Találatok a következő kifejezésre: A halakat szúrja a (62 db)

112l így jó? Aquael fan3plus szűrő, 100w fűtő (télen 18-22fok van a szobában) növény nincs, halak:12neon, 10guppi, 6black molly. Nem sok ez a hal? Szűrő és fűtő elegendő? Köszönöm

Legjobb válasz: Szerintem sok a hal ehhez a szûréshez. Ha ilyen sok halat akarsz, akkor jó lenne egy külsõ szûrõ is mellé.

Szerintem sok a hal ehhez a szûréshez. Ha ilyen sok halat akarsz, akkor jó lenne egy külsõ szûrõ is mellé.
A kérdező hozzászólása: ha veszek külsõ szûrõt attól még a belsõ maradjon mellette vagy akkor az kerüljön ki? Ha a szûrés megfelelõ ezekbõl a halakból mennyi kerülhetne be?
Nekem Atman AT-3335 van a 112 literbe pluszban. ilyen http://www.vadvilagbolt.hu/webshop/termekek/akvarisztika/szu.. itt árulja valaki használtan, bár lehet hogy érdemesebb újat venni, mert jó egyébként nálam pl 2 éve megy már legalább és semmi baja nincs még, de akkor is, kitudja mennyit használták. Hát ahogy gondolod. http://www.expressz.hu/atman-at-3335-kulso-szuro-43774789/
Ez a szûrõ semmire nem jó. A teljesítménye jó is lenne, de egyrészt nem biológiai szûréshez, másrészt a szûrõfelülete egy erõsen 50 liter alatti akváriumhoz elegendõ. A hal is sok ennyi literre, még jó szûréssel is. Viszont a szûrõt a lehetõ leghamarább cseréld, mert ez nulla.
Hable, Ilyen 110-s pvc csövet árulnak ilyen víz-gáz-fûtés boltokban. 1 méter 110-s pvc csõ ~700Ft, 2 méter ~900Ft, szóval annyira nem drága :) Kupak hozzá ~200Ft. De, hogy a kérdésre is válaszoljak, kell egy külsõ szûrõ, vagy szerintem is csak a neonok maradjanak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a sok segítséget, akkor egyenlõre kevesebb hal lesz benne és ha lesz rá keret idõvel veszek egy kölsõ szûrõt vagy belevágok egy építésbe még nemtudom, külsõ szûrõbõl tudtok valami jót ajánlani ami nem a legolcsóbb de nemis a legdrágább kategória?
Mármint ilyen vastagot. Nemem néztem ez hány centi átmérõjû, el sem olvastam igazából a cikket, csak ránéztem a képre, és az alapján dumálok.
Hát igen, de azt sokkal bonyolultabb. Hol vesz pvc csövet? Lop egyet valamelyik építkezésrõl?
vödröt meg telerakod siporaxxal, lávakõvel, krumpliszsákkal, vagy ha nincs jobb akkor kavicsokkal
vödröt felrakhatod akvárium tetejére is ha elbírja, vagy mellé valami állványra, hangfalra, vagy akármire.
Ezzel a szûrõvel csak a 10-12 neont tartanám max. csinálj vödörbõl egy ilyet, csak egy kis vízpumpa kell hozzá. http://akvafarm.hu/barkacs/vodor.jpg http://akvafarm.hu/barkacs/vodor2.jpg
evvel a szûrõvel sok mert nem a mechanikai szûrés kevés hanem a biológiai, kevés lebontóbaktériumnak lenne hely így elõbb utóbb ammónia mérgezésben meghalnak a halak
A kérdező hozzászólása: a szûrõm fan3 plus a legnagyobb (700l/h) persze tudom, hogy kicsi a szûrõtérfogat, idõvel szeretnék egy külsõ szûrõt de jelenleg erre volt keret. Ezek szerint ez a halmennyiség határeset?
elõzõ vok bocs elnéztem a szûrõt nem láttam mekkora de sztem akkor is jobb lenne egy külsõ szûrõ még ha nem is gyári hanem otthon csinálod de jobb lenne
a hal sztem sok de talán elmegy a szûrõ mekkora mert ebbõl van a micro, mini, 1, 2, 3 méret más a teljesítményük de jobb lenne inkább egy külsõ szûrõ mert könnyebben beáll a biológiai 1ensúly a fûtõ elég lesz ekkora van nálam 100 literesben és elég nekem is :)
Attól függ. Ha veszel egy erõteljes vödröset, elviszi magában. Ha viszont a belsõ marad, akkor a külsõt nem terheled mechanikai szennyezõdésekkel, így elég lehet egy 6-7 száz liter per óra körüli, annak a tartálymérete elegendõ.

