Találatok a következő kifejezésre: A hőmérőzés a (173 db)

A hőmérőzést a ciklus első napján kezded mérni, tehát vérzéskor? Ha éjszakás vagyok az bezavar?

Legjobb válasz: egy hónapot üresben mértem, hogy lássam, milyen a ciklusom, a következõt minden nap,elejétõl,baba is lett elsõre. az éjszakás bezavar, igy nem lesz érvényes az adat!!!

egy hónapot üresben mértem, hogy lássam, milyen a ciklusom, a következõt minden nap, elejétõl, baba is lett elsõre. az éjszakás bezavar, igy nem lesz érvényes az adat!!!
A kérdező hozzászólása: akkor nem érdemes mérnem?
A kérdező hozzászólása: 4 délelött 1 szabad 4 délután 1 szabad 4 éjszaka 2 szabad Így dolgozom!

Hogyan működik a hőmérőzés a babáknál? Mintha lázat mérnék vagy van más technikája? Nehezen kakál a 6 hetes babám.

Legjobb válasz: Bedugod a lázmérõ végét, és körkörösen megmozgatod, ezzel ingerled a záróizmokat.

Bedugod a lázmérõ végét, és körkörösen megmozgatod, ezzel ingerled a záróizmokat.
Vegyél szélcsövet, nem drága , pár száz forint. Az én fiam is nehezen kakált, viszont szélcsõvel , amit bátran lehet földugni, nagyon szépen kijött. Aztán ahogy nõtt, úgy ment magától a kakilás. Olyan két hónapig használtuk a szélcsövet orvos javaslatára!

Mikor érdemes elkezdeni a hőmérőzést? A ciklus elején? Hol tudok beszerezni olyan hőmérőt, amivel pontosan tudom követni a hőmet és szájban szeretném mérni a hőmet.

Legjobb válasz: Igen, a ciklus elején, elsö napjától ajánlott kezdeni, hogy átlásd az egész ciklusod hogy alakul.Szerintem a hagyományos higanyos hömérö a legalkalmasabb. Gyógyszertárban beszerezhetö. Próbáld mindig ugyan abban az idöben mérni a hödet, mert akkor pontos. Ha lehetséges akkor máskor ne használd azt a höméröt amit erre a célra nevezel ki. Remélem seítettem. :-)

Igen, a ciklus elején, elsö napjától ajánlott kezdeni, hogy átlásd az egész ciklusod hogy alakul.Szerintem a hagyományos higanyos hömérö a legalkalmasabb. Gyógyszertárban beszerezhetö. Próbáld mindig ugyan abban az idöben mérni a hödet, mert akkor pontos. Ha lehetséges akkor máskor ne használd azt a höméröt amit erre a célra nevezel ki. Remélem seítettem. :-)
milyen ovu tesztet használtál?
az ovu teszt bisztosabb mint a hömérõzés. de minden reggel kell mérni és mindig egyidöben felkelés elõtt.hány naposak a ciklusaid?
Az elõzõ válaszoló válaszában van némi igazság, de tényleg jobb ha nem is figyelsz semmire, mert akkor tuti nem jön össze, nálam is ez volt a baj. Most viszont, szerintem összejött, mert nem görcsöltem rá a témára sem, és nem is figyeltem semmit magamon, max a hasamat.
Nem értem, egyáltalán miért kell ilyeneket használni... Ja, hogy jobb legyen a forgalom a gyógyszertárakban. Anélkül is teherbe lehet esni, és még lehet, hogy hamarabb sikerül. Nem kell görcsölni rajta, hanem csak szexelni, amikor kedved tartja, és annyi. Én azt gondolom, hogy ha valaki a hõje alapján azt hiszi, hogy na, most van peteérése, akkor tuti, hogy elkezd görcsölni a dolgon, és ilyenkor általában nem szokott összejönni a baba.
A kérdező hozzászólása: Wondfo tesztet használok.most vagyok a 8.cn-en és már elkezdett ovu fájdalmam lenni, de félek ha nem tesztelgetek, akkor még több az esély hogy nem jön össze, mert nem tudom követni hogy mikor van peteérésem teszt nélkül mert az ovufájdalmat érzek 5-6 napig is. Köszönöm a válaszokat! aranyosak vagytok!

Hőmérőzés. A test melyik pontján szoktátok mérni a hőt? A szájban mért értékek is megbízhatóak? Vagy jobb a végbélben mérni? A hőmérőzésen kívül van más módja is a peteérés megállapításának?

Legjobb válasz: Hát ha neked van minden reggel kedved azzal indítani hogy végbélben mérj hõt akkor kedves egészségedre!:) Én szájban mérem és tökéletesen megfelel!

