Találatok a következő kifejezésre: A hüvelyi mikor látja (9 db)

Ha széthúzom a hüvelyem bejáratát, látom a szűzhártyám, de a közepén, egy "kiálló húsdarab" van. Mi lehet az?

Lehet,hogy az miatt nem tudok tampont használni? És egyáltalán mi az ott?

Legjobb válasz: Csikló? de az nem bent van... most mondanám, h ahhoz látnom kellene... de inkább nézz meg egy bioszos képet és próbáld belõni. Lehet valamit tévesztesz. Csak úgy húsdarabok nem szoktak kiállni szûzhártyából :D

Csikló? de az nem bent van... most mondanám, h ahhoz látnom kellene... de inkább nézz meg egy bioszos képet és próbáld belõni. Lehet valamit tévesztesz. Csak úgy húsdarabok nem szoktak kiállni szûzhártyából :D
A hüvelyem bejáratánál nekem is van "kiálló húsdarab", elölrõl nõ hátrafelé. Mondjuk a tamponhasználatban még sose akadályozott.
Az a hüvelybe torkolló méhnyak!Ettõl még nyugodtan lehet tampont használni. Talán azért nem tudsz tampont használni, mert ne lazítod el a hüvelyed, vagy rossz pózban vagy. Petranova
a szûzhártyádat nem láthatod...
Ahogy az elõttem szóló is mondta, az csak is a hüvelybe torkolló méhnyak. Amely minden nõnek van, és teljesen normális! Megjegyezném nem értem miért pontozták, le hiszen jó választ adott. Ebbõl is látszik, hogy rengetegen nem értenek a nõi testhez, még a nõk sem! Egy nõgyógyász
Szerintem a méhnyakat csak a nõgyógyász tudja nézegetni, házilag nem lehet.. Meg szerintem a kérdezõ a hüvelybemenetnél lévõ húsdarabra gondol, de mondjuk, ha pontosabban leírná, könnyebb lenne..

Milyen a hüvelyi ultrahang? Mit lát ilyenkor az orvos?

Legjobb válasz: Hüvelyi UH-ot akkor csinálnak, ha a hasin nem jól látható. Nekem még a 12. heti is hüvelyi volt, mert úgy feküdt a baba. A vizsgálófej vékony, nekem nem okozott fájdalmat. Most nézem, terhesség elõttire vagy kíváncsi. Ebben az esetben a méhnyálkahártyát, petefészkeket tudják átnézni vele.

Hüvelyi UH-ot akkor csinálnak, ha a hasin nem jól látható. Nekem még a 12. heti is hüvelyi volt, mert úgy feküdt a baba. A vizsgálófej vékony, nekem nem okozott fájdalmat. Most nézem, terhesség elõttire vagy kíváncsi. Ebben az esetben a méhnyálkahártyát, petefészkeket tudják átnézni vele.
Méh nyálkahártyát, méhet, petefészkeket néznek, láthatják vele a tüszõérést, a babát, de a miómát és cisztát is ki tudják vele mutatni. Nem fájdalmas.

A hüvelyi ultrahangal mikor látja meg az orvos a terheséget?

mert hétf?n voltam és mégnem látot semmit! Aztmondta menek vixa 2 hét mulva mert 9 napja nem jött meg! Vagyis most már több!

Legjobb válasz: úgy tudom 5-6 hetesen már látja

úgy tudom 5-6 hetesen már látja
azzal is kell egy kis idõ mire látszik valami, de még így is hamarabb látszik minden, mint a hasival! szerintem ott is kell egy jó 3 hét, mire látszik valami! jó babavárást
tesztet csináltál?
elvileg az 5. héten már látja a petezsákot
5-6. hét körül!
A kérdező hozzászólása: csínáltam textet de nagativ lett! 11 -ik napon vagyok már hogy nem jött meg de semmi jelét nem mutatja hogy meg akar jönni! A melleim kék eresek fehér mirigyek vannak rajta! A hasam néha xurkál! Szerintettek lehetek terhes?
Szia! Az én terhességem elsõ tünete is az volt, hogy erõs kék erek jöttek ki a mellemen. Már az elmaradt mensi elõtt jelentkezett, mondtam is a férjemnek, hogy ez baba, és be is jött. Már 26 hetes a kis drágánk. Tehát sztem a kék eres cici utalhat babára. Nem próbálsz holnap a reggeli elsõvel egy tesztet? Vagy mikor lett negatív az elõzõ? Sok sikert!
Nálam 5 és fél hetesen (utolsó menzitõl számolva) már egyértelmûen látszott a petezsák.

