Találatok a következő kifejezésre: A hőnek le kell (11 db)

Ha felmegy a hő, és fent is marad, akkor már biztos az ovuláció? Ha mégsem szabadult ki a pete, le kell esnie a hőnek? Görbe lent.

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/c0f887a3cb48420c3e8908.. Szóval azt szeretném kérdezni,hogy ha nincsen tüsz?,ami megrepedjen,vgy bármilyen más okból kifolyólag elmarad az ovuláció,akkor a görbe jelezhet-e.Nincs elvileg ilyen problémám,csak már 2 éve nem jön a baba,és én a görbére alapozok.Becsaphat?Lehet fent a h? szépen 13-14 napig,miközben nincs is ovuláció?Remélem nem.Várom a válaszokat,és el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: A hõt az ovu után termelõdõ progeszteron hormon nyomja fel. Ha nincs ovuláció, akkor nincs progeszteron sem, a görbe lent marad. Nyugodj meg. Ha a hõd még pár napig fen marad, akkor biztosra veheted, hogy volt ovulációd. Annak, hogy nem jön a baba, ezer más oka is lehet. Pl egy eltömõdött petevezeték. Akkor hiába az ovuláció, ha a hímivarsejtek nem tudnak eljutni a petéhez...

A hõt az ovu után termelõdõ progeszteron hormon nyomja fel. Ha nincs ovuláció, akkor nincs progeszteron sem, a görbe lent marad. Nyugodj meg. Ha a hõd még pár napig fen marad, akkor biztosra veheted, hogy volt ovulációd. Annak, hogy nem jön a baba, ezer más oka is lehet. Pl egy eltömõdött petevezeték. Akkor hiába az ovuláció, ha a hímivarsejtek nem tudnak eljutni a petéhez...
Egyetértek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Hőmérőzésnél a mensikor le kell esnie a hőnek igaz? Nekem megvan a mensim de hüvelyben mérve 37, 5. ez mit jelent?

Legjobb válasz: Mennyire erõs a vérzésed? Magas szerintem. Nem vagy beteg? Nem folyik az orrod?

Mennyire erõs a vérzésed? Magas szerintem. Nem vagy beteg? Nem folyik az orrod?
Ez a hõ elfogadható. Bár lejjebb is lehetne.
A kérdező hozzászólása: ma reggel 36, 6 volt drasztikus változás...
A kérdező hozzászólása: Holnap veszek egy tesztet ha addig nem esik le a hõm
Minden képpen tesztelj, és figyeld magad, mérd a hõdet. Talánt többet tudunk holnap. Ha tudsz valamit, akkor írj. 1-2 válaszoló
A kérdező hozzászólása: 13-án este jött meg a mensim éjszaka erõsebb volt meg 14normál de már 2 napja olyan kevés hogy akár 1 tampon is elég lett volna akkor sem véreztem volna át.
Igen ez nagyon magas.Várjuk az eredményt:) Hány napja van meg?
Akkor csinálj egy terhes tesztet. Lehet hogy terhes vagy. A hõd alapján nekem ez az érzésem.
A kérdező hozzászólása: egész vérzésem elég gyenge volt ebben a honapban 1 nap volt csak intenziv a többi nem.. Beteg nem vagyok
A kérdező hozzászólása: Mit értesz az alatt hogy elfogadható???Mit jelent?

Hogy is van ez, mikor kell vissza esni a hőnek, a várható mensi előtt hány nappal. Ha nem esik le, akkor baba van?

Legjobb válasz: Sajnos nem ilyen egyszerû. Van olyan, hogy aznap esik le, vagy másnap, vagy napokkal késõbb.

Sajnos nem ilyen egyszerû. Van olyan, hogy aznap esik le, vagy másnap, vagy napokkal késõbb.
Nekem tartósan 36, 8-36, 9, és aztán leesik 36, 6-ra, akkor tudom hogy megjön.:(
Nekem ez sem mûködik, nekem mensi alatt még végig magasan van, ha elmúlt akkor esik le négy tized fokot.A sok, magas progitermelés miatt van. De általában aznap vagy elõtte nap esik le a legtöbb embernek.

A hőnek rögtön le kell esnie, ha megjön? Vagy előfordul, hogy csak pár nap múlva és nem egyből leesik, hanem lassan, tized fokokként megy le?

Legjobb válasz: AZ én tapasztalatom az, hogy a mensi elõtt 2 nappal 37.0 rõl leesik 36.4-re. De állítólag van akinek csak aznap vagy másnap. Fura mindenesetre. :-)

AZ én tapasztalatom az, hogy a mensi elõtt 2 nappal 37.0 rõl leesik 36.4-re. De állítólag van akinek csak aznap vagy másnap. Fura mindenesetre. :-)
A kérdező hozzászólása: Én 3 hónapja mérem és eddig csak pár nappal a menzesz után esett le. Most viszont már a 2. napnál tartok, de csak barnázok és nem tudom, hogy reménykedhetek-e. Ma 36.7, elõtte 36.8 volt a hõm. Ez már leesésnek számít? Annál magasabb nem szokott lenni.
Szerintem nem számít annak. 1-2 tized az nem leesés. Nekem azért 6 tizeddel esik, tehát az leesés. :-) Szorítok nagyon!
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM!!!

