok a következő kifejezésre: A has részén érezni a (7 db)

A has melyik részén lehet érezni, mikor először mozog a bébi?

Úgy tudom, félid? táján a méh a köldök magasságában van. Akkor miért írják páran, hogy a bordájukat rugdossa a kicsi? Mostmár teljesen megzavarodtam...

Legjobb válasz: Szia. Amikor a bordákat rugdossa már nagy. Eleinte még nem azt érzed. Szerintem nem lehet pontosan meghatározni, hogy hol fogod elõször érezni, de tudni fogod, hogy Õ az. legelõször nem is igazi rúgásokat fogsz érezni, hanem inkább olyan mintha buborékok lennének a hasadban. Sõt eleinte még nem is érzed mindennap, amitõl mindenki megijed, de ez a normális. Kb a 25. hét környékétõl (kinek elõbb, kinek késõbb) lesznek határozott, intenzívebbek a rúgások. Boldog babázást, 32 hetes kismama

Szia. Amikor a bordákat rugdossa már nagy. Eleinte még nem azt érzed. Szerintem nem lehet pontosan meghatározni, hogy hol fogod elõször érezni, de tudni fogod, hogy Õ az. legelõször nem is igazi rúgásokat fogsz érezni, hanem inkább olyan mintha buborékok lennének a hasadban. Sõt eleinte még nem is érzed mindennap, amitõl mindenki megijed, de ez a normális. Kb a 25. hét környékétõl (kinek elõbb, kinek késõbb) lesznek határozott, intenzívebbek a rúgások. Boldog babázást, 32 hetes kismama
Szíja!Én most vagyok 17 hetes, és 5 napos, és érzem a picikét 2 hete.Jönn-megy a hasamba, és ha ha ráteszem kezem a hasamra ott rugdos:)
szia 19 hetesen éreztem komolyabban hogy õ az alul a hasamnál de a papa csak 21 22 hetesen érezte.akik a bordájukat irják azok 33 40 hetesek mint én, ne aggodj amig pici csak uszkál ahogy kevesebb a hely kirúgja a ház falát.40 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én is inkább alul érzem, és már megijedtem, hogy mégsem õ az....! Akkor mégiscsak az anyai ösztönömre hallgatok! :) ))
Szia!Én 20 hetesen éreztem elõször(elsõ baba)akkor még csak buborék szerüen, kapargálás, most 24 hetesen már nagyon jol lehet érezni, de nem a bordámnál.oda még fõl sem ér a baba, hanem lent, vagy a köldökömnél.

A14-15. héten a has melyik részén lehet érezni a magzatmozgást? Hol van ilyenkor a méh?

Legjobb válasz: A méh felsõ része kb. félúton van a köldök és a szeméremcsont közt. Magzatmozgást ilyenkor inkább a már szült nõk éreznek meg, elsõszülõk kicsit késõbb. Elõször alul a méhnél fogod érezni a magzatmozgást, de mivel érdekes kis rezgõ érzés, lehet, hogy fentebb is fog sugározni. De más típusú hasmozgáshoz mégsem hasonlít, nem lehet összetéveszteni mással.

A méh felsõ része kb. félúton van a köldök és a szeméremcsont közt. Magzatmozgást ilyenkor inkább a már szült nõk éreznek meg, elsõszülõk kicsit késõbb. Elõször alul a méhnél fogod érezni a magzatmozgást, de mivel érdekes kis rezgõ érzés, lehet, hogy fentebb is fog sugározni. De más típusú hasmozgáshoz mégsem hasonlít, nem lehet összetéveszteni mással.
Nekem ekkor konkrét magzatmozgás még nem volt, ha esetleg buborékokat éreznél (én ezt éreztem 17+5 hétig, onnantól mozgást :) ) akkor azt is a köldök alatt valamivel. :)
Igen, érezheted. Én is 14 hetesen éreztem elõször Õt. Akkor én kaparászást éresztem, meg belsõ símogatást, szinte a bugyim vonalában, annyira lent! 33 hetes pocis
érezheted igen.nekem is elsõ baba és kb a 15.hét felénél kezdtem érezni.igaz csak nagyon gyengéden, de inkább olyan volt mint néhány apróbb rezgés:) hamarosan érezni fogod!
A kérdező hozzászólása: Idönként már érzek buborékokat, és kis kidudorodásokat, egészen lent is és kb.3cm-rel a köldököm alatt.Ebben nem voltam biztos, hogy már lehet a méhem ilyen magasan, szinte a köldököm alatt?Ezek szerint igen.

