Találatok a következő kifejezésre: A hőmérséklet is van (17 db)

Ha nyitva van az ablak, és kint melegebb van, majd kint csökken a hőmérséklet, de kint még mindig melegebb van, akkor miért csökken bent is?

Szóval pl. legyen bent 20 fok, kint 28 fok. Kinyitom az ablakot, és egy idő után bent 24 fok lesz, kint marad 28 fok, aztán kint csökken a hőmérséklet mondjuk 2 fokot, és bent is csökken 2 fokot.

Legjobb válasz: Ez nem törvényszerû, de speciális esetben elõfordulhat. A falak belsõ fele még nem melegedett fel, tehát a 24 fokos léghõfok úgy áll elõ, hogy a nyitott ablak fûtõ és a falak hûtõ hatása azt eredményezi. Ha a kinti hõfok csökken két fokot, akkor az egyensúlyi pont is eltolódik - de szinte biztos hogy kevesebbet, mint kettõ fok. Akkor lehet véletlenül az is pont kettõ, ha a belsõ falak a kinti lehûlés közben közben pont a megfelelõ tempóban melegszenek. Tehát egy könnyûszerkezetes épületben esetleg 27 fok lesz, és ha a kinti csökken 27-re, akkor a benti marad 27. Vagy egy méteres falú régi épületben a benti 24 csak 23-ra csökken, ha a kinti 28-ról 26-ra.

Ez nem törvényszerû, de speciális esetben elõfordulhat. A falak belsõ fele még nem melegedett fel, tehát a 24 fokos léghõfok úgy áll elõ, hogy a nyitott ablak fûtõ és a falak hûtõ hatása azt eredményezi. Ha a kinti hõfok csökken két fokot, akkor az egyensúlyi pont is eltolódik - de szinte biztos hogy kevesebbet, mint kettõ fok. Akkor lehet véletlenül az is pont kettõ, ha a belsõ falak a kinti lehûlés közben közben pont a megfelelõ tempóban melegszenek. Tehát egy könnyûszerkezetes épületben esetleg 27 fok lesz, és ha a kinti csökken 27-re, akkor a benti marad 27. Vagy egy méteres falú régi épületben a benti 24 csak 23-ra csökken, ha a kinti 28-ról 26-ra.
A kérdező hozzászólása: De nem annyira áll be, csak mondjuk még csak annyi ideje volt kinyitva, hogy csak annyit emelkedett a hõmérséklet. De azt értem, hogy mondjuk a fal 15 fokos, a levegõ 24, és a fal hût valamit rajta, ha bezárom az ablakot. De ha nyitva marad, és még mindig melegebb van kint, mint a benti levegõ, akkor még mindig melegítenie kéne a benti levegõt, csak esetleg nem olyan sebességgel, mint amikor kint pár fokkal melegebb volt. Meg persze biztos van valami a falas dologban is, de én úgy vettem észre, hogy ha becsukom az ablakot, akkor lassabban hûl le a benti levegõ, mint ha a külsõ hõmérséklet csökken nyitott ablaknál, még ha melegebb van kint akkor is. Ezért rejtélyes ez nekem.

Panelosok, nálatok is kellemes már a hőmérséklet? Mivel takarjátok és mi van a gyerkőcön?

Nálunk már 28 fok van. Éjjel nyitva a nappali ablak (mi ott alszunk), meg a gyerekszoba ablak is. Kisfiam 3 éves. Egy pólóba és rövid naciba alszik.Tegnap még egy vékony pléddel takartam, de ma már csak paplan huzattal fogom.

Legjobb válasz: Gyerek nincs nálunk ugyan, de ide fent meglehet dögleni. Most nálunk 27 fok van egész dél elõtt tûzött be a nap a nappaliba, most már a mi kis szobánkba tûz be a nap. Ablak csak a nappaliban van nyitva hogy azért keringjen a levegõ de mivel szél van és nagy huzat nem merem mindenhol kinyitni. Mi ma éjjelre nyitva hagytuk az ablakokat párom hajnali 1 és 4 között becsukta mert azért kicsit hûvösebb volt de legalább jött be a friss levegõ. Reggel meg nyitotta ki amikor le ment kocogni. Most elviselhetõ itt a meleg de nyáron majd amikor ennél is melegebb lesz akkor tuti megfogunk itt rohadni.

