Találatok a következő kifejezésre: A haj no a (610 db)

Miért van az, hogy a haj nő, a szőr pedig nem?

Legjobb válasz: A haj lehet férfi is :-)

A haj lehet férfi is :-)
Mert így van bekódolva. A szõrnek véges a növési lehetõsége, míg a haj, igazából bármekkorára nõhet, bár ez is genetikailag sokszor változó a két nemnél, pl. a nõk haja sokkal hosszabbra tud nõni, mint egy férfié, de ezen belül sok embernek is különbözõ: van aki csak "lapockáig tudja növeszteni, valaki simán 3 méterre.

A haj és a köröm ugyan olyan gyorsan nő? Akinek gyorsan nő a körme, annak gyorsan nő a haja is?

Legjobb válasz: Nem hiszem. Az én körmeim nagyon-nagyon gyorsan nõnek. A hajam viszont nem igazán... ellenben mindkettõ egészséges, és én be is érem ennyivel. :)

Nem hiszem. Az én körmeim nagyon-nagyon gyorsan nõnek. A hajam viszont nem igazán... ellenben mindkettõ egészséges, és én be is érem ennyivel. :)

Miért van az, hogy a hajunkkal ellentétben a hónaj és fanszőrzet csak egy bizonyos hosszúságig nő?

Legjobb válasz: Mekkorára nõhet a haj? A haj növekedési fázisában évente 12-15, legfeljebb 20 cm-t nõ. A férfiak szõrtüszõinek anagén fázisa rövidebb, így ha nem nyírják, 40-50 cm-es hajra tehetnek szert. A nõi haj növekedési ciklusa hosszabb, nekik akár 70-80 cm-es hajuk is nõhet, hosszabb viszont nem, mert menthetetlenül bekövetkezik a telogén fázis, és a hajszál kihull. A közhiedelemmel ellentétben a haj nem lesz dúsabb attól, hogy sokszor és rövidre nyírják, hiszen a hajhagymánk ettõl nem lesz több. A növést sem lehet siettetni vágással. A gyakori hajvágás és rövid haj legfeljebb abban segít, hogy a szõrtüszõk jobban levegõznek, s a hajszálak erõsebbek és vastagabbak lehetnek.

Mekkorára nõhet a haj? A haj növekedési fázisában évente 12-15, legfeljebb 20 cm-t nõ. A férfiak szõrtüszõinek anagén fázisa rövidebb, így ha nem nyírják, 40-50 cm-es hajra tehetnek szert. A nõi haj növekedési ciklusa hosszabb, nekik akár 70-80 cm-es hajuk is nõhet, hosszabb viszont nem, mert menthetetlenül bekövetkezik a telogén fázis, és a hajszál kihull. A közhiedelemmel ellentétben a haj nem lesz dúsabb attól, hogy sokszor és rövidre nyírják, hiszen a hajhagymánk ettõl nem lesz több. A növést sem lehet siettetni vágással. A gyakori hajvágás és rövid haj legfeljebb abban segít, hogy a szõrtüszõk jobban levegõznek, s a hajszálak erõsebbek és vastagabbak lehetnek.
A hajunk is csak bizonyos hosszúságig nõ. Csak ez a bizonyos hosszúság sokkal hosszabb, mint az egyéb szõrzeteknél.
Mert az nem haj hanem szõr.


A víztől nő a haj? Azt halottam hogy ha vízesen hagyom akkor nő ezzel kapcsolatban és még más tippeket adnátok. Elöre kössz.

szeretném megnöveszteni a hajam mert elrontotta a fodrász és elég rossz lett.Ha majd megn? ezt hogy löjjem be mert a fodrász nem volt rá képes.

Legjobb válasz: A növények nõnek a víztõl, a haj nem.