Miért megy be a halam ( guppi) a szűröm mögé ott van és fekszik. Terhes lehet hogy ez a baj vagy mit csináljak?

Legjobb válasz: Ez inkább valami vízminõség gond lehet. Akvárium méret pontos szûrõtípus halak száma, faja?

Ez inkább valami vízminõség gond lehet. Akvárium méret pontos szûrõtípus halak száma, faja?
na ez jókérdés mert nálam is ezt csinálják pedig 100%, hogy nincs gond a vízminõséggel, jó kaján élnek, sok növény van meg minden szal mindent megkapnak amit csak egy akváriumi hal kívánhat... persze ettõl lehet, hogy nálad még gondok vannak. tényleg több infóra van szükségünk a pontos válaszhoz :)
néha az én guppim is csak van és az aljazaton pihen de nem beteg szal halak is szoktak pihenni :D de ettõl független lehet nálad nem ez a helyzet :)
Amúgy beugrott, hogy régen nekem is volt egy guppim, aki ezt csinálta. Vettem neki pár társat, és megjött a kedve az úszáshoz, addig kedvetlennek tûnt.
A kérdező hozzászólása: eheim pickup 2010 ez a szürö és 30 literes az akvárium és 6 guppi van benne
Akkor szerintem túl nagy az áramlás, nem? A Pickup 2010 30l-be kicsit erõs. Nem fojtottad vissza? Lehet, hogy oda menekül a túl nagy sodrás elõl.
A kérdező hozzászólása: Akkor majd visszafojtom. Köszi.

Ez igy egészséges a halaknak? (szűrő)

Van egy belső szűrőm,ami éjjel-nappal non-stop működik,és lenne egy szivacsszűrőm,amit nappal tudnék működtetni,de éjjelre kihúznám,mert zajos,az úgy jó lenne-e? hallottam,hogy éjjel elpusztulhatnak a baktériumok a szivacsból,ha nem megy,és a halaknak se jó a változás.szóval? egyáltalán megéri?

Legjobb válasz: Mekkora akvárium, és milyen teljesítményû a mostani szûrõd?

Mekkora akvárium, és milyen teljesítményû a mostani szûrõd?
és menyi hal lenne benne ? és milyen?
A kérdező hozzászólása: hát 7 nagy guppi, 4 kicsi 2 anci 6 neonhal tudom nagyon jól, hogy túl kicsi az akvárium hozzájuk, ezért akarok jó szûrést, amig ebbe az akváriumba "kényszeritem" õket...
hát akkor mindenképp menjen mind a 2 mert ennyi hal nagyon sok tényleg de különben mi történt hogy ebbe a picibe kell õket tenni?
A kérdező hozzászólása: de amúgy nagyon jól érzik magukat, semmi stressz nem látszik rajtuk, szép élénk szineik vannak. visszatérve hol van ennél a filternek a szivóága?
a rács mögött van ha jól tudom akkor azt le tudod pattintani és ott lesz mögötte de ezt a fajtát nem nagyon ismerem úgyhogy inkább n e erõltesd
Vedd le a burkolatot, ott lesz a szivacsa. A szivacsot húzd le, és már meg is találtad. De ha a szivecsszûrõ szivacsa nem nagyobb, mint ami ebben van, akkor felesleges szétszedni.
A kérdező hozzászólása: ok, köszönöm a válaszokat!!
nagyon szívesen
A kérdező hozzászólása: hú azt nem tudom mikor, pár héten belül, annál hamarabb nem hiszem sajnos
meddig lennének benne a halak abban a 20 literes aksiban? mert ha 1-2 napról van szó akkor elég lenne a belsõ csak simán
xandir ez tökmindegy mert lehet 30 literessel is eljátszani és lehet egy 300 literessel eljátszani de a baktériumok igy is úgy is meghalnak az a szivacsszûrõ csak mechanikai szûrésben venne részt
A kérdező hozzászólása: IDEIGLENES az akvárium 20 L a szûrõ pedig 200 l/h szóval?
A kérdező hozzászólása: akkor felesleges lenne a szivacsszûrõ?
azt próbáltad hogy ráteszed a szivacsot belsõ szûrõ szívóágára ?
A kérdező hozzászólása: hol van a szivóága? nekem van egy kosár alól, benne egy kicsi szivacs és azon szivja. ha leveszem a kosarat, ott van a szivóág?
képet tudnál feltenni?
milyen a márkája a belsõnek?
Amíg a 20 literesben lesznek, csináld sûrûn a vízcseréket. Akár naponta vagy kétnaponta egy keveset.


