Találatok a következő kifejezésre: A hüvelygombával lehet (84 db)

A hüvelygombát lehet kezelni csak krémmel, hüvelykúp nélkül?

Legjobb válasz: kezelni lehet, gyógyítani nehezen.

kezelni lehet, gyógyítani nehezen.
A kérdező hozzászólása: És kb. mennyi idõ alatt múlnak el a tünetek? :)
A hüvelykúp az nagyon sokat segít, úgyhogy semmiképpen ne hagyd ki. A 3 napos kezeléssel a legkellemetlenebb tünetek megszûntek nekem. De utána is kenegesd még 2-3 hétig.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. És ha szûz vagyok lehet használnom hüvelykúpot?
Szerintem ne kísérletezz, hanem menj orvoshoz. Õ biztosan tudja mi bajod van, és mi kell rá.
Szerintem szüzen is lehet. Miért ne lehetne? Ha felmegy... és nem vastag... Amúgy tényleg érdemes orvosnak is megmutatni. Nekem tavaly volt kb 3-szor. Canesten combit használtam rá, akkor helyre is jött. Meg most néhány hete is volt csak gyenge, de most mintha visszamaradt volna egy nagyon ritkán jelentkezõ, és nagyon enyhe viszketés.És ezzel most mindenképpen elmegyek nõgyógyászhoz.
Lehet csak krémmel is, csak talán lassabba gyógyul. Nekem nagyon sokszor van, és nem futok mindig dokihoz vele. Magában ez is szok segiteni. Tünetek elmúlása után is még használd 3-4 napig minimum. Viszont ha visszatér akkor doki. És biztos vagy benned hogy gombád van? Mivel szûz vagy még, gondolom elõször is van gondod, nehogy másra kezeld mint kellene. Egyébként ha tampont lehet akkor kúpot is lehet szüzen használni.

A fokhagyma jó megoldás lehet a hüvelygombára? Nem lehet bajom belőle?

egy fórumon olvastam: A fokhagyma voltakeppen organikus, azaz termeszetbol származó antibiotikum. Akinek nagyon súlyos folyása van, az vegyen egy gerezd fokhagymat. Tisztitsa meg stb, es t?vel f?zzön ra egy jó hosszú zsinórt. Cérnabol, dupla, vagy trippla vastagságút, ügyesen. Úgy fog m?kodni mint a tampon, csak nem tampont dugunk fel, hanem foghagymat es a cérna azert kell, h ki tudjuk huzni a hüvelybol. Minden nap 8 orat tartsuk benn, maximum 5 napon keresztul (nem tobb, mert az mar sok, sot, vannak akiknel 3 nap utan mar a szajukban erzik a fokhagyma izt, akkor hagyjak abba.

Legjobb válasz: Hát én biztos nem dugdosnék foghagymát oda. Nem is hiszem, hogy valakinek lenne mersze megtenni. Ha hüvelygombám lenne, inkább vennék a gyógyszertárban krémet, vagy elmennék dokihoz.