Gyerek nincs nálunk ugyan, de ide fent meglehet dögleni. Most nálunk 27 fok van egész dél elõtt tûzött be a nap a nappaliba, most már a mi kis szobánkba tûz be a nap. Ablak csak a nappaliban van nyitva hogy azért keringjen a levegõ de mivel szél van és nagy huzat nem merem mindenhol kinyitni. Mi ma éjjelre nyitva hagytuk az ablakokat párom hajnali 1 és 4 között becsukta mert azért kicsit hûvösebb volt de legalább jött be a friss levegõ. Reggel meg nyitotta ki amikor le ment kocogni. Most elviselhetõ itt a meleg de nyáron majd amikor ennél is melegebb lesz akkor tuti megfogunk itt rohadni.
A kérdező hozzászólása: na. igen... Nálunk tavaly nyáron Juli, és augusztusban, volt a lakásba 35 fok is.
Nálunk kb.26 fok van, pedig északi és nyugati ablakunk van csak.Rövid ujjú, rövid szárú pizsama és vékony hálózsák van rajta.
nálunk ablak nyitva de roló lehúzva, 1 bady a 2 évesnek, 1 poló és alsógatya a 4évesnek.mind2-n csak takaróhuzat, de azt is lerúgják. nálunk meg lehet kukulni..

Nekem mindíg kitágul a hülyevem ha meleg van, pl. most hogy éjjel is kb.30fok körüli a hőmérséklet. Van aki még ilyen problémával küzd? Ha igen, mi a megoldás?

Mármint, úgy értem, szex közben zavaró ez természetesen.

Legjobb válasz: Szerintem Te vágysz vmire, csak nem tudod.. :D 21/F

Szerintem Te vágysz vmire, csak nem tudod.. :D 21/F
A kérdező hozzászólása: De hidegben ez nincs így, csak ha fáradt vágyok, az szokott lenni a másik ludas. De jelenleg csak a meleg zavar be. De lehet hogy igazad van átgondolom.
Mi az hogy "kitágul"??? Te jó ég... te ezt érzed? a hüvely nem úgy mûxik mint a száj, hogy kinyitod, becsukod...Honnan veszed hogy kitágul??? Megnézed tükörrel? Remélem hogy ez a kérdés fake, mert ha nem akkor nagy baj van odalenn...
A punci koboldnak biztos melege van és kitárta az ajtót, hogy kiszellõztessen kicsit. télen gondolom azért nincs ilyen, mert akkor hideg van és bent próbálja tartani a meleget.
A punci az olyan mint az orr, a kis ujjad is passzol bele, de a hüvelyk is:) )

Az első trimeszterben ha spontán vetélés van, akkor leesik a hőmérséklet vagy akkor is fennmarad 37 felett?

Legjobb válasz: Nekem nem változott a hõm, 7 hetesen vetéltem el. De pl. a barátnõm is méregette, neki össze-vissza ingadozott a hõje, aztán mégis egészséges babát szült. Totál felesleges méregetni, ha már terhes vagy, másodszorra én se méregettem. Eggyel kevesebb dolog, ami miatt idegesíti magát az ember.

Nekem nem változott a hõm, 7 hetesen vetéltem el. De pl. a barátnõm is méregette, neki össze-vissza ingadozott a hõje, aztán mégis egészséges babát szült. Totál felesleges méregetni, ha már terhes vagy, másodszorra én se méregettem. Eggyel kevesebb dolog, ami miatt idegesíti magát az ember.

Most hogy is van ez pontosan? Mikor megy le illetve fel a hőmérséklet? A peteéréskor vagy tüszőrepedésnél? Mikor érdemes akciózni? Nem tudom, mit is kell figyelni.

