Találatok a következő kifejezésre: A harmadik mekkora (29 db)

Párhuzamosan kapcsoltunk egy R1 = 200 ohm-os és egy R2 = 300 ohm-os ellenállást. A kisebb ellenállású fogyasztón átfolyó áram erőssége 30 mA. Mekkora a harmadik fogyasztó ellenálása?

Legjobb válasz: Párhuzamosan kapcsoltunk egy R1 = 200 ohm-os és egy R2 = 300 ohm-os ellenállást. A kisebb ellenállású fogyasztón átfolyó áram erõssége 30 mA. A párhuzamosan kapcsolt fogyasztókkal sorosan bekötött R3 ellenállású fogyasztó kivezetésein feleakkora feszültség mérhetõ, mint R2 kivezetésein. Mekkora a harmadik fogyasztó ellenállása? R3 = (R2 + R1) / 2 R3 = R2 / 5 R3 = 3/2 · R1 R3 = (R2 – R1) / 2

A kérdező hozzászólása: Párhuzamosan kapcsoltunk egy R1 = 200 ohm-os és egy R2 = 300 ohm-os ellenállást. A kisebb ellenállású fogyasztón átfolyó áram erõssége 30 mA. A párhuzamosan kapcsolt fogyasztókkal sorosan bekötött R3 ellenállású fogyasztó kivezetésein feleakkora feszültség mérhetõ, mint R2 kivezetésein. Mekkora a harmadik fogyasztó ellenállása? R3 = (R2 + R1) / 2 R3 = R2 / 5 R3 = 3/2 · R1 R3 = (R2 – R1) / 2

Lejtőn két test van egymáshoz rögzítve, amit egy csigán átvetett kötélen keresztül egy harmadik húz lefelé. Ha eltávolítjuk a harmadik testet, mekkora erővel kell húzni a kötelet, hogy a gyorsulások ne változzanak?

Ez egy fizikás feladat alkérdése, amire biztos, hogy valami egyértelmű dolog a válasz, de nekem nem esik le. Valaki?:)

Legjobb válasz: Hát eddig az m tömegû harmadik test húzta a kötelet m·g erõvel. Ha nincs ott a test, akkor nekünk kell ugyanekkorával húzni a kötelet. Ez ilyen egyszerû. Vagy valamit nagyon nem értettem meg?

Hát eddig az m tömegû harmadik test húzta a kötelet m·g erõvel. Ha nincs ott a test, akkor nekünk kell ugyanekkorával húzni a kötelet. Ez ilyen egyszerû. Vagy valamit nagyon nem értettem meg?
A kérdező hozzászólása: szerintem igazad van, én is erre gondoltam volna! köszi!:)

Egy háromszög két oldala 5 és 3 egység hosszú, a harmadik oldalhoz tartozó súlyvonal 2, 2 egység. Mekkora ez a harmadik oldal?

Aki tudja legyen szíves leírni a menetét, mert akárhogy próbálom, nem megy. köszönöm

Legjobb válasz: használj paralelogrammaszabályt azaz: az oldalak összege egyenlõ az átlók összegével ez most úgy néz ki: ha tükrözöl a felezõpontra h 2(3+5)=2*4,4+b B=18-8,8=9,2

használj paralelogrammaszabályt azaz: az oldalak összege egyenlõ az átlók összegével ez most úgy néz ki: ha tükrözöl a felezõpontra h 2(3+5)=2*4, 4+b B=18-8, 8=9, 2
most látom h 2, 2 akkor meg 2*8=4, 4+b b=16-4, 4=11, 6 bocs elszúrtam:$


Mekkora korkülönbség van az elsõ és a második, illetve a második és a harmadik gyermeketek között?

Legjobb válasz: Az elsõ és második közt 8 év. A második és harmadik közt 3 év 3 nap. Mindegyik ugyanazon apától. :)

Az elsõ és második közt 8 év. A második és harmadik közt 3 év 3 nap. Mindegyik ugyanazon apától. :)
Elsõ és második babáim közt 4 év, második és harmadik közt 3, 5 év (lesz).
Elsõ és második közt 4 év, második és harmadik közt 13 év.
Az elsõ és a második között 2 év 10 hónap, a második és a harmadik között 22 hónap lesz.
Elso es masodik kozott 21honap masidik es harmadik kozott 19ho
Elsõ második közt 8, 5 év második harmadik közt 2, 5 év
Elsõ és második között 2 év (2 nap híján), második és harmadik között 17 hónap.
Elsõ és második között 31 hónap, második és harmadik között 29 hónap.
4 év 2 hónap.