Hát én biztos nem dugdosnék foghagymát oda. Nem is hiszem, hogy valakinek lenne mersze megtenni. Ha hüvelygombám lenne, inkább vennék a gyógyszertárban krémet, vagy elmennék dokihoz.
Na most ez az a helyzet, amikor inkább félre kellene tenni a szégyenérzetedet és elmenni nõgyógyászhoz. A hüvelyi fertõzés ugyanis betegség, nem tehetsz róla, nem szégyellnivaló, nem oka senki, olyan, mint az influenza. Menj el egy orvoshoz teljes nyugalommal! Ha megkérdezed anyukádat, biztosan kér neked egy idõpontot a saját nõgyógyászához, ha valamiért nem vagytok ilyen kapcsolatban, akkor a körzeti orvosod is biztosan szívesen ad beutalót a nõgyógyászatra. Az ilyen bajokat nem szabad kezeletlenül hagyni, mert utána egészen komoly következményei is lehetnek (Pl. meddõség).
A kérdező hozzászólása: csak nagyon nem merek szólni senkinek...
Mellesleg az "organikus antibiotikum" egyáltalán nem olyan nagy ritkaság. Manapság úgy tartjuk, hogy minden egyes többsejtû szervezet legalább 40-50 különbözõ antimikróbiális peptidet termel. (Igen, az emberi test is.)
Az összes antibiotikum organikus, azaz a természetbõl származik. Az elsõt, a pennicillint úgy fedezték fel, hogy rájöttek, hogy a penésszel fertõzött agarlemezen nem nõnek a baktériumok. Izolálták azt a penészgombát, ami a hatóanyagot termeli, majd elõállították a vegytiszta antibiotikumot. Nyilván a fokhagyma is tartalmaz valamilyen antimikróbiális hatóanyagot. De hogy ez mennyire híg, és a te hüvelyedben élõ gomba (Biztos, hogy gomba? Honnan tudod?) ellen hatásos -e az teljesen kérdéses. Sokkal egyszerûbb lenne elmenni a nõgyógyász bácsihoz, aki kitenyésztené a kórokozót és meg tudná mondani, mi hatásos ellene.
Szerintem egyaltalán nem jó megoldás!!
ha megeszed ugyanannyit ér mintha feldugnád , ugyanis általában szervezeti kezelésre nem helyi kezelésre jó. de bajod nem lesz tõle, csak hülyeség. Sokkal jobbak ezek a canesten kombi és társai. és hatékonyabbak.
Ajánlom figyelmedbe a Canesten kombit. Ez segít
Nekem egyik ismerõsöm mesélte, hogy kipróbálta ez a fokhagymás dolgot, bár õ úgy csinálta, hogy két éjszakát egymást követõen helyezte fel a cuccot, reggelre már érezte a szájában a fokhagyma ízt, viszont hatni egyáltalán nem hatott semmit. Ártani egyébként elvileg nem árthat...bár ezek a mai zöldségek és gyümölcsök sem olyanok mint nagyanyáink idejében. Szerintem érdemesebb bevállalni a dokit és a kúpot, mint ilyenekkel szenvedni.
szedj fokhagymakapszulát. segíteni fog hidd el , nekem ezt már a végsõ megoldás volt

Hüvelygombám volt, de közben megjött, de a hüvelygombám ennek ellenére ugye nem múlt el. Ugyanúgy viszket stb. és nagyon zavar! Lehet ilyenkor kezdeni vele valamit? Vagy ilyenkor mi a teendő?

Mert gondolom nőgyógyászhoz is csak azután mehetek miután elmúlt a menzeszem.

Legjobb válasz: Ha nem is mész el nõgyógyászhoz, de telefonon felhívhatod.

Ha nem is mész el nõgyógyászhoz, de telefonon felhívhatod.
Ne használj tampont mert feltuszkolod a gombát és meddõ leszel.
Canesten kenöcs, intimszappan, glicerin borax oldat, minnel többször mosod kened, annal hamarabb elmulik, de minden wc-zes utan minimum mosad kenjed....nekem ez a bevalt modszerem, nem szabad elhanyagolni, mert ha mar nagyon vizket, é nagyon elfertözik, rettenetes kellemetlen lesz. A nögyogyasz ugyanezeket ajanlana amiket én mondtam, föleg ha szüz vagy és kúpot nem haznalhatsz. Ha nem canesten kup és kenöcs együttesen nagyon jó. A glicerin borax oldat nagyon hatasos, kicsit csip ha mar nagyon fertözött vagy, de a gyogyzertarban nem kell égned mikor megveszed, mert pl kisbabák szájának kitörlésére is hasznaljak, éppen a gombaölö hatása miatt, és olcsó is....remélem segitettem, jobbulast :-)
nekem a canesten nem segített...várd meg még elmúlik és menj el nõgyógyászhoz! Nehogy nagyobb baj legyen :)


A hüvelygombát és a méhnyakrákot mitől lehet elkapni? Mik a tünetei?

