Találatok a következő kifejezésre: A húst ezen a (137 db)

Fültágításnál kifordult a "hús", ez vissza fog menni? (többi lent)

Kb 2 napja tágítottam mindkét fülemet 6mm-rõl 8mm-re és most hátul egy kb 1mm-es "hús" ki van fordulva mindkettõn. Ez idõvel visszamegy magától? Vagy ha nem akkor mit lehet vele csinálni? Köszi elõre is.

Legjobb válasz: Magától nem fog visszamenni. Talán ha visszateszed egy idõre a kisebbet, majd késõbb vissza nagyobbat de még akkor se garantált. Egyébként ez gyakori fültágításnál.

Magától nem fog visszamenni. Talán ha visszateszed egy idõre a kisebbet, majd késõbb vissza nagyobbat de még akkor se garantált. Egyébként ez gyakori fültágításnál.
Undorító. Vágd le a pcsába!
A kérdező hozzászólása: 15:31 Az ilyen kedves embereknek aki ezt a kérdést teszik fel állandóan, csak ezt a képet szoktam megmutatni: [link] Ha nem így gondolnám, nem csináltattam volna meg. Köszönöm a kérdéshez nem illõ válaszodat! ;)
Én se fogom soha megérteni, hogy idegeneknek mi köze a jövõmhöz.. Ne aggódjatok értünk!
sose fogom megérteni, h mire jó a fültágítás... hogy fogtok kinézni 70-80 évesen pl... :|
A kérdező hozzászólása: Az lesz, kiderült h csak szivattak XD Ezt mondták õk is h kenegessem és helyrejön.
Figyi ez nem a világ vége! :D Fültágítónál megszokott és ha ez segít még nem is olyan nagy mértékben kifordult a füled :D Szerintem kenegesd és szard le!
A kérdező hozzászólása: Jogos, de azért azt se szeretném ha csúnya lenne, viszont már kezdtem örülni h csak még 1 és megvan a 10es amit szeretnék, erre ez most visszalépés lenne, aztán még egy kis fájdalom meg ilyenek :D Most írták face-en egy ilyen csoportba, h le kell vágatni azt a kis "vadhúst" -.-" Ennek még annyira se örülök mint a kisebb tüskének :S
Figyelj te tudod én csak a tapasztalataimat írtam le. Ilyen helyzetekben nem szeretek tanácsot adni, mert mindenkinél máshogy van ez.
A kérdező hozzászólása: Hát én nem tudom, egyik munkatársam mondta h neki is volt ilyen, de tágította tovább és neki nem maradt úgy. Lehet az a gond, h tágításnál csak a Bepanthen kenõccsel kenem be a fülem meg a tapert és nem csúszik eléggé? A 6ost nem szivesen raknám vissza, h aztán megint 8ra tágítsam :(
Én nem garantálom neked :D Egyszer ezt csináltam és vissza is ment, de újra kialakult a tágítás során.. Ilyen a fültágítás, egyébként szinte mindenkinek valamennyire ki van fordulva a füle. Elég furcsa hogy leszáradt neki, szerintem ez hülyeség.
A kérdező hozzászólása: Értem, valahol olvastam h az egyik páciens hasonlóan járt és kenegette meg ápolgatta és leszáradt neki az a kis cucc. Ha visszarakom a 6-ost akkor elvileg visszahúzódik az a kis hússzerûség?
Semmi. Úgy marad..
A kérdező hozzászólása: És ha nem rakom vissza a kisebbet akkor mi lesz vele?
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg senki nem kíváncsi a véleményedre úgyhogy B*szódj meg :/

Kívánom a húst. Ez normális?

Utóbbi id?ben csak a hús az amivel jóllakok. Ha mást eszek, már jóllaktam még akkor is szinte kívánom a húst. Eddig még soha nem tapasztaltam ilyet. nem i hallottam még ilyenr?l. Valaki esetleg tud segíteni vagy tanácsot adni, hogy ez mit?l van?

