Találatok a következő kifejezésre: A hajam gyakran (58 db)

Mostanában nagyon elkezdett hullani a hajam. Gyakran használok hajvasalót de mellette balzsamozok is (Fructis balzsam+ Head and Shoulders sampon). Mit ajánlotok? Milyen hajápolóra váltsak?

Legjobb válasz: két dolgot ajánlok, az egyik, hogy a head'N'sholulderst mindenképp tartsd meg, mert professzionális márka. (ezen belül válthatsz hidratáló típusra, ezen a márkán belül h'n's hydratizing) a másik meg, hogy NE használj balzsamot, ezt a hidratáló sampon ki fogja váltani, ha mégis szükséged van rá, illetve hagyj fel a vasalással hacsak nem nagyon göndör, esetleg csináltasd szakemberrel (fodrász)

két dolgot ajánlok, az egyik, hogy a head'N'sholulderst mindenképp tartsd meg, mert professzionális márka. (ezen belül válthatsz hidratáló típusra, ezen a márkán belül h'n's hydratizing) a másik meg, hogy NE használj balzsamot, ezt a hidratáló sampon ki fogja váltani, ha mégis szükséged van rá, illetve hagyj fel a vasalással hacsak nem nagyon göndör, esetleg csináltasd szakemberrel (fodrász)
Nem hinnám, hogy a készítményektõl lenne. Vagy úgy gondoldod? Azóta kezdett hullani a hajd, amióta ezeket használod? Mert a hajhullásnak nagyon sok oka lehet. Az is lehet, hogy allergiás lettél az egyik összetevõre, de ez közel se biztos. Mindenkinek másképp reagál a szervezet erre. Minden esetre azt ajánlom menj el orvoshoz vagy hajgyógyászhoz, mert itt jobban ki kell vizsgálni az okát. Mindennek oka van. Lehet egy hajhullás egy lyukas fogtól, vagy ha gyulladás/góc van a szervezetben de egy készítmény összetveõje is kiválthaja. Tehát számtalan ok. Én is vasalom a hajam, és balzsamozom is, nem hinném, hogy a vaslótól lenne. Mindeképpen keress fel egy szakembert.
Bizony a vasaló nagyon is tönkre teheti!! Legjobb lenne abbahagyni a vasalást, és megnézni, hogy reagál a hajad... illetve fontos, hogy nem szabad "leragadni" egy fajta samponnál, mert az se jó a hajnak; legjobb, ha 2 fajta samponod van, és felváltva használod, vagy ha a mostani kifogy, másfélét veszel.
Nekem a fructis termékcsaládtól hullott a hajam....
Egyszerû hajápolót... Az arcodat pedig krémezd reggel-este.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
1. Igyál megfelelõ mennyiségû folyadékot 2. A hajadra kímélõ sampont használj, ne mosd túl gyakran 3. Az arcodat tilos szappannal és tusfürdõvel mosni, nem arra való! Bõven elég rá a sima víz Milyen tusfürdõvel fürdesz?
A kérdező hozzászólása: Köszi. Palmoliv-vel szoktam fürdeni.
Szerintem kipróbálhatnál egy natúr szappant vagy tusfürdõt, sokkal jobban fogja szeretni a bõröd, mint ezeket a vackokat. Én pl. a Yamuna szappanjait szeretem, Krémmánián olvashatsz róla, hogy melyik jó, ill. a Dr. Organic termékeket is nagyon dicsérik. Vagy pedig szintén a krémmánián kereshetsz magyar szappangyártókat, sokkal többen vannak, mint gondolná az ember, és nagyon jó kis dolgaik vannak, és nem is drágák. Ja és természetesen szinte mindegyik teljesen natúr.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

A hajam elég gyakran vasalom, és most elkezdett hullani. Emiatt lehet? Mit ajánlotok, hogy ezt megelőzzem?

Legjobb válasz: szia.sztem nagyon valószínû hogy az okozza.hiába vannak ma már szuper hajvasalók,attól függetlenül a nagy hõfok még mindíg ugyanúgy erõsen igénybe veszi a hajat.pl 1ik barátnõmnek megállt a hajnövekedése a hajvasaló hatására.szóval sztem mindenféleképpen hanyagold,vagy ne egyenesítsd olyan gyakran a hajad.vagy ha már vasalod,elõtte használj valami ápoló hajbalzsamot.

szia.sztem nagyon valószínû hogy az okozza.hiába vannak ma már szuper hajvasalók, attól függetlenül a nagy hõfok még mindíg ugyanúgy erõsen igénybe veszi a hajat.pl 1ik barátnõmnek megállt a hajnövekedése a hajvasaló hatására.szóval sztem mindenféleképpen hanyagold, vagy ne egyenesítsd olyan gyakran a hajad.vagy ha már vasalod, elõtte használj valami ápoló hajbalzsamot.
Ne vasald a hajad!! Minek? Szerintem sokkal szebb egy göndörebb, dúsabb haj, mint egy egyenes, ritka, fejre lapuló haj..


