Találatok a következő kifejezésre: A hőmérséklet is (40 db)

Ha a sűrűség egyenesen arányos a nyomással, és fordítottan a hőmérséklettel, akkor a magassággal miért csökken a sűrűség, ha a nyomás és a hőmérséklet is egyaránt csökken?

Legjobb válasz: Mert az egyik hatása sokkal jelentõsebb, mint a másiké. Póriasan: a nyomás csökkenése képes ellensúlyozni a hõmérséklet csökkenését, plusz tovább erõsíteni a saját hatását (sûrûségcsökkenést).

Mert az egyik hatása sokkal jelentõsebb, mint a másiké. Póriasan: a nyomás csökkenése képes ellensúlyozni a hõmérséklet csökkenését, plusz tovább erõsíteni a saját hatását (sûrûségcsökkenést).
sûrûség = nyomás/(R*hõmérséklet) A nyomás csökken, a hõmérséklet a troposzférában csökken a magasság növekedésével. Még ha egyenlõ mértékben csökken is, a hõmérséklet szorozva van a gázállandóval. De egyébként nem egyenlõ mértékben csökken a nyomás és a hõmérséklet. Ezért változik a sûrûség is.
A kérdező hozzászólása: És szám szerint kb. mennyivel lehet erõsebb a nyomáscsökkenés hatása? Azt tudom, hogy 100 méterenként a hõmérséklet 0, 65-öt, a nyomás pedig ("földközelben") 12 HPa-t csökken.

Miért tünnek el a halaim az akváriumból? Volt sok guppim és egyszerüen eltünnek, már csak egyetlen egy hal maradt? . A víz szép tiszta, a hőmérséklet is jó.

Legjobb válasz: Mérgezés. Egy hal megdöglött valamilyen okból, akár természetes okból is, és a teteme elkezdte mérgezni a vizet. Aztán megdöglött még egy, és így romlott a helyzet, míg végül az erõsebb egyedek is megdöglöttek.

Mérgezés. Egy hal megdöglött valamilyen okból, akár természetes okból is, és a teteme elkezdte mérgezni a vizet. Aztán megdöglött még egy, és így romlott a helyzet, míg végül az erõsebb egyedek is megdöglöttek.
A kérdező hozzászólása: 70-80 literes az aksi
Milyen halaid vannak még a guppin kívül? Mekkora akvárium, hány hal volt benne eredetileg? Mennyit járattad üresen az akváriumot, mielõtt beletetted a halakat?
nekem is volt ilyen..mármint nem ennyire..volt hogy kiugrott és megszáradt meg meghalt de mondjuk bent volt a növények között.nézd meg alaposan az akváriumot hogy nem találsz e döglött halat
A kérdező hozzászólása: diszmárna is volt benne, és nem járattam az aksit mielött betettem a halakat, de félévig nem volt semmi bajuk , csak mostanába, kb 20 hal volt, .és igen, találtam döglött halatt, de csak egyet.
egy barátnõmnek is voltak ilyen halai és egy-kettõ megette a másikat, és nem maradt utánuk semmi, de egyszer "rajtakapta" a halait azon, hogy egymásból falatoznak. :( a kisebbeket simán felfalják, nekem csak neonhalaim voltak, a kicsiket megették a nagyok.
szerintem is megették egymást... elöfordul... ezért utálom a halakat
Egy kisméretû döglött hal nagyon könnyen eltûnik az akváriumban. Pár nap után egyszerûen szétfoszlik, de a csigák is képesek nagyon hamar megenni. Nem az a kérdés, hogy hová tûntek, hanem hogy mibe pusztultak el? Az, hogy tiszta a víz, még nem jelenti azt, hogy jó is. Az oldott ammóniát nem látod, mégis döglenek tõle a halak. Milyen gyakran cserélsz vizet, milyen erõs a szûrõd és vannak-e növényeid?

Kismamik, akiknek barnázással indult a terhesség! Hogyan történt nálatok? A hőmérséklet is leesett, vagy csak barna folyás jelentkezett?

Azt is írjátok meg, most hogyan vagytok, a baba hogyan van!

Legjobb válasz: Én a hõmet nem mértem,csak tesztet csináltam.Az pozitív lett,majd elkezdtem barnázni.3 napig barnáztam,mire dokihoz jutottam.Kaptam gyógyszert.Holnap töltjük a 30. hetet és mindketten jól vagyunk.Ne izgulj,nem lesz probléma!

Én a hõmet nem mértem, csak tesztet csináltam.Az pozitív lett, majd elkezdtem barnázni.3 napig barnáztam, mire dokihoz jutottam.Kaptam gyógyszert.Holnap töltjük a 30. hetet és mindketten jól vagyunk.Ne izgulj, nem lesz probléma!
A hõmet én nem mértem. De sikeres szex után 7-10 nappal normális a barnázás 3-4 napig, a beágyazódás miatt van. Én egyáltalán nem foglalkoztam vele, még a dokinak sem szóltam, nem gondoltam, hogy baj lenne. Normális, komplikációmentes terhességem volt, most másfél éves a lányom.
Én a 8. hétig mértem a hõmet. Az 5. héten véreztem, a 6. héten barnáztam kicsit. Görcs nem volt. A hõm közben nem esett le. A baba a 8. héten korának megfelelõ méretû volt, vérömleny nem látszott az UH-n.


Ha valaki terhes, akkor a reggeli hőmérséklet és a napközbeni is magasabb?