nagyon
Figyelj! Biztos vagyok benne, hogy a családod igen is szeret, talán csak nem mutatják ki igazán, ahogy elvárod.Ne akarj meghalni, bármikor jöhet egy jó barát, vagy megtalálhat a szerelem csak légy türelmes.A boldogság bármikor bekopoghat az ajtódondon és ha te még csak meg se várod...az élet egy igazi kincs, higgy abban, hogy a holnap szebb és jobb lesz és biztos, hogy, ha nem is sokan, de vannak olyanok akik szeretnek téged, és nagyon fájna nekik ha Te meghalál.Ezért adj még 1 esélyt az életednek!
Azért annyira rossz kedved nem lehet, ha a válaszodban 3-4 smiley is van... A helyzeted nem lehet annyira rossz, hogy az életedet is feladd miatta... Nem is tudnák erre a kérdésre offolás nélkül felelni, mert szerintem erre senki sem tudja a válasz, aki meg tudja, az meg már logikus, hogy nem él... Az emo-s életfelfogással, meg szerintem haggy fel, fõleg ezzel az önsajnálattal... A végén minden rendbe jön...
ha még élsz válaszolj? hány éves vagy, mitõl vagy ennyire "rosszkedvû" , mert amiket felsoroltál szerintem nem ad elég okot
Inkább egy jobbat mondok: Kimész, egy csöndes, nyugodt helyre egy üveg vodkával. Leülsz, nézed a csillagokat, és közbe megiszod a piát. Tovább nézed õket, és egyszer csak vége. De inkább próbáld megoldani a gondot! Én is nagyon hajlok a kivégzés felé, de gondolj bele mi minden jó történhet még?
A kérdező hozzászólása: A családom egyáltalán nem szeret.Észre se vennék ha meghalnék:) Én komolyan gondolom hogy meg akarok halni, vállalom én a fájdalmat is..De akkor fejbe puffantom magam:) Sziasztok!!:)
Ja, es ha a szivedbe szurod a kest, szerintem faj, mert par masodpercig meg elsz.De annyira nem, mert az adrenalin elnyomja egy reszet.
Szerintem jobb, ha kiehezteted magad, mert akkor nyersz egy kis idot, hogy meggondold magad, es rajossz, hogy az ongyilkossag nem a legjobb moka!Persze, ugye milyen konnyu lenne egy fajdalommentes halalt valasztani? Nem eleg, hogy gyava vagy(bocs a durva megfogalmazasert, lehet nem gondolod komolyan, akkor visszaszivom :) ), de megcsak nem is vallalod fel a fajdalmat! Gratulalok! Fuss csak, hagy magad utan egy siro csaladot, akiknek egesz eletuk fajdalommal teli lesz, mert te nem tudtad elviselni, az o kedvukert!
Mégegy "depis" kérdés? Na nemár. Nehogymár öngyilkos legyél, hidd el, nem éri meg!
Ha pont a szívébe szúrja akkor szerintem nem, mert azonnal meghal.
Aki tudja, az már meghalt, szal nem tudja elmondani :P
A kérdező hozzászólása: Akkor valami más módot kell találnom..
Egyáltalán nem olyan egyszerû... hatalmas lelki erõ és elszántság kell ahhoz, hogy az ember ilyet tegyen. és amúgy is, én kitartok amellett, hogy azért is nehéz, mert az ember keze nem akar meghalni :) mint amikor letépnéd a kezedrõl az erõs ragtapaszt, és fogod a csücskét már mióta de csak nem tudod egyszerûen megrántani a kezed :) na szóval, egyszerûbb, ha az ember beledõl a kardjába. Mondjuk, Antonius, amikor úgy tudta, Kleopátra meghalt, megkérte szolgáját, Eroszt, hogy ölje meg õt, de Erosz ehelyett maga felé fordította a kardot és rázuhant. Antonius erre magát próbálta leszúrni, de elrontotta, és órákon át szenvedett. Én nem ajánlom senkinek.

