Találatok a következő kifejezésre: A hajfestés a babának, (7 db)

Ha valaki babát vár, a hajfestés ártalmas? A hajszinező vagy az ammóniamentes hajkrém is veszélyes?

Legjobb válasz: Azért én válaszolok. Az én fodrászom azt mondta, hogy nem ajánlatos hajat festeni, fõleg a sötétebb színeket. A fodrászom elmondta még, hogy õ nem is szokta elvállani a hajfestést ha kismamáról van szó. Azonban szerintem talán van már olyan hajfesték, vagy színezõ ami nem okoz problémát. Én azért biztos ami biztos lenövesztettem ahajam, mert én amúgy feketére festettem ahajamat már évek óta (10 év). (A férjem most látott elõször az eredeti hajszínemmel, mivel még csak 6 éve ismerjük egymást:-))))

Szia! Én sem mertem befesteni a hajamat vegyszeres festékekkel. Menj el egy bio-boltba, és vegyél hennás hajszínezõt.Olcsóbb is, és tuti nem teszel vele rosszat! A szõkén kívül mind tuti! Üdv.:10 hetes kismami
Azért én válaszolok. Az én fodrászom azt mondta, hogy nem ajánlatos hajat festeni, fõleg a sötétebb színeket. A fodrászom elmondta még, hogy õ nem is szokta elvállani a hajfestést ha kismamáról van szó. Azonban szerintem talán van már olyan hajfesték, vagy színezõ ami nem okoz problémát. Én azért biztos ami biztos lenövesztettem ahajam, mert én amúgy feketére festettem ahajamat már évek óta (10 év). (A férjem most látott elõször az eredeti hajszínemmel, mivel még csak 6 éve ismerjük egymást:-))))
Fodrász vagyok.Hogy a hajfestéssel ilyesztgetik az embereket azért ez már kicsit gázos.Ha be akaros festeni fesd be nyugodtan.Ne legyél közvetlen a gõzében de festesd.Nagyon sok kismamát festek, kicsit kinyitom rájuk az ablakot és ennyi, sztem jobb mint lenõtt hajjal közlekedni.Ne hagyd hogy elrémítsenek.Sok olyan dolog van amit nem szabadna de errõl nem szól a fáma.Tovább jó egészséget. 17 hetes kismama.
Látod, megoszlanak a vélemények. A festékek (sminkek, lakkok, stb) gõzét tilos belélegezni, mert az felszívódik. Én személy szerint minden olyat kihagytam, aminél akár csak a gyanú is felmerülhet, hogy káros lehet, vagy nem bizonyították az ellenkezõjét. Nem tudtam volna megbocsájtani magamnak, ha bajt csinálok. A cigirõl is leszoktam azonnal, pedig sokan legyintenek. Két egészséges gyerekem van, nem tudom, mi lett volna, ha...
A képzõdõ gázok belélegzése árt a picinek fõleg akkor, ha a terhesség elején van. Kismamának tilos például fertõtlenítõszerekkel dolgozni, azok erõs gázát belélegezni, ugyancsak ebbõl az okból kifolyólag. Véleményem szerint egy egészséges babát szeretne mindenki, ezért az ilyen "jelentéktelen" dolgokról igazán lemondhatunk egy idõre.
Az elsõ trimeszterben nem ajánlott, de nézz körül rengeteg kismama festi a haját.A médiában dolgozók furin néznének ki lenõtt hajjal mégsincs aemmi baja a megszületett babóknak.Nekem is festve van.Az egyik festék még a Kismama újságban is benne volt valamelyikben.Én is azzal csináltam de a nevére már nem emlékszem.Ja meg hennát is használhatsz de az csak árnyalatot ad.Amúgy ha megnyugtat a fodrászomnak 3 gyereke van és végig festett hajat a terhesség alatt (sajátot és másét is), az összes gyereke normális.Maszkot sem használt.Bár a jól szellõzõ helyiség nem árt.Nekem egy nedves türcsi volt az arcom elõtt és próbáltam nem mélyeket szippantani.18 hetes kismami
Nekem a doki mondta h lehet! Én azért megvártam vele a 4.hónapot, de ahogy nézem a kismamákat más se mondott le róla! Sztem nem ártalmas vagy "csak" annyira mint a kipufogófüst stb! A fodrászom is fest több kismamahajat.
En is rakerdeztem a doktornal es azt mondta hogy amiota o orvos meg nem talalkozott olyan esettel hogy egy babanak baja lett volna a hajfestestol vagy attol hogy a kismama kimosta a wc-t domesztosszal. Legtobben az elso hetekben nem is tudjak hogy babat varnak es csinalnak mindenfelet. Tobbet arthat egy peneszes sajt vagy egy nem jol atsutott hus megevese mert attol tenyleg baja lehet a babanak.
milanoban elek es mikor festetni akartam minden fodrasz akinel jartam elkuldott mert nem csak a goze hanem azok a kemiai osszetevok amikbol alla festek boron at is felszivodnak.a szulesfelkesziton es a korhazban egyetlen kismamat v frissen szult not nem lattam festett hajjal, es szoptatas alatt sem vallatak mert meg a tej izere is hatassal van, baratnom hazilag befestette a gyerek egesz nap elutasitotta a tejet, szerintem egy jo erzesu fodrasz nem fest hajat terhes nonek, es en nem bantam meg h lenovesztettem.ja egyebkent nekem javasolta h gyogynoveny kivonatbol vannak olyan szerek amivel ha megmosod a hajad ad egy halvany arnyalatot, minden hajra barnara vorosre es szokere is.es a hennat is hasznalhattam amig le nem nott, aztan mar nem is gondolok ra h festegetni kene.dontsd el h te h teszel, nem tudom h tenyleg karos e de gyanus h ennyien ellenzik es eddig egy FODRASZ javasolta csak, nem?
kb 50 ilyen kérdést tettek már fel az elmúlt idõben! Nézz utánna a keresõbe!