Legjobb válasz: A hüvelygombát bárhol el lehet kapni. Ráülsz egy idegen wc-re és megfertõzõdsz, vagy megfogsz egy kilincset/papírpénzt és utána megtörlöd a nemiszerved. Igazából bárhol összeszedhetõ. A méhnyakrákot sem csak nemi úton lehet elkapni, de részletesebb leírást találsz, ha utánakeresel a neten.

A hüvelygombát bárhol el lehet kapni. Ráülsz egy idegen wc-re és megfertõzõdsz, vagy megfogsz egy kilincset/papírpénzt és utána megtörlöd a nemiszerved. Igazából bárhol összeszedhetõ. A méhnyakrákot sem csak nemi úton lehet elkapni, de részletesebb leírást találsz, ha utánakeresel a neten.
A kérdező hozzászólása: de azt mondták hogy az is jó! kérlek írjatok még!! :)
A kérdező hozzászólása: Hát az az igazság, hogy mivel elég erõs sárgás folyásom volt(ráadásul erõs szagú) elmentem nõgyógyászatra. De még csak 14 leszek szóval tiniambulaciára. Kenetet vett és azt mondta nincs baj, minden negatív..de nemtom h hogy higgyek-e neki, mert a tünetek hüvelygombára utalnak.ezért gondoltam hogy kipróbálok vmi ilyesmi gyógymódot. És másik nõgyógyászhoz meg nem akarok elmenni.:( Am. köszi a kommenteket!
A hüvelygombára a nõgyógyász által felírt gomba elleni szereket kell használni, nem bizonytalan forrásból beszerzett, ismeretlen összetételû löttyöket.
Én a helyedben inkább elmennék egy orvoshoz és az õ tanácsára hallgatnék, nem valami helyi boszorkányra.
A grapefruit mag kivonat, jó megelõzésre, de ha meg van a baj, akkor már csak az orvos segíthet. Menj dokihoz, mert csak rosszabb lesz, és ha nem kezeled ki visszatér. Amúgy a grapefruit sok mindenre jó, és nem lesz tõle semmi bajod. A Google a barátod :P http://egeszsegesen.freeweb.hu/grape.html
hüvelygombára szedj fokhagymakapszulát!!! nekem bevált, szedheted mindennap, ahogy rá vagyon írva. érrendszer tisztítóhatása is van, semmi bajod nem lesz tõle, ez is étrendkiegészítõ , dm-ben vagy rossmannban megtalálod, olyan 1200 ft körül van de tényleg nagyon hatásos
Szerintem inkább menj el nõgyógyászhoz, majd õ megmondja, hogy mi a baj, és ad gyógyszert. Van valami ok, amiért nem szeretnél menni orvoshoz?
hello ha azt mondja h nincs gombát akkor tuti nincs, ne aggódj, viszont a fokhagymakapszula tényleg jó rá, én is azt szedem és sosincs ilyen gondom
Sajnos ebben az esetben el kellene menni egy másik orvoshoz. Ugyanis ma Magyarországon több mikrobiológiai labor létezik, amelyek gyakorlatilag minden ellenõrzés nélkül mûködnek, így attól, hogy egy tenyésztés tök negatív, még akármilyen bajod is lehet. Az orvos mit mondott a tüneteidre? Az ilyen grapefruit-mag kivonatokkal és egyéb szerekkel sajnos az a baj, hogy elég bizonytalan a minõségük. A grapefruit-mag kivonat például olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek csak alkoholban oldódnak, vízben nem, így amikor belecseppented vízbe, azonnal megzavarosodik. Elméletileg. A menyasszonyom vett már olyat is, ami ugyanolyan víztiszta maradt vízbe cseppentve is, ott azért elgondolkodtam rajta, hogy vajon mi lehet benne? Azonkívül a komoly fertõzések esetén ezek a gyengébb szerek gyakran csak arra elegendõek, hogy kicsit lenyomják a tüneteket, így megnyugszol, a betegséget okozó mikróbák pedig akadálytalanul rombolhatnak tovább, ráadásul az ilyen alattomos gyulladásoknak komoly szövõdményei is lehetnek. Még egy ötlet: Menj el a nem-ambulanciára, hátha ott alaposabban megvizsgálnak. Vagy elmehetsz a bõr-és nemibeteg gondozóba is, hátha ott kimutatnak olyat is, amire itt nem gondoltak. Én bár pasi vagyok, de évekig kezeltek rejtélyes eredetû gyulladásokkal, van egy kazalnyi negatív leletem van, amíg kiderült, hogy Chlamydia. Célszerû lenne neked is Chlamydia és/vagy Ureaplasma tesztet is végeztetni, hátha valami ilyen bújik meg a háttérben. (A Chlamydiáról mindenütt azt olvasni, hogy nemi úton terjed, de ez nem igaz. Valószínûleg uszodában/vécén is elkapható.)