Kb.3 hete volt 50%-os vízcsere, semmi bajuk nem volt a halaimnak. Majdnem az összes neonom meghalt előzetes betegség tünet nélkül, szinte 1ik óráról a másikra. Voltak halak 3), a szűrő aljához tapadva. Ilyet még nem is láttam. Mi lehet?

Legjobb válasz: Sok hal, de különösen a neonok nagyon érzékenyek a vizminöség változásra - kevesebb vize szabad csak cserélni és akkor is figyelni, hogy ne legyen se keményebbb, se lágyabb, mint elötte, ugyanez érvényes a höfokra is - 1 - 2 foknál nagyobb különbség már elpusztithatja öket. A szüröre a már megdöglött halak tapadtak rá.

Sok hal, de különösen a neonok nagyon érzékenyek a vizminöség változásra - kevesebb vize szabad csak cserélni és akkor is figyelni, hogy ne legyen se keményebbb, se lágyabb, mint elötte, ugyanez érvényes a höfokra is - 1 - 2 foknál nagyobb különbség már elpusztithatja öket. A szüröre a már megdöglött halak tapadtak rá.
Klórtalanítottad a vizet? A hõfokra figyeltél? Tettél bele valami kezelõt? Ellenõrizted a PH-t? 1 órán belüli tömeges halált, az oxigénhiány, vagy a mérgezés okoz.Ill a drasztikus vízértékváltozások.Ilyen mértékû vízcserénél, figyelni kell mindenre. Hetente cseréld a víz 20-30%-át azonos hõfokú Klórtalanított vízre.És legalább, egy papíros PH-t mérj.
Nem lehetséges, hogy biztonságosabb szûrõ után kéne nézned?:$ Én vizbe szoktam nyugtató és klórmentesítõ cseppeket tenni.
Én Sûrõbben cserélném a víz 20 %át...Amugy a vízcsere nem hinném hogy okozta.De tuti sûrûbben kéne vizet cserélni, de amugy n is 50%ot cserélek max 2hetente, és vörösneonjaim vannak, és azok elvileg érzékenyebbek, és semmi bajuk, másrészt ez a tömeges pusztulás aggaszt..Ez betegség, csak azt nem tudom hogy mien.Egyenlõre vízcsere, míg nem jön valaki okosabb náam, aki megmondja mi ez...Amugy sok betegség lehet, ezt így megmondani senki se fogja tudni, csak találgatni...Üdv Lucky
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tippeket.A többi hal azóta is rendben.Szoktam kezelni a vizet cserekor, sok esetben forralom.

Resun Magic 200 szűrő levegőztetőt vettem, van hozzá egy toldalék amin több lyukon keresztűl felülről folyik vissza a szűrt víz az aksiba. Toldalék nélkül is van-e oxigén ellátása a halaknak?