6 hetes terhes vagyok, és holnapra van időpontom a fodrásznál hajfestésre. Tényleg árthat a babának a festés?

Legjobb válasz: Én is pont ezt a kérdést fogom föltenni holnap a fodrászomnak de annyit biztos tudok hogy van ammóniamentes hajfesték is ami kevésbé roncsolja a hajat csak azt nem tudom a babának mennyire árt. A nõgyógyászom válasza az volt:" Persze hogy lehet, minden kismama festi a haját!"-csak énszerintem sem mindegy hogy mivel!

Én is pont ezt a kérdést fogom föltenni holnap a fodrászomnak de annyit biztos tudok hogy van ammóniamentes hajfesték is ami kevésbé roncsolja a hajat csak azt nem tudom a babának mennyire árt. A nõgyógyászom válasza az volt:" Persze hogy lehet, minden kismama festi a haját!"-csak énszerintem sem mindegy hogy mivel!
Nekem sokan mondták, hogy szabad, sokan meg azt, hogy nem.... döntöttem...festettem!!! Semmi baj nem lett (kopp, kopp, kopp), orvos ismerõsöm azt mondta, hogy a szagokkal van a gond, tehát nem szabad belélegezni a festék maró szagát, szõke vagyok, mégis élünk a babó is meg én is!!! A védõben is a szellõztetést ajánlották!!! Terhesen is lehetünk igényesek, meg szépek!!! Boldog baba várást!!!
Szia. Én voltam 2x a terhességem alatt. Semmi bajunk nem lett. A lényeg, hogy ne lélegezd be a szagát, bár a mai festékek már nem is tartalmaznak olyan veszélyes anyagokat.Én is körbe kérdeztem, orvost, védõnõt, fodrászt, egyik se mondta, hogy bármi bajunk lehet. Üdv, 11 hetes kislány anyukája
Szia! Több cikket is olvastam ezzel kapcsolatban, de egyértelmû állásfoglalást nem olvastam. Nekem a védõnõ azt mondta, hogy inkább ne. Boldog babavárást! 5 hetes kimama itt is olvashatsz róla (a lap közepén van az erre vonatkozó kérdés) http://www.babanet.hu/faq/terelet03.php
Szia, nekem a nõdokim azt mondta nyugodtan festethetem tovább ahajam, mert a mai festékek már elég modernek, korszerûek, kevésbé károsak. Ne lélegezd be, az nem jó!
Nem fog.ne szagold be nagyon ha lehet, de ha aggódsz, neked még nincs is kifejlõdve a placenta, tehát nem fogja közvetíteni az anyagokat..ami pedig a hajhagymákba jut, rég elfogy mire odaérne.. de szellõztessetek közben!
Két fodrász is azt mondta, hogy nem is vállalja az elsõ három hónapban, de utána sem ajánlott. Így is tanítják õket az iskolában! Szerintem normális fodrász nem vállal el ilyet!
nem szabad hajat festetni terhesen! nem tudom miert mondanak egyesek hulyesegeket!!! nem er meg annyit az egesz hogy valami baja legyen a babanak! de te tudod te dontesed!
Nem ajánlott, mert a fejbõrödön kersztül felszívódik a méreganyag. Melíroztatni viszont lehet, mert az közvetlenül nem érintkezik a fejbõröddel. Hennával "festethetsz".
Nagyon ellenmondó vélemények vannak errõl. Igazából nem bizonyítja semmilyen kísérlet, hogy ártanak avagy sem.

Kozmetikai nagykezeles, gyantazas, hajfestes arthat a babanak? 18 hetes pocakos vagyok.

Gondolkoztam h el kellene mennem ezekre a dolgokra, de nem tudom h arthat-e a babamnak?

