Találatok a következő kifejezésre: A hajam het (207 db)

Szodabikarbona+almaecet kombinacival moshatom a hajam heti ketszer haromszor is ha szukseges?

nem lesz semmilyen mellekhatasa? pl. hajhullas

Legjobb válasz: Hát k*rvára fog habzani az biztos :D Meg csípni a szemedet.

Hát k*rvára fog habzani az biztos :D Meg csípni a szemedet.
Én tutira nem mosnám ilyennel a hajam. Az igaz, hogy a szervezetre nem káros, de a hajat egy idõ után nagyon kiszárítja és tönkreteszi.
Szerintem moshatod, pont az a lényege, hogy nincsenek benne olyan erõs vegyszerek.
A kérdező hozzászólása: Na egy probat meger:)
Hát ha nem egyszerre teszed a hajadra. A szódabikarbóna, mivel lúgos, ezért nagyon károsítja a hajad (mivel a hajad fehérjékbõl épül fel, lúgokra érzékeny), az almaecet öblítésnek jó, mert az legalább a haj számára ideális savas kémhatású. Viszont a samponokat azért feljesztették ki, mert azon kívül, hogy tartalmaznak zsíroldó anyagokat, pontosan beállítják a kémhatását és ápoló anyagokat is tartalmaz. Tudom, hogy most nagy divat az, hogy csak a természetes anyagokat használjuk, mert az milyen jó, de ez nem így van, egyrészt a szódabikarbóna is egy mesterséges vegyület, másrészt a természetes dolgok is csak ésszel hasznlva jók, pl natúrkozmetikumok formájában, ahol az összetevõk természetesek, de ugyanolyan gonddal vannak összeállítva, mint a nem natúr társaikban...

A hajammal van problémám. Nagyon hamar zsirosodik.2 nap után ugy néz ki mintha egy hete nem mostam volna hajat. (jól kimosom a hajambol a habot). Van vmi ötlatetek h ezt hogy korrigáljam h ne ilyen legyen?

Legjobb válasz: Szia! Tudom furán hangzik: Szóval mosd a hajad ritkábban, ha van úgy egy hét hogy otthona vagy egyedül próbáld meg hogy 1hétig nem mosol hajat. A hajad ahhoz fog hozzá szokni. Korábban én is naponta két naponta mostam, de aztán ráálltam a ritkábbra, és megszokta a hajam és kevésbé zsíros, pedig elõtte nagyon zsíros volt!

Szia! Tudom furán hangzik: Szóval mosd a hajad ritkábban, ha van úgy egy hét hogy otthona vagy egyedül próbáld meg hogy 1hétig nem mosol hajat. A hajad ahhoz fog hozzá szokni. Korábban én is naponta két naponta mostam, de aztán ráálltam a ritkábbra, és megszokta a hajam és kevésbé zsíros, pedig elõtte nagyon zsíros volt!
http://www.eventuspharma.hu/markak/babe/sampon-zsiros-hajra:83 Nekem egyedül ez használ valamicskét.
Ha használsz balzsamot, azt ne kendd a fejbõrödre, ne érjen hozzá, csak a végét, meg úgymond középen balzsamozd be! Én is ugyanígy jártam.
Menj el egy hajgyógyászhoz az utolsó válaszolóval együtt
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, ötleteket!ezekkel sokat segitettetek nekem!
Miért akarod hetente festeni???Hamar tönkre megy a hajad.
A kérdező hozzászólása: Múlthéten festettem rézvörösre, de nem igazán fogta meg a festék a hajamat, ezért most be akarom festeni barnára, hátha az jobban befogja a jelenlegi pirosat. Tudom, hogy tönkre megy a hajam, tavaly nyáron a fekete hajamat szõkítettem ki, már akkor eléggé tönkre ment. Strapabíró hajam van, a szõkítésbõl már nem sok látszódik, csak annyi, hogy a volt szõke résznél sokkal jobban kikopott a hajfesték. De most nem az foglalkoztat, hogy tönkre megy-e a hajam, hanem hogy nem ég-e le, mert azt nem szeretném.
Le fog égni a hajad...én régen amikor festettem, volt hogy 4 5 sõt 6 hetet vártam :P
A kérdező hozzászólása: Van ismerõsöm, aki 4 naponta szõkítette elõl a haját és neki nem égett le. Bár nagyon roncsolódott :S
1 ilyen akciótól még nem fog leégni a hajad, pláne, hogy erõs. Csak ne legyen rendszeres, meg ápoljad utána ezerrel. Egyébként nem biztos h szép lesz a hajad, ha most ráfestesz.
A kérdező hozzászólása: Nem lesz rendszeres, azért általában 2-3 hónapot szoktam várni két festés között :D Azt meg tudom hogy nem lesz olyan szép de ez van :S Köszi a választ :)
Nah hogy sikerült?
szerintem neked is az a bajod mint nekem. 1 éve volt festve utoljára a sötétszõke hajam egy része tûzpirosra. fasza volt meg minden, de narancsos színûen lenõtt. megfogadtam többet nem lesz vörös. 1 hónapja befestettem megint. 1 hétig király volt. de most olyan sötétvörös:S nem nagyon látszik! megoldás: ledobta a hajfestéket a hajad, mert nem volt festve sokáig. nõvérem szõke haja is így volt barnával. még1x befested, és úgy marad, de várj legalább 1 hónapot. én nagyon be akarom már újra festeni de várok még egy kicsit(:


