Találatok a következő kifejezésre: A hajamat vasalom, mert (25 db)

A hajamat mindig vasalom, mert anélkül elég hullámos amit gyűlölök, de a vasalástól elégé tönre tetem a hajam, mit csináljak hogy ne rosszabogyon a helyzet?

Elég száraz és töredezett lett a hajam,most voltam fodrásznál aki vágott a végéb?l de ugyan olyan maradt :(

Legjobb válasz: Hát sajnos ez az átka a hajvasalásnak. Egy jó alapos átvágás segítene, de mivel növeszteni akarod, így az kizárva. Viszont ha továbbra is vasalod, akkor tiszta szálkás lesz, nagyon el fog töredezni és akkor még rövidebbre kell vágni. Nem tudom milyen hajvasalód van, de az is sokat számít. Mert ha kerámialapos, akkor az sokkal jobban roncsolja a hajat. Vegyél teflonosat vagy texilbevonatút. Ez igaz, hogy drágább jóval, de annyira nem lesz töredezett a hajad. Meg létezik tartós hajegyenesítés is, ezt fodrász végzi, de vegyszeres és hajszerkezettõl függ, hogy mennyire tartós.

Hát sajnos ez az átka a hajvasalásnak. Egy jó alapos átvágás segítene, de mivel növeszteni akarod, így az kizárva. Viszont ha továbbra is vasalod, akkor tiszta szálkás lesz, nagyon el fog töredezni és akkor még rövidebbre kell vágni. Nem tudom milyen hajvasalód van, de az is sokat számít. Mert ha kerámialapos, akkor az sokkal jobban roncsolja a hajat. Vegyél teflonosat vagy texilbevonatút. Ez igaz, hogy drágább jóval, de annyira nem lesz töredezett a hajad. Meg létezik tartós hajegyenesítés is, ezt fodrász végzi, de vegyszeres és hajszerkezettõl függ, hogy mennyire tartós.
vágásnál melegollóval ajánlott vágatni, de amúgy használj Gliss Kur azonnali hatású kétkomponensû szerét.
A kérdező hozzászólása: Használok gliss kurt bár sok javulást nem vettem észre tõlle! Amugy meg a hajvasalomat fodrásztól vettük 15 000-ért szóval nem olyan gagyi meg van benne ilyen piros világitás mikor össze csukom hogy ne nagyon égesen, de szerintem ez a fény csak látszat mert nagyon elvan töredezve! nem tudom mit csináljak , de nagyon zavar:( mert iszonyat haj mániás vagyok, forász szeretnék lenni és mindig mindenkinek a haját nézem meg elösször és mindig azzal vagyok elfoglalva hogy-hogy áll a hajam, és tudom hogy a vasalás nem tesz jót neki de ha nem vasalom ki akkor nem tetszik :(
Van egy csodaszer ami több hónapra tükörsimává és egyenessé varázsolja ahajadat.ha jól emléxem 3800 Ft.:S

Milyen vitamin segítene töredező hajamon? Szőke festett a hajam és vasalom is, mert különben nem áll sehogy. Olyan mintha nem is nőne a hajam.

Használok hajvégápolót ,különböz? pakolást mégsem segít.

Legjobb válasz: Ritkábban vasald, csak ha mész valahová esetleg, akkor. Vagy ha nem akarod ezt elhagyni, akkor vegyél hõvédõt, így nem károsítja a vasalás annyira. Kicsit vágass belõle, és szerintem a gliss kur cuccok a legjobbak, olyat vegyél rá.

Ritkábban vasald, csak ha mész valahová esetleg, akkor. Vagy ha nem akarod ezt elhagyni, akkor vegyél hõvédõt, így nem károsítja a vasalás annyira. Kicsit vágass belõle, és szerintem a gliss kur cuccok a legjobbak, olyat vegyél rá.
Szedj Biovanne szépségvitamint! Minden megvan benne ami a szép és egészséges hajhoz, körömhöz bõrhöz kell. Tényleg ne vasald csak heti 1-2x hajmosás után, ha szõke vagy , akkor mindenhogy szép a hajad nemcsak akkor ha szögegyenes, ráadásul már egyre nagyobb divat a természetes hullámos haj.

Mért van az hogy -göndör a hajam- ha kivasalom a vége mindig felkunkorodik? és minél jobban vasalom annál erősebben felkunkorodik?