A szülési fájások is úgy kezdődnek, mint a jósló? Mensi szerűek vagy egész másak? A has melyik részén lehet őket érezni?

Ha nyitva a méhszáj akkor is lehet fürdeni, hogy tudjam elmúlik-e vagy sem?

Legjobb válasz: Nem szükséges fürödnöd, hogy tudjad, hogy elkezdõdött-e. Ha nem repedt el a magzatburok és nem szivárog, akkor nincs ellenjavallat a fürdésre, csak vigyáznod kell arra, hogy ne legyen túl meleg a víz és figyelembe kell venned azt is, hogy a meleg fürdõ a vajúdás kezdeti szakaszában le is állíthatja a folyamatot. Ameddig a fájások nem kezdenek erõsödni, közelebb kerülni egymáshoz és hosszabbodni, addig csak elõfájásokról beszélhetünk, amelyek még nem eredményeznek komoly tágulást. Szabályos idõközönként jelentkezõ fájások nem elegendõk, progresszívan kell fejlõdnie a folyamatnak. Arra utaló jelek, hogy a vajúdás elkezdõdött és a méhszáj tágul: - A fájások nem enyhülnek, és nem múlnak el, ha tevékenységet váltasz, sõt járkálás alatt erõsebbnek érzed. - A fájások hossza mérhetõ és rendszerint nem egypontú, hanem sugárzó. Sugározhat a hát alsó része felöl elõre a has alsó része felé, vagy sugározhat lentrõl felfele. Végül körben érezhetõ. - Folyamatosan fejlõdõ fájások, ami azt jelenti, hogy legalább két szempont megfelel a következõ leírásnak: egyre hosszabbak, egyre erõsebbek és egyre gyorsabban követik egymást. - Eleinte 30-45 másodpercig tart egy fájás és kb. 20 percenként jelentkezik, majd egyre gyorsabban követik egymást: 17, 15, 10 sõt ugorhat rögtön 20 percesrõl 10 percesre. E közben a kezdeti enyhe, menzeszszerû fájások egyre erõsödnek, hosszuk pedig egyre nõ. Javaslom neked, hogy olvasd el a www.maternet.hu szülésfelkészítõ tanfolyamát, mert részletes leírást kapsz a folyamatról és szemléletes képeken láthatod, hogy mi fog történni.