A növények nõnek a víztõl, a haj nem.
Persze hogy nõ.Minél vizesebb annál jobban.Tudod ahogy a víz súlya húzza le a hajad nyúlik mint a ruhák...Szóval mosd meg meg se töröld csak ülj de a legjobb ha kézen állsz és nyúlik meglátod. -.- Akkor nõne a hajmosás közbe folyamatosan...bár lehet.nekem még nem tûnt fel hogy centikkel hosszabb lett.
Nem nõ jobban vizesen. Nem növény.
nem.. azért "nõ" ha vizesen hagyod, mert akkor nem szárítód hajszárítóval, és nem szárítod ki vele a hajadat.. nem teszi tönkre.. de nem magától a víztõl nõ.

A hajfelvarrástól nő a haj vagy kihullik?

Legjobb válasz: akik reklámozzák azt állitják h mivel nem éri a levegõkároscuccai, meg ezmeg az.. akkor nõni fog, de mikor majd leszeded akkor rájössz h a fele letört, szóval v.szeg letörni fog a hajad és nem nõni..sztem ne csináltasd meg ha errõl van szó mert elég sokba kerül..és ne dobj ki pénzt azér h ne legyen hajad :s

akik reklámozzák azt állitják h mivel nem éri a levegõkároscuccai, meg ezmeg az.. akkor nõni fog, de mikor majd leszeded akkor rájössz h a fele letört, szóval v.szeg letörni fog a hajad és nem nõni..sztem ne csináltasd meg ha errõl van szó mert elég sokba kerül..és ne dobj ki pénzt azér h ne legyen hajad :s
Nekem volt egy ismerõsöm, felvarrt póthaja volt és egy csomót nõtt tõle a haja (sõt: épp emiatt rakatott fel póthajat, mert amúgy az Istennek sem nõtt a haja, pedig nem volt szõkítve). Állítólag azért, mert ez az erõs kötés amivel rögzítik, az húzza lefelé a hajat és mivel a hajhagymák nem bírják ezt a szorító érzést, jobban növekedésre késztetik a hajat, mert így tudnak lazítani rajta (épp emiatt nõ jobban azoknak is a haja, akik copfban vagy kontyban viselik). Hullani azért hullik, mert a hajnak ven egy természetes hullása, ami az odavart/fonott póthaj miatt nem tud normálisan történni, vagyis a haj kihullik, nem rögzül már a fejbõrhöz, de ténylegesen te ezt nem veszed észre a rögzítés miatt. Amint leveszed, úgy tûnik mintha csomókban hullna a hajad, pedig nem is. Én eddig csak a keratinos hajhosszabbításról hallottam, hogy angyon letörik tõle a haj. Akkor neked biztosan a szõkítés miatt törik. Próbáld meg, hogy sötétszõkére festeted vagy barnára.
A kérdező hozzászólása: anyum fodrász, van póthajam de mert az enyém a szõkitéstõl nem nõ, ezért is barna alul meg a póthaj is h ne tudjon letörni a vége és nõjjön, most szedtük le még elsõnek mert a fonás meglazult és a saját hajam kicsit érdekesen néz ki :S mintha csomót tört volna, pedig aszittem nõni fog..
ha anyukád fodrász akkor tudnia kellett volna hogy mi lesz a következménye. egyébként tényleg csak roncsolja a hajat, eltöredezik tõle, elgyengül a haj... ugyanaz mint a mûkörömnél.. nem használódik, és ellazul

Lehetséges, hogy a balzsamtól nő a hajam ilyen gyorsan?

Augusztus végén levágtunk a hajamból kb. 20 centit, mert nagyon töredezett. A fodrász balzsamot ajánlott, amit megvettünk, és kb két használat után ugyanolyan hosszú lett a hajam, mint a vágás előtt volt. :D Garnier Ultra Doux avokádós balzsam a neve:)13/L

Legjobb válasz: Mekkora mazlista vagy!! :) Milyen gyakran hasznalod a balzsamot? Egyebkent vagas utan gyorsabban no, de az etkezesen, genetikan is sol mulik...