Legjobb válasz: Nem jól vasalod:D annak, amikor kivasalod akk egyenesnek kellene legyen. Max utána ha pára van, akkor kicsit visszaugrik.. De am úgy vasald, hogy kis tincseket fogsz emg.. és úgy vasalod, és lassabban húzod ott a végénél..és áthúzod rajta kb 3-4 x:D a biztos hatás érdekében. 16/L

Nem jól vasalod:D annak, amikor kivasalod akk egyenesnek kellene legyen. Max utána ha pára van, akkor kicsit visszaugrik.. De am úgy vasald, hogy kis tincseket fogsz emg.. és úgy vasalod, és lassabban húzod ott a végénél..és áthúzod rajta kb 3-4 x:D a biztos hatás érdekében. 16/L
Azért van mert göndör. Ezzel annyit lehet csinálni, hogy amikor vasalod akkor amerre kunkorodik azzal ellentétes irányba kunkorítod a vasalóval és láss csodát! Egyenes lesz. Vagy elõtte körkefével beszárítod a hajad és úgy vasalod ki.


SOS. Lányok! Növeszteni akarom a hajamat de nem használ a ricinus olaj gyogyszert meg nem akarok szedni. Sajnos vasalom mert csak félhullámos és nem igazán tudok vele mit kezdeni!?

Valaki tudna segiteni valami tuti tippel? Ki hogy használja a ricinus olajat? Simán? Keverve? Légyszi segitsetek nagyon szügséges köszi!

Legjobb válasz: Ha egy hozzáértõ orvost kérdeztél volna akkor szépen megadná a választ neked, hogy hiába minden, a hajnövekedést semmivel nem lehet befolyásolni mert az genetika. Tartsd egészségesen a hajd, élj egészségesen és akkor normálisan nõ. Ha vasalod letörhet a vége, ezt abba kell hagyni.

Ha egy hozzáértõ orvost kérdeztél volna akkor szépen megadná a választ neked, hogy hiába minden, a hajnövekedést semmivel nem lehet befolyásolni mert az genetika. Tartsd egészségesen a hajd, élj egészségesen és akkor normálisan nõ. Ha vasalod letörhet a vége, ezt abba kell hagyni.
Egy csomó ilyen kérdés van ezzel kapcsolatba, tedd fel még a 100-kat is...
A kérdező hozzászólása: Tudom, de az a ricinusra vonatkozik én meg a hajnövesztésemre egy speciális kérdést raktam fel! Amúgy nem kommentet hanem választ várok! A normálisoknak elõre is köszi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nagyon fõleg a 3.- nak
Szívesen :) )))
szia én ezt használom:http://hu.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCod.. szeretem mert ellentétben a ricinussal nem kell 4-5 órát a hajamon maradjon!próbáld ki sztem jó :)
az egészséges étkezés, és életmód is közrejátszik! Vitamin hiány miatt is megállhat a növésben.

Hogyan tudnám egyenesíteni a hajam hajvasaló nélkül? Ami persze nem annyira káros. , mert az anyukám nem igazán örül neki ha vasalom. Ötleteket kérek! Légyszi!

13/L

Legjobb válasz: sampon az semmire sem jó. legalábbis nálam nem vált be. szárítsd ki egyenesre :) bár én mondjuk vasalom a hajam. 13/L

A hajegyenesítõ egyáltalán nem káros én 11 éve használom és semmi baja a hajamnak:) ha simát szeretnél használd nyugodtan a krémek semmire sem jók!
sampon az semmire sem jó. legalábbis nálam nem vált be. szárítsd ki egyenesre :) bár én mondjuk vasalom a hajam. 13/L
a silky-nek van nagyon jó hajkisimító kréme. nekem az segített.
A kérdező hozzászólása: hát szerintem a hajszárító is van olyan káros mint a kerámia lapos hajvasaló egy kis hajvédõvel...
Szerintem meg pont az a legjobb, mikor az embernek nem szög egyenes a haja, és nem is göndör. Igaza van anyukádnak, hogy nem szeretné, ha vasalnád. A hajvasaló nagyon tönkreteszi a hajad. Egyenes hajat szárítással is el lehet érni, persze nem tökéletesen egyeneset. Vannak hajegyenesítõ permetek, pakolások... tapasztalatokat nem tudok róluk.
A kérdező hozzászólása: Hát igen...a szárítás azt már kipróbáltam csak gondoltam h vkinek van vmi más ötlete...:) Hát Csak az a baj h nekem nem is göndör nem is egyenes ilyen átmenet...:) azt a nagy átmérõjû kefét kipróbálom és sima hajkefével szoktam....(ha vkinek van vmi más ötlete az írjon!!)
Én is simán fésülgetve szárítom be egyenesre...
tû egyenesre akárhogy próbálkozol, hajvasaló nélkül soha nem fogod vasalni. a beszárítás jó ötlet. Egyébként nem tudom mennyire érdekel, de most nem is divat már az egyenes haj:D inkább a természetes, hullámos és göndör:)
Nagyon nagy átmérõjû körkefével.
van olyan sampon

Mért van az ha kimosom a hajamat és beszárítom akkormég dús és utána ki vasalom teljesen le lapul?

