Találatok a következő kifejezésre: A halálnak előjelei (1 db)

A halálnak vannak előjelei?

Észre lehet venni vkin ha napjai vannak hátra?

Legjobb válasz: kívülrõl nem biztos, hogy látszik, de az ember maga megérzi, ez biztos! a nagypapámnál voltunk a kórházban, õ pedig olyat tett, amit sose szokott, intett, hogy most már menjünk el. mire fél óra mulva hazaértünk, jött unánunk a telefon, hogy meghalt :\ számold bele az idõt, míg eljut az értesítés a címzetthez, alig, hogy elmentünk... és õ tudta ezt, azért intett, hogy menjünk

Az en Nagyapam iden 20 eve, hogy meghalt. Kemeny elete volt, 3x az orosz fronton a II. Vilaghaboruban. Ot pl. allandoan bevittek a korhazba, hogy felerositsek infuziokat kapott meg ki tudja mit. Melott meghalt, elozo nap jott volna erte a mento, hogy ujra beviszik es kapja a kovetkezot... ami ereje volt, ellenkezett, hogy o marpedig nem megy - mar alig tudott jarni, ugyhogy inkabb vittek volna.... Nem volt mit tenni, otthon hagytak. Aznap mondta Mamanak, hogy huslevest enne es megborotvalkozna. Mama perdult-fordult....szep delutanjuk volt egyutt. Masnap reggel elment a Papam a Nagymamam karjaiban. Igen, az a kohogo horges es vege. Mama maig azt mondja, ha akkor mondja neki a doktorno, hogy a Papanak vege, ha nem viszik be a korhazba, nem hagyta volna ra a dolgot. De Papa tudhatta, hogy menni fog, mert nem akart a korhazban meghalni - es mennyire megertem. Nagyszeru nagyszuleim vannak. Imadom oket.
kívülrõl nem biztos, hogy látszik, de az ember maga megérzi, ez biztos! a nagypapámnál voltunk a kórházban, õ pedig olyat tett, amit sose szokott, intett, hogy most már menjünk el. mire fél óra mulva hazaértünk, jött unánunk a telefon, hogy meghalt :\ számold bele az idõt, míg eljut az értesítés a címzetthez, alig, hogy elmentünk... és õ tudta ezt, azért intett, hogy menjünk
A haláltusa napokig is eltarthat. Pl vannak olyan elõjelei a halálnak, hogy a egy ideig nem eszik az illetõ, aztán megjön az étvágya és eszik valamennyit. Aztán az arca beesik, szokták is mondani, hogy "hegyesedik az orra, nem sok van neki hátra". Besûrûsödik a nyála, ezért nem kap rendesen levegõt, így az ki fura hörgõ hangot. Az én dédmamám pl egy fehér galambot láttot az ágyához repülni pár nappal a halála elõtt, és elmondta, hogy a galamb eljött érte, és mondta neki, hogy nem kell félnie... rá pár napra meghalt :-(
Nekem pl. vallásos nagyszülõ, rokonok addig nem haltak meg, amíg nem jött ki hozzájuk a pap. De több ilyen is volt. Nagyon kegyetlen haláltusát vívtak, azonban miután a pap kijött, rá pár órára mentek el... :( Amúgy a természetes halálnak az elõjelei a kor. Betegség esetén a haláltusa. De a nem természetes halál (pl. gyilkosság, baleset) esetén szerintem az ember szervezete sem tudja, hogy itt a "vég."
a halált, mint mondták étvágytalanság, és a nyál besûrûsödése jelezheti, de "látomások" is megelõzik, az én dédim 1 hónapja hunyt el :( és õ látott alakokat, beszélt hozzájuk.ezek létezõ alakok , akiket mi nem látunk és "felkészítik az utazásra" a haldoklót (aki nem hisz az "utazásban" nemkell magára vennie)
hát... nagyon-nagyon beteg
ez talán nem ide jön, de..volt egy férfi, aki fényképeket készített a feleségérõl, miközben haldoklott, és amikor megnézte õket, fehér foltokat látott, amely szerinte a léleknek tudható be..utána többen is próbálták ezt, és ugyanezt észlelték..talán ezért nem olyan híres ez az elmélet, mert az ember ritkán szokta a rokonait a halálos ágyukon fényképezgetni.