Legjobb válasz: Azt a "toldalékot" szaknyelven esõztetõnek hívják. Célszerû úgy behelyezni, hogy a hossztengelye a vízfelszín alatt legyen 3-5 centivel, és a lyukakból a felszínre kb. 45 fokos szögben induljon el a kiáramló víz, és így hullámoztassa meg azt, ami segíti a felszíni oxigén beoldódást. Egyébként hogy kevés-e a vízben oldott oxigén az abból is látszik, ha a halak közvetlenül a felszín alatt úsznak, szájukat minél közelebb tolva hozzá, szaknyelven pipálnak, ill. a páncélosharcsák sûrûn úsznak fel a felszínre levegõt nyelni, mivel õk képesek béllélegzésre, azaz a légköri levegõt lenyelve abból a bélfalon keresztül felvenni az oxigént. Ha a fent leírt módon beüzemelt esõztetõ ellenére is pipálnak a halak, akkor célszerû további oxigén beoldásról gondoskodni egy légpumpa és porlasztókõ párossal, esetleg egy belsõ szûrõre szerelt diffúzorral. Másrészt meg kell vizsgálni, hogy nem túlzsúfolt-e a medence (1 centi hal 1 liter víz szabály), ill. hogy nem túl meleg-e a víz, ugyanis a vízben oldható oxigén mennyisége a hõmérséklet emelésével csökken. További oxigénpótlási lehetõség egészséges vízinövények telepítése, mivel azok széndioxidból oxigént termelnek, legalábbis a megvilágítási idõszakban.

Azt a "toldalékot" szaknyelven esõztetõnek hívják. Célszerû úgy behelyezni, hogy a hossztengelye a vízfelszín alatt legyen 3-5 centivel, és a lyukakból a felszínre kb. 45 fokos szögben induljon el a kiáramló víz, és így hullámoztassa meg azt, ami segíti a felszíni oxigén beoldódást. Egyébként hogy kevés-e a vízben oldott oxigén az abból is látszik, ha a halak közvetlenül a felszín alatt úsznak, szájukat minél közelebb tolva hozzá, szaknyelven pipálnak, ill. a páncélosharcsák sûrûn úsznak fel a felszínre levegõt nyelni, mivel õk képesek béllélegzésre, azaz a légköri levegõt lenyelve abból a bélfalon keresztül felvenni az oxigént. Ha a fent leírt módon beüzemelt esõztetõ ellenére is pipálnak a halak, akkor célszerû további oxigén beoldásról gondoskodni egy légpumpa és porlasztókõ párossal, esetleg egy belsõ szûrõre szerelt diffúzorral. Másrészt meg kell vizsgálni, hogy nem túlzsúfolt-e a medence (1 centi hal 1 liter víz szabály), ill. hogy nem túl meleg-e a víz, ugyanis a vízben oldható oxigén mennyisége a hõmérséklet emelésével csökken. További oxigénpótlási lehetõség egészséges vízinövények telepítése, mivel azok széndioxidból oxigént termelnek, legalábbis a megvilágítási idõszakban.
A kérdező hozzászólása: Köszi, sokat segítettél
A kérdező hozzászólása: Bocsi Resun Magi
na vajon mitõl van? Nem csak akváriumot kellene tartani hanem a halak szükségleteivel is tisztába kellene lenni. amúgy meg kevés az oxigén.
A kérdező hozzászólása: tisztában vagyok vele. ! de amugy ha kevés lenne az oxigén a többi halaim is felmenne de csak 1-2 hal megy fel .

Én tavaly nyáron kezdtem akvarisztikázni. Nagy öröm a halacskák nézegetése, ápolása. Mi van akkor, ha nyáron teszem fel elmegyünk nyaralni a nagymamához. A szűrőt is le kapcsolom. Ez árt a halaknak. Tulajdonképpen meddig bírják ki szűrő nélkül?

Legjobb válasz: Semeddig.A szûrõnek folyamatosan mennie kell.Ha elmentek egy hétre mire visszaértek felborul a biológiai egyensúly és megdöglenek a halak.Én amikor nyaralni megyek is bekapcsolva hagyom a szûrõt a fûtõt és a világítás is ég 12-22 óráig.