Legjobb válasz: az egyenes hajnak nincs olyan tartása, mint egy hullámosnak/göndörnek. esetleg próbáld meg inkább csak az alját vasalni, ne tõtõl (én így szoktam, mert nincs túl sok és nagyon dús hajam)

az egyenes hajnak nincs olyan tartása, mint egy hullámosnak/göndörnek. esetleg próbáld meg inkább csak az alját vasalni, ne tõtõl (én így szoktam, mert nincs túl sok és nagyon dús hajam)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ :)

Hogy lehetne egyenes a hajam hajvasalás nélkül mer ha vasalom és féltem és nem szeretném elégetni mert már sokszor vasaltam és észrevettem a vasalástol eltöredezett és csunya lett a hajam szval hogy lehetne egyenes a hajam vasalás nélkül?

Legjobb válasz: Lehet kapni direkt egyenesítõ samponokat. Amúgy ha hajvasalás elõtt használsz hõvédõt, az sokat védd a hajadon. Én is azt használok. :) Esetleg amikor vizes még a hajad, akkor direkt úgy szárítod,hogy egyenesre.:)

Lehet kapni direkt egyenesítõ samponokat. Amúgy ha hajvasalás elõtt használsz hõvédõt, az sokat védd a hajadon. Én is azt használok. :) Esetleg amikor vizes még a hajad, akkor direkt úgy szárítod, hogy egyenesre.:)
Én az avontól vettem ilyen hajápoló meg hajszelidítö pakolást és nagyon jól bevált!!!Szárításnál is figyelek h a kefèvel is jól beszárìtsam majd ráteszek egy kis hajlakkot és voilà!teljesen egyenes haj!!!! Kb 4-5000 ft Ezekiel a szerek összesen szal nem is drága!remèlem segítettem egy kicsit
Semmit, hadd vasalja csak.Téged miért zavar?
Hát ha õ egyenes hajat akar, akkor vasalja! Egyébként eléggé tönkre fogja tenni neki a haját.
Az én lányom is vasalta-vasalja. Annyira nem megy tönkre a haja, ha megfelelõ a hajvasaló, plusz veszel neki hõvédõt! Az én lányomnak a lisap-os vált be. Száraz hajra fujja tincsenként és nem teszi úgy tönkre a haját. Havonta úgyis el kell mennie fodrászhoz, hogy a haja végét megigazítsa. Ha bemégy bármelyik drogériába vagy fodrász kellékesbe, ott tudsz venni. Nem nagy kiszerelésben van, de nem is fogy el 1-2 hónap alatt, hisz nem kell abból annyi. Ne aggódj! Ezért az 1-2000 Ft értékû összegért nem érdemes vele veszekedni. De ha megkérdezi a fodrászát, akkor biztos õ is tud a hõvédõben segíteni, hogy hozzátok legközelebb hol tudja beszerezni!
vagy lehet Neki nagyon jó hajpakolásokat, meg samponokat, balzsamokat venni... uccsó voltam...
Én is vasalom a hajam.Eddig minden reggel de most már nem mert tényleg rájöttem hogy nagyon tönkreteszi a hajam egy idõ után.Meg nekem annyira nem is göndör, csak hullámos. Egyébként tényleg árt a hajnak, ha sokat van vasalva:S Mert végülis mégiscsak égeti a hajat és hát az nem tesz jót neki. 14/L.
majd vígasztalgasd, mikor észreveszi, mennyire tönkrement a haja. Most úgysem tudod megmagyarázni Neki, ilyenek a tinik... sajnos...
Én is 13/L vagyok, nekem is elég göndör hajam van, de minõségi hajvasalóval [nekem Remington s1051 van] elég heti 1x kivasalnom [bár mostmár nincs nagyon kedvem minden héten vasalni, így kb 3hetente szoktam, de így se a legjobb a hajam állapota], de ez attól is függ, hogy milyen gyakran mos hajat. Ha naponta, akkor ajánlom neki, hogy csak heti 2x mosson hajat [én heti 1x szoktam, nekem nem zsírosodik], mert még a nagyon zsírosodó hajúaknak is kibírja úgy [ismerõseim]. Vegyél neki REMINGTON hajvasalót, és avval vasalja max heti 2x, úgy nem megy majd annyira tönkre, mint egy rosszabb minõségû hajvasalótól, és minden napos vasalástól. Emígy az én szüleim sem szeretik, de hát mit csináljanak? :D 13/L
Ûljetek le valahova és beszéld meg vele nyugodtan, pl. Kislányom nem tesz valami jót a hajadnak ha vasalod, tudom hogy ez most téged nem érdekel, de majd késöbb bánni fogod teljesen tönkreteszed a hajad és ne csodálkozz ha késöbb nagyon csúnya lesz a hajad. (Valahogy próbálj kicsit ráilyeszteni hogy még se csinálja, én is ezt használtam a lányomnál és mostmár inkább úgy hordja a haját ahogy neki jól áll, gumi, csat stb.. :) ) 36/L
Kislányod szeret szép lenni, szerinte ettõl szép. Mi lenne, ha inkább örömet éreznél afölött, hogy ennyire törõdik magával? Feltételezhetõen igényessége megmarad felnõtt korában is, a haj pedig folyton újra nõ.
Utolsó nem mindenkinek ugyanolyan a hajszerkezete :) Én 12 évesen kezdtem el vasalni a hajamat, akkor ért kb vállig, most 15 éves vagyok (szóval 3 éve vasalom a hajam), és derék alá ér kb 8 cm-el (félúton van derék és csípõ között) 35-40 cm-t nõtt 3 év alatt, ami teljesen átlagos (évi 11-12 cm a normális --> szóval ennyit nõ akkor, ha nem vasalod, nem fested, stb), sõt ahhoz képest, hogy 3 éve vasalom a hajam, még sok is :) Jóóóó, nem mondom, hogy teljesen egészséges a hajam, de azért nem kell minden hajat vasalónak nullással letolni a haját...