Hát ha neked van minden reggel kedved azzal indítani hogy végbélben mérj hõt akkor kedves egészségedre!:) Én szájban mérem és tökéletesen megfelel!
Számban szoktam és tökéletesen látszik a görbén mikor van pé.
Én hüvelyben mérem
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! azért írtam a végbelet, mert az orvos ezt ajánlotta. Egyáltalán nincs kedvem... azért kérdeztem. Örülök, ha mûködik szájban is :) azt szívesebben csinálnám
Szia. Én hüvelyben mérem, mert szájban mérve csupa cikk-cakk volt. Hüvelyben mérve "rendezett". :)
Én is hüvelyben mérem már évek óta. A számban csípi a hõmérõ a nyálkahártyámat, ezért nem szeretem. Meg anno többször is észrevettem, hogy nyitott szájjal ébredtem, gondolom, ez is befolyásolja a végeredményt. No meg én vissza szoktam szunnyadni az alatt az 5 perc alatt amíg mérem, és nem szeretném, ha kicsúszna a hõmérõ a számból... Peteérés megállapítására hasznos, ha figyeled a nyákot, az nagyon sok nõnél jelentkezik peteérés környékén.

A hőmérőzés és az ovulációs teszt milyen kapcsolatban vannak egymással?

Ma reggel a h?m 36,1 volt középid?ben vagyok, a nyálkahártyám is tojásfehérje szer?. Az LH teszt mégis negatív. De nagyon, még halvány csík sincs. Nem most kéne pozitívnak lennie? Vagy néhány nap múlva? Lehet, hogy nincs is peteérésem?

Legjobb válasz: Ennel a honel szerintem meg nincs peteeres. En is homerozessel es lh teszttel lettem terhes. Latni kellene hogy mennyi az alaphod egy honapban, de szerintem a 36.1 keves ahhoz hogy pe legyen. A nyalka csak a kozeletett jelzi. Vagyis az lkovetkezo 5 nap lesz pe. A teszt viszont csak 2 napig + max. Ha tovabb az lenne akkor gond van a hormonokkal. Vagyis szerintem meg csak most lesz a pe. Ha felugrik a hod akkor szabadul ki es elotte vagy aznap + csak a teszted.

Ennel a honel szerintem meg nincs peteeres. En is homerozessel es lh teszttel lettem terhes. Latni kellene hogy mennyi az alaphod egy honapban, de szerintem a 36.1 keves ahhoz hogy pe legyen. A nyalka csak a kozeletett jelzi. Vagyis az lkovetkezo 5 nap lesz pe. A teszt viszont csak 2 napig + max. Ha tovabb az lenne akkor gond van a hormonokkal. Vagyis szerintem meg csak most lesz a pe. Ha felugrik a hod akkor szabadul ki es elotte vagy aznap + csak a teszted.
nekem az a tapasztalatom, hogy ebben a honapban hömérözök és lh teszteltem is http://www.ciklus.hu/images/diagramok/782315a661ded60482f469.. és mikor a kettö épp összevágott azt hittem akkor van a tüszörepedés, és nem, mert amikorra a megjegyzést tettem, akkor mondta a dokim hogy 2 nap mulva lesz tüszörepedésem mert az nap még csak 1.5 cm-s volt a tüszöm. szoval ha nem mentem volna dokihoz, azt hittem volna hogy jo az lh teszt és a hömérö együtt. amugy ez volt az elsö honap hoigy a kettöt együtt kiprobáltam de ugy látszik nem jo.. ugy hgy többet nem használom.

Elmondanátok mindent a hőmérőzéssel kapcsolatban?

Mikor kell mérni ? hogyan?? Hol?? Mikor kell együtt lenni ?? mi a jo ha fennt marad a h?m vagy leesik ?? kérlek titeket mindent irjatok le ezzel kapcsolatba!:-)

Legjobb válasz: én innen okosodtam: www.babatervezok.otthona.net

Itt minden infót megtalálsz egy csomó példagörbével: http://www.pocaklako.hu/ha-nem-jon-a-baba/hogorbe/

Van olyan akinek a hőmérőzés nem vált be?

Legjobb válasz: Igen. Nekem pl. nem! Pedig annyira hittem és bíztam benne.