Legjobb válasz: teljesen normális, én is így vagyok:) húsnélküli kaja szóba se jöhet

teljesen normális, én is így vagyok:) húsnélküli kaja szóba se jöhet
csak azzal vigyázz, h el ne savasodj a sok hústól, amúgy normális:) lúgosíthatsz ha mondjuk sok zöldséget eszel hozzá;)
Szerintem normális!! Lehet, hogy valamilyen hiányod van, ami a húsban vagy, és ezért kívánod! Anyámnál szokott lenni ilyen, hogy nem igazán eszik zöldséget, gyümölcsöt, de bizonyos idõszakonként rátört egy hihetetlen gyümölcs, vagy répaéhség! :D Elég vicces, mikor egész nap répát rágcsál nyersen és ha elfogyott "elvonási tünetei" lesznek! :D
Én a csokival vagyok így :D és a szexszel :D :D ezek is normálisak, szerintem a tiéd is 26/N
jajaja hátperszehogy
Semmi baj! Ha még szõrösödsz is, akkor hamarosan farkasember leszel. Fogadok, hogy tinédzser vagy. Ilyenkor falni kell, és nem fogyókúrázni mint sok abnormális.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Csak azért aggódom, mert régebben nem nagyon ettem a húst, nem is igazán szerettem. Terhesség alatt kezdtem el enni, akkor is erõltetve tömtem magamba, muszáj volt mert lement a hemoglobin szintem. Most meg ez van.
A kérdező hozzászólása: A tinédzser kort már túl léptem :) , 27 vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszi
Ha terhes voltál, érthetö. Pszichésen és hormonálisan is válltozik az ember.
"csak azzal vigyázz, h el ne savasodj a sok hústól, amúgy normális:) lúgosíthatsz" Mondja már el valamilyen szakértõ, hogy mit jelent ez az elsavasodás, meg lúgosítás? Nekem még eszembe sem jutott, amikor ebédeltem, hogy most épp savasodok, vagy lúgosodok. Valóban nem értek hozzá És a dzsungelben az oroszlán is vigyáz arra, hogy most egy õzike után elrágjon két bokrot is?
A kérdező hozzászólása: Sav bázis egyensúly- keress rá a neten, megtudhatod mit jelent. Azt tudom hogy vannak bizonyos ételek melyek elsavasítják a szervezetet, vannak melyek lúgosítanak. Ezért fontos, hogy mit mivel eszik az ember.

Amikor sok húst (húslevesben főtt húst) veszek a számba, és sokáig rágom, akkor képtelen vagyok lenyelni. Miért van ez?

Akármenniyre akarom, nem akar lemenni.

Legjobb válasz: Rágás közben összetapadnak a rostok. Megoldás: ne vegyél egyszerre sok húst a szádba.

Rágás közben összetapadnak a rostok. Megoldás: ne vegyél egyszerre sok húst a szádba.
A kérdező hozzászólása: köszi

Tescoba kb mennyit fogok fizetni ha ezeket a húsokat veszem?

Fél kg csirkemell 4 alsó es 4 felso comb 2 db fel kgos sertes daralthus Fontos!!

Legjobb válasz: Szerintem az lenne a legjobb ha lenne otthon csirkéd és akkor vágnád le mikor kell a hús. Mi így csináljuk. Egy kisebb csirkefarmot sikerült tenyésztenünk, és már 30-40 csirkénk van. Mikor kell a hús levágjuk és így friss marad.

