Találatok a következő kifejezésre: A harmadfokú viszony az (2 db)

A harmadfokú unokatestvéri viszony az már nem komoly?

Van egy fiú aki az unokatesóm,és járunk.

Legjobb válasz: Kérdezõ, semmi jelentõsége, ott már nem nagyobb a genetikai kockázat mint 2 idegen esetén...

Kérdezõ, semmi jelentõsége, ott már nem nagyobb a genetikai kockázat mint 2 idegen esetén...
Bocs leütöttem véletlen na szóval. Nem volt 100% ig biztos hogy vér rokonok vagyunk mert állítólag a nagymamája aki a nagyapám testvére volt állítólag más apáktól vagy is dédnagyapáinktól voltak, tudom kicsit bonyolult ez, de erre senki nem tudta a pontos választ, a dédszüleink már rég halottak hogy õk megmondták volna. De így sem volt gond belõle, a rokonokkal nem tartjuk úgy a kapcsolatot.
@ 1, 3 Mint hozzátartozó, kikérhettétek volna a nagyiék születési anyakönyvi kivonatát a születési helyükrõl, s abból kiderült volna, hogy kik a szüleik, s hogy testvérek, féltestvérek, esetleg mostohatestvérek-e.

A harmadfokú unokatestvéri viszony az már nem olyan komoly, ugye?

Van egy srác, akivel nagyon jól elvagyunk, de unokatestvérek vagyunk harmadágon. (A nagyszüleink els? fokon unokatestvérek.) Lehet ebb?l a kapcsolatból valami, vagy felejtsük el?Válaszotokat el?re is köszönöm, és kérlek kíméljetek meg a "pokolba fogsz jutni", meg az egyéb butaságoktól. Köszönöm!

Legjobb válasz: A magyar törvények másodunokatestvérek házasságát (Közös dédszülõk) már engedélyezik, ti ennél egy szinttel távolabb álltok (Közös ükszülõk), tehát elméletileg semmilyen káros hatása nem lehet, ráadásul teljesen törvényes is. Ebbõl akármi is lehet.

A magyar törvények másodunokatestvérek házasságát (Közös dédszülõk) már engedélyezik, ti ennél egy szinttel távolabb álltok (Közös ükszülõk), tehát elméletileg semmilyen káros hatása nem lehet, ráadásul teljesen törvényes is. Ebbõl akármi is lehet.
Nos nem tudom. Probléma nem hiszem hogy lenne belõle, de azért fura. Már mindent leírtak elõttem, én csak annyit mondanék, hogy gondold végig, a szüleid, rokonaid hogy reagálnának vagy hogy reagáltak, amikor kiderül, hogy nem is olyan távoli rokonnal szeretnél járni :)
Ez érv? Vagy válasz? Amúgy mivel is keverek bajba egy embert?
Elõzõ válaszolónak:Figyelj!Ha Te biológus lennél, mint ahogy azt állítod, akkor nem kevernél bajba egy embert.....Ennyit érsz!!Egy szar alak vagy!
Az ötödik válaszoló vagyok és üzenem az idézgetõs utánam szólónak, hogy attól, hogy te beleraksz tudományos hangzású szavakat még nem leszel meggyõzõ, sõt....Jó lenne, ha biológiából korrepetáltatnád magadat, mert csak 50-60%-ban igaz a vérfetõzés, tehát ez nem biztos!!A tudomány sosem 100%ra mondja azt, amit...Szóval mielõtt használnál ilyen számodra "bonyolult" szavakat elõtte nézd át az adott témához tartozó tudományos könyveket!! Szóval akárhányadik rokoni kapcs. veszélyes.Ez van..Vagy elfogadod és túllépsz=szerelem, vagy nem és túllépsz=új kapcs.....
Az én férjem elég késõi gyerek, és így eshetett az meg, hogy az én nagymamám és az õ anyukája unokatestvérek. (70 évesek már.)Vagyis a férjem és anyukám (Võ-anyós!)másod-unokatestvérek.(1 generáció a különbség közöttük.) Tudom, kicsit furcsán hangzik, de mi összeházasodtunk. Nem vagyunk közeli rokonok, a kapcsolatot sem úgy rokoni alapon tartotta a két család, szóval majdnem olyan volt, mintha két "idegen" család találkozott volna, csak mivel faluban éltünk, ismertük egymást. A szerelem nagy úr! Ilyen esetben szerintem a szívedre hallgass, ez a rokoni fok, amirõl te írsz, elég távoli! Gyerekünk még nincs, de nem hinném, hogy gond lenne.
Nem akarom lehurrogni az elõttem szólókat, de sajnos nincs igazuk.Ha egy kicsit mélyebben utána nézel ennek a genetikai dolgoknak, akkor tudnod kell, hogy bármilyen rokoni kapcsolatból lesz szerelem, abból ugyanúgy lehet vérfertõzés, függetlenül attól, hogy hányadik ágon vagytok Ti rokonok.NEM egészséges, magyarul:Igenis van rá ESÉLY, hogy oligofrén, vagy szellemi fogyatékos ivadékotok lesz.Ha ezek után is bevállaljátok a dolgot, irány egy genetikus.....!Majd írd le, hogy mire jutottatok! :D
Gondolom egy esetleges genetikai károsodás miatt kérdezed, ha gyereket szeretnétek. Szerintem a biztonság kedvéért érdemes elmenni egy genetikushoz. Biztos ami biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)
Az elsõ válaszoló nem jól írta le a családfát. De amit írt helyes. Azt írtad a nagyszüleitek voltak elsõ unokatestvérek. Vagyis akkor a dédszüleitek testvérek. Így a ti szüleitek másod és ti harmad uncsi tesók vagytok. Nekem a szüleim negyedik uncsi tesók és semmi gáz.
pontosan, de egyébként ugyan házasság nem megengedett, de maga a szexuális aktus csak egyenesági rokoni kapcsolat esetén büntetendõ. a kettõ között van a megtûrt, de nem "támogatott" terület.
Szia! Nem tom hogy alakult kapcsolatotok.De mi élõ példa vagyunk arra h. mûködik.Második unokatestvérek vagyunk, van egy egészséges 8 hós kislányunk.Voltunk genetikusnál családtervezés elött és Õ azt mondta, h. semmivel sincs nagyobb kockázata(3%) annak h. sérült gyerekünk szülessen , mint 2 vadidegen embernek.De ezt okosan elméletben egy elöttem szóló már kifejtette, mi vagyunk neked a gyakorlat. Sok boldogságot kívánunk Nektek is!!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!