Semeddig.A szûrõnek folyamatosan mennie kell.Ha elmentek egy hétre mire visszaértek felborul a biológiai egyensúly és megdöglenek a halak.Én amikor nyaralni megyek is bekapcsolva hagyom a szûrõt a fûtõt és a világítás is ég 12-22 óráig.
Akkor válassz másik hobbit. Ennyi...
"" A kérdező hozzászólása: Elektromos árammal mûkõdik és bármikor lehet egy zárlat.Nincs senki otthon könnyen lehet baj.. "" Normális esetben a szûrõ kb 1 centire a víz alatt van. ha zárlat keletkezne, sem tudna lakástüzet okozni. Ennél a villamos teljesítménynél semmi esély arra hogy épp a tápvezeték legyen zárlatos. Fõleg azért sem mert dupla szigetelésû. Elhiszem hogy parás vagy, de a lepke szárny csapása még nem fog cunamit okozni..
Tökmindegy, meddig hagyod magára, a szûrõt SOHA!!! nem lehet kikapcsolni.
Igen, valóban nem tanácsos kikapcsolni, mert: -Nyáron nagyon fel tud melegedni a víz, és ilyenkor csökken az oxigén szint, és kell valami, ami oxigént pumpál a vízbe -amikor a szûrõt visszakapcsolod, akkor az elpuszult bacik, és a szûrõben lévõ mulmok vissza szálnak az akváriumba, és kész dzsuva lesz az egész.
De ha most is (normális esetben) a nap 24 órájában megy a szûrõ, elutazás alatt miért kapcsolnád ki?
A kérdező hozzászólása: Elektromos árammal mûkõdik és bármikor lehet egy zárlat.Nincs senki otthon könnyen lehet baj...én nem akrom, hogy a otthonunk leégjen. Semmit nem szabad bekapcsolva, ami árammal megy.Ezt egy jó ismerõs tûzoltó ismerõsõm mondta, Õ pedig látott egykét kiégett lakást bekpacsolva hagyott dolgokból kifolyólag.Nincs szomszéd/olyan/akit szívesen látnák lakásunkba, ha nem vagyunk otthon.Ennyi...
legyen kaktuszod az kibírja de az akváriumra szánni kell idõt is és áramot is de ha egy éve mûködik rendben mindened akkor miért lenne zárlatos? nem hinném hogy a tûzoltó ismerõsöd akvarisztikai dolgokra gondolt. de ha elutazol akkor a halak etetésével is meg kell bízni valakit szóval így is be kell hogy menjen a házba valaki.
tévedsz, a föld egyik oldalán lévõ lepke szárny csapásra, a föld másik oldalán hurrikánt eredményez..

Szerintetek halat vegyek vagy hörcsögöt? A halnak a felszerelése:fénycső, szűrők, akvárium, vízmelegítő, hőmérő stb mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Ez rajtad múlik. Én a halat ajánlom egy igényes jól megvilágított akvárium nagyon fel tudja dobni a nappalit/szobát. Szerintem kezdésnek 10-15.000-bõl kijössz aztán lehet majd bõvíteni.