Milyen a hűvelyi uh? Mit csinálnak ott látnak mindent?

Legjobb válasz: mármint ugy értem hogy zajlik az egész vizsgálat.fáj?

A kérdező hozzászólása: mármint ugy értem hogy zajlik az egész vizsgálat.fáj?
...bemesz a rendelobe, a doki magayraz, majd nem rendes uh-n hanem huvelyin nez meg... ...ugyan ugy felfekszel az agyba , csak elotte leveszed a bugyidat, majd van 1 bot szeru vmi(palca), olyasmi vastag mint a huvelyk ujjod, a vegen kicsit dudorosabb, arra huz 1 ovszert, majd azt is bezselezi es bedugja, de ha jo a nodokid mint nekem akkor meg sem erzed!(Az elozo nogyogyaszom no volt es nagyon fajt mikor csinalta, valtottam is pasira!) ...jaj, azt elfelejtettem irni h a 2 oklodet a popsid ala kell rakni elotte, h fentebb legyen a csipod. Nem nagy valami es szamomra fele olyan kinos sem volt mint mikor kukkolja...:o)...igy csak a monitort bamulja. Nem kell izgulni!
Olyan, mint egy sima nõgyógyászati vizsgálat. A hüvelyi uh vizsgálófeje olyan, mint egy mû... A doki azt helyezi be. Nekem egyáltalán nem fájt, de ez valószínûleg dokifüggõ, mert vannak, akik erõs fájdalomról panaszkodnak. Nekem jó dokim van, én szinte meg se éreztem. Az az elõnye a hasi uh-val szemben, hogy hamarabb látszik vele, ha terhe vagy.
A kérdező hozzászólása: kõszi csak valaki azt mondta nagyon fájdalmas.fõleg el van zárodval a petevezeték
nem kell izgulnod, nekem sem fájt egyszer sem. és igaza van annak a válaszolónak hogy az sokkal kínosabb amikor õ turkál és kukkol. :)
"kõszi csak valaki azt mondta nagyon fájdalmas.fõleg el van zárodval a petevezeték" Itt vagy felreertettel vmit, vagy nagy anatomiai hianyossagok vannak :) A huvelyi uh. a terhesseg megallapitasahoz hasznalatos alt, meg mehszajat nezni, ill, a mehet es belsejet, mert jobb kepet ad, mint a hasi (kozelebb van az uh. fej). A petevezetek elzarodast is uh-val nezik eloszor, de mivel az nem a huvelyben van, ha el is van zarodva, nem tud huvelyi fajdalmat okozni!
Csatlakoznék az elõzõ hozzászólóhoz. Ami fáj sokaknál az az ún. hsg, amikor kontrasztanyagot fecskendeznek a petevezetõkbe és ultrahanggal nézik el van-e záródva. Ha a folyadék gond nélkül halad, nincs gond, ugyanakkor ha el van záródva fájdalmas lehet - ugyanakkor ez a vizsgálat is mindössze 10 perc és túlélhetõ. A hüvelyi ultrahang nem a petevezetõket vizsgálja mint írták is feljebb, hanem a méhet, petefészkeket.(pl. ha van cisztád azt jól meg lehet kukkantani vele)
szia..és nem utolso sorban üres holyaggal kell menned hogy jobban látszodjanak a dolgok.:D

4hét4naposan mit lát majd a doki ultrahangon (hüvelyi)? A férjem születésnapjára szeretném őt meglepni, de gondolom, nem igazán sok minden fog látszani az ultrahangon

Legjobb válasz: Nem fog látni semmit, sõt elrontod a szülinapját, a doki azt fogja mondani, hogy lehet ez is, lehet az is, és ott fogsz aggódni, hogy lehet nem is vagy terhes.

