Találatok a következő kifejezésre: A hűtőt a fagyasztót (48 db)

Miert mindig télen romlik el a hutom? A fagyaszto hut rendesen, de fent a huto egyaltalan, amugy a huto kompreszora sem megy csak a fagyasztoje

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy hidegben van? Ha 7-8 fok alatt van a külsõ hõmérséklet, a hûtõ azt érzékeli, hogy nem kell hûtenie, mert megfelelõ a hõmérséklete. (Én így jártam, mikor kihívtam a szerelõt, õ mondta.:D)

Nem lehet, hogy hidegben van? Ha 7-8 fok alatt van a külsõ hõmérséklet, a hûtõ azt érzékeli, hogy nem kell hûtenie, mert megfelelõ a hõmérséklete. (Én így jártam, mikor kihívtam a szerelõt, õ mondta.:D)
A kérdező hozzászólása: de most mar meleg van, miert nem megy?
Kérdezd a szerelõt, ezek szerint más volt a baja. :(

Mikor kell leolvasztani a hűtőt? A fagyasztó részben már itt-ott vannak ilyen kisebb jégrétegek. Ez azt jelenti, hogy már kéne?

Legjobb válasz: A fagyómat egy évben kétszer (kb. 6 havonként) olvasztom. Igaz, hogy amikor megvettem, a boltban azt mondták, elegendõ évente, de a kezelési útmutatóban a gyártó szerint évi 2 leolvasztás van írva, úgyhogy ahhoz tartom magam.

A fagyómat egy évben kétszer (kb. 6 havonként) olvasztom. Igaz, hogy amikor megvettem, a boltban azt mondták, elegendõ évente, de a kezelési útmutatóban a gyártó szerint évi 2 leolvasztás van írva, úgyhogy ahhoz tartom magam.

Lefejt tejet meddig lehet tárolni a hűtőben (nem fagyasztóba)? És lefejés után mikor kell hűtőbe tenni?

Gondolom nem azonnal, mert még meleg.

Legjobb válasz: Szerintem azonnal tedd hûtõbe steril dobozban. Én azonnal hûtõbe tettem. max 36 fokos, mire lefejed, hül is egy kicsit, ráadásul nem egy akkora mennyiség ami kiolvasztaná a hûtõt. max 3 napig áll el normál hûtõben.

Szerintem azonnal tedd hûtõbe steril dobozban. Én azonnal hûtõbe tettem. max 36 fokos, mire lefejed, hül is egy kicsit, ráadásul nem egy akkora mennyiség ami kiolvasztaná a hûtõt. max 3 napig áll el normál hûtõben.
A lefejt tejet tedd rögtön hûtõbe, 24 óráig eláll. Ha ezídõ alatt nem eszi meg a babád, akkor fagyaszd le!
Be lehet tenni rögtön, de legkésõbb fél óra múlva. Nekem huszonnégy óra múlva már elég zavaros volt. Én úgy voltam vele, hogy amit reggel lefejtem, azt estig tároltam a hûtõben, amit este fejtem, azt másnap délelõttig.
Én azonnal hûtõbe tettem, és ha 24 óra alatt nem volt rá szükség, akkor utána tettem a fagyasztóba.


Mi van a hűtővel? A legkisebb fokozaton van és megfagynak benne az ételek. A hűtő részére értem nem a fagyasztó részére.

Legjobb válasz: Lehet elromlott a termosztát (ami a hõmérsékletet szabályozza), vagy a kompresszor vezérlõ relé ragadt be. Figyeld meg, hogy folyamatosan mûködik-e a kompresszora a gépnek. Mindenképpen szerelõt kell hívni, addig 1-2 órára húzd ki a konnektorból, és utána 30 percre kapcsold be, így nem megy tönkre a kompresszora.

Lehet elromlott a termosztát (ami a hõmérsékletet szabályozza), vagy a kompresszor vezérlõ relé ragadt be. Figyeld meg, hogy folyamatosan mûködik-e a kompresszora a gépnek. Mindenképpen szerelõt kell hívni, addig 1-2 órára húzd ki a konnektorból, és utána 30 percre kapcsold be, így nem megy tönkre a kompresszora.
Nálunk volt ugyan ilyen probléma a régi hûtõvel és annyi volt a gond, hogy kihúzódott hátul (gondolom én) a termosztátnak valami zsinórja. Visszadugtuk és egybõl normálisan mûködött tovább. De nem hinném, hogy ez általános probléma lenne, szerintem csak nálunk fordult elõ, szóval nálad valami más gond lesz szerintem, csak gondoltam leírom, mint tippet. :-)
Nálam épp a szenzor romlott el ami a belsõ hõmérsékletet figyeli. Ilyenkor hiába megy folyamatosan, úgy látja hogy még mindíg nem érte el a beállított hõfokot. Ismerõs szerelõ két perc alatt 0 pénzbõl megcsinálta.
Mi épp ma csináltunk belõle kaszáslevest. Hmmm... imádjuk!!!!!! Mennyei!
Forrald fel, és ha nem habzik fel, akkor semmi baja. Az enyém is ennyi idõs, a tetején van egy kis zsirréteg, az lezárja, nem hiszem, hogy megromlott. Én holnap fogok lencse fõzeléket fõzni belõle. De lehet bab, sárga borsó, sima krumpli leves, frankfurti stb.
A 2-es válaszolónak tök igaza van, hüvelyesekbõl leves/fõzelék. Ezen kívül, ha még jónak érzed, de mégis félsz, akkor felforralod, ha nem savanyú, akkor fõzöl benne zöldséget, más ételhez, és a levet utána kiöntöd. Pl krumplit hajában, kelkáposztát (rakott kelhez), vagy rizst ehhez-ahhoz, stb. Tehát meg nem eszed a lét, de felhasználod még egyszer, ezek átveszik az ízét! Mi a toját is fõzünk benne néha.
Szerintem sem romlott még meg. Én is csak a hûtõbe tettem. Ma csináltam belõle jó kis savanyú krumplilevest, ahogy a nagyitól tanultam. Utána természetesen palacsinta volt.