Hüvelygombám van, még ez a 3. nap, úgy döntöttünk kipróbálom a canesten kombit. Milyen ez a gyógyszer, valóban hatásos? Vagy mivel nem olyan durva még ez a betegségem, lehet elég csak a kréme?

Legjobb válasz: Nekem máskor a nõgyógyász is canestent írt fel hüvelygombára, de volt már, hogy antibiotikumot is kaptam, szóval szerintem menj el orvoshoz, nehogy késõbb nagyobb baj legyen a házi kezelésbõl! A hüvelygomba elég makacs betegség, valószínûleg a párod is megfertõzõdött, úgyhogy õt sem ártana kenegetni a te kezelésed alatt. Ne halaszd túl sokáig!

Nekem máskor a nõgyógyász is canestent írt fel hüvelygombára, de volt már, hogy antibiotikumot is kaptam, szóval szerintem menj el orvoshoz, nehogy késõbb nagyobb baj legyen a házi kezelésbõl! A hüvelygomba elég makacs betegség, valószínûleg a párod is megfertõzõdött, úgyhogy õt sem ártana kenegetni a te kezelésed alatt. Ne halaszd túl sokáig!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm egyébként antibiotikumot egyébként is szedek, más betegség miatt..:S
Biztos, hogy a párod is gombás :) , még akkor is ha tünetmentes. Kenegesse magát canasten krémmel. Nekünk használt. Ha nem múlik a kúra végére ne kezd újra, irány az orvos.
A kérdező hozzászólása: Egyébként a családdal voltunk kirándulni néhány napra és az utolsó napon kezdõdtek a tünetek. A barátom nem jött és elõtte meg sokáig nem voltunk úgy együtt. Így is biztos hogy õ is elkapta? Egyébként már az én tüneteim enyhültek. Ha holnapra még enyhül, de nem múlik el teljesen akkor is menjek dokihoz?

Az aloe veraval lehet kezelni a huvelygombat?

Legjobb válasz: Lehet, de nem érdemes. Az elõttem szóló tanácsai sokkal biztosabb sikert eredményeznek. HajDoktor

Lehet, de nem érdemes. Az elõttem szóló tanácsai sokkal biztosabb sikert eredményeznek. HajDoktor
biztos, hogy nem.
nem azt csak külsõleg lehet használni bõrbajokra
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat!
Nem. Canesten Combival és nõgyógyásszal lehet. (Canesten csak a gombára jó, te meg nem lehetsz biztos benne, hogy az van.)

El lehet úgy kapni a hüvelygombát, hogy a férfin nincs tünete? Miféle betegségeket lehet így elkapni nemi úton? Írnátok példákat?

Legjobb válasz: El lehet kapni. És a lehetõségek széles tárháza: szifilisz gonorrhoea (tripper) chlamydia herpesz most ennyi jut eszembe

El lehet kapni. És a lehetõségek széles tárháza: szifilisz gonorrhoea (tripper) chlamydia herpesz most ennyi jut eszembe
HPV-t kihagytam
Ja, és HIV
A kérdező hozzászólása: És ezek mind lehetnek a férfiaknál tünetmentesek?
A clamydia, gonorrhea gyakran tünetmentes, a HPV is, És persze a HIV fertõzés évekig lappang tünetmentesen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Tisztelt Hölgyem! Vizsgálat nélkül sajnos én sem tudok tanácsot adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Tisztelt Hölgyem! Vizsgálat nélkül sajnos én sem tudok tanácsot adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!