En 4 even keresztul vasaltam a hajam, volt hogy egy nap tobbszor is. 18.-dik szulinapomon elmentem a fodraszhoz, hog igazitson a hajamon es levagta nullassal, mert azt mondta, hogy eljutottam mar arra a szintre. Viszonyitas keppen a hajvasalotva 14. szulinapomra kaptam. A 4 ev alatt 3 hajvasalom volt, mindegyik 30 ezer forint koruli. Hovedobol is a legjobbakat hasznaltam, semmi hasznuk nem volt. Most 20 eves vagyok, mar 2 eve nem vasalom a hajam, de szinte alig no. F/20
vedd el tole a hajvasalot és csak 1 honapban 1-szer vasalja en ezt tettem mar hull a hajam
Ezzel tönkre teszii a haját 1Tapasztalat:Van egy 13 éves b.nõm és 1 éves vasalja a haját.lefeküdt a fotelünkbe és a fél haja otmaradt én meg csak néztem õ meg azt mondja hogy nem érdekli 2van egy 15 éves csaj a suliba és neki már olyan száraz meg hullott a haja hogy kihullott neki és parókája van nem vicc 13/L
Én sose vasalom a hajam, nagyon hülyén nézek ki vele, de nagyon sokan vasalják, ami nem is túl egészséges és nem is túl divatos. Egyszer rakd el a hajvasalóját, és mondd, hogy nem tudod hol lehet :) Barátnõm anyukájának bevált :D Ha szép loknis haja van alapból akkor felesleges vasalnia, a fodrászok is többet dauerolnak, mint vasalnak 12/L
Én 16 éves vagyok és minden reggel vasalom, de mivel jó minõségû a vasalóm, és én inkább két féle hõvédõt rakok rá, meg hajmosásnál pakolást, ezért nincs túlzottan eltörve. Meg 1-2 havonta egy hétig pihentetem a hajam és akkor egyáltalán nem vasalok rajta semmit se.
Én is ezt csináltam 13-14 évesen, teljesen kiszáradt és széttöredezett a hajam, ki is hullott rengeteg, aztán vettem Revalidot(Rossmannba vagy gyógyszertárba lehet kapni, nem túl olcsó, de nekem nagyon sokat segített)és helyrejött...tényleg iszonyatosan nézett ki a hajam, megnõtt, és a töredezett részt levágattam...azóta ritkán vasalom, mosás közben rakok rá olívaolajat, 10-15 percig rajta hagyom, utána kimosom és attól is szép lesz a hajam.Majd rájön õ is, nekem is mindenki mondta hogy ne vasaljam, nem érdekelt, de rájöttem hogy kár volt:) Õ is rá fog jönni remélem:D 16/L
Mért lenne baj, ha vasalja? Azt olvastam, nem rongálja annyira a hajat, ha jól vasalják. Amúgy én is szoktam vasalni.
Már elnézést de a szülö ugy beszél a 13éves lányárol aki hajatvasal mintha drogozna. Igényes törödik magával, fontos neki a megjelenés és nem hanyagolja el magát ennyi az egész.nemértem miért kell ezt ilyen komolyan venni.
szerintem vegyél neki hozzá egy jó minõségû hõvédõ sprayt, ha még nincs, és azután már nincs miért aggódnod
A kérdező hozzászólása: 03:50es te elég egy nagyképü lehetsz senki nem kérdezte hogy a te hugodnak be van száritva vagy nem!és képzeld én vettem neki a hajvasolot mert kérte és ugy vettük meg , hogy fele pénz én fizetem a másikfelét pedig õ és képzeld hogy 21ezer500forint volt
Mért ne lehetne neki 20ezer forintos "profi gépe"? Én is 13 vagyok, és az enyém 21 volt :D
Én fodrásznak tanulok. A hugom 11 éves, a haja festett, melírozott és évek óta minden hajmosás után be van neki szárítva, néha vasalva, néha besütve vagy csavarva, de sosem hordja az eredetit mert egyszerûen nem olyan szép mintha meg van csinálva. Nem értem miért baj ez. Senki nem szólta még meg. Gondolom te vetted neki a vasalót. Jobb ha magától rájön hogy elõbb utóbb brutálisan szét fog törni haja. Egy ismerõsöm haja 10 centire a tövétõl egyszerûen leszakadt mert minden nap vasalta. És feltételezem hogy nem 20 000 ft-os profi gépe van.
Én is 13 vagyok, és a velem egykorú ismerõseim kb. 90%-a vasalja a haját.(Én egyépként nem, de ezt most nem lényeg.) Ez a velünk egykorú és nálunk pár évvel idõsebb emberek dilije.Szerintem csak menjetek el együtt vásárolni valami kencét, hogy ne károsítsa a haját a vasalás.
Én is kész vagyok ettõl a mizériától, de nem tudok vele mit kezdeni, hagy vasalja, ha neki ez a jó :P Reggelente fél óra hajvasalás és smink :P Én inkább aludnék pluszba annyit, de õ tudja :P
Ebben abszolút mértékben igazad van. Sajnos nálam így alakultak a dolgok. Egyébként eleinte nekem is nõtt a hajam, aztán 2-3 év után már nem és a végén kezdett el rohamosan hullani. Persze abban egyetértek, hogy mindenkinek más a hajszerkezete, viszont a mértéktelen hajvasalás semmiképpen sem tesz jó a hajnak.

