Találatok a következő kifejezésre: A haláleseti az (4 db)

Altalaban a halalesetet es az elhunyt temetese kozott mennyi ido telik el? Egy het? Ketto?

Legjobb válasz: Anyósomat és apósomat is 3 napon belül eltemették. Nagypapámat jó két hónap múlva, mert õt hamvasztották.

Anyósomat és apósomat is 3 napon belül eltemették. Nagypapámat jó két hónap múlva, mert õt hamvasztották.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszod!
Általában 6-7 nap
ha koporsós, akkor mindenképp egy héten belül, a hamvasztásos nem sürgõs, az akár hónapok múlva is lehet.
Attól is függ boncolják -e az illetõt , amiatt is csúszik a temetés . Ebben az esetben kb 2 hét , koporsós temetés esetén .
ez függ attól, hogy a haláleset hogyan történt? milyen korú volt az elhunyt, esetleg betegsében halt-e meg, kórházban hunyt-e el vagy otthoni körülmények között (hosszantartó betegség(ez idõsebbeknél jellemzõ) vagy hirtelen (tragikus hirtelenséggel)). általában, ha fiatal az elhunyt és a halált megelõzõen nem voltak elõjelei, amik betegségre utaltak, akkor boncolást szoktak elrendelni, ami hosszabitja az idõt, ha idõsebb vagy idõs hunyt el, akkor nem mindig boncolnak, ez függ a család akaratától vagy ha voltak elõjelei a "bekövetkezendõ természetes halálnak. Ha boncolást rendelnek el (akár hivatalból, akár hozzátartozók kérésére), akkor a holttestet a halál beáltának megállapítása után kiadják a kórháznak, ott elõkészitik boncolásra, kiállitják a jegyzõkönyvet melyben a halál okát leirják, és csak utánna adják ki a testet (ez kb. 2 hét).

Pár éve nagyon megviselnek azok a halálesetek, gyilkosságok, melyeket a híradóban, esti műsorokban közölnek. Most pl. a tényői tragédia jár az eszemben már 2 hete, nagyon lehangolt vagyok, pedig az áldozatokat sem ismertem. Mit tehetek?

3 éve Kaszás Attila halála után is így voltam.

Legjobb válasz: ezt nem rég tanultok,hogy sok negatívumot olvashatsz különbözõ újságokban, nézhetsz híradóban fókuszban tényekben stb.. és h sokkal több pozitívumot kapsz egy könyvtõl(persze ha nem valami horror vagy ilyenek) és nekem is volt ilyen de én már "túltettem" magam rajta.. szerintem hagyd ki az ilyen híradós adásokat, próbálj ne értesülni a sok véres tragédiáról, inkább olvass valami könyvet, újságot..hallgass zenét! vagy kapcsolj másik adóra,ahol nem ez megy!(:

ezt nem rég tanultok, hogy sok negatívumot olvashatsz különbözõ újságokban, nézhetsz híradóban fókuszban tényekben stb.. és h sokkal több pozitívumot kapsz egy könyvtõl(persze ha nem valami horror vagy ilyenek) és nekem is volt ilyen de én már "túltettem" magam rajta.. szerintem hagyd ki az ilyen híradós adásokat, próbálj ne értesülni a sok véres tragédiáról, inkább olvass valami könyvet, újságot..hallgass zenét! vagy kapcsolj másik adóra, ahol nem ez megy!(:
A kérdező hozzászólása: Hogy sikerült túltenni magad rajta?
mondjuk figyelj oda a pozitív dolgokra is, igaz, hogy vannak ilyen esetek, de az élet szépségeit is kell látni! nem csak a rossz oldalát :S
elsõ vagyok egyszerûen próbálom mindenbe meglátni a jót, és próbálok nem gondolkozni ilyeneken.. és jó db.ig nem is néztem ilyen mûsorokat.. de sajnos mindenhol ezt nyomják rádió, tv, internet, újságok.. de visszaemlékszem talán mikor ment a híradó és valami haláleset volt talán még meg is könnyeztem õket..:( én megértem, hogy mit érzel meg minden de most h jön a jó idõ próbálj pozitívan gondolkodni!!:) remélem sikerül sok szerencsét :)


Ha kiesik a fogad álmodban az valamilyen közelgő halálesetet jelent. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Részletek lenn

Ma éjjel azt álmodtam, hogy két fogam is kiesett, rettent?en fájt, és szinte olyan volt mintha vért hánynék annyira vérzett, szörnyen meg voltam ijedve, még ébredés után is. Soha nem szoktam megkeresni mit jelentenek az álmok, de ez számomra is annyira abnormálisnak t?nt, hogy késztetést éreztem hogy megkeressem. Haláleset. történt már valakivel hasonló?

Legjobb válasz: Nem ez két dolgot jelenthet, vagy ráharaptál a fogadra és azér fájt, vagy pedig rossz a fogad és menj fogorvoshoz. Az agy ugynis alvás közben is érzékeli a világot, és egyszerûen beleszövi az álomban a kapott infót. Nem misztikus dolgokat kell keresni ott, ahol nincs.

Nem ez két dolgot jelenthet, vagy ráharaptál a fogadra és azér fájt, vagy pedig rossz a fogad és menj fogorvoshoz. Az agy ugynis alvás közben is érzékeli a világot, és egyszerûen beleszövi az álomban a kapott infót. Nem misztikus dolgokat kell keresni ott, ahol nincs.
Én is álmodtam már többször is, hogy kiesett fogam, de nem halt meg akkoriban egy ismerõsöm sem, az álmoskönyv babona, nem szabad hinni benne, én is sokszor megnézem egy-egy álom jelentését, de még soha semmi nem jött be aszerint.
Én álmodtam sokszor ilyet, általában 1 éven belül meghalt valaki. Mostanában is voltak ilyen álmaim és elkezdtem félni..mert másnap meghalt valaki (minél több fog esett ki, annál messzebbi rokon, ismerõs volt a halott...és aki szerepelt az álmomban, annak az ismerõse halt meg.) Persze. ezek lehetnek véletlenek....remélem azok, mert különben boszorkány vagyok..
igen álmodtam és be is jött a halál, , közeli távoli ismerõs.. de egyszer volt olyan hogy álmodtam véres foggal és másnap anyum átment a kocsival a macskámon, ami persze meghalt..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!