A kérdező hozzászólása: Április 10-én sajnos meghalt, nem bírta tovább a szervezete.
Hogy van a nagynened?
Többnyire az emberek a haláluk elõtt (még a balesetesek is, nemhogy a betegek) megpróbálnak elbúcsúzni valamilyen formában. Hirtelen ötlettõl vezérelve családi összejövetelt szerveznek, végigtelefonálják az ismerõsöket, amúgy tartózkodó emberek ölelkeznek, puszilkodnak, ûzött vadként viselkednek. A kórházban elmondják mi legyen a holmijukkal, házukkal. Ha nem tudnak beszélni, írni próbálnak. Az ember tudat alatt tudja mikor lesz vége.
Szerintem érezheti is :S Lelkileg... És talán akkor megy el, mikor felkészült rá. De ez se mindig tudatos, történhet az egész tudatalatt is .
A kérdező hozzászólása: Köszi!Bizok benne nagyon hogy felépül, mert nagy veszteség lenne.
bocs 800km-re volt tölünk nem 8ezer
édesapám 2hete halt meg.54évesen agyvérzést kapott, a dokik szerint csak 2%uk marad életbe.neki lebénult a bal fele.de agyilag tiszta volt.3növérremmel együtt már 7 éve nem látuk öt személyesen csak telefonon tartotuk a kapcsolatot.de a korházba 2hetente mentunk hozzá mert 8000km-re volt tölünk.ö tudta hogy megfog halni mert mikor kérdeztük hogy ugye apa meggyogyulsz õ rázta a fejét és kérdezte miért?mondtuk neki hogy mert szeretjük ö csak könnyes szemmel nézet ránk.6hetet szenvedet.tüdögyuladást kapot, korházi fertözést, leáltak a veséi, gége metszést csináltak neki, gyomor szondát stb....de mégis azután halt meg mikor látot minket mindegyikunket.remélem meggyogyula nagynénéd mert rettenetes a halál rettenetes valakit elvesziteni.mikor annyi mindent tudtnánk neki mondani(a kisfiammat személyesen nem is ismerhette meg ö most 1 éves)
A kérdező hozzászólása: Most már leirom miért kérdeztem meg ezt: Az egyik nagynéném aki 52 éves, most kapot infarktust, de elis veszitette az eszméletét, másnap birtunk vele kommunikálni harmadnap már nem, akkor az orvos azt mondta tüdõgyúlladása is van, mikor másnap bementünk hozzá a kórházba szintén jobban volt, ja lélegeztetõ gépen volt, még van is, kapott vért is, ráadásul kiderült hogy súlyos szívbetegsége is van a szívbillentyûkkel van a baj, amit mûteni kéne, ez is olyan hogy 50-50%az esélye hogy életben marad, . Sõt a doki még csodálkozott is hogy idáig birta, és birja.
Részvétem a nagynénéd miatt. Nagyon sajnállak téged. Szerintem szörnyû dolog a halál , de igen sokan megérzik hogy mikor jött el a pillanat. Ahogy olvastam ez a sok választ még könnyeztem is...:(

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Létezik egyáltalán negyedik dimenzió? (geometria)

(az idő itt nem számít)

A negyedik dimenzió elképzeléséhez hasznos lehet a dimenziós analógiát a vetítésre alkalmazni: ilyenkor egy n dimenziós tárgyat n−1 dimenzióban ábrázolunk. A képernyő, amelyet lát, például kétdimenziós, és a háromdimenziós emberek, helyek és tárgyak képei egyaránt két dimenzióban jelennek meg rajta. Ezekről hiányzik a harmadik dimenzióra, a mélységre vonatkozó információ, de lehet rá következtetni. A szem retináját receptorok kétdimenziós csoportja alkotja, de közvetett információkból (például árnyékok, rövidülés stb.) a tárgyak háromdimenziós természetét is érzékelni tudja. A művészek a perspektíva révén tudnak kétdimenziós festményeiknek háromdimenziós mélységet adni.

