Találatok a következő kifejezésre: A hőmérséklet esetben (18 db)

Hogyan változik a viszkozitás a hőmérséklet növelésével gázok és folyadékok esetén?

Legjobb válasz: Ez egy nagyon érdekes dolog. Ugyanis folyadékok esetében a hõmérséklet növelésével csökken a viszkozítás (egyre erõteljesebben rezegnek a részecskék, egyre jobban lökdösik el magukat a másiktól). Gázok esetében épp fordítva van, ott a hõmérséklet emelésével nõ a viszkozítás. Ha elég nagy hõmérsékletet érünk el, akkor ionizált gáz (plazma) állapot alakul ki. Én úgy vélem, hogy ezen ionos kölcsönhatás (lévén erõsebb a gyenge van der Waals-kötéseknél) miatt nagyobb az asszociációs készségük, ezért vonzzák jobban egymást.

Ez egy nagyon érdekes dolog. Ugyanis folyadékok esetében a hõmérséklet növelésével csökken a viszkozítás (egyre erõteljesebben rezegnek a részecskék, egyre jobban lökdösik el magukat a másiktól). Gázok esetében épp fordítva van, ott a hõmérséklet emelésével nõ a viszkozítás. Ha elég nagy hõmérsékletet érünk el, akkor ionizált gáz (plazma) állapot alakul ki. Én úgy vélem, hogy ezen ionos kölcsönhatás (lévén erõsebb a gyenge van der Waals-kötéseknél) miatt nagyobb az asszociációs készségük, ezért vonzzák jobban egymást.

A hőmérséklet minden esetben magas ha valaki teherbe esett?

Legjobb válasz: Remélem, mert nekem magas, késik is sokat, de negatív lett a tesztem...

Remélem, mert nekem magas, késik is sokat, de negatív lett a tesztem...
Igen, elméletileg nem esik le, mint mensi elõtt szokott, hanem peteérés után végig adott szinten marad. Legalábbis nálam ez van, nekem 36, 8-37, 0 között van még mindig és 15 hetes bent a babóca. Azt viszont nem tudom, hogy szülésig ez meg is marad-e, vagy változni fog. Elsõ baba. :-)
Nekem nem hobbim a hõmérsékletem méregetése, de annyit elrulhatok, hogy nekem mióta élek 36, 8-37.2 a hõm. Nem tudom, hogy ez a hozzáértõknek jelent-e valamit. Én jobban hiszek a tesztnek, és az orvosnak, mint a hõmérõnek. De aki orvos helyett inkább.... 18 hetes kismama
Szerintem a kérdezõ egyáltalán nem azt állítja, hogy a hõnek jobban kell hinni, mint a tesztnek, meg az orvosnak, egyszerûen csak összefüggéseket keres. Ami pedig van, tehát a kérdés jogos. Tudod, én sem voltam egy nagy hõmérsékletméregetõ, de miután jónéhány hónapig dolgoztunk a babáért az lettem. Néznem kellett a peteérést és néznem kellett, hogy mensi elõtt leesik-e a hõm, különben szaladgálhattam volna minden néhány napos késéssel tesztet venni meg dokihoz, hogy megnézzék mi a helyzet. Ez egy kicsit olcsóbb volt: ha a hõm leesik, nincs baba, amikor végre magam maradt és nagy késés is volt, akkor mentem tesztet venni és hittem, hogy nem feleslegesen reménykedek.

Csak a terhesség esetén növekedik a peteéréstől a hőmérséklet?

Aki nem terhes annak nem is növekszik? Vagy akkor is növekszik, csak a mensinél leesik?

Legjobb válasz: Ez ahõmérõzés tiszta frász...Szerintem terhesség esetén a hõ fentmarad, de nem tudom igazából, sajnálom, de látom nincs más válasz így íram, ha sejted a terhességed, vigyazz magadra és ha nem jön meg tesztelj. Sok sikert.

Ez ahõmérõzés tiszta frász...Szerintem terhesség esetén a hõ fentmarad, de nem tudom igazából, sajnálom, de látom nincs más válasz így íram, ha sejted a terhességed, vigyazz magadra és ha nem jön meg tesztelj. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.
Igen, peteéréstõl nõ a hõmérséklet, ha terherbe esel, akkor fenn is marad, ha nem akkor menseskor +/- 2 nap csökkenni kezd.


4nap alatt 24fokot csökkent a hőmérséklet. Csomó helyen havazik, ausztriában 40cmes hó esett. Nem durva ez egy kicsit? Régen voltak ilyen szélsöséges időjárások?

Legjobb válasz: Nem tudom mi volt régen, de ez elég durva. Viszont nézd a pozitív oldalát, mióta nem volt rendes havazás itt? Én már várom, hogy szánkózhassak :D

Nem tudom mi volt régen, de ez elég durva. Viszont nézd a pozitív oldalát, mióta nem volt rendes havazás itt? Én már várom, hogy szánkózhassak :D
Voltak régen is ilyenek. Nem mostanában kezdõdött.
Igen, ez nagyon masszív!! :O De én imádom a havat, ugyhogy remélem, itt is lesz sok :) , de csak télen!! ha õssszel ennyi hó van az egy kicsit nemnormális! Éshátt..végül is ez a globális változás, amit az emberek idéztek elõ, nemcsak melegedést jelent, hanem.. szélsõséges idõjárást is. Ezért van az, hogy régen nem volt ennyire szélsõséges. Mindenhol számítani kell majd ilyen idõre, meg áradások, meg szélviharok, stb...nem túl szép kiátás!!