Ha nem akarok gyakran hajat mosni, és csak mondjuk mindennap leöblítem a hajamat vízel mintha megmosnám, csak mégis sampon meg balzsam nélkül, az káros a hajnak?

Legjobb válasz: A koszt és a zsírt nem hozza le, a mindennapos vizezés pedig csak szárítja a hajat. Manapság a levegõben olyan dolgok vannak, ami nem jön le magától, mint régen, amikor elég volt kéthetente leöblíteni és kész. Na meg a különféle hajformázók sem mossák le magukat. A fejbõrnek se egészséges, ha állandóan vizezik - fõleg télen, megfázik, aztán több lesz vele a gond, mintha 2-3 naponta megmosnád rendesen, ha pedig szárítod, akkor a hõvel roncsolod. Szóval összességében felesleges. Heti kétszeri hajmosás a megfelelõ samponnal a legjobb, közte pedig ha szükséges, használj száraz sampont, vagy mosd meg inkább, bár ha ennél gyorsabban zsírosodik/korpásodik, akkor célszerû lenne kideríteni az okát, és azt kezelni.

A koszt és a zsírt nem hozza le, a mindennapos vizezés pedig csak szárítja a hajat. Manapság a levegõben olyan dolgok vannak, ami nem jön le magától, mint régen, amikor elég volt kéthetente leöblíteni és kész. Na meg a különféle hajformázók sem mossák le magukat. A fejbõrnek se egészséges, ha állandóan vizezik - fõleg télen, megfázik, aztán több lesz vele a gond, mintha 2-3 naponta megmosnád rendesen, ha pedig szárítod, akkor a hõvel roncsolod. Szóval összességében felesleges. Heti kétszeri hajmosás a megfelelõ samponnal a legjobb, közte pedig ha szükséges, használj száraz sampont, vagy mosd meg inkább, bár ha ennél gyorsabban zsírosodik/korpásodik, akkor célszerû lenne kideríteni az okát, és azt kezelni.
nem, de semmit nem ér. ugyanis a zsírt a víz nem fogja kimosni a hajadból.
Én egy herbáriában szereztem be Budapesten, bioboltokban, herbáriákban árulják, meg gondolom, a netrõl is tudsz rendelni.
A kérdező hozzászólása: Aha köszi, és a kókuszolajat honnan lehet beszerezni, és mennyibe kerül? :)
Semmilyen formázót vagy ilyesmit nem használok rá. Biosampon (Faith in Nature márkájú), alverde balzsam, kókuszolaj a végekre, 2 hajmosásonként pedig kókuszolajas pakolás az egészre. Nem fésülöm, csak hajmosás után még vizesen fésülöm ki, amíg a balzsam rajta van. Reggelente fújok mindenhova vizet (a fejbõrre nem, mert megfázhat és fölösleges), beállítom, és ennyi.
A kérdező hozzászólása: 0s még mit használsz rá, hajhabot vagy ilyesmiket? Nagyon bevizezed reggelente?
Káros a hajnak! Nem szabad vizezni minden nap, mert kiszárad a haj. 3-4 naponta moss hajat samponnal, utána pedig diffuzoros hajszárítóval szárítsd meg. Napokig szép loknijaid lesznek.
A kérdező hozzászólása: Hát*
A kérdező hozzászólása: Zát én már nem tudom mit higgyek.
Nem káros, én is minden reggel bevizezem a hajam, mert nekem is göndör, bár én nem megmosom, csak ilyen kis flakonból fújok rá. 2-3 naponta kókuszolajat is rakok a végére, hogy ne száradjon.
A kérdező hozzászólása: Lány vagyok és göndör hajam van ezért vizezem, hoigy szebbek legyenek a hullámok.
Fiú vagy? Mert akkor gondolom zuhanyozás közben jólesik. Mivel a rövid hajat állandóan vágatjátok semmi baja nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi de nem azért vizezem a hajamat amire ti gopndoltok, nincs szükségem száraz samponra sem.
Ma már lehet a drogériákban száraz sampont kapni.Csak ráfújod és megfésülöd a hajad, olyan, mintha friss lenne.És az illatuk is jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot! :)
A kérdező hozzászólása: Nem a zsír miatt csinálom! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Ha szőkére festett félhosszú hajamat (alapból sötétbarna) elkezdeném vasalni, rossz lesz? Így is gyakran kell festeni, úgy nem kopik le a festék vagy törik meg a haj? Alapból egyenes, csak áthúznám 1-2 a végét.