Ugyanígy, a negyedik dimenzióban lévő tárgyakat le lehet képezni matematikailag az általunk ismert 3 dimenzióba, ahol kényelmesebben vizsgálhatjuk őket. Ez esetben egy négydimenziós szem „retinája” a receptorok háromdimenziós csoportja lenne. Egy ilyen szemmel rendelkező képzeletbeli lény a négydimenziós tárgyak természetét a retinájára érkező háromdimenziós képből tudná kikövetkeztetni. A négy dimenzió perspektivikus vetítése hasonlóan történik, mint a három dimenzió esetében, tehát például rövidülést fogunk tapasztalni. Ez fog a látott háromdimenziós képeknek négydimenziós mélységet adni.

Szerintem:
Ha az analógia tárgya egyezik a szemléltetés tárgyával akkor valójában tőle nem különbözik.
Vagyis létezést nem lehet analógiával bizonyítani.

5

Egy szénhidrogént tízszeres térfogatú oxigénben tökéletesen elégetve az égéstermék 2/5 része vízgőz. Annak kondenzálása után az égéstermék átl. Moláris tömege 40 g/mol. Mi a képlete?

A szénhidrogén általános égési képlete:
C2H2n + 3n/2 O2 = nCO2 + nH2O

1

Hogyan lehetne megoldani ezt a kémiai feladatot? (Csak az elindulashoz kellene segitseg, onnan mar befejezem. )

Magneziumot es aluminiumot 1:9 anyagmennyiseg-aranyban tartalmazo otvozet 3 g-jat folos mennyisegu NaOH oldattal reagaltatva mekkora terfogatu standardallapotu gaz fejlodik?

2

A koffeinnel kapcsolatban van olyan tudományos kutatási eredmény ami azt vizsgálta, hogy kb. hány mg mennyiség az ami már jelentősen fokozza az ásványi anyagok kiürülését?

0

Hogyan tudom megcsinálni a következő fizikafeladatot?

Egy domb lábánál ( x0=0, y0=0 koordinátájú pontban) a levegőben lebegünk (pl. helikopterrel, léghajóval). A domb felületének az egyenlete:
y=-1/100x^2+x−9
Kilövünk egy lövedéket, amelynek kezdősebessége v0=26.64m/s
, a vízszintessel bezárt szöge pedig α=76 ° .
Hová csapódik be a lövedék?
Mikor csapódik be a lövedék?
Milyen szög alatt csapódik be a lövedék a talajba?
Mekkora sebességgel csapódik be a lövedék?

3

Hogyan kell iránytűvel déli 25°ra fordulni?

házi feladat

1

Hogyan kell a következő fizikapéldát megoldani?

20 magas ház tetejéről 12 m/s nagyságú sebességgel 30°-os szögben elhajítunk egy testet. Mennyi idő múlva és a háztól milyen messze éri el a talajt? (a közegellenállás elhanyagolható)

A feladatot megcsináltam, de nem vagyok biztos az eredményeimben. Segítséget szeretnék kérni hozzá, hogy össze tudjam vetni a kettőt, és a hibáimat kijavítani! :) Előre is köszönöm! :)

2

A paprikából hogyan vonják ki a kapszaicint?

2

Mi az a köbhám?

5

Mennyi a 42 + 52 + 62 + 72 + … + 2002 + 2012 összeg utolsó számjegye, ha az összeadandó tagok tízesével növekednek?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!