Legjobb válasz: nekem a fodrászom azt mondta,hogy õk tanulták a suliba,hogy nem ajánlott terhes nõnek hajat festeni! de inkább kérdezz rá te is...

nekem a fodrászom azt mondta, hogy õk tanulták a suliba, hogy nem ajánlott terhes nõnek hajat festeni! de inkább kérdezz rá te is...
Szia! Én járok kozmetikába teljes arckezelésre, gyantáztatni, szempillát festetni, stb. A dokimat külön megkérdeztem a hajfestésrõl, és azt mondta, hogy lehet, de lehetõleg olyannal fessem, ami nem tartalmaz ammóniát. Ha szétnézel a drogériákban, fodrászkellékesnél, õk tudnak segíteni abban, milyen hajfestéket válassz. Üdv. 20 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat :) ) boldog babavarast nektek is!
nem tudom mit ertesz kozmetikai nagykezeles alatt, nekem masszirozas és uh volt, kerek perec megmondta a kozmetikusom, hogy nem uh-z. festeknel szerintem siman mehet, amiben nincs olyan anyag, ami árthat a babának, ezt fodrász tudja. gyanta is siman mehet, ha bírod


A hajfestés mennyire káros a babának?

Most, hogy terhes vagyok csak szinezni szeretném a hajam, ebben nincsennek elvileg káros (ammónia) anyagok. Ugye nem okozok ezzel semmi károsodást a babának??

Legjobb válasz: Én henna festékkel(természetes alapanyagokból) festettem be,mert nem tudom biztosra, hogy káros-e a festék.

Én henna festékkel(természetes alapanyagokból) festettem be, mert nem tudom biztosra, hogy káros-e a festék.
Semennyire nem káros. Csak arra figyelj, hogy jól szellõzõ helyiségben csináld/csináltasd, hogy lehetõleg minél kevesebbet lélegezz be belõle.
Én is ugyanúgy festettem a hajam mint elõtte, ráadásul szõkére.megkérdeztem a védõnõt, dokit.
A 12. hét után festettem a hajam. Az a lényeg, hogy jól szellõzõ helységben csináld, hogy a szagát ne nagyon lélegezd be. Kozmetikumokból is ugyanazt használtam, amit elõtte is.
Én mindenbõl ugyan azt használtam, mint terhesség elött. Hajamat is festettem, minden második hónapban
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, pedig annyira el tudják rémiszteni az embert....

A hajfestés árthat a babának?

Még csak pár hetes vagyok,de eléggé len?tt a hajam és nem tudom,lehet-e ilyenkor.Sk n? festi ilyenkor is,ahogy látom,de nem ártalmas?

Legjobb válasz: Nem, nem ártalmas. Figyelj oda arra, hogy ne legyen sebes a fejbõröd és olyan hajfestéket használj, amire tudod, hogy nem vagy allergiás (tehát amit korábban is). Szellõztesd a helyiséget, ha nem fontos, akkor ne ülj órákon keresztül egy zsúfolt szalonban, ahol melletted még három hajat festenek, lakkoznak és szárítanak, tehát került a különbözõ vegyszerek belélegzését. Azaz fesd nyugodtan a hajad.

Nem, nem ártalmas. Figyelj oda arra, hogy ne legyen sebes a fejbõröd és olyan hajfestéket használj, amire tudod, hogy nem vagy allergiás (tehát amit korábban is). Szellõztesd a helyiséget, ha nem fontos, akkor ne ülj órákon keresztül egy zsúfolt szalonban, ahol melletted még három hajat festenek, lakkoznak és szárítanak, tehát került a különbözõ vegyszerek belélegzését. Azaz fesd nyugodtan a hajad.
Nem árt a babának a hajfestés! De azokra figyelj oda, amit az elõzõ hozzászóló írt. Sok boldogságot!;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Én mindkét terhességemnél megkérdeztem két fodrászt is, mindkettõ egyértelmûen állította, hogy 12. hét után lehet csak festetni, de akkor is inkább csak melíroztatni, mert ártalmas, felszívódik a méreg. Ennek ellenére tényleg sokan festik a hajukat terhesség alatt is.

A hajfestés árt a babának, ha most még nem vagyok terhes?

Most fekete a hajam és vissza szeretném festetni a saját barna hajszínemre, bár még nem vagyok terhes, de tervezzük. A saját hajszínem visszaszerzése után már csak melíroztatni szeretném. Ez árthat neki?

Legjobb válasz: A 2.trimesztertõl nyugodtan festheted a hajad.A melir sem fog ártani,fõleg ha úgy csináltatod hogy nem ér a fejbõrödhöz.

A 2.trimesztertõl nyugodtan festheted a hajad.A melir sem fog ártani, fõleg ha úgy csináltatod hogy nem ér a fejbõrödhöz.
35 éves vagyok, 17 éves korom óta szõkítem a hajam és 4 gyerekem van.Havi egyszer festettem tövet, terhességek alatt is.Gyermekeim egészségesek, barna hajuak:-).Szóval szerintem nem árt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!