és nem lecseszéseket kérek, hogy nemjó a hajvasalás mer tudom, az érdekelne, hogy mi történik ilyenkor? valaki vasalja festettsz?ke haját?

Legjobb válasz: Én ritkán, de szoktam, nekem is festett szõke hajam van..Ma már lehet kapni hajvégápolókat,amik kevésbé roncsolják a hajvégeket..Kifejezetten erre a célra.Vasalás elött azt tegyél rá, és akkor nem lesz káros :)

Én ritkán, de szoktam, nekem is festett szõke hajam van..Ma már lehet kapni hajvégápolókat, amik kevésbé roncsolják a hajvégeket..Kifejezetten erre a célra.Vasalás elött azt tegyél rá, és akkor nem lesz káros :)
Egy bnõm ugyanebben a helyzetben volt de õ nagyon sokat vasalta . A festék rajta maradt de elég töredetett volt neki . Ha nem vasalod tul sokat akkor sztem nem lesz baja
az én barátnõmnek leszakadt a haja... legalább 25 cm...
A kérdező hozzászólása: a tövétõl??:O

A hajszínező hamar (abb) kikopik, ha gyakran vasalom a hajamat?

Régebben volt kékesfekete melír a hajamban, ami néhány hét után - valószínűleg a vasalás miatt - kikopott, narancssárga lett. Majdnem mindennap vasalom, különben borzalmasan állna (folyton forgolódom alvás közben, teljesen elfekszem, göndörödik hajmosás után stb.), azonban szeretnék bele néhány tincs színt - kékre, sárgára, zöldre, esetleg rózsaszínre gondoltam. A gyakori vasalástól hamarabb kopik majd?

Legjobb válasz: nem a vasalástól kopik gyorsabban hanem a mosástól,és a kékesfeketébõl még a tartós hajfesték is hamarabb kopik mint a többi én is 2naponta vasalom a hajamat,nem kopik tõle a hajam

nem a vasalástól kopik gyorsabban hanem a mosástól, és a kékesfeketébõl még a tartós hajfesték is hamarabb kopik mint a többi én is 2naponta vasalom a hajamat, nem kopik tõle a hajam

Milyen gyakran kell melírozni a hajat?

Legjobb válasz: Ez attól is függ hogy milyen gyorsan nõ a hajad. Régebben 2-3 havonta melíroztattam, mióta hajnövesztõ sampont és hajszeszt használok azóta 1-2 havonta szoktam. Nekem sapkával melírozzák, és a gyakoriság miatt csak a tövét (30 percig hagyják hatni) aztán a végére teszik rá a festéket, így kevésbé roncsolja a hajam. Régebben az egészet festettem és a festéstõl rettenetesen elvékonyultak a hajszálaim és nagyon töredezik a vége.

Ez attól is függ hogy milyen gyorsan nõ a hajad. Régebben 2-3 havonta melíroztattam, mióta hajnövesztõ sampont és hajszeszt használok azóta 1-2 havonta szoktam. Nekem sapkával melírozzák, és a gyakoriság miatt csak a tövét (30 percig hagyják hatni) aztán a végére teszik rá a festéket, így kevésbé roncsolja a hajam. Régebben az egészet festettem és a festéstõl rettenetesen elvékonyultak a hajszálaim és nagyon töredezik a vége.
A kérdező hozzászólása: Elég gyorsan nõ a hajam havonta kb 1, 5 centit, de csak 3-4 havonta veszem rá magam csak addigra már elég ronda. Pláne mivel sõtét barna hajamban van egy csomó szõke melír. Alufóliával szokta csinálni a fodrászom mivel középhosszú a haja, bár volt egy fodrász aki egyszer sapkával csinálta azt hittem meghalok szadista volt egy picit.

Ha gyakran tupírozom a hajam, attól lehet töredezett?

Legjobb válasz: Kétlem,hogy töredezne tõle,de nem tesz jót a hajnak,azt olvastam.

