Találatok a következő kifejezésre: A hűtőt a fagyasztót hogyan (8 db)

Mikor kell leolvasztani a hűtőt? A fagyasztó részben már itt-ott vannak ilyen kisebb jégrétegek. Ez azt jelenti, hogy már kéne?

Legjobb válasz: A fagyómat egy évben kétszer (kb. 6 havonként) olvasztom. Igaz, hogy amikor megvettem, a boltban azt mondták, elegendõ évente, de a kezelési útmutatóban a gyártó szerint évi 2 leolvasztás van írva, úgyhogy ahhoz tartom magam.

A fagyómat egy évben kétszer (kb. 6 havonként) olvasztom. Igaz, hogy amikor megvettem, a boltban azt mondták, elegendõ évente, de a kezelési útmutatóban a gyártó szerint évi 2 leolvasztás van írva, úgyhogy ahhoz tartom magam.

Beépített hütöm van fagyasztóval. Nincsen rajta kikapcsológomb. Hogyan tudnám a fagyasztót leolvasztani?

A hütö önolvadós.csak a fagyasztóval vagyok gondban.

Legjobb válasz: Sztem elég, ha kihúzod a konnektorból. Pakold ki a fagyasztót. Forralj fel egy fazék vizet, azt tedd be a fagyasztóba, mert a forró gõztõl hamarabb felolvad a jég. takarítsd ki jó alaposan, majd mehet vissza minden a fagyasztóba. De mindenképpen legyen kihúzva a konnektorból!!! A hûtõnek sem lesz semmi baja, a mai modern hûtõk akár 18-20 órán át is tartják a hideget egy esetleges áramszünet v. meghibásodás esetén.

Sztem elég, ha kihúzod a konnektorból. Pakold ki a fagyasztót. Forralj fel egy fazék vizet, azt tedd be a fagyasztóba, mert a forró gõztõl hamarabb felolvad a jég. takarítsd ki jó alaposan, majd mehet vissza minden a fagyasztóba. De mindenképpen legyen kihúzva a konnektorból!!! A hûtõnek sem lesz semmi baja, a mai modern hûtõk akár 18-20 órán át is tartják a hideget egy esetleges áramszünet v. meghibásodás esetén.
Szia! Elmeletileg kene lennie , ha nincsen , valoban huzdd ki ! De en nem igy olvasztottam le a mienket. A legkisebb hutonk volt , aminek a fagyasztoja a hutoreszben fennt egy kis fak jelenti.Rosszul zart es egy het alatt 2 cm-es jeg is keletkezett a tetejen. En kihuzni sem tudtam , mert valaki ugy beepitette , hogy egyaltalan nem lehetett hozzaferni. Kihuzni esely sem volt. En is melegitettem vizet , de azzal csak csopogott a jeg , varhattam volna estig. Kitalaltam , hogy mivel a muanyag hamarabb felmelegszik ezert azt kene felmelegiteni es lejonne a vastag jegreteg. Hajszaritoval sikerult , igy kb . 5 perc alatt levallt az osszes jeg tablakban a hutorol. Nem tudom milyen vastag a jeg , de ez a modszer annal a hutonel tokeletes volt es en meg kihuzni sem tudtam!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom kihúzni, mert elvan rejtve a hátamögé a konektor.Az egész kompletten beépített.Semmi nem látszik a hátából.L alakú teljesen faltól falig. Lehet megpróbálom a hajsza´rítós módszert. Elég vastag sajnos a jég...
A hûtõ konnektorát konyhaszekrényeknél valamelyik mellette lévõ alsó szekrénybe szokrák tenni, hogy ki lehessen húzni. Nézd meg, nincs-e valamelyik mellette lévõ alsó szekrény hátlapja kivágva és benne egy dugalj!
Csapd le az automatát arra a néhány órára!Az biztos.Én a hajszárítóval másfél órát küzdöttem!
Fagyóba ne tedd. Rázogasd meg sokszor erõsen többször. De ne várj nagy élményt, nekünk nem jött be, elég gagyi
fagyasztóba? XDD Az úgy vodkás jéggumicukor lesz.
nemtudom, én még nem ettem, de a fele, aki próbálta, azt mondja, hogy nagyon király, a másik fele pedig, hogy nagyon rossz. Rejtély.
A kérdező hozzászólása: na megcsináltam. 1 éjszaka hûtõbe tettem, felszívta a gumicukor a vodkát és nagyon jó lett, csak összeragadtak a macik, úgyhogy lehet tökéletesebb lett volna ha néha megkeverem. ízlett nagyon, fogok még ilyet csinálni! :)
milyen vodkából csináltad? Haribo maci, vagy egyéb? :)


A hűtőt és a fagyasztót hogyan kell kitakarítani?

Legjobb válasz: Különféle zsíroldók és fertõtlenítõ.... semmi extra, Védõkesztyût használj!