Mekkora mazlista vagy!! :) Milyen gyakran hasznalod a balzsamot? Egyebkent vagas utan gyorsabban no, de az etkezesen, genetikan is sol mulik...
A kérdező hozzászólása: :DD minden hajmosásnál.. egyáltalán nem rakok rá sokat meg semmi.. nem értem. persze örülök, de elég fura:D egyébként eddig nagyon lassan nõtt:)
Ne haragudj, de az lehetetlen, hogy kb 2 hét alatt 20 cm-t nõjön a hajad..
ilyen nincs, tuti nem..
A kérdező hozzászólása: pedig nõtt! és mindenki mondja, hogy tényleg.. nagyon durva, mert ezelõtt félévente nõtt kb. három centit.
Már bocsi, de ez nagyon nagy hülyeség. Kizárt dolog, hogy 2 hét alatt majdnem 20 centit nõjön, ráadásul balzsamtól. A balzsamnak nincs hajnövesztõ hatása, csak ápoló. 2 hét alatt még ha nagyon gyorsan növõ hajad van is, akkor is maximum de tényleg maximum 1, 5 centit nõhetett.
Persze, 20 centit nõtt... Vegyél elõ egy vonalzót, és nézd meg, hogy az mennyi. A haj 1-2 cm-t nõ havonta, ha nagyon mázlista vagy 3-at. Én is használtam azt a balzsamot, semmi extra hatása nincs.
2 hónap alatt sem nõ annyit, pláne nem balzsamtól.

Hátul középen kevesebb hajam nő a kelleténél . Mitől lehet ez és mivel segítsek rajta?

15 lány majdnem derékig ér? hajjal

Legjobb válasz: Szerintem nagyon hosszú és nem bírja a hajhagyma a terhet, mikor hosszú hajam volt (derékig érõ) nekem is nagyon sok kihullott, aztán levágattam váll alá érõre, és rá pár hónapra ismét szép dús volt.

Szerintem nagyon hosszú és nem bírja a hajhagyma a terhet, mikor hosszú hajam volt (derékig érõ) nekem is nagyon sok kihullott, aztán levágattam váll alá érõre, és rá pár hónapra ismét szép dús volt.
A kérdező hozzászólása: de nekem volt már ettól hosszabb is és csak mostanában veszem észre hogy középen kevesebb van arra gondoltam hogy megfézhatott a hajhagymám még télen és most látható vagy kifeküdtem mert mindig hátonfekve alszok vagy vmi ilyesmi választ... az nem lehet h vitamihiány mert akkor egyenletesen ugyan annyi hajam lenne mindenhol
A kérdező hozzászólása: szia nekem pont ugyan ez a problémám :S
Lehet, hogy tényleg kifeküdted.
A kérdező hozzászólása: és honnan lehet megvenni? Hajdúnánáson lakom!

A haj és a köröm éjszaka nőnek?

Legjobb válasz: A haj és a köröm állandóan nõnek..

A haj és a köröm állandóan nõnek..

Igaz hogy ha leborotválom a hajam akkor a forgó nem ugyanúgy nő vissza?

Legjobb válasz: Hát én nem tudom, hogy igaz lehet-e, de szerintem részben az. Nekem egy betegség miatt kihullott a hajam fõleg hátul meg a forgóm körül és teljesen máshogy nõtt vissza. Mármint úgy értem, hogy máshogy állt. Szóval akkor lehet, hogy a borotválásnál is.

Hát én nem tudom, hogy igaz lehet-e, de szerintem részben az. Nekem egy betegség miatt kihullott a hajam fõleg hátul meg a forgóm körül és teljesen máshogy nõtt vissza. Mármint úgy értem, hogy máshogy állt. Szóval akkor lehet, hogy a borotválásnál is.
Nem igaz!!! az életed végéig akár hányszor leborotválod ugyanúgy nõ vissza
Ez kamu, mert például a szomszédom is borotválja (építõiparban dolgozik), és amikor megnõ neki télen, mindig ugyanott van a forgója... Am egyszer én is rákérdeztem, és azt mondta rá, hogy eddig mindig ugyanúgy nõtt vissza XD Én úgy hallottam, hogy egy betegség esetén elõfordul az olyan, hogy a forgó másmilyen lesz, de ez állítólag ritka.
Nem igaz.
A kérdező hozzászólása: értem.. köszi a válaszokat:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!