Igaz-e hogy a gyakori hajmosás tönkreteszi a hajat? Szabad-e egy héten pl. többször is hajat mosni nem csak 2x?

Legjobb válasz: Akinek zsíros a haja, annak nem gáz. Száraz, töredezett hajat csak heti 1szer-2szer szabad mosni, mert mosásnál veszít a haj a természetes nedvességébõl..

Akinek zsíros a haja, annak nem gáz. Száraz, töredezett hajat csak heti 1szer-2szer szabad mosni, mert mosásnál veszít a haj a természetes nedvességébõl..
ez hajtípustól függ nekem zsíros és ha kihagyok egy hajmosást nem látszik semmi, de nem olyan a tapintása és azt nem szeretem, de most nyáron úgyis itthon vagyok és mindig felkötöm a hajam nekem nem tette tönkre a hajam, pedig egy héten 5x mosok hajat, de nagyon jó a tapintása és mindig vágatok úgyis fodrásszal belõle
Azt mondják hogy a legjobb ha minél ritkábban mosod a hajad! de ez tényleg típustól függ...

Szőkítés után miért nem ajánlott 2 hétig befesteni a hajat?

Szerintem 2 héttel utána is ugyanolyan roncsolt lesz, mint 2 nappal utána vagy nem? És vasalni miért nem szabad?

Legjobb válasz: Azért nem mert a szõkítés hazavágja a hajat eléggé. Ápolni kell pakolással, balzsammal, hajvégápolóval. Szerintem 2-3 hét után már befestheted ha gondolod. Szerintem a hajadnak már úgyis mindegy :S Vasalás is ugye nagyon káros és az is szétégeti a hajad. Amúgy milyen színûre fested be?

Azért nem mert a szõkítés hazavágja a hajat eléggé. Ápolni kell pakolással, balzsammal, hajvégápolóval. Szerintem 2-3 hét után már befestheted ha gondolod. Szerintem a hajadnak már úgyis mindegy :S Vasalás is ugye nagyon káros és az is szétégeti a hajad. Amúgy milyen színûre fested be?
A kérdező hozzászólása: Világos rézvörösre

Egy hét alatt átlagosan mennyit nől a haj?

Legjobb válasz: elõször nem is nõl hanem NÕ!!! mi ez a helytelen ragozás mánia itt gyakorin? másodszor: egyéni van akinek 0,5 centit nõ egy hónapban a haja míg másnak 2 centit, így természetesen heti lebontásban is fog különbözni. Az átlag kb 1 centi/hó, tehát egy héten ha átlagosan nõ a hajad akkor negyed centit fog nõni.

