Találatok a következő kifejezésre: A hajfesték tönkreteszi (4 db)

Nagyon tönkreteszi a hajfesték a hajat?

Nem festettem még be soha. Sötét barna a hajam, rozsdavörösre szeretném befesteni. Elég kényes a hajam. Fodrásszal szeretném befestetni. Tehát nagyon roncsolná? Válaszokat előre is köszi.:)

Legjobb válasz: Szerintem nem annyira ! :)

Szerintem nem annyira ! :)
Attól is függ, hogy milyen márkát használ a fodrász. Nem sajnálod az eredeti szép szinü hajadat, vörösre festeni? Azt tudjad ezek után min. havonta kell festetni a hajadat, a lenövések miatt.
Nem teszi tönkre, ha nem kell leszívatni.
Árnyalatot változtatni, és sötétíteni lehet úgy hogy a hajad ne roncsolódjon, de a világosítás már más. A rozsdavörös világosabb mint a sötétbarna. Az eléggé roncsolni fogja. Szerintem próbálkozz színezõkkel (tone creame) egyelõre. Az hamar kikopik. Ne ilyen radikális változtatással kezdd.
Nekem nagyon tönkre tette. Igaz nekem extravilágos hamvasszõke volt, szinte már fehér volt a hajam, és sokat vasaltam (minden reggel, kivéve hétvégén). 1 év alatt meghalt a hajam, le kellett vágatni, és visszafesteni eredeti hajszínemre. Most hagyom regenerálódni + ricinusolajos pakolást csinálok. De egyénfüggõ is, barátnõm is ezeket csinálja, és gyönyörû hosszú a haja, és csak nagyon minimálisan van töredezve neki.

A hajfesték nagyon tönkreteszi a hajat?

Legjobb válasz: Manapság már minden 2. ember festeti a haját. Az én zsíros hajamra egyébként kell is.

Manapság már minden 2. ember festeti a haját. Az én zsíros hajamra egyébként kell is.
Nekem tönkre. A fodrászomnak is tönkre. Azt mondták amúgy, ne használjak "bolti" festéket, hanem a fodrásznál festessem be. Ja és hajpakolás, hajpakolás, és hajpakolás.
A fodrász rosszabb mert azok leégetik hidrogénnel :S
Amit én használok, az kifejezetten ápol. A hajvégek, amik már elkezdtek töredezni, festés után gyönyörûen helyrejönnek. Szerintem színtõl is függ, a saját kiinduló hajszínedtõl és a célszíntõl is, meg a hajad típusától. (Én feketére festem a sötétbarna, vastag szálú hajam.)Nyilván ha világosítasz, az kevésbé hasznos. (Nekem egyszer a hidrogén szó szerint elégette egy hajtincsemet, amin kipróbáltam, anyám meg a hajára kente, és semmi baja nem lett tõle.)
Én gyógynövény boltokban kapható Hennát használok, ami jó pár száz éve használatos Indiában.Van szõkében is de leginkább a különbözõárnyalatú barnákról fontos amit ismerek, h.van egy vöröses beütése.A Henna növényi alapanyag, hidrogén nélkül, és még olcsóbb is!!!
Én 15 évesen kezdtem el festeni (tudom korán volt.. na de mindegy) és nem bántam meg mert elõtte elég zsíros volt, most meg elég hetente 1-szer mosnom! (ez nálam nagy eredmény) töredezett is volt, az is helyrejött! tehát nekem pozitív a hajfestés!
nekem akkor erõs a hajam, ha festem! de csak ha én(szõke)mert a fodrász nem tudom mit használ de sose olyan hamvas, mint amilyet a sima bolti hajfesték eredményez:-)

Hajfesték tönkreteszi a hajam? És ha igen, akkor menni idő után? Ha nem, akkor melyik a jó márka, ami kíméli a hajam?

Legjobb válasz: Loreal Casting Creme Gloss. ebben nincs ammónia, nagyon jó illata van és szép fénye lesz a hajadnak tõle.

Loreal Casting Creme Gloss. ebben nincs ammónia, nagyon jó illata van és szép fénye lesz a hajadnak tõle.


A Loreal Casting hajfesték mennyire károsítja a hajam? Száraz, töredezett göndör hajat nagyon tönkreteszi? Esetleg kiegyenesedhet tőle a hajam?

Legjobb válasz: Nekem azóta jött rendbe és nõtt 50 cm-t a hajam, mióta ezt használom. Elõtte szõkítve volt és teljesen eltört.

Nekem azóta jött rendbe és nõtt 50 cm-t a hajam, mióta ezt használom. Elõtte szõkítve volt és teljesen eltört.
A kérdező hozzászólása: És tartós? Mennyi idõ után fakul ki? :)
A sötét az levakarhatatlan, barátnõmnek sötétbarnával volt festve, amit mindenki feketének nézett, egy éve nem festette, de semmit nem kopott, csak a tövén látszik, hogy kicsit világosabb (bár alapból nagyon sötét barna haja van). Nekem világosabb barnával van festve, ez sem kopik, csak lenõ. Inkább a fényébõl veszít egy idõ után, de én is mindig csak a tövét festem, kb. félévente szoktam az egészet újra festetni, mert addigra már nem olyan szép fényes.
Ha találsz belõle megfelelõ árnyalatot, ami tetszik, a legjobb hajfesték. Vagyis inkább tartós színezõ :) Én most váltok majd, mert amilyen színt szeretnék, az nincs a kínálatban. Viszont vagy 20 dobozzal felkentem már a hajamra és egyáltalán nem károsodott, nem törött tõle a hajam. Én csak ajánlani tudom. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!