Mért van az, hogy amióta vasalom a hajam azóta sokkal szebb és selymesebb (főleg vasalás után)? Más is van ezzel így?

Legjobb válasz: Azért mert azok a kis picike hullámok amik alapból benne vannak a hajban azokat is kivasalod és ettõl könnyebben csúszik rajta a kezed, tehát simábbnak, selymesebbnek tûnik. De egy percig ne hidd, hogy ettõl egészségesebb a hajad vagy valami. És igen, ez mindenkinél így van.

Azért mert azok a kis picike hullámok amik alapból benne vannak a hajban azokat is kivasalod és ettõl könnyebben csúszik rajta a kezed, tehát simábbnak, selymesebbnek tûnik. De egy percig ne hidd, hogy ettõl egészségesebb a hajad vagy valami. És igen, ez mindenkinél így van.
A kérdező hozzászólása: Hetente maximum 2szer vasalom csak ki és használok hõvédõt is.
Igen, eleinte valóban így van, de ez csak a látszat. ahogy az elõttem szóló is leírta, a vasaló, lesimítja a kis egyenletlenségeket, hullámokat is a hajadon, ezért tûnik olyan szép selymesnek. ám majd 1-2 év vasalás után pont az ellenkezõjét fogod tapasztalni, sprõd, fénytelen és fakó lesz a hajad, kenheted akármilyen hõvédõ, tápláló szutyokkal. tapasztalat...
én 2 éve vasalom, de most szerencsére elég szép, nem mondható szálkásnak, bár elég sok pakolást teszek rá, és tényleg így van.Az enyém is selymesebb és fényesebb lesz ha simítom


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!