Különféle zsíroldók és fertõtlenítõ.... semmi extra, Védõkesztyût használj!
Ki kell belõle pakolni, áramtalanítani kell, hogy a fagyott víz kiolvadjon belõle. A vizet ronggyal felitatot és szép tiszta lesz a készülék, mint új korában :)
Szia! En ecetet ontok a vizbe amivel utoljara kitorlom , az ecet elveszi a szagokat!es azutan szarazra torlom mielott bekapcsolom! udv:)
Akár hûtõt, akár fagyasztót takarítok, elsõ hogy áramtalanítom.Kipakolok mindent, közben egy fazékban vizet forralok.Ha felforrt, beteszem a hûtõbe, és rácsukom az ajtót.Ha kell, /mert vastag jég van rajta/ addig ismétlem amíg a jég teljesen le nem olvad.Így sokkal hamarabb újra használható lesz.Mosogatószerrel szoktam kimosni, majd szódabikarbónás vízzel átmosom.Szárazra törlöm, de hagyok kis idõt hogy nyitott ajtó mellett tökéletesre száradjon.A gyors olvasztás fõleg a fagyasztónál fontos, hogy a kivett áru ne engedjen ki.
Az itt leirt tanacsokat csak azzal egesztenem ki, hogy a hutoben lehet tartani egy nyitott doboz szodabicarbonat, ez magaba szivja a szagokat, es az egyes elelmiszeek igy nem veszik at a masik etel szagat (illatat)
lenyomod a biztosítékját.
Vagy megpróbálod a hûtõt "kivarázsolni" a helyérõl és áramtalanítani. Ebben az esetben a mûvelet után célszerû lenne elosztóval áram alá helyezni, hogy legközelebb ne legyen ilyen gondod. Vagy az egész lakást áramtalanítod amíg a hûtõ leolvad.
A hõfokszabályozó kapcsolóját "0"-ra kell állítani
A kérdező hozzászólása: Megnéztem, nem tudom 0-ra kapcsolni 2 fok a leghidegebb :( Akkor marad a ház áramtalanítása... elég hülye megoldás... Ez van.

Ha egyszerre csak keves anyatejet tudok lefejni (mondjuk 10-20 ml-t) lehet ugy csinalni hogy osszegyujtom aprankent napkozben, addig a hutoben tarolom az addig osszegyult mennyiseget, majd nap vegen beteszem a fagyasztoba? Es miben a legjobb tarolni?

Legjobb válasz: Szia! Én is úgy csinálom, hogy fejek, utána hûtõ, majd a következõ szopi után megint fejek, viszont itt már külön rakom a hûtõbe és megvárom míg ez is lehül teljesen, és csak akkor öntöm össsze õket. Ha nincs tárolód, szerintem vegyél valami edénykét, amit kimondottan csak erre használsz, vagy olyan poharat aminek teteje van.

Szia! Én is úgy csinálom, hogy fejek, utána hûtõ, majd a következõ szopi után megint fejek, viszont itt már külön rakom a hûtõbe és megvárom míg ez is lehül teljesen, és csak akkor öntöm össsze õket. Ha nincs tárolód, szerintem vegyél valami edénykét, amit kimondottan csak erre használsz, vagy olyan poharat aminek teteje van.
http://webshop.pro-mama.hu/102-via-anyatejtarolo-rendszer.html Én ilyen pohárba gyûjtöm, az egyik Felicitas csomagban adtak egyet, és a nap végén beleöntöm egy eldobható mûanyagpohárba, folpack a tetjére és mehet a fagyasztóba.
A kérdező hozzászólása: Ha nincs a kimondottan erre gyartott edenyem?
Szia! Én is úgy csinálom ahogy az elsõ válaszadó írta.Külön hûtöm le a fejt adagokat és utána öntöm össze.Nekem adtak egy tippet, hogy miben tudom lefagyasztani.Kenõcsös tégelyekbe.Tudod amiben a popsi krém van, vagy egyéb kikevert kenõcsök.Különbözõ méretben lehet kapni (100, 200, 300ml..stb) és 3-4 fagyasztást kibír.Van teteje és ezek is sterilizálhatók.Olcsón meg lehet venni a gyógyszertárban. 1hónapos baba anyukája

Miket főzzek? Ötleteket várok! A sütőm mini villany, a hűtöm kicsi és a fagyasztó része is akkora, hogy max 2 jégkrém fér bele.

Úgy volt, hogy jönnek anyósék a kis unokájuk els? születésnapjára, de (most találták ki) jön velük a két nagy unokájuk is.:( Nekem lesz 2 napom, hogy takarítsak/f?zzek a tortát utána fogom megcsinálni. Edényem kevés van. F?zni bármit megtudok szakács is vagyok többek között csak ötletem nincs és stresszes vagyok! :) Unokatesók nem egyszer? esetek evés szempontjából.

Legjobb válasz: 12,05 vagyok! Vagy csináljatok a leves után bográcsos pörköltet (marha, birka, köröm), csak le kell szervezni, ki fogja azt felügyelni. Akkor a fõzés napján elég feltenned a leves, és (ha akarsz) rántott husit is csinálni, arra is van idõd.

12, 05 vagyok! Vagy csináljatok a leves után bográcsos pörköltet (marha, birka, köröm), csak le kell szervezni, ki fogja azt felügyelni. Akkor a fõzés napján elég feltenned a leves, és (ha akarsz) rántott husit is csinálni, arra is van idõd.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!