Szerintem az lenne a legjobb ha lenne otthon csirkéd és akkor vágnád le mikor kell a hús. Mi így csináljuk. Egy kisebb csirkefarmot sikerült tenyésztenünk, és már 30-40 csirkénk van. Mikor kell a hús levágjuk és így friss marad.
Ez hülyeség, hogy tesconál nem szabad húst venni résen kell lenni ennyi. Mellesleg ugyanúgy kígyóznak a sorok a húspultnál, mint 2 héttel ezelõtt.
éni vettem, néha szoktam is venni a tescoba húst, de még soha semmi bajunk nem volt tõle!Ha normálisan megvan fõzve, sütve, elméletileg a bacik is elpusztulnak!!
"Ez hülyeség, hogy tesconál nem szabad húst venni résen kell lenni ennyi." Megvettem a darálthúst, semmi nem látszott rajta, megettük, majd aki evett belõle mindenkinek 2-3 napig ment a hasa. Nem azt mondom hogy minden romlott náluk, de maguk a hentesosztályon dolgozók mondják el hogy hogy mossák, cimkézik át, csomagolják a romlott húst, és megy vissza a pultba. Inkább járok oda ahol nem kell résen lenni.
Utolsó ez nem rossz megoldás, de a panelban nem igazán lehet csirkét tartani :D
a tescóban kb 2500-ból kijön, persze attól függ, a csirkecombok mekkorák. nézz jól körül, mert sokszor az egészcomb olcsóbb, mint külön-külön. daráthúsnak daráltass le egy kiló lapockát, vagy combot, jobban jársz, mint a tálcással, mert az sokszor olyan, mint a kenõcs.
3500
A piacon vásárolj kb 3000ft lesz ..
Tescoban nem szabad húst venni.
A mi hentesünknél kicsivel olcsóbb minden mint a Tescoban. És észrevehetõ, h sokkal frissebb a hús, nincs feltöltve mindenféle adalékkal.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És hentesnél drágább vagy ott is kb ilyen árat fogok fizetni?
2000 felett kicsivel. De ha teheted inkább hentesnél vásárolj, Tescoban nem szabad húst venni. A csirkemellet vízzel nyomják tele, ráadásul drágább is mint egy hentesnél.
Csak nemmind1, h sütés közben összemegy-e a csirkemell a felére, vagy sem:) Gondolom Te is észrevetted már a Tesco-s csirkemellnél, h úszik a lében a tartóban, és ha szeleteled otthon, akkor is tiszta víz, szó szerint facsarni lehet belõle. Azért lássuk be, egy húsnak nem így kell kinéznie..:)

Calleoni tésztát csináltam, hát hogy is mondjam ezt még gyakorolnom kell a hús sótlan lett a tészta felpüffedt és töredezett.1kg húshoz mennyi sót kell adni egészséges maradjon? És a tészta?

Legjobb válasz: Lefedted te azt az edényt, amikor beraktad a sütõbe? És raktál alá valami mártást? Kell valami folyadék, hogy gõz keletkezzen, amiben megfõ a tészta, de ehhez fedõ is kell, különben elszáll. A húshoz nem tudom, mennyi sót kell rakni. Én "érzésre" szoktam. De ha bizonytalan vagy, kóstold meg nyugodtan. Csak dugd bele a nyelved, nem kell egy nagy nyers húsfalatot megenni.

Lefedted te azt az edényt, amikor beraktad a sütõbe? És raktál alá valami mártást? Kell valami folyadék, hogy gõz keletkezzen, amiben megfõ a tészta, de ehhez fedõ is kell, különben elszáll. A húshoz nem tudom, mennyi sót kell rakni. Én "érzésre" szoktam. De ha bizonytalan vagy, kóstold meg nyugodtan. Csak dugd bele a nyelved, nem kell egy nagy nyers húsfalatot megenni.
A kérdező hozzászólása: Lefedtem, vizet raktam alá legközelebb kipróbálom mártással köszi a választ

Szerintetek mi ez? Azt írja a könyv: Fordítsd le mai nyelvre a szakácskönyv néhány idézetét. Sót borsot csinálj össze és hintsd meg vele. Mikor jó fövésben volna a hús akkor rakjad közibe a sóskát az savát megadjad kevéssé meg is borsoljad.

Legjobb válasz: Sót borsot csinálj össze és hintsd meg vele. = Sót és borsot keverj össze és hintsd meg vele (szórd rá). Mikor jó fövésben volna a hús akkor rakjad közibe a sóskát az savát megadjad kevéssé meg is borsoljad. = Mikor már fõ a hús add hozzá a sóskát, önts hozzá ecetet és borsozd meg.