Legjobb válasz: a konkret valaszt enm tudom,csak a sajat peldamat,nekem egesz terhessemem alatt 37 volt,de elotte 36,5-36.8 meg utanna is,szoval nem tudom h segitett e neked ez,de nekem kicsit volt magasabb viszont reggel is es este is es mindig.gondolom h normalis mivel a fokozott verkeringes altal no a homerseklet,azert is izzad jobban az ember.

a konkret valaszt enm tudom, csak a sajat peldamat, nekem egesz terhessemem alatt 37 volt, de elotte 36, 5-36.8 meg utanna is, szoval nem tudom h segitett e neked ez, de nekem kicsit volt magasabb viszont reggel is es este is es mindig.gondolom h normalis mivel a fokozott verkeringes altal no a homerseklet, azert is izzad jobban az ember.
nekem is mindig 37C körûl volt a hõm.

Mikortól várható hogy este is tartósan +10 fok feletti marad a hőmérséklet?

Legjobb válasz: Hát figyelj, ez területenként változik. Hol laksz? Mármint nem várost kérdezem, hanem így, hogy például: északra, vagy dunántúlon... Így pontosabban meg tudnánk mondani, de ha átlagban kérdezed, akkor szerintem április vége felé. Bár ez kiszámíthatatlan, mert ha jól emlékszem, tavaly június elején rengeteg vihar volt.

Hát figyelj, ez területenként változik. Hol laksz? Mármint nem várost kérdezem, hanem így, hogy például: északra, vagy dunántúlon... Így pontosabban meg tudnánk mondani, de ha átlagban kérdezed, akkor szerintem április vége felé. Bár ez kiszámíthatatlan, mert ha jól emlékszem, tavaly június elején rengeteg vihar volt.
A kérdező hozzászólása: Átlagosan és országosan érdekel a dolog...én is április végére gondoltam..nagyon köszönöm a választ! :)

Debrecenben keresek jó szülész -nőgyógyászt. Tudtok valakit ajálani? Ha terhes vagy akkor mennyi idő után nő a hőmérséklet. Az elmaradt menzitől, vagy már hamarabb is?

Legjobb válasz: Orvosok: Kenézy: Dr. Kálmánchey, már írták nagyon figyelmes ultrahangon mindent elmutogatott és elmagyarázott pedig nem fogadott orvos volt. Klinika: Dr. Krasznai Zoárd, - nekem nem volt orvosom de nála szültem ügyeletben és nagyon meg voltam elégedve vele.

Orvosok: Kenézy: Dr. Kálmánchey, már írták nagyon figyelmes ultrahangon mindent elmutogatott és elmagyarázott pedig nem fogadott orvos volt. Klinika: Dr. Krasznai Zoárd, - nekem nem volt orvosom de nála szültem ügyeletben és nagyon meg voltam elégedve vele.
A debreceni orvosokról semmit sem tudok, a kérdésed második felére válaszolok. A hõ a peteérést követõen megy fel, ez egy 28 napos ciklus esetén a 14. napon van. Ilyenkor felugrik legalább 3-4 tizeddel és egészen addig fent is marad, amíg nem jön meg a menzid. Ha nem jön meg a menzi, akkor fent marad a hõ és terhes vagy, ilyenkor viszont már nem kell mérni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Szia! Én Debrecenbem szültem Gáspár Sándornál és Simó Dezsõnél mindketten ott voltak mert rá értek bár nem volt fogadott orvosom egyik sem de õk szimpatikusak voltak és sokat segítettek! De még sok jót hallotam Kálmánczhey Albertrõl is!

Délutáni hőmérsékletnek is magasnak kell lennie? Akiknek sikerült, nektek magas volt a délutáni hömérséklet is?

A reggeli höm. az 37fok. De sajnos a délutáni az csak 36.4

Legjobb válasz: Nekem egész nap és minden nap 37,5 volt egészen a terhességi teszt csinálásig.Onnan nem mértem:)

Nekem egész nap és minden nap 37, 5 volt egészen a terhességi teszt csinálásig.Onnan nem mértem:)
kedves válaszoló, hüvelyben mérted?
Nyelv alatt mértem, minden hajnalban ugyan abban az idõpontban.
és délután is fent volt a hõd? Nekem szintén hasonló, mint a kérdezõnél, reggel fent volt, de du már nem minden nap.
Igen egész nap fenn volt a hõm 37, 5 körül, a peteéréstõl számítva 19 napig.Akkor teszteltem, a mensim kb 5 napja késett, és erõs pozi lett.
köszönöm

Az első trimeszterben ha spontán vetélés van, akkor leesik a hőmérséklet vagy akkor is fennmarad 37 felett?

Legjobb válasz: Nekem nem változott a hõm, 7 hetesen vetéltem el. De pl. a barátnõm is méregette, neki össze-vissza ingadozott a hõje, aztán mégis egészséges babát szült. Totál felesleges méregetni, ha már terhes vagy, másodszorra én se méregettem. Eggyel kevesebb dolog, ami miatt idegesíti magát az ember.

Nekem nem változott a hõm, 7 hetesen vetéltem el. De pl. a barátnõm is méregette, neki össze-vissza ingadozott a hõje, aztán mégis egészséges babát szült. Totál felesleges méregetni, ha már terhes vagy, másodszorra én se méregettem. Eggyel kevesebb dolog, ami miatt idegesíti magát az ember.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!