Meddig lehet tárolni a felbontott habtejszínt? Nem vertem fel az összeset mert nem kellett, de nem tudom h mennyi ideig tárolható még a hűtőben. Esetleg fagyasztóba be lehet rakni? Utána fel lehet verni?

Legjobb válasz: sajnos nem lehet fagyasztani. ha uht. akkor még egy két nap múlva használható. elvileg még akkor is fel kell verõdnie, de lehet, hogy jobb lenne, ha valami ételbe használnád el.

sajnos nem lehet fagyasztani. ha uht. akkor még egy két nap múlva használható. elvileg még akkor is fel kell verõdnie, de lehet, hogy jobb lenne, ha valami ételbe használnád el.
A kérdező hozzászólása: De habtejszínt milyen ételbe használjak? Én csak desszertbe szoktam. Fõzéshez fõzõtejszínt használok.
amibe fõzõtejszínt használsz, nyugodtan teheted a habtejszínt is. még selymesebb, lágyabb lesz tõle a zsírtartalma miatt. szóval bátran fõzd el. üdv-tejes-
Ha le is fagyasztod, akkor már csak gyümölcsleveshez használgatod, mert összeáll, de hõ hatására jobb lesz. Most csináltam párizsikrémet fagyasztott tejszínbõl, és darabos lett kiengedés után, de amint felmelegedett eltûntek a csomók.
Igen, pár napig, és helyettesítheted vele a fõzõtejszínt.
A kérdező hozzászólása: Nekem ez fura hogy fõzõtejszín helyettesítek habtejszínnel, mert az ugye édes, de lehet kipróbálom 1szer. Köszönöm a válaszokat. :)
a tejszín relatíve "édes" mivel nem savanyított termék.a flakonos habsprék vannak cukrozva. a fõzõtejszín is "édes" tejszínbõl van, csak 20 % zsírtartalommal kifejezetten a tejföl opciójaként, habnak nem alkalmas. fordítva viszont igaz, a habtejszín kiváló fõzéshez is. gondolj bele, fõzõtejszínt az olaszok vezették be 1993-ban Mo-on. (Parmalat) viszont azelõtt is léteztek tejszínes ételek...:) üdv-tejes-

Milyen sűrűn takarítod ki a hűtőd és fagyasztód?

Mi a fagyót kb. 1 éve vettük és most takarítottam ki el?ször, mert azt hittem önleolvasztós és nem lehet jeges. De nagyon jeges volt így többször fogom a jöv?ben. Csak nem tudom milyen s?r?n kell.

Legjobb válasz: Én érzésre. Amikor kinyitom és látom, hogy nem tetszik, akkor a következõ takarításkor szánok arra is idõt. Egyébként nincs ilyen szabály, hogy milyen gyakran "kell".