Legjobb válasz: leginkább a folyást figyeld, és ha pontos a ciklusod akkor a 13 éa 15 nap környékén. elötte 2 napig nem, de utána mindennap !! a hö leesik a tüszörepedés napján, de azt nem mindig lehet elcsipni. és másnapra megugrik, de alegjobb ha akkor vagytok együtt mikor leesett, de ezt is csak másnap utolag tudod meg mikor felmegy, hogy jol tettétek e tegnap.. remélem érted:) mert ha akkor nem vagytok együtt, akkor másnap még van esély, de kevés mert a petesejt csak 1 napig él.. 32

leginkább a folyást figyeld, és ha pontos a ciklusod akkor a 13 éa 15 nap környékén. elötte 2 napig nem, de utána mindennap !! a hö leesik a tüszörepedés napján, de azt nem mindig lehet elcsipni. és másnapra megugrik, de alegjobb ha akkor vagytok együtt mikor leesett, de ezt is csak másnap utolag tudod meg mikor felmegy, hogy jol tettétek e tegnap.. remélem érted:) mert ha akkor nem vagytok együtt, akkor másnap még van esély, de kevés mert a petesejt csak 1 napig él.. 32
Szia! A tüszörepedés általában az utolsó alacsony hõmérsékletû napon szokott bekövetkezni. De sajnos ez csak utolag derül ki. Legjobb ha peteérés elõtt kétnaponta együtt vagytok, hiszen a spermák akár 72 óráig is életképesek. Ha megtörtént a tüszörepedés utána a petesejt 24 óráig életképes, viszont 12 óra eltelte után már "öregedni" kezd. Tehát inkább peteérés elõtt legyetek együtt mint utána. Én szoktam ovu tesztet használni. Úgy sikerült teherbe esnem, hogy a pozitiv és a rá következõ negativ napon voltunk együtt.
Jelen van a mensi kezdete elõttig.
Ausztrália és Ausztrália egyes államai.
*USA
Még a világ legforróbb tájain (pl. Szahara) sincs ilyen, éjjelre mindig lehûl a levegõ. De úgyse hiszed el.
A kérdező hozzászólása: Az estét úgy értettem, hogy amint lemegy a nap azután max 2 órával.
A kérdező hozzászólása: Akkor írnátok konkrét városokat? Ahol legalább nappal van 26 fok télen-nyáron? És viszonylag egyenletes csapadék, és angolul beszélnek...
Thaiföld: Bangkok, stb Malajzia: Szingapúr, KL
"nem olyan az esõ" erre nem figyeltem, bocsi. :(
Az egyenlítõi éghajlati övben szinte mindig 27-28 fok van, és egyetlen évszak van a nyár, viszont az eléggé fülledt és csapadékos. Ilyen pl. többek között a Karib-térség (Jamaica, Barbados...stb) ahol beszélnek angolul.

A hőmérséklet hogyan is van? Hogy müködik? Reggel még az ágyban, ébredéskor mértem 36, 2. Most 3 óra elteltével 37, 2. Ez normális így?

Legjobb válasz: Igen, az normális, hogy miután már felkeltél és csinálgattál valamit, akkor változik. Ezért számít csak a reggeli ébredési hõmérséklet. Bár nem tudom, hogy miért ilyen magas napközben a hõd. Esetleg beteg vagy?

Igen, az normális, hogy miután már felkeltél és csinálgattál valamit, akkor változik. Ezért számít csak a reggeli ébredési hõmérséklet. Bár nem tudom, hogy miért ilyen magas napközben a hõd. Esetleg beteg vagy?
Szia! Igen normális. Gondolom 3 óra elteltével is ugyanazon a helyen mérted. Nálam is volt idõszak amikor nézegettem a hõmérsékletemet és kiváncsiságból du. is megmértem /popsiban/ és nekem is 37 fölött volt az érték. Szóval mindig reggel ébredéskor kell csak figyelni és ebbõl lehet következtetéseket levonni.
homerozni minden nap ugyanabban az idoben kell, pl 7 orakor akkor minden nap akkor csinald ne fel 8kor es ne 6:50kor.ugyanazt a homerot hasznald, hagyomanyos kb 5 percig digitalis meg jelez mikor mert, mindig ugyanott testnyilasban nyelv alatt fenekben vagy huvelyben.mielott felkelsz az agybol.keszits diagrammott(pl ciklus.hun nagyon jo van)es legalabb 2 honapig kell csinalni h elfogadhato eredmenyt adjon.ha honaljban mered a hod mindig kevesebb mint testen belul, a gyerekeknek is ha a fenekeben mered 38 valojaban 37, 5.es miutan mozogsz valtozik a hod mert felelenkul a keringesed.legalabb 3 oras nyugalmi allapot kell a jo eredmenyert.rem segitettem, es ha ez a37, 2 honalji vigyazz magadra ne betegedj meg

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!