Ez rajtad múlik. Én a halat ajánlom egy igényes jól megvilágított akvárium nagyon fel tudja dobni a nappalit/szobát. Szerintem kezdésnek 10-15.000-bõl kijössz aztán lehet majd bõvíteni.
Megvan már az akvárium?
Azért azt cáfolnám hogy a hörcsög betegséget terjeszt. Az alvás meg, hát ki tudja. Egy olcsóbb szûrõ is tud ám zakatolni. Egy légpumpával mûködtetett szivacsszûrõrõl nem is beszélve. :D Egyébként én írtam, hogy 15 ezerbõl kijöhet az akvárium. De azt is írtam, hogy a berendezésre, növényekre, halakra még egyszer ennyit el lehet költeni, szóval a 30-35 ezer ft a helytálló. A fenntartási költsége már elenyészõ ehhez képest. Nekem egy 30l-es nanom van garnélákkal, kiszámoltam egyszer régebben már, hogy mennyi a havi kiadásom. Olyan 400ft jött ki mindenestül, áram, víz, kaja, stb. Azért csak ennyi, mert nem kell fûtõ télen. :D
Hörit vegyél, én most egeret szeretnék:)
"Rágcsálók vizeletével terjed a leptospirosis. A betegség magas lázzal, esetenként súlyos, halálos máj- és veseelégtelenséggel, savós agyhártyagyulladással jár." meg még rengetek betegség , ja plusz a höri tuti hogy megfog harapni míg hozzá szoktatod a kezedhez de utána is lehetséges , aztán ha nem kezeled le kellõen hejaj .... ja és borzalmas hangosak , egy szûrõnél 1000 szer hangosabb :)
Má bocs emberek de etty hal az csak ilyen hal és nem csinál ám semmit.Csak hápog. Egy hörcsök meg jófej meg izgi me sosem tudod mit tanul meg, nagyon okos állat.Az enyém kiri volt, mindennap játszottunk, és puha volt a bundája.
A hörcsög egy nagy sz*r. Ha rágcsálót akarsz akkor tengerimalacot vegyél, de amúgy meg ne rágcsálót, hanem akváriumot.
A höri nem szar és a hal nem hápog. Betegséget meg el lehet kapni bárkitõl az utcán is, ha valakinek gyenge az immunrendszere.
höri bizony [email protected] nem hiába 800 ft :) jelentéktelen .... meg minek veszel hö9rcsögöt menjél ki a házból és fogjál közönséges házi egeret vagy házi patkányt mert különbség nem sok van ...
ha bundás izéket akarsz akkor nyulat vegyél vagy csincsillát én a csincsillát ajánlom mert rettentõ értelmes haveromnak van és kint szaladgál a lakásban és nem rág meg semmit ha piszkítani a kell elvégzi a ketrecébe majd jön ki megint szaladgálni ja meg ugat is :)
amúgy meg szerintem ha még nincs állatod vegyél kutyát :)
Ezek a kultúrválaszok... *facepalm* Kedves kérdezõ! Mire van inkább igényed: simogatható jószágra vagy egy darab természetre, ami ugyan szép és szórakoztató, de nem lehet simogatni? Az sem mindegy, hogy mennyi pénzt szánsz rá, erõs a gyanúm, hogy a felszerelés egy hörcsögnek olcsóbb, mint egy akvárium felszerelése. Ha komolyan gondolkodol akváriumban, akkor menj fel az akvarista.hu-ra ott vannak ingyenesen letölthetõ e-könyvek, amik elmagyarázzák az alapokat. Az általánosításokat meg hagyjuk. Találkoztam már jól nevelt hörcsöggel, aki békésen elmászkált a kezemen/karomon és olyan csincsillával, ami azzal szórakozott, hogy kitorpedózta az ürülékét a ketrecbõl és megrágta a fõbérlõ rattan bútorát. És a halak is terjeszthetnek emberre veszélyes fertõzéseket, ritka, de elõfordul.
25 ös minden tudó megjött :D k. okosnak érzed magad :) lényegében azt írtad le mint a többiek ....
hörcsögöt nem vennék 1. semmirekellõ állat nem szép , nekem nem tetszik 2. betegséget terjeszt 3. ha elszabadul a lakásban mindent gajra tesz 4. éjjel ha szobádban van vagy ha közel van hozzá nem tudsz tõle aludni mert furr farag stb... én nem költenék rá az biztos ...
Mi a probléma vele? :D Ittvannak a felszerelések, meg az is, hogy mennyibe kerül. A válaszom meg egyértelmûen a halra szavaz, tehát máris megválaszoltam mind a két kérdést.
hörcsögöt
Mi teknõst akartunk, de végül tengerimalacok lettek és nem bántuk meg. Ketten vannak és nagyon cukik, sokat lehet velük játszani, míg a teknõssel, és a halakkal nem lehet.
A hörcsöggel személyesebb kapcsolatot tudsz teremteni. A halak többe kerülnek. Viszont az akvárium tartás is jó hobbi.
Akvarisztika az egy komoly dolog de ha azt csinálod az sokkal szebb mint egy hörcsög egy terráriumban de a pénz az attól függ mekkora akváriumot akarsz!
A legolcsóbb, mûködõ dolog újonnan is minimum 15-20ezer ft lesz, ha akváriumot is akarsz. És ehhez jön még a berendezés, meg maguk a halak, növények. Durva, de erre akár még egyszer ennyit is el lehet költeni. :D A hörcsög felszerelse egy ketrecbõl áll, az olyan 6-7 ezer ft lehet azt hiszem.
Bár hogyha ez a kérdés felmerült benned, akkor én inkább azt mondanám, hogy hörcsög. A halazás nem feltétlenül háziállat-tartás, inkább hobbi, a természet szeretete, az otthon dísze.
Meg az akvarisztika jóval költségesebb is. A hörcsögnek meg inkább ketrecet vegyél, ne terráriumot.
Igen, pont ez jutott eszembe nekem is, ahogy olvasom a válaszokat. Egy halas akvárium nem jön ki 15 ezerbõl. Házi barkácsolás nélkül semmiképpen. Inkább 35.000-bõl, ha mindenbõl újat veszel. Ha mindent jól csinálsz, a fenntartása nem túl költséges.
Hát igen a höri az olcsóbb.
http://kepfeltoltes.hu/view/130218/nemtulolcsp_www.kepfeltol.. Nem lett a legolcsóbb, az alapja az amit én csinálnék, mellette meg ottvan, amit lehet olcsóbban, vagy egyáltalán nem is kell. (tehát kell, csak nem létszükséglet) :D
Akv ez így nem jó ha te állítasz össze neki egyet mert azt se tudja még hogy eszik-e vagy isszák azt amit küldtél!Majd ha úgy döntött hogy akvarizálni fog akkor majd utána olvas és tudni fogja hogy õ mit akar mit tehet meg és mit engedhet meg magának akkor majd tesz fel megint egy kérdést hogy jó ez így?!
A halak sokkal szebbek, attól hogy nem lehet játszani velük. De lehet õket csodálni, ahogy úszkálni.