Én érzésre. Amikor kinyitom és látom, hogy nem tetszik, akkor a következõ takarításkor szánok arra is idõt. Egyébként nincs ilyen szabály, hogy milyen gyakran "kell".
A fagyót kb 2× évente. Tavasszal, mikor szinte "kiürül", õsszel pedig a feltöltés elõtt. A hûtõt pedig kb. 1-2 hetente törlöm át fertõtlenítõs szivaccsal. De ez lehet, hogy csak az én heppem:)
Fagyasztó nekem csak a hûtõ részeként van, önleolvasztós, igy évente 1x kiszedek mindent, kidobom amit már nem kellõnek találok plussz ha kiömlik valami, akkor megintcsak takaritás hûtõ részét pedig érzésre...amikor kiömlik valami pl
A fagyasztót 2x egy évben. Elõször ápr.vége-május eleje. Utána jöhet bele érési idejüknek megfelelõen a következõ télre való zöldségféle (borsó, zöldbab, karfiol, karaláb, tök, z-paprika, sárgarépa-gyökér). Úgy idõzítem, hogy ekkora fogyjon el minden, ami benne volt. Másodszor nov. vége-dec. eleje (mielõtt a karácsonyi-szilveszteri bevásárlást kezdem) amikor az idõjárás elég hideg ahhoz, hogy a kivett kosarakat mindenestõl ki tudom tenni az erkélyre és nem enged ki. A normál hûtõt 2-3 hetente, attól függ, hogyan koszolódik.
Egy hûtõszerelõ lenne a megoldás.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszed nem próbáltuk, sajnos a hütögépszerelö sem tudott sokat mondani, csinálni vele.Köszi.
Ja értem, akkor majd megcsináljuk ha a hûtõs nem tudta. Még jó hogy sem típust se más adatot nem adtál meg, így ne várj megoldást.
Típusa? Évjárata? (típuson bellül is változtathatnak rajta) Egy motoros? Két motoros? Így hogy csak a márkáját írtad le, nem mond semmit. Ha két motoros, akkor vagy behalt az egyik motorja, vagy a termosztát, ha egy motoros, és a fagyasztó mûködik, akkor az alsó termosztát halt meg. Így látatlanban ez jutott az eszembe, de pontos típust kérek évjárattal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segitséget, de már megoldódott a probléma A hütörészében a ventillátor nem müködott.

Mért kör alakúak a fazekak, ha a sütő, a fagyasztó, a hűtő meg kocka alakú?

Legjobb válasz: Jó kérdés. Szerintem azért, mert ha a fazekak négyzetalakúak lennének, akkor lennének sarkai, ahova be tudna ragadni az étel, nehezebb lenne kiszedni, stb.

Jó kérdés. Szerintem azért, mert ha a fazekak négyzetalakúak lennének, akkor lennének sarkai, ahova be tudna ragadni az étel, nehezebb lenne kiszedni, stb.
mer a gázrózsa is köralakú??
Szerintem a hõeloszlás miatt. Ha hasáb alakúak lennének, akkor az egyik sarkbában leégne, a másikban meg nyers maradna.

Beépített hütöm van fagyasztóval. Nincsen rajta kikapcsológomb. Hogyan tudnám a fagyasztót leolvasztani?

A hütö önolvadós.csak a fagyasztóval vagyok gondban.

Legjobb válasz: Sztem elég, ha kihúzod a konnektorból. Pakold ki a fagyasztót. Forralj fel egy fazék vizet, azt tedd be a fagyasztóba, mert a forró gõztõl hamarabb felolvad a jég. takarítsd ki jó alaposan, majd mehet vissza minden a fagyasztóba. De mindenképpen legyen kihúzva a konnektorból!!! A hûtõnek sem lesz semmi baja, a mai modern hûtõk akár 18-20 órán át is tartják a hideget egy esetleges áramszünet v. meghibásodás esetén.

Sztem elég, ha kihúzod a konnektorból. Pakold ki a fagyasztót. Forralj fel egy fazék vizet, azt tedd be a fagyasztóba, mert a forró gõztõl hamarabb felolvad a jég. takarítsd ki jó alaposan, majd mehet vissza minden a fagyasztóba. De mindenképpen legyen kihúzva a konnektorból!!! A hûtõnek sem lesz semmi baja, a mai modern hûtõk akár 18-20 órán át is tartják a hideget egy esetleges áramszünet v. meghibásodás esetén.
Szia! Elmeletileg kene lennie , ha nincsen , valoban huzdd ki ! De en nem igy olvasztottam le a mienket. A legkisebb hutonk volt , aminek a fagyasztoja a hutoreszben fennt egy kis fak jelenti.Rosszul zart es egy het alatt 2 cm-es jeg is keletkezett a tetejen. En kihuzni sem tudtam , mert valaki ugy beepitette , hogy egyaltalan nem lehetett hozzaferni. Kihuzni esely sem volt. En is melegitettem vizet , de azzal csak csopogott a jeg , varhattam volna estig. Kitalaltam , hogy mivel a muanyag hamarabb felmelegszik ezert azt kene felmelegiteni es lejonne a vastag jegreteg. Hajszaritoval sikerult , igy kb . 5 perc alatt levallt az osszes jeg tablakban a hutorol. Nem tudom milyen vastag a jeg , de ez a modszer annal a hutonel tokeletes volt es en meg kihuzni sem tudtam!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom kihúzni, mert elvan rejtve a hátamögé a konektor.Az egész kompletten beépített.Semmi nem látszik a hátából.L alakú teljesen faltól falig. Lehet megpróbálom a hajsza´rítós módszert. Elég vastag sajnos a jég...
A hûtõ konnektorát konyhaszekrényeknél valamelyik mellette lévõ alsó szekrénybe szokrák tenni, hogy ki lehessen húzni. Nézd meg, nincs-e valamelyik mellette lévõ alsó szekrény hátlapja kivágva és benne egy dugalj!
Csapd le az automatát arra a néhány órára!Az biztos.Én a hajszárítóval másfél órát küzdöttem!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!