Találatok a következő kifejezésre: A hütöt idöközönként kell (2 db)

A hütöt milyen idöközönként kell megtísztítani?

Legjobb válasz: Hûtõ, idõközönként, tisztítani. Én nem vagyok büfés :-) - így nem idõhöz kötném. Ugye az ételeket eleve csomagolva, lefedve teszed bele - tehát nem nagyon lesz koszos semmi belül. Ha valami kifolyik, azt külön is letörölheted. Önleolvasztós? Akkor elég a nagytakarításnál, évente néhányszor. Néha azért nézd meg a mélyhûtõt. Ha nem, akkor pedig mindig le kell olvasztani, ha a jég felszaporodik annyira, hogy nagyjából elzárja a légáramlást. Ez akár egy nap alatt is összejöhet, ha teletömöd, aztán véletlenül nyitva hagyod 10 percre.

Hûtõ, idõközönként, tisztítani. Én nem vagyok büfés :-) - így nem idõhöz kötném. Ugye az ételeket eleve csomagolva, lefedve teszed bele - tehát nem nagyon lesz koszos semmi belül. Ha valami kifolyik, azt külön is letörölheted. Önleolvasztós? Akkor elég a nagytakarításnál, évente néhányszor. Néha azért nézd meg a mélyhûtõt. Ha nem, akkor pedig mindig le kell olvasztani, ha a jég felszaporodik annyira, hogy nagyjából elzárja a légáramlást. Ez akár egy nap alatt is összejöhet, ha teletömöd, aztán véletlenül nyitva hagyod 10 percre.

Mi a teendo a frost free hutokkel? A folosleges vizet nem kell eltavolitani? Van valami rekesz amit ki kell uriteni bizonyos idokozonkent olyan hutok eseteben amelyeket nem kell kiolvasztani, mert automatikus?

Legjobb válasz: A frost free azt jelenti, hogy nem jegesedik, mert nem hûtõpanel végzi a hûtést, hanem beépített ventilátor fújja be az elõhûtött levegõt. Így nincs lecsapódás sem, tehát víz és jég sem keletkezik. Az automata leolvasztás egészen más, ott egy beépített jégrérzékelõ dolgozik, és ha befagy, akkor leállítja a hûtõgépet, amíg a jég el nem olvad. Ebben az esetben az olvadékvizet elvezetik egy a motor fölött elhelyezett tálcára, onnan pedig a motor hõje elpárologtatja.

A frost free azt jelenti, hogy nem jegesedik, mert nem hûtõpanel végzi a hûtést, hanem beépített ventilátor fújja be az elõhûtött levegõt. Így nincs lecsapódás sem, tehát víz és jég sem keletkezik. Az automata leolvasztás egészen más, ott egy beépített jégrérzékelõ dolgozik, és ha befagy, akkor leállítja a hûtõgépet, amíg a jég el nem olvad. Ebben az esetben az olvadékvizet elvezetik egy a motor fölött elhelyezett tálcára, onnan pedig a motor hõje elpárologtatja.
Pontosan. Azonban fontos, hogy idõrõl-idõre (pl. 3 havi gyakorisággal, pl. az aktuális takarításnál) ellenõrizd, hogy nem tömõdött-e el a kivezetõcsõ, ami a hûtõ belsejébõl a motor feletti tálcára vezeti a vizet. Ehhez általában szoktak adni egy mûanyag tisztítópálcát is, amit finoman bele kell nyomni a lyukba. Ez azért fontos, hogy akadálytalanul távozhasson a víz, s nehogy a hûtõ tartalmát áztassa penészesre. Ha nincs ilyen pálca, akkor egy vékonyabb nyelû fakanál, vagy egy faág is megteszi. Azonban óvatosan, nehogy megsértsd a kivezetõnyílást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!