Mivel lehet magyarázni a PTC termisztor esetében a hőmérséklet növekedésével járó ellenállás növekedést?

Legjobb válasz: Ugyanazzal, amivel a normál vezetõknél is. Ha melegebb az anyag, egyszerûen nagyobb az ellenállása.

Ugyanazzal, amivel a normál vezetõknél is. Ha melegebb az anyag, egyszerûen nagyobb az ellenállása.
A PTC (Positive Temperature Coefficient) egy olyan anyag, melynek villamos ellenállás paraméte hõ hatására vagy villamos áram hatására megváltozik pozitív irányba. A karakterisztikája lehet parabolikus, vagy letörõ. Mind a két esetben van az eszköznek olyan egyensúlyi állapota, ahol további változás már nem következik be. Az eszközt több különbözõ hideg induló ellenállással gyártják, mely értéke 20 fok Celsiuson értendõ. Maga az anyag valamilyen féle ötvözet, mely ötvözet meghatározza az eszköz karakteisztikáját és az állandósult állapothoz tartozó paramétereket. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igen, tudtál segíteni. De hála Istennek nem ezt a tételt húztam. :D

A hőmérséklet reggel felkelés után és napközben mennyit emelkedik? Még nem jött meg, de 37.1-ről 36.8-ra esett ma reggelre.11-kor újra megmértem, akkor pedig 37.5 volt. Már meg fog jönni?

Legjobb válasz: nekem ugyanilyen a hõm... és eddig mindig megjött, ha a reggeli leesett, akármennyi is volt napközben, pedig többször is volt, hogy visszamászott :((

nekem ugyanilyen a hõm... és eddig mindig megjött, ha a reggeli leesett, akármennyi is volt napközben, pedig többször is volt, hogy visszamászott :((
A kérdező hozzászólása: Köszi
Ez sok mindentol fugg. Mennyi az alaphod? Ebredes utan mered-e a hodet? Mikor kene mehjonnie(vagy mikorra nem varod)? Napkozben mindenkinek emelkedik a hoje, mert mozgasban vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Alaphõm 36.7. Szerda-csütörtök körül kellene megjönnie. És igen, reggel mérem, mielõtt kikelek az ágyból. Igaz ma 1 órával hamarabb mértem. Köszönöm a választ.
A reggeli mérésnél kb. 20 perc a tûréshatár ami még belefér az idõ eltérésébe. Ha délelõtt méred újra a hõdet "hogy fenn van-e" az nem mérvadó. Tudom ilyenkor már türelmetlen az ember, de csak a reggeli hõ számít sajnos. Ha már pár hete terhes vagy, akkor lesz a nappali hõ is magas, bár én azt már nem mértem. üdv.
Hat ha esetleg most van a beagyazodas, akkor elofordulhat , hogy leesik kicsit a hod, remeljuk vissza is fog menni es babas vagy:)
Jelen van a mensi kezdete elõttig.

Milyen hőmérséklet az ami még belefér a CPU, a videokártya és a merevlemez esetében?

CPU: Celeron 2800 Mhz, LGA775, 1 magos, gyári h?t?vel

Legjobb válasz: CPU,videokártya 80-85 fok körül.A merevlemez 60-65 fok.

CPU, videokártya 80-85 fok körül.A merevlemez 60-65 fok.
Ez egy kicsit túlzás. CPU jobb, ha 70 fok alatt marad, videokártya viszonylag jobban bírja, vannak újabbak közül amik képesek elérni a 100-at. Merevlemeznek viszont nem jó, ha tartósan 40-45 fölött van.
Természetesen nem 80-85 fokon kell járatni de ha nem tartósan van ebben a tartományban, még semmi baja nem lesz.Egy ilyen proci üzemi hõfoka 40 fok körûl van.
Proci: Tartósan: 50-55C° Átmenetileg: 60-65C° VGA: Tartósan: 45-50C° Átmenetileg: 75-80C° Vinyó: Tartósan: 35-37C° Átmenetileg: 45-47°
Nekem a vinyóm 6 éve 45 fok felett megy, és egy százalékot se romlottak az értékei. Típusfüggõ amúgy. Laptopvinyók jobban bírják a meleget. De pl. tegnap 70 fokos vinyót is láttam, és az is megy vagy 7 éve legalább.
nekem 45fok kb, de azt gondoltam h az is sok, ez igen még nem is álmodtam ien 80 fokokrol...

A hőmérséklet melyik hormontól marad magasan terhesség esetén?

Legjobb válasz: a progeszterontól. Ebbõl "táplálkozik" a baba. Ez a hormon viszi fel a hõt tüszõrepedés után is.

a progeszterontól. Ebbõl "táplálkozik" a baba. Ez a hormon viszi fel a hõt tüszõrepedés után is.
Igen, én is ugy tudom, hogy a progeszteron!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!