Találatok a következő kifejezésre: A hagyományos fűtésre (4 db)

Az energiatakarékos elektromos konvektor, vagy a hagyományos hőtárolós villanykályha jelent gazdaságosabb fűtési megoldást?

A párom túl hamar elmegy, nem tudom mit tehetnék. Õ neki elég, nekem nem...

Legjobb válasz: az energiatakarékos mellett továbbra is hamar el fog menni.. Nincs mit tenni..ha jót akarsz dugni, fizess többet...

az energiatakarékos mellett továbbra is hamar el fog menni.. Nincs mit tenni..ha jót akarsz dugni, fizess többet...
A kérdező hozzászólása: De a hõtárolós nem melegít fel olyan hamar, és nem is képes annyira pontos hõmérséklet szabályozásra. A takarékos am duplatermosztátos és teljesen digitális vezérlésû. A párom viszont azt mondja h neki jó így. Kértem h menjünk el orvoshoz, mert így nekem nem jó, de nem lehet vele beszélni. AZt hajtogatja h vele semmi baj nincs...
Sztem terhes vagy es medvedisznoember. Babi neni voltam aranyom.
Wtf?
mi a frász van??? ez biztos valami király pon csak én nem értem:D magyarázzátok eeeel. Lééééééci:)

Egy szigeteletlen, radiátoros fűtésű házban megéri kondenzációs kazánnal való fűtés, vagy ne cseréljem le a hagyományost?

És ha megéri,hány százalékos a megtakarítás?

Legjobb válasz: Lenne némi megtakarításod, de ha már pénzt fektetsz be a házadba, akkor szigetelj, az több haszonnal (kamattal) fog járni.

Lenne némi megtakarításod, de ha már pénzt fektetsz be a házadba, akkor szigetelj, az több haszonnal (kamattal) fog járni.
A kérdező hozzászólása: (Igaz internetes weboldal), de a netkazan.hu-n nézegettem körül.
Mibõl gondolod, hogy az átfolyós olcsóbb? Ugyan az a papírmunkája mind két készüléknek.
A kérdező hozzászólása: Mert gondolom pufferre nem kell engedély?!
A kérdező hozzászólása: Továbbá gondoljatok csak bele Ha tárolósat 25 kwh-at vennék kondenzációsba az félmillió+engedély 1 millió! De ha egy átfolyóst vennék azt 230-ból túlélem és veszek rá puffert, (igaz ez annyi, mint, ha tárolósat vennék), de az engedélyekbõl megspórolok 300-et!És továbbá a régi kazánt eltudom, amin még tudok spórolni 100-150-et!
A kérdező hozzászólása: már mint az ablak van nyitva
A kérdező hozzászólása: Igazság szerint inkább veszek egy átfolyós fali kondenzációsat és teszek rá puffert, mivel ahol a nyílt égésterû van ott állandóan nyitva van (nagy hidegben résre), ami eléggé gazdaságtalan nekem!(nem szeretném a szén-monoxidot!)
A kérdező hozzászólása: Az éti kazán csak a melléképületben van, a rendes házban tárolós!
A kérdező hozzászólása: A tárolós kazánt meghagynám melegvíz készítéshez, és Saunier Duval Thema Condens FAS25 vennék a fûtésre.
A kérdező hozzászólása: És ha nagyobbra méreteztetném a radiátorokat?
Az újhoz is van. :) Csak maga a kazán csere alsó hangon 400 de ha hosszú a kéményed és még van egy két kacifánt akkor simán elszalad a 600-700ezer forintba. Gázban meg majd jövõre megmondom mennyit tudsz spórolni :) ÉTI lazán elment 20 évet. Talán szerelõ sem látta soha. Egy kondis kazán ha 10 év múlva megy akkor össze csaphatjuk a tenyerünket. Kondis kazánban eleve van egy csomó elektronika. Egy sima hálózati túlfeszültség haza vágja az egész vezérlését. ÉTI ezen röhög egy jót aztán megy tovább. Ha csak azért szeretnél kazánt cserélni mert régi, akkor átnézetném és a maradékot szigetelésként elkölteném házra.
A kérdező hozzászólása: cuccok=cuccokhoz
A kérdező hozzászólása: Akkor azt mondod, hogy nem érdemes lecserélni, mert ezekhez a régi "cuccok" van alkatrész(ha meghibásodna), az újakhoz meg nincs?!
Azt cseréltem le én is. Ha jól le van szigetelve akkor az ÉTI alig megy. Megbízható, maga módján tök jó konstrukció. Alig van benne alkatrész kb 1 mágnes szelep. Mivel még mindig gyártják így minden van hozzá. Ha lecseréled csak papírmunkára elmegy 100-200ezer forint.
A kérdező hozzászólása: A hõszigetelés megvan! Lecserélem, mert már nagyon öreg 20 éves (Éti 25)
Szigetelj! Sokkal komfortosabb lesz a házad se engedély se meo nem kell hozzá.
A radiátoros fûtésnek jó ha legalább 60 fokon kering benne a víz. A kondenzáció 40 fokig mûködik, az felett csak egy jó hatásfokú kazánként mûködik! Ha cserélni akarsz, vegyél valami ionizációs lángszabályzású kazánt (cirkót), de a kondenzációsért a felárat nem érdemes kifizetni! A pénzbõl inkább szigetelj, mint az elõzõ válaszoló javasolta!
Átfolyóst nem javaslom. Magyarországon kemény a víz, a váltószelepet hamar megöli a vízkõ. A kondenzációs kazán hamarabb megtérülHET, mint a szigetelés. Mindez "csak" méretezés, számítás kérdése. Ugyanaz a kazáncsere egyik házban 60(!)%-os megtakarítást jelentett, míg a másikban szinte semmit. A kazán és a hõigény ugyanaz volt, csak a rendszer és a kivitelezés volt más. Az Éti, Fég és egyéb jó öreg szekerek tényleg megbízhatóak, de a hatásfokuk elég karcsú. Az új modern készülékek alkatrészei pedig drágák, de a hatásfokuk sokkal jobb. Elõbb utóbb úgyis cserélni kell, és ezt a gyártók is tudják...


Egy szigeteletlen, radiátoros fűtésű házban megéri kondenzációs kazánnal való fűtés, vagy ne cseréljem le a hagyományost?

És ha megéri,hány százalékos a megtakarítás?

Legjobb válasz: Kond. kazánt csak akkor érdemes venni (akkor lesz megtakarítás), ha alacsony hõfokon üzemelteted - elõremenõ víz hõfoka kb. 60 fok, vagy még kevesebb. Ehhez pedig át kell méretezni a radiátorokat, egyébként fennáll a lehetõség hogy hideg lesz. Ugyanis minél hidegebb a víz, annál nagyobb radiátor kell, hogy elérje ugyanazt a szobahõmérsékletet. Gondolom eddig sem volt túlfûtve a lakás.

Kond. kazánt csak akkor érdemes venni (akkor lesz megtakarítás), ha alacsony hõfokon üzemelteted - elõremenõ víz hõfoka kb. 60 fok, vagy még kevesebb. Ehhez pedig át kell méretezni a radiátorokat, egyébként fennáll a lehetõség hogy hideg lesz. Ugyanis minél hidegebb a víz, annál nagyobb radiátor kell, hogy elérje ugyanazt a szobahõmérsékletet. Gondolom eddig sem volt túlfûtve a lakás.
A kérdező hozzászólása: Van padlófûtés 40 fokos vízzel, ahhoz szerintem elég nagyok a radiátorok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!