Nem fog látni semmit, sõt elrontod a szülinapját, a doki azt fogja mondani, hogy lehet ez is, lehet az is, és ott fogsz aggódni, hogy lehet nem is vagy terhes.
Nem sok látszik majd.Én várnék még.
Másodikkal értek egyet...
Megvastagodott méhnyálkahártyát. Akkor menj, 2 hete nem jött meg. Akkor Màr általában dobog a kis pici szívük
Másodiknál a pont! Szerintem is ott fogsz állni kétségek közt vergõdve, hogy lehet nem is vagy terhes!Várjál még!Én kibírtam egészen a 7.hétig.És akkor már azt is megmondta a doki, hogy ikrek:)
Túl korai. Én 10. héten voltam, már dobogott a szíve.:)
4+4 naposan voltam hasi uh-n! úgy készültem, nem is lesz ultrahang! De a dokim megnézett. megvastagodott nyákot látott és egy picike petezsákot:) szerintem hüvelyi uh-n sem látott volna többet. 2 hét múlva kell visszamennem! azt nyilván tudod, hogy terhes vagy! Szerintem elmondhatod a párodnak, vagy add oda a tesztedet:) Drukkolok!

Mi a különbség hasi és hüvelyi UH között? Mennyivel lát többet az orvos?

Legjobb válasz: A hüvelyivel lát többet az elsõ harmadban. A II. és az utolsó trimeszterben már nagy a baba ott már hasi uh van. Mennyivel lát többet? van olyan aki 5 hetes terhességet is lát hasival van aki meg hüvelyivel se. Dokifüggõ, készülékfüggõ.

A hüvelyivel lát többet az elsõ harmadban. A II. és az utolsó trimeszterben már nagy a baba ott már hasi uh van. Mennyivel lát többet? van olyan aki 5 hetes terhességet is lát hasival van aki meg hüvelyivel se. Dokifüggõ, készülékfüggõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Lehetséges hogy hasival nem látott pulzálást, de hüvelyivel látott volna?
Igen. Egy pár mm-es babánál szivmüködés régi uh val hasfalon át.... elég valószinütlen hogy pontosan látható. Gondolom visszarendelt 1-2 hét múlva ha akkor is hasival néz- úgylátszik ez a mániája- akkor v. kérd meg hogy nézze meg hüvelyi fejjel is v. menj másik dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Igen vissza rendelt hétfõre, nem is értem miért nem késõbbre, de nem oda megyek, hanem egy magán dokihoz, remélhetõleg õ megvizsgál alaposan!!
Igen neki érdeke hogy mindenre kiterjedõen megvizsgáljon. Ne aggódj! ++++++
Egy profi orvos, aki nagyon jól ért az ultrahanghoz, ugyanolyan jól lát a hasi ultrahanggal is, nem feltétlen kell a hüvelyi. Nekem a peteérésem egy héttel késõbb volt, tehát nem a 14. napon, hanem a 21. napon, teszteltem, ezért tudom. Az orvosom a hasi ultrahanggal szinte napra pontosan megállapította mindig az elsõ trimeszterben a terhességi kort.

A dokim azt mondta lat valamit Tegnap a nogyogyasz meg huvely ultrahangozott es azt mondta lat valamit, de vervetelre elkuldott es az eredmenyig nem tud mondani semmit szerintetek mit szur ki belole?

Legjobb válasz: Ha várandós vagy, még csak nagyon az elején járhatsz, azért nem lát pontosan olyan dolgokat, a vérvételbõl kiderül a várandóság ténye

Ha várandós vagy, még csak nagyon az elején járhatsz, azért nem lát pontosan olyan dolgokat, a vérvételbõl kiderül a várandóság ténye

Van babám, vagy mim van? Ma voltam nődokinál, végzett hüvelyi UH-t, de azt mondta nem lát semmit, ha terhesség is lehet nem a méhben van.