Sót borsot csinálj össze és hintsd meg vele. = Sót és borsot keverj össze és hintsd meg vele (szórd rá). Mikor jó fövésben volna a hús akkor rakjad közibe a sóskát az savát megadjad kevéssé meg is borsoljad. = Mikor már fõ a hús add hozzá a sóskát, önts hozzá ecetet és borsozd meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!:)

A 8 éves húgom nem eszik húst. Ez egészségtelen? és ha igen milyen baja lehet?

már kb 4-6 hónapja nem hajlandó húst enni

Legjobb válasz: "Színhúst" én sem eszek. Valami miatt megundorodtam tõle kisgyerekkoromban, és azóta sem kívánom. Egyébként erõs az immunrendszerem, ritkán vagyok beteg. Még annak ellenére is, hogy szüleimtõl súlyos bajokat örökölhettem volna. (Az asztmát bekaptam, de kamaszkoromban leszámoltam vele.) A szûk családi körömben csak én tartom jól magamat. Persze hozzátartozhat a dologhoz az, hogy szedek vitaminokat, kálciumot, és magnéziumot. Emellett pedig sokszor fogyasztok tejtermékeket. Ez fontos olyan személynek, aki húst nem vagy nem igazán eszik.

"Színhúst" én sem eszek. Valami miatt megundorodtam tõle kisgyerekkoromban, és azóta sem kívánom. Egyébként erõs az immunrendszerem, ritkán vagyok beteg. Még annak ellenére is, hogy szüleimtõl súlyos bajokat örökölhettem volna. (Az asztmát bekaptam, de kamaszkoromban leszámoltam vele.) A szûk családi körömben csak én tartom jól magamat. Persze hozzátartozhat a dologhoz az, hogy szedek vitaminokat, kálciumot, és magnéziumot. Emellett pedig sokszor fogyasztok tejtermékeket. Ez fontos olyan személynek, aki húst nem vagy nem igazán eszik.
Egészséges, azonban lesz baja: elterjesztik róla tévesen, hogy gyõzködi a húsevõket, miközben a húsevõk rendszeresen belekötnek. Más baja nem lesz, sõt, meg fog javulni az élete minden téren fokozatosan, kivéve az említett bajt, valamint annyi baj történhet még, hogy (hogy annyi baj legyen ;) na neeem ;)) , szóval annyi baj lehet még, hogy ha nem kitartó és visszaszokna a vegyes táplálkozásra, akkor rendkívül korrekt emberré válna, akárcsak a húsevõk. Bár nem vagyok tévedhetetlen, teljességgel tippeken alapul ez a válaszom, ennél fogva következetes vagyok, ebbõl következõen tévedtem, nem érdemes elolvasni meglátásomat. Bár, ismétlem, nem vagyok tévedhetetlen, ebbõl következõen tehát lehet, hogy esetleg mégis érdemes elolvasni, amit írtam. Elnézést kérek, hogy hangosan gondolkodtam, tudom, rosszindulatú dolog akár ilyen formában is elgondolkodtatni másokat. Köszönöm a szíves megértést. (Sajnos a képmutató udvariasság nem az én asztalom, mint elõbbi mondatom is utal rá.)
Én sem eszem húst. És nekem sincs semmi bajom.
én is 8 éves korom óra nem eszek húst..érdekes..most 16 éves lány vagyok ..még mindig nem szeretem a hús ízét:-S
Egy kis B12-vitamin pótlás, és semmi baja nem lesz
Azért a zsírban oldódó vitaminokat (A, D, E, K), az esszenciális aminosavakat és zsírsavakat pótolni kell, pláne hogy õ még sokáig nõni fog... sok hiánytünete lehet, pl D vitamin hiány miatt csontképzési zavarok (angolkór), K vitamin hiány miatt vérzékenység...
Elõzõhöz: habár a D-vitamin hiány nyáron nem valószínû.
több száz millió indiainak nem lesz, akkor neki sem
Bocsi, 22 éves fiú vagyok. ^-^
A kérdező hozzászólása: Akkor nem lesz semmi csontritkulásos betegsége?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat ! az utolsót nem értettem :/
Vegetáriánus ;)
Igen a B12 pótlásra figyeljen nagyon aki nem eszik húst!! én sörélesztõ kapszulát eszem vagy jó más tabletta is amire rá van irva! Sok magvat fõleg diót mert azzal mindent pótol a hús helyett!!!