Nem szükséges fürödnöd, hogy tudjad, hogy elkezdõdött-e. Ha nem repedt el a magzatburok és nem szivárog, akkor nincs ellenjavallat a fürdésre, csak vigyáznod kell arra, hogy ne legyen túl meleg a víz és figyelembe kell venned azt is, hogy a meleg fürdõ a vajúdás kezdeti szakaszában le is állíthatja a folyamatot. Ameddig a fájások nem kezdenek erõsödni, közelebb kerülni egymáshoz és hosszabbodni, addig csak elõfájásokról beszélhetünk, amelyek még nem eredményeznek komoly tágulást. Szabályos idõközönként jelentkezõ fájások nem elegendõk, progresszívan kell fejlõdnie a folyamatnak. Arra utaló jelek, hogy a vajúdás elkezdõdött és a méhszáj tágul: - A fájások nem enyhülnek, és nem múlnak el, ha tevékenységet váltasz, sõt járkálás alatt erõsebbnek érzed. - A fájások hossza mérhetõ és rendszerint nem egypontú, hanem sugárzó. Sugározhat a hát alsó része felöl elõre a has alsó része felé, vagy sugározhat lentrõl felfele. Végül körben érezhetõ. - Folyamatosan fejlõdõ fájások, ami azt jelenti, hogy legalább két szempont megfelel a következõ leírásnak: egyre hosszabbak, egyre erõsebbek és egyre gyorsabban követik egymást. - Eleinte 30-45 másodpercig tart egy fájás és kb. 20 percenként jelentkezik, majd egyre gyorsabban követik egymást: 17, 15, 10 sõt ugorhat rögtön 20 percesrõl 10 percesre. E közben a kezdeti enyhe, menzeszszerû fájások egyre erõsödnek, hosszuk pedig egyre nõ. Javaslom neked, hogy olvasd el a http://www.maternet.hu szülésfelkészítõ tanfolyamát, mert részletes leírást kapsz a folyamatról és szemléletes képeken láthatod, hogy mi fog történni.
nekem már 25hós a kisfiam.nálam menstruációhoz hasonló érzésem volt.15 percenként jelentkezett, és egy percig tartott.majd egyre sûrûbben.tulajdonképpen szinte nem is fájt. (enyhén).csak zavart az elalvásban.majd mikor már öt percenként jelentkezett, akkor hívtuk a mentõt.furcsálták is hogy ilyen jól viselem.be sem akartam menni a kórházba.mikor beértünk megvizsgáltak, és közölték 3újnyira nyitva vagyok, burokrepesztés.na onnantól kezdve azt hittem meghalok.rá kb 40 perce beindult a szülés.jöttek az iszonyú nagy tolófájások.2óra elteltével meg kibújt a kisember!(érzéstelenítõt meg nem kaphattam mert már késõ volt hozzá.)ez az egész este 9-hajnali 3:43 percig tartott.
Én nem hasonlítanám a mensifájdalomhoz! Nekem olyan volt, mintha egy gombócba összerándult volna hasam, de fájdalmasan.. Olyan érdekes, nem fogod összetéveszteni semmivel... Nálam egész nap kb 3 óránként egyszer jött, aztán este éjfél körül sokasodot... Hajnali 1 körül, már 20 percesek voltak, és olyan gyorsan ment az idõ.... 4-re már 5-6 percesek voltak.... Beálltam a forró zuhany alá, bizony nem múlt el... Reggel 6-ra értünk a kórházba.. 2 és fél újnyira ki voltam tágulva, burokrepesztés, és séta.... Kb 9-re teljesen kinyílt a méhszáj, de nem volt elég erõs a tolófájás, kaptam valamit, amitõl én nem éreztem, de bizti jobban jött, mert 9:55re meglett a kislányom! Nem volt egyszerû, de épp most szült egy barátnõm... Nagyon irigyeltem... :)

A 4-5. hónapban a has melyik részén lehet leginkább érezni a baba mozgását?

Csak alhas, vagy esetleg lehet már a bordák alatt, a bordák körül is, tehát fentebb?

Legjobb válasz: Kb a 24.hétig alul,max köldökkel egy magassábna,utána már felül is.Kb 26-28.héttõl borda alatt is.Elején nem lehet fenn érezni,mert kicsi a baba és a méhlepény sincs fenn még.