De nem fáj semmim a derekamon kívül,az meg enyhe és nem folyamatos. A tesztjeim sorra pozitívak,igaz haloványak.Nem szedek semmilyen gyógyszert,nincs cisztám,és semmim,ami befolyásolhatná a tesztek eredményét.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy egyszerûen csak túl korán mentél? Mikor kellett volna megjönnie? Vagy a doki nem mondott semmit, hogy kb hány hetesnek kellene lenned? Nem hívott vissza?

Nem lehet, hogy egyszerûen csak túl korán mentél? Mikor kellett volna megjönnie? Vagy a doki nem mondott semmit, hogy kb hány hetesnek kellene lenned? Nem hívott vissza?
Ilyen pici terhességet nehezen lehet még észrevenni.Én is ilyen idõsen mentem el, épphogy észrevette a doki, és még pirinyó volt a képen.Várj még egy kicsikét, ha tényleg nincs semmi ami módosíthatná a tesztjeid eredményét, akkor biztos baba van.Gondolom ha legközelebb mész, már látni fogja:) ) 20 heteske Amúgy tünetem nekem sem volt semmilyen:)
Elsõ vagyok. Én is 5-6 hetesen voltam és megállapította a doki: élõ embrió. Nekem csak uh alapján tudják nézni, mert a mensim maradt ki. Viszont voltam az elején vérzés miatt kórházban, ahol volt egy szobatársam, akinek a sorozatos pozitív tesz után sem láttak semmit. Azt mondták neki, hogy lehet, hogy volt, de az utolsó vérzéskor távozott, de a szervezete még úgy vette, hogy baba van. Sok nõ nem is tudja, hogy terhes volt, mert a következõ mensinél kitisztul teljesen. Nem elkeseríteni akartalak ezzel, mert nem feltétlen van nálad is így, egyszerûen lehet, hogy tényleg csak korán mentél! Hisz az az 5-6 hét is csak tipp! A következõnél kiderül! Minden jót!
Hány naposak a ciklusaid? Nekem pl 35 naposak és így már elvileg 7 hetesnek kéne lennem de 6 hetes vagyok, mert a 19-20-ik napon volt pé-m. Lehet hogy csak 4 hetes vagy és azért nem látott semmit. Nem mondta hogy meg van vastagodva a nyálkahártyád? Mert ilyenkor jó vastag szokott lenni, átlag(!) 14-20mm között. Arra már azt mondják hogy terhesgyanú. Csak azt nem értem hogy a doki mibõl mondta hogy 5-6 hetes, hiszen azért 6 hetesen (28 napos ciklusnál) már minimum petezsák is van, de van akinek szívmûködés is! Szerintem menj el egy másik dokihoz is! Ha a teszt pozitív ott a baba, reméljük jó helyen és minden ok lesz!
Nekem az elsõ doki akinél voltam 6 hetes 4 naposan semmit sem látott, majd másnap elmentem egy másikhoz aki már látta a petezsákot és az embriót. Ne keseredj el, inkább nézesd meg magad egy másik orvossal is.
én is elmentem ugyanigy kb.5 hetesen, a doki nem latott semmit, mondta menneyek vissza 3 het mulva.... 26 heteske:-)
A kérdező hozzászólása: Jövõhéten megyek vissza, kb.5-6hetes lehetek.Akkor már láthatott volna v.mit?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ahhh...Megnyugodtam :)

5 hetesen voltam uh-n, hüvelyin és hasin is. Az orvos azt mondta, hogy a jobb petefészekben 2 sárgatestet lát, a balban egyet. Ez mit jelent? Ikreim lesznek?

Legjobb válasz: Ez azt jelenti, hogy nagy valószínüséggel 3 petéd érett meg. Hogy ebbõl mennyi termékenyült meg, azt nem lehet még tudni.

Ez azt jelenti, hogy nagy valószínüséggel 3 petéd érett meg. Hogy ebbõl mennyi termékenyült meg, azt nem lehet még tudni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!