Mekkora a harmadik oldal?

Egy háromszög két oldalának hossza a=25cm b=30cm,a harmadik oldalhoz tartozó magasság m=24cm.Mennyi lesz a harmadik oldal hossza és hogyan számítom ki?

Legjobb válasz: Felrajzolod. Majd a két kicsi háromszögre felírod a Pitagorasz tételt. Ebbõl kijön a harmadik oldal két fele, aztán ezeket összeadod és kész.

Felrajzolod. Majd a két kicsi háromszögre felírod a Pitagorasz tételt. Ebbõl kijön a harmadik oldal két fele, aztán ezeket összeadod és kész.
A kérdező hozzászólása: De nem biztos hogy derékszögû háromszög, mert ha nem az akkor nem jó rá a Pitagorasz tétel
De ha felrajzolod az eredeti nagy háromszöget, és berajzolod a magasságot is, akkor az két kisebb derékszögû háromszögre bontja a nagy háromszöget. Erre a két kisebb háromszögre már fel lehet írni a Pitagorasz-tételt.
A kérdező hozzászólása: aha én is rájöttem az elõbb de köszönöm a segítséget.

Mekkora esélye van, hogy a harmadik terhességemmel is vészes hányós leszek?

Els? terhességemet sajnos egészségügyi okok miatt meg kellett szakítani 9 hetesen de addigra már 7kg-ot fogytam és kezdtem ki is száradni a vészes hányás miatt. 6évvel kés?bb a második terhességem alatt a 25. hétig hánytam és a kórházi infúziós kezelés ellenére is 7kg-t fogytam a 12. hétig, de szerencsére egészséges 4400g-os kisfiam született aki most 18 hónapos. Lassan szeretnénk kistes?t neki de nagyon félek, hogy megint hetekre kórházba kerülök vészes hányás miatt.

Legjobb válasz: Igaz, mindig azt mondják, hogy minden terhesség más, de lehet "hajlamod" rá. Talán a védõnõm mondta egyszer, hogy valakinél a terhesség olyan hormont termel ami ezeket a tüneteket váltja ki. Mindkét terhességemnél 8 kilót fogytam, étel és szagundorral vegyítve.. és egy egy durvább nap után én volt hogy mondtam a férjemnek (3 gyerkõcöt terveztünk), hogy jöhet a harmadik, de örökbe fogadjuk :) Az elsõ terhességemet +1 kilóval zártam, a másodikkal most töltöttem a 25. hetet és még -4nél járok. Remélem nálad majd a kivétel erõsíti a szabályt és nem lesz durva hányós korszakod majd a kistesóval!

Igaz, mindig azt mondják, hogy minden terhesség más, de lehet "hajlamod" rá. Talán a védõnõm mondta egyszer, hogy valakinél a terhesség olyan hormont termel ami ezeket a tüneteket váltja ki. Mindkét terhességemnél 8 kilót fogytam, étel és szagundorral vegyítve.. és egy egy durvább nap után én volt hogy mondtam a férjemnek (3 gyerkõcöt terveztünk), hogy jöhet a harmadik, de örökbe fogadjuk :) Az elsõ terhességemet +1 kilóval zártam, a másodikkal most töltöttem a 25. hetet és még -4nél járok. Remélem nálad majd a kivétel erõsíti a szabályt és nem lesz durva hányós korszakod majd a kistesóval!
Jesszusom csajok! En is vegighanytam az elso terhessegemet es rettegek attol hogy ez megegyszer elofordul! Hanytam 9 honapot meg meg a szulest es meg utana egy hetet ... nekem ugyan nem ennyire durva mint nektek, hogy fogytam volna de allandoan minden reggel, csirkehus, banan, kutyaszor, kulonbozo szagok....stb! Ezek voltak a legdurvabbak. Az egyetlen remenyem, hogy minden terhesseg mas! Nagyon varom mar a pozitiv tesztet, csak tul legyek rajta! Bizzunk benne, hogy most jobb lesz. Ugysem tudod meg amig oda nem kerulsz. En a helyedben minnel elobb tul akarnek rajta lenni. Mi honapok ota probalkozunk es nem mondom, hogy nem jo a vedekezes nelkuli szex...de mar nagyon szeretnem ha itt lenne a hasamban, hogy lezavarjam azt a par honapot!