Kb a 24.hétig alul, max köldökkel egy magassábna, utána már felül is.Kb 26-28.héttõl borda alatt is.Elején nem lehet fenn érezni, mert kicsi a baba és a méhlepény sincs fenn még.
Akkor meg leginkabb az alhasban, max koldok alatt 5 honap korul. Feljebb nem, mert a meh meg nem no tul a koldokon, kb 20-21 hetesen eri el annak vonalat. 29 hkm
Én 23 hetes vagyok. Az én magzatom szokta a gyomromat rugdosni, a beleimre rá fekszik, a hólyagomra ráfekszik. De fõleg jobb és baloldalt szokott rúgdosni.
A kérdező hozzászólása: Ilyen sokat jelent egy-két hét? Hogy 20 hetesen még csak alhas, 23 hetesen pedig már fentebb is mozgolódhat a pici? Köszönöm nektek a választ. =)
2 vagyok: Én nem tudom, hogy hogyan kellene lennie, mert unokatesóm 27 hetes õ azt mondja hasa alján érez kaparászó mozgást, hát az enyém nem kaparászik soha. Gondolom mindenki máshogyan érzi, de még is tudja, hogy ez a babája. Nekem hiába mondják, hogy a hasam aljánál kellene éreznem ha nem ott érzem :D Az én magaztkám így szokta, nem tudom másik magzatok hogyan csinálják.
A kérdező hozzászólása: Ez is igaz. =) Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Hm, értem. Valahogy én is így gondoltam, sejtettem. Én viszont (nem vagyok terhes, vagyis 90%ig biztos vagyok benne... 2 nap múlva megyek dokihoz)érzek mozgást a hasamban. körülbelül köldökvonalban vagy felette két centivel és oldalt. Buborék, remegõ érzés, furcsa. Lehet, hogy a bélmozgás lenne, viszont eddig én soha nem éreztem a bélmozgásom, fõleg nem ilyen intenzíven.
Azóta mizu veled?

A hason kívülről mikortól kitapintható a terhesség, illetve a has melyik részén és mit lehet/kell érezni?

Legjobb válasz: A nögyogyász már a korai terheséget is kitapintja kézzel.

A nögyogyász már a korai terheséget is kitapintja kézzel.
Szerintem ez alkattól függ. Én most vagyok a 13. hétben, és most kezd látsza valami kívülrõl is. Az alhasam domborodik, közvetlenül a szeméremdomb felett. Érezni nem érzek semmit, csak, ha nagyon nyújtózkodom, vagy hátrafelé fordulok, akkor feszül a hasam.

Hol lehet érezni, ha rúg a magzat vagy mozog, a has melyik részén?

Legjobb válasz: Ha már mozog hidd el észre fogod venni ! Ezt nem lehet leirni hol mozog, folyamatosan mozog mindenhol ( lent, fent, oldalt stb.. ) ha ott jársz megérted miért kérdezel ilyeneket .

Ha már mozog hidd el észre fogod venni ! Ezt nem lehet leirni hol mozog, folyamatosan mozog mindenhol ( lent, fent, oldalt stb.. ) ha ott jársz megérted miért kérdezel ilyeneket .
Attól függ, mekkora a magzat. Mindenképp a méhben kell érezni, de a baba korától függ, hogy mekkora a méh.

A has melyik részén érezni a baba mozgását?

Megmozdult a babám már 3 napja. Egy adott részen érzem, baloldalt a hasam aljánál meg egy kicsit feljebb. Ti is f?leg egy helyen éreztétek vagy a hasatok bármely részén?

Legjobb válasz: Dehogynem, ilyenkor vándorol még igazán. De nagyon összevissza nem érezheted, mert nem érzed mindenhol a belsõ szervek meg a lepény, a méh, víz, stb miatt. Gratulálok!

Dehogynem, ilyenkor vándorol még igazán. De nagyon összevissza nem érezheted, mert nem érzed mindenhol a belsõ szervek meg a lepény, a méh, víz, stb miatt. Gratulálok!
Vándorol, de szerintem azért nem érzed mindenhol, mert még több helye van. Pár hét még ne félj már érezni fogod, hogy merre "jár".
Nekem az a kedvencem, amikor "pakol bennem".Olyankor nem is mindig õt érzem, csak azt, h átrendezte a belsõszerveimet, és ennek azok nem örülnek.Jön megy, ah neki éppen kényelmes, most még sok helye van. Amúgy én is bal oldalon szoktam érezni.De még Babóca is sokat fog nõni. 17 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!