Szülő akváriumban levegőztető meg szűrő nélkül meddig bírják a halak? (molly, guppy, platty)

Legjobb válasz: Meddig bírja...? Hát, ameddig erejébõl telik. Nem mindegy, hogy mennyi vízben. Ahogy bekerül, elkezd fogyni az oxigén és felhalmozódni az ammónia. Mindkettõ halálos, hogy melyik és mennyi idõ alatt végez a hallal, kiszámíthatatlan. Most nyáron meleg van, kevesebb a vízben az oldott oxigén, talán a fulladás végez hamarabb a hallal, mint a mérgezés. Ha ennél értelmesebb választ szeretnél, tegyél fel értelmesebb kérdést. Köszönjük.

Meddig bírja...? Hát, ameddig erejébõl telik. Nem mindegy, hogy mennyi vízben. Ahogy bekerül, elkezd fogyni az oxigén és felhalmozódni az ammónia. Mindkettõ halálos, hogy melyik és mennyi idõ alatt végez a hallal, kiszámíthatatlan. Most nyáron meleg van, kevesebb a vízben az oldott oxigén, talán a fulladás végez hamarabb a hallal, mint a mérgezés. Ha ennél értelmesebb választ szeretnél, tegyél fel értelmesebb kérdést. Köszönjük.
Nem tudok ilyen irányú kísérletrõl, amiben azt vizsgálták volna, milyen módszerrel mennyi idõ alatt szenved ki a különbözõ kínzásoktól egy hal.
értelmesen válaszolt. Egy ember baba sem bírja egy teliszart, csukott ablakos mellékhelyiségben sokáig.
A kérdező hozzászólása: grat.értelmes válsz......
szûrõ nem is kötelezõ, bár ajánlott, de LEVEGÕZTETÕ KÖTELEZÕ, ha nem halott halakat akarsz, de levegõztetõ nélkül is kibírják egy ideig de ne kínozd õket :)
Vízhasuk lessz..... Vegyél egy ideiglenes szûrõt akár használtat.... 2-3 ezer ft..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!