MI a véleményetek arról, ha egy csajnak 3 állandó pasija van (ezek tudnak egymásról), és néha azért becsúszik 1-1 friss hús, és a lány így jól érzi magát?

Legjobb válasz: 10:51 -sel tudok egyetérteni. És [email protected] meg nekem ilyen nõ nem kellene, hogy mellettem van 3 pasija, lehet hogy ez már a mai fiatalságnak maradinak számít, mert ahogy észreveszem manapság ez a divat mindenki mindenkivel... hát szánalmas szerintem az ilyen... mi a [email protected]ának kell 3 pasi, szerintem keresni kellene egy olyat aki mindenben ki tud elégíteni, ne 3-at akarjon már tartani az ember... tudom jól, hogy van ahol ez elfogadott, de nekem ez akkor sem normális ...mellesleg egészségügyileg sem biztos, hogy annyira helyes lenne fõleg ha becsúszik 1-2 friss húsi is ahogy mondtad. Most ettõl [email protected] vagy e? IGEN AZ! De azok a pasik se érdemelnek többet akik így elfogadnak. Persze tudom nem te vagy a kérdésben szereplõ csaj! :-) 21F

10:51 -sel tudok egyetérteni. És [email protected] meg nekem ilyen nõ nem kellene, hogy mellettem van 3 pasija, lehet hogy ez már a mai fiatalságnak maradinak számít, mert ahogy észreveszem manapság ez a divat mindenki mindenkivel... hát szánalmas szerintem az ilyen... mi a [email protected]ának kell 3 pasi, szerintem keresni kellene egy olyat aki mindenben ki tud elégíteni, ne 3-at akarjon már tartani az ember... tudom jól, hogy van ahol ez elfogadott, de nekem ez akkor sem normális ...mellesleg egészségügyileg sem biztos, hogy annyira helyes lenne fõleg ha becsúszik 1-2 friss húsi is ahogy mondtad. Most ettõl [email protected] vagy e? IGEN AZ! De azok a pasik se érdemelnek többet akik így elfogadnak. Persze tudom nem te vagy a kérdésben szereplõ csaj! :-) 21F
Nem tuti, hogy annak használják. Van olyan szerelmes aki tudja, hogy a párja valaki mást jobban szeret, mégis együtt vannak. Sõt, van olyan, hogy egy férfi, két nõ, és 3-asban élnek évek óta.
Lehetek a negyedik?
rohadt ribanc... majd büszke lehet magára ha majd a gyerekeinek kell mesélnie hogy miket csinált fiatalabb korában... RUDIMELEGÍTÕ
Figyelj azért ezt ki lehet ám nõni, veled is tuti elõfordulhat még, hogy 2 nõd lesz egyszerre mert most épp úgy alakulnak a dolgok, persze, hogy ez nem normális, de azért ilyen keményen mégse kellene leoltani ez miatt, meg ez milyen, hogy mit mesél majd a gyerekeknek ... szerintem kérdezz rá anyudnál erre egy kicsit jó? Lehet neked is mesélnek majd egyet s mást. :-) De még mindig nem tartom ezt normálisnak attól függetlenül, jobb lenne és egészségesebb egyet keresni akivel jól megvagy, mert az igaz, hogy adódhatnak problémák amikben nehéz dönteni, de ez nem a megfelelõ életmód szerintem.
Te kékvérû büdös kis qrva. Te rohadt mocskos dög. Te [email protected] anyaszomorító nõstény állat. Te fehérmájú, büdös pi-csájú útszéli ringyó. Kell még mást mondanom?(én elsorolgatnám órákig) K.A. 17/F
Én azt gondolom, hogy már megkaptad a választ a kérdésedre. Gondolkozz ez az életeden szerintem egy picit. Ha nem sikerül belátni, hogy ez nem normális így akkor bizony igen ribanc vagy és az is maradsz.
en nem turnem h a bnomet egy masik csavoszop-tatgassa.ha nem a bnom lenne hanem csak sz0p-tatgatnam akkor meg se karcolna:P