Igen. Nekem pl. nem! Pedig annyira hittem és bíztam benne.
Nekem sem jött be, mert sajna több mûszakos munkarendben járok és nem tudtam mindig azonos idõben mérni, így ovu teszteltem!
A kérdező hozzászólása: És leírnád hogy miért nem vált be? Aki még ír, tegyétek már meg hogy leírjátok mi nem volt jó benne! Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: 2. és milyen lett emiatt a görbéd?vagy végül is nem csináltad akkor?
Én 4éve vezetem a görbémet és még mindig semmi. A párom spermái 90% felettiek, nála minden rendben és a dokoim szerint nálam is. Az okát hogy miért nincs nem tudja senki még pszichológusnál is jártunk, szerinte sincs semmi bajunk. Nem tudni miért nincs baba.
2.vagyok, nem nem csináltam, mert utánaolvastam és megkérdeztem a dokim róla, azt mondtam, hogy akkor felesleges is elkezdenem!
Mi ki vagyunk vizsgálva alaposan. Párom spermái tökéletesek. A dokim ajánlotta a hõmérõzést. Nagyon szépen vezettem, akkor akcióztunk amikor kellett, mégsem sikerült egyszer sem, ez már a 7. hónapunk. Hiába mutatta a hõ esését, hiába próbálkoztunk, hiába figyelem a tojásfehérjés nyákot stb.-t nem sikerül. Én már belediliztem. 1. voltam
Èn hàrom ciklus alatt csinàltam, ovu teszttel kombinàlva. Aztân a teljes sikertelensèg utàn abba hagytam, nem talàltam tùl sok èrtelmèt... Egy ismerõsöm is vezette, gyönyörû volt neki, ahogy a nagykönyvben meg van ìrva. Hõleesèssel-hõfentmaradàssal. Csak èpp a vèrvètel meg kimutatta, hogy nincs peteèrèse...

A hőmérőzést elmagyarázná valaki?

Itt mindenki írja hogy egy időben kell kérni,aztán hogy ébredés után,mozdulatlanul! Na de ha én nem egy időben kelek? Tegyük fel,kelek egyik nap 8kor a másik nap meg 6kor,tehát kénytelen vagyok 6kor mérni,de ugyan úgy meg van a 8 órás alvásom,akkor szerintem ugyan olyan érvényes a mérésem hiába nem egy időben van!Azért meg biztos nem kelek 5kor hogy egy időben mérjek! Ki hogy mér?

Legjobb válasz: off de engem is érdekelne :S :)

off de engem is érdekelne :S :)
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem!:) Én volt hogy reggel is megmértem és nap közben mikor épp feküdtem és nem csináltam semmit és ugyan azt mutatta! Reggel meg fõleg nem számít szerintem, mikor halál kóma az ember! :)
Érdekes ez, én mindig 6.30-kor mérem, akkor csörög reggel az óra. Viszont elõfordul, hogy már 6-kor magamhoz térek, de meg sem mozdulok, próbálok "relaxálni" fél 7-ig. Nem tudom, hogy az a fél óra félkómás állapot befolyásol-e valamit. :(
A kérdező hozzászólása: Na hát azt írja amit én hogy ébredés után rögtön....de hogy ha extra pontosat akarunk akkor segít ha egy idõben történik...tehát nem azt írja hogy kötelezõ és hogy rossz ha nem egy idõben történik! :) Köszönöm a linket! :)
Talán úgy lesz megbízható az eredmény.
A kérdező hozzászólása: Értem! Csak azt nem hogy miért mutatna más hõt? Ugyan úgy alszom, ugyan úgy nem mozdulok meg! És az hogy mér hõt aki egyik héten délelõtt dolgozik és kell 5kor másik héten meg éjszaka és kel délután 2kor? Szóval nem értem miért kell az órának ugyan az lennie?
Szia! Valahol azt olvastam, hogy 3 óra alvás kell, hogy meglegyen. Tényleg ugyanabban az idõben mérd, mert azért 2 óra eltérés, már más eredményt mutathat. Én 6-kor mérem, de van, hogy 5:30-kor vagyok kénytelen, mert a férjem akkor kel és megy dolgozni, vagy a lányunk felkel korábban. Így van, hogy én sem tudok aludni 6 órát egyfolytában, csak 3-at. Igen gyerekkel nehezebb a mérés! Azért sem akartam elkezdeni, de csak elkezdtem a hõmérõzést.
A kérdező hozzászólása: Na hát igen, ez szerintem is így mûködõképes hogy felkelek x idõben és elsõ dolgom megmérem! De itt olvastam pl görbés kérdésnél is meg máshol is hogy belekötöttek abba hogy az idõpontban eltérés van és nem értem hogy ez miért annyira érdekes! Az a lényeg hogy aludj vagy 6-8 órát és utána mérj! Ugyan az az idõpont egy 2 mûszakos munkánál vagy egy gyerek mellett nem hiszem hogy kivitelezhetõ!
Szia.Ébredési hõmérõzés.Ne azt nézd mikor ébredsz, hanem, hogy mindíg egyidõben vagyis ébredés után a hõmérõ legyen az elsõ amihez hozzáérsz.:)
Én mindig akkor mérem, mikor felébredek. Ez hétközben 5.45-kor van, hétvégén kb. 8 körül. És azért így, mert többször volt olyan, hogy hétvégén direkt felkeltem 5.45-kor, megmértem, visszaaludtam, majd megmértem ugyanakkor, mikor újra felébredtem. És tök ugyanaz volt az érték. Úgyhogy én emiatt nem kelek fel hétvégén sem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!