Péntek este óta lázas/hőemelkedése van. Eleinte Nurofent adtam neki, de nem vitte le, tegnap éjszakára kapott Germicid kúpot. Most 37, 1 körüli a hője, ha így marad a déli alvásnál adjak neki kúpot, vagy ennyinél nem kell neki semmi?

3 éves múlt, most kezdte az ovit. Eddig ritkán volt beteg szerencsére, legutóbb másfél éve... A lázon kívül folyik az orra, és kicsit fáj a torka, be van rekedve.

Legjobb válasz: nem kell a lázat (hõemelkedést 37,1 et levinni dolgoznia kell a szervezetének) Holnap vidd dokihoz

nem kell a lázat (hõemelkedést 37, 1 et levinni dolgoznia kell a szervezetének) Holnap vidd dokihoz
37, 1-re ne adjál semmit. az még csak nem is hõemelkedés. Nekünk a multkor az orvosi rendelõben volt a gyereknek 38, 3 és azt mondta a doki, hogy 38, 5 fölé ne engedjem, de addig ne adja semmit. Mondjuk ha nagyon megviseli adhatsz Nurofent, de azt csak 3 napig lehet. kúp nem kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!! Természetesen holnap viszem dokihoz.
Kúpot már nem szoktak 3 évesnek adni. Nurofen jó, de csak ha 38 fölé megy a láz.
csak akkor adj neki lázcsillapítót ha lázas vagyis 38 felett van hõemelkedést 37.5 felett mondják és hétfõn irány a doki
37, 1-nél ne lázcsillapítózz. Nyugodtan aludjon el így, délutáni alvás úgysem olyan sok, hogy gond lenne, ha nagyon felmegy neki. 38, 5 foknál szokták ajánlani a lázcsillapítózást, ha félõsebb vagy, akkor 38-tól, én kb. ennyinél szoktam adni, egyedüli kivétel este, akkor még akkor is adok egy adagot, ha hõemelkedése van, ne kelljen éjjel kelteni lehetõleg. 4, 5 éves kislány anyukája.
Lehet adni kúpot 3 évesnek is. Ha nagyon nehezen megy le a láza, felváltva más lázcsillapítóval. Vagy pl hányás esetén. Én az 5 éves lányomnak adtam a múltkor, mert éjszaka lázasodott be és félre beszélt. Reggel nem is emlékezett semmire, a kúpra sem. Nappal nem igen tudnám neki beadni annyira utálja.

Popon kersztüli hömérésnél le kell voni valamenyit? Menyi a jó hö 4hetes babánál?

Legjobb válasz: fél fokot kell levonni. a csecsemõknek 37 körül van a hõmérsékletük. kicsit magasabb, mint a felnõtteké. azt hiszem egy fokkal.

fél fokot kell levonni. a csecsemõknek 37 körül van a hõmérsékletük. kicsit magasabb, mint a felnõtteké. azt hiszem egy fokkal.
Ha a popsiban mérted, vonj le belõle 0, 5 fokot, így tudod meg, mennyi ios a baba hõje. Az ember normális hõje 36, 5-37, 5 között van, nincs külön érték a babákra :) Ja! és ez már a levont hõmérséklet.

Ha megjön a mensesz, mindenképp le kell esnie a hönek elötte?

Legjobb válasz: Közben is leeshet.Nekem mensi második napján szokott csökkenni.Úgyhogy eleinte még megtréfált.:)

Közben is leeshet.Nekem mensi második napján szokott csökkenni.Úgyhogy eleinte még megtréfált.:)
Nem biztos hogy elõtte való nap esik le, van hogy aznap sõt van hogy 1-2 nap múlva esik le.

Feltétlenül le kell esnie a hőnek beágyazódáskor? Ha igen, mennyivel?

Legjobb válasz: Kiváncsi vagyok mit írnak neked! Nekem tegnap volt a pé. utáni 10. napom és esett 3 tizedet a hõm,ma pedig vissza fölment!

Kiváncsi vagyok mit írnak neked! Nekem tegnap volt a pé. utáni 10. napom és esett 3 tizedet a hõm, ma pedig vissza fölment!
Nem kell feltétlenül leesnie. ingadozhat egy kicsi, de ha le is esk vissza kell mennie. mert majd a menzi környékén fog leesni, ha csak nem vagy babás, mert akkor fennmarad!

Feltétlenül le kell esnie a hőnek menstruációkor?

Legjobb válasz: A kérdezõ vagyok. Nálam épp az ellenkezõje van, amióta kicsit vérzek, azóta a napokban megemelkedett a hõm. 36,3-ról 36,5 és 36,6-ra.

A kérdező hozzászólása: A kérdezõ vagyok. Nálam épp az ellenkezõje van, amióta kicsit vérzek, azóta a napokban megemelkedett a hõm. 36, 3-ról 36, 5 és 36, 6-ra.
A hõmérséklet legkésõbb a menstruáció napján leesik, ami a sárgatest hormon termelõdésével kapcsolatos. Ovuláció után azért emelkedik a hõ, mert a sárgatest hormon termelõdése beindul és ez váltja ki a hõemelkedést. Amennyiben nem történt meg a megtermékenyülés, a ciklus végén a hormon termelõdése leáll, ezáltal a hõ is leesik és megjön a nemvárt... Hogy nálad miért maradt magas, azt sajnos nem tudom, szerintem a dokid tud majd segíteni. Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!