Kétlem, hogy töredezne tõle, de nem tesz jót a hajnak, azt olvastam.
A kérdező hozzászólása: értem, köszi :)
csak akkor ha nem szakszerûen csinálod, kérj meg egy fodrászt hoyg egyszer mutassa meg vagy te megmutatod hogy szoktad és ö elmondja mit csinálsz rosszul. A haj alapból töredezik sokaknak de ha neked azóta feltünöbb akkor angy rá aze sély hogy nem szakszerûen csinálod igy roncsol rajta. Ha jól csinálod egyáltalán nem roncsol.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :)
A tupir igenis árt a hajnak, ha fodrász csinálja, ha nem. Az a lényege az egésznek, hogy a haj külsõ pikkelyes rétegét visszafelé fésüljük, ezáltal a kis szarulemezkék egymásba tudnak kapaszkodni. Persze hogy sérül a haj ettõl! (fodrász)
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm:D Akkor nem fogom gyakran:)

Ki vasalja a haját és milyen gyakran?

Legjobb válasz: Én pár hete még minden nap vasaltam. De mostmár csak hajmosás és hajszárítás után, tehát kb hetente 2x. Hosszútávon nagyon roncsolja a hajam, én meg növesztem, szóval jó lenne ha egészséges lenne :)

Én pár hete még minden nap vasaltam. De mostmár csak hajmosás és hajszárítás után, tehát kb hetente 2x. Hosszútávon nagyon roncsolja a hajam, én meg növesztem, szóval jó lenne ha egészséges lenne :)
Minden hajmosás után kivasalom 1x, ami kb heti 2 alkalmat jelent. Kb egy éve megy így nálam, de nem ment tönkre tõle a hajam (hálisten)
én 2-3 naponta vasalom, de mindig teszek rá hõvédõt, mert különben szét lenne törve
én 6-7 naponta mosom és vasalom. Nem törik.
hülye vagyok nem hajvédõt hanem hõvédõ spray-t:)
Én vasalom, de nem soxor, mert nagyon sok hajam van, és nem nagyon marad meg!:S De msot kb. 1-2 hete vasaltam, és nem lett hullámos, még hajmosás után sem!:)
Mindennap, de viszont használok hajvédõt:)
mostanában ritkán, havonta 1-2szer, de régebben szinte mindennap vasaltam:(
Heti 1x mosok hajat, és heti 1x vasalom. De így is letört már, de szerencsére minimálisan. Em tom h nem kérdezted, de Remingtonom ♥ van. :)
Én minden nap, és minden nap mosok is hajat, L'oréal Full Restore sampon + L'oréal full restore balzsam + L'oréal méhpempõvel éjszakai elixír + L'oréal méhpempõvel reggel regenerálót :) így nem olyan rossz
mindennap vasalom :s pedig nem is göndör v hullámos cs úgy még simább és jobb:) mindig suli elõtt 10 perc alatt megvan.nem teszek rá hõvédõt elvan töredezve, amin nem is csodálkozok már:S
"bocs, de én nem értem mi a fenéért kell naponta vasalni egy hajat? Én ha mosás-száritás után kivasalom, a köv.mosásig szép marad. Tönkreteszitek a hajatokat." Az a te hajad.:) Az enyém viszont minden felkelésután szar:)
naponta vasalom...
2 naponta mosom, és utána szoktam vasalni (: Vagy ha olyan kedvem van, akkor csak beszárítom.
én már három éve mindennap vasaltam és megis lett az eredmény :S sza**á van törve a hajam, vékony szálú meg minden..és mivel vasaltam nekem sokkal hamarabb zsirosodott, 2-3naponta mostam hajat.. demár 2 hete nem vasaltam 1x se.. :) és 4-5 napig kibirta úgy h nem volt zsiros :) )
bocs, de én nem értem mi a fenéért kell naponta vasalni egy hajat? Én ha mosás-száritás után kivasalom, a köv.mosásig szép marad. Tönkreteszitek a hajatokat.
Mindennap mosom, és vasalom.Tudom hogy nem tesz neki jót, de muszáj:S
Ha elmegyek itthonról mindenképp vasalok, van hogy napi kétszer is. 2éve vasalom folyamatosan, vanhogy hónapokig minden nap, és nemtörik..A titka amúgy hogy a hajtípusomnak megfelelõ és jófajta sampont és balzsamot használok.
Heti 1x-er mosom és 1x-er vasalom. 2-es szintû hõvédõs kerámia vasalóval. kb fél évre rá kezdett el töredezni és még mindig. (19/L)
2 naponta
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!