Három azonos, 5200g tömegű test áll egymás mellett. A legelsőt elkezdjük tolni 18.2 N vízszintes irányú erővel. Mekkora erő hat a második és a harmadik test között?

Legjobb válasz: És... a másik kettõ felé toljuk? :D Egyébként, ha jó szorosan állnak egymás mellett, akkor szerintem 18.2 N, hiába van súrlódás, de akkor is, a 3 testet akár egynek is lehet tekinteni. (fõleg hogy nem is tudjuk mekkora a súrlódás). De nem értek annyira hozzá, bocs ha hülyeség.

És... a másik kettõ felé toljuk? :D Egyébként, ha jó szorosan állnak egymás mellett, akkor szerintem 18.2 N, hiába van súrlódás, de akkor is, a 3 testet akár egynek is lehet tekinteni. (fõleg hogy nem is tudjuk mekkora a súrlódás). De nem értek annyira hozzá, bocs ha hülyeség.
A helyzet az, hogy ez a hármas elkezd gyorsulni. A gyorsulás a 3 tömegbõl és az erõbõl számolható. Amíg hat az erõ addig folyamatosan gyorsul. Na más most! Nyilvánvaló, hogy a gyorsító erõ egy része elmegy az elsõ /meg a többi/ tömegének a gyorsítására, egy része ilyenformán mozgási energiává változik, így már kevesebb erõ marad a 2. gyorsítására.. És így tovább, a 3.-ra nyilván még kevesebb marad.. Ezt ki lehet számolni, de elsõre nem ugrik be, hogyan...
Hiányos a kérdés. Az egymás melletti elhelyezés azt sugallhatja, hogy az erõ hatásvonala nem a 3 test közös tengelye mentén hat (Ugye akkor illett volna azt mondani hogy a 3 test egymás mögött van). Aztán, nincs megadva a súrlódás sem, ilyenkor jobbára elhagyható, de ezt nem ártana kijelenteni. Így ezekkel a meggondolásokkal a legpontosabb válasz, ami adható, hogy ez az erõ 0-nál nagyobb (vagy egyenlõ), ugyanakkor 18.2N-nál kisebb (vagy egyenlõ) maci
Szerintem ezt nem kellene ien magas szinten elemezni, mint a kedves elöttem szóló:) Fogjuk fel egyszerûen. F=m*a ebbõl az jön ki h a=(7/6) m/s. Az elsõ test és a második test között akkora erõ van h a második és harmadik test ezt a gyorsulást fenttartsa. Itt is F=m*a (de itt már nem 3*5, 2 kg az m hanem csak 2*) és F-re 12, 13 N jön ki. A második test és a harmadik test között az erõ annyi h a harmadik test megtartsa a gyorsulást. Itt szintén számolhatunk az F=m*a -val ami szerint F=6, 06 jön ki. (bocsi h lehagytam az indexelést a különbözõ tömegek és erõknél, de próbáltam egyszerûen leírni :) )

A harmadik trimeszterben mekkora súlygyarapodás várható?

Legjobb válasz: Úgy tudom heti 200g gyarapodás várható.

Úgy tudom heti 200g gyarapodás várható.
Én is úgy olvastam, hogy heti 200 gramm. Ez azonban egy átlag. Én ugyan annyit híztam az utolsó hetekbe, mint a 2 trimeszterben.Havonta kb 1, 5-2kg-ot. Pedig a tanácsadásn azt mondták, hogy a 3. trimeszterben fogok még csak igazán hízni. Függ persze attól, hogy vizesedsz-e, mert akkor tényleg több lesz a súlyod.Ez azonban szülés után rögtön lemegy . 38 hetes kismama
Szerintem is nagyon változó, én most vagyok a 37.hétbe, és 4hete nem hiztam semmit a babám viszont fejlõdik rendesen.Meg is dicsértek érte bár egész idáig 9-10kg-t hiztam.

Dwayne "The Rock" Johnsonnak mekkora a "harmadik lába"?

http://hu.wikipedia.org/wiki/Dwayne_Johnson

Legjobb válasz: A saját méreteiteket írtátok? ;-)

A saját méreteiteket írtátok? ;-)
12 cm
Pontosítok: 12, 4 cm
A kérdező hozzászólása: :-) Honnan származnak az adatok?
megkérdeztem tölle azt mondta nincs neki


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!