elõször nem is nõl hanem NÕ!!! mi ez a helytelen ragozás mánia itt gyakorin? másodszor: egyéni van akinek 0, 5 centit nõ egy hónapban a haja míg másnak 2 centit, így természetesen heti lebontásban is fog különbözni. Az átlag kb 1 centi/hó, tehát egy héten ha átlagosan nõ a hajad akkor negyed centit fog nõni.
nehogy már te háborodj fel, mert kijavítottunk egy ekkora szarvas hibát -.-·· egyébként meg válaszoltam a kérdésedre, amit illendõ megköszönni...na ki is a gyökér...
1-es ez nem mánia, hanem az intelligencia hiánya. gondolom a kérdezõt is jobban izgatják a szépséggel kapcsolatos kérdések, minthogy ne égesse magát az értelmesebb emberek elõtt. a gyk sajnos nem a színvonalról híres
arra értettem, hogy mánia, hogy lassan minden 2. kérdésben nõl-t írnak -.-·· ezek nem járnak iskolába vagy tanulás helyett facebook-oznak vagy mi? ez alap ragozás, még csak nem is valami extra dolog.
A kérdező hozzászólása: Nem élhet mindenki Magyarországon, hogy naponta gyakorolja a nyelvtant, kedves unatkozó nyelvészek! És a kérdéssel kéne foglalkozni nem azzal ha valaki véletlen rosszul ír egy betût. -.-"
A kérdező hozzászólása: És annak van problémája az intelligenciával aki gyakorin éli ki az oktatási vágyait és nagyobbra tartsa magát a többieknél. A gyakorin valóban sok a helyesírási hiba, de a gyökerekrõl is híres! 14/l
pfff

Hogy állíthatnám vissza a hajam a heti 1 mosásra?

Mindigis hetente 1x kellett mosni, és az pont elég volt, és jó is, de nyáron sokat fürödtem medencében, minden nap elázott, és azóta nem bírja, csak max. 5 napig. Gyakrabban nem akarom mosni, mert atól csak mégjobban fog zsírosodni. Most is hetente 1x mosom, sok id? , hogy visszaálljon?

Legjobb válasz: Nekem hamar visszaállt (pár hét) és jól is tennéd ha nem mosnád túl gyakran a hajad, mert attól jobban fog zsírosodni. Ha úgy érzed, hogy zsíros a hajad, de nem akarod még megmosni, akkor kötsd be vagy fond be, mert úgy nem látszik annyira a zsír :)

Nekem hamar visszaállt (pár hét) és jól is tennéd ha nem mosnád túl gyakran a hajad, mert attól jobban fog zsírosodni. Ha úgy érzed, hogy zsíros a hajad, de nem akarod még megmosni, akkor kötsd be vagy fond be, mert úgy nem látszik annyira a zsír :)
Nem tudom milyen hajkefét használsz, de a zsírosodásra hajlamos hajon egy kicsit segít a természetes sörtéjû hajkefe. Ha ilyen hajkefével szépen átfésülöd a hajadat, egy kicsit eloszlatja a zsírt a hajon, így nem olyan feltûnõ, hogy zsíros a haj. De ez csak kisebb mértékû zsírosodásnál használ. Viszont egy próbát megérhet. Én ha már zsíros a hajam azt szoktam csinálni, hogy picit feltupírozom (mert a zsírtól nagyon lelapul és összeesik) és összefogom. Lófarokba, kontyba, befonom vagy valami, így nem feltûnõ!
1. vagyok, az egyik barátnõmnél használt a hajhab is, jó sok hajhabot masszírozott a hajába, és attól valamivel szárazabb lett (amikor megszáradt) És amielõtt fésülködsz, tisztítsd jól ki a hajkefét/fésût, mert maradhat benne zsír.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)

Kb.10cm hosszú a hajam. Egy héten belül 40cm-est szeretnék. Mennyibe kerül? Tudtok valakit ajánlani Bp. XXII. kerületben? Az sem baj, ha olcsó.

Írjatok a hajfelvarrásról,el?nye,hátránya,mennyiért csinálták neked?

Legjobb válasz: Én ugyan nem tudok ajánlani abban a kerületben, de árakat nagyjából tudok. 40cm európai haj 40-60 ezer Ft lesz súlytól függõen. Ha valami másodosztályú indiai vagy ázsiai hajat szeretnél (amit nem ajánlok semmiképp), azt megúszod a felébõl. A felvarrás általában 3 sor, soronként szintén általában 2500Ft. Ha festeni kell az plusz költség, tehát fel kell készülni anyagilag rendesen. Én 120 ezer Ft alatt nem fizettem még 50 és 60cm hajért varrással és festéssel budapesti szalonban. Elõnye az, hogy gyönyörû tud lenni, ha tönkremegy a haj, akkor simán vehetsz másikat ami szép. Hátránya: kikoptatja a saját hajad, húz, sok idõ megszokni, viszket, csúnya mikor kopik a póthaj. Nekem 7-8 éve van és annyira megritkult a saját hajam tõle, hogy már nem tudok meglenni varrás nélkül, pedig szépen lenõtt a saját hajam olyan hosszúra, mint maga a haj. Így utólag mindent összevetve sem bántam meg, mert vállig érõ hajból azonnal derékig érõ lett és imádtam/imádom.

Én ugyan nem tudok ajánlani abban a kerületben, de árakat nagyjából tudok. 40cm európai haj 40-60 ezer Ft lesz súlytól függõen. Ha valami másodosztályú indiai vagy ázsiai hajat szeretnél (amit nem ajánlok semmiképp), azt megúszod a felébõl. A felvarrás általában 3 sor, soronként szintén általában 2500Ft. Ha festeni kell az plusz költség, tehát fel kell készülni anyagilag rendesen. Én 120 ezer Ft alatt nem fizettem még 50 és 60cm hajért varrással és festéssel budapesti szalonban. Elõnye az, hogy gyönyörû tud lenni, ha tönkremegy a haj, akkor simán vehetsz másikat ami szép. Hátránya: kikoptatja a saját hajad, húz, sok idõ megszokni, viszket, csúnya mikor kopik a póthaj. Nekem 7-8 éve van és annyira megritkult a saját hajam tõle, hogy már nem tudok meglenni varrás nélkül, pedig szépen lenõtt a saját hajam olyan hosszúra, mint maga a haj. Így utólag mindent összevetve sem bántam meg, mert vállig érõ hajból azonnal derékig érõ lett és imádtam/imádom.

Szombaton lesz 1 hete hogy voltam leszivatni a hajam. Feketére volt festve, de a természetes hajszínem szőke. 1 hét eltelte után mehetek ismét?

A szivatás után vöröses, barnás lett(foltos).

Legjobb válasz: Ezt a fodrasznak kell megallapitani a hajad allapotatol fuggoen, de egy jo fodrasz nem enged ki a szekebol foltos, voroses hajjal!!!!

Ezt a fodrasznak kell megallapitani a hajad allapotatol fuggoen, de egy jo fodrasz nem enged ki a szekebol foltos, voroses hajjal!!!!
Furcsa, hogy elvállalta a fodrászod a teljes leszívást. Az enyém elõre megmondta, hogy nem lehet 1 lépésben megcsinálni. Elõször barna melírcsíkokat tett be többször, míg végül barna lett az egész. Utána jött a barnába szõke melír. Kb. fél év volt. Szerintem ha nem akarod roncsolni a hajad, így érdemes megcsináltatni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Igen, azt tudom, . hogy nem lett volna szabad h így hagyja a hajam. De naon rossz, hogy ilyennek látom, és hétfõn ráadásúl suli, és szeretném, ha v.mi jobb színe lenne, mert félek, hogy kinevetnek a többiek.És nekem sem tetszik így ahogy most van.
Baseball sapi megengedett a suliban? Mert azzal egy darabig el tudnád takargatni. Vagy jó széles fejpánt?
A kérdező hozzászólása: Megengedett mindkettõ. De nem igazán vagyok hozzászokva. Mert ritkán, szinte soha nem szoktam hordani egyiket sem. 1 hét eltelte után mehetnék újra?
elvileg minimum 4 hett kell várni még két festés között is, nem hogy szivatásnál.... nekem december elején lett leszívva a fekete hajam, én is foltos lettem, vörösesbarna, utána otthon 3x festettem át 1-1 hét különbséggel hogy legyen értelmes színe. Most már nem foltos viszont tönkre is ment a hajam a festegetéstõl, száraz , törik és fénytelen , pedig full egészséges volt elõtte. Én nem javaslom ilyen rövid idõn belül, szerintem színezd be otthon egy világosbarnával, talán befedi annyira hogy ne legyél foltos, de semmiképp se fesd. Aztán 4 -5 hét múlva szívattasd és vegyél (akolást 8gliss kur)Saját példámból okulva mondom jóindulatból....
Én fodrász vagyok, és nem vállaltam volna el, teljes szõkítést.Én is voltam fekete, 1 év mire szõkésbarna lettem, pedig eredetileg nekem is szõke hajam van.Ezt csak fokozatosan lehet. Egyszer jött hozzám egy fekete hajú nõ, szõkét akart, derékig érõ haja volt, nem csináltuk meg neki. Elment máshova, ott bár megcsinálták neki az egybõl platina szõkét, hozzánk legközelebb hajhosszabbításra jött, kb. 5 cm-es hajjal. Ne hari, de biztos nem a város legjobb fodrászához jársz...ilyen esetekben pedig jobb lenne nem az árat nézni, hanem azt, h kire bízod rá a hajad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!