/off K.A. a kékvérû egészen mást jelent, mellesleg egyre viccesebb, hogy milyen lelkesen osztod itt az észt a magad 17 évével. Egy rakat kérdésben. /on Egy ilyen lányt csak sajnálni tudok, mert nagyon magányos lehet amikor éppen egyik fiúja sem kanos... Önértékelési problémákra tippelnék. Én sokkal büszkébb vagyok, és sokkal többre értékelem magam, minthogy bárkinek is a gumibabája legyek. 22/l
Számít, h ki mit gondol? Fenét. Nem törvénybe ütközõ, szabad ország vagyunk, ha nektek jó így, élvezzétek. Szerintem mivel tisztességes vagy, mert tudnak egymásról, tök oké a dolog. Sokan szeretnének 3 pasit...
A kékvérû hidegvérût jelent. Egy qrva nem lehet hidegvérû? :O
Amúgy meg 14:22, miért baj az neked, hogy hozzászólok valamihez? Ugyanannyi jogom van hozzászólni a magam 17 évével, mint neked a 22-vel. És valószínû több mindent átéltem már, mint te.:) K.A. 17/F
Hát figyelj, ha te elviseld, hogy csak erre kellesz nekik, magyarul csakis erre vagy jó... akkor ennyi, te érzed, de azt mindenképp tudnod kell, hogy a pasik belemennek sokan, mert miért ne semmi kötöttség csak szex ... igen ám ez egy ideig megy is de a pasiknak ez elõbb vagy utóbb de tuti, hogy nem lesz elég és akkor majd szépen pofára esel, amikor senki nem marad, ahelyett, hogy keresnél egy valakit akivel jól el vagy ribike... :P
A kérdező hozzászólása: Ez úgy volt, h mindháromtól komolyat akartam, aztán egyik se akart komolyat, és akkor az utolsó pasinál visszaemlékeztem az elõzõekre, megkérdeztem az elõzõeket, akarnak-e szexpartnerek lenni, és belementek. Semmi kötöttséggel. Az élet fintora, ezek után 2-en akartak komolyat tõlem. Végül nem jött össze.
10:57 es. Ki mondta, hogy ez nem érvényes a pasikra? Már ne haragudj de ilyet én nem írtam... szerintem semelyik nemnél nem normális ez a dolog... persze ha tudnak róla és elfogadják akkor hááát istenem ha ennyire barmok, majd rájönnek idõvel, hogy nem csak puncira van szükségük és akkor majd szépen ejtik azt a bizonyos csajt, aki egy nagy ribänc...
Ha tudnak is egymásról akkor k*rvának használják a csajt :D Mondjuk az is :D
azt hogy ordas prosti, rohadt nagy ribanc!!:) mi a száma, írjon nekem én ennék friss hús.
persze, hogy van ilyen, afrikában, ott egy férfinek akár 4 nõje is lehet és a gyerekekekt a lányokat is!körülmetélik!
A kis fehérmájú!! egy jó nagy dög!
már miért lenne k....? ha egy pasinak párhuzamosan több nõje van az májer, de ha csaj csinálja ordas r.....? akkor lenne ribanc, ha a pasik háta mögött csinálná, illetve ha direkt nõs pasikra utazna. ismerek ilyet, 10 éve csak szeretõi sztátuszban van (különbözõ pasikkal), ugyanakkor sír rí, hogy egyik pasi sem hagyja el érte a családját. NA EZ A K....
ha a 3 pasi ezt eltûri akkor meg is érdemlik. a nõnek csak valüszínûleg nagy a szexuális étvágya.
Szerintem hamar ki fogsz égni
vagy nimfomániás, vagy csak szimplán egy büdös k*rva :D
Privát magánügye. Sok pasi ugyanezt csinálja! Tehát azért nem kéne annyira dobálózni a "mocskos r**nc" kifejezéssel"... Ha a srácok tudják és jó nekik, hát legyenek boldogok akárhányan is vannak! :)
Szia! Az, hogy tök állat, és nagyon izgis ez az egész, komolyan, nagyon jól csinálja a csaj, és igen én is csaj vagyok, és tetszik ez! Lehet írni, az ócsárlásokat, már úgyis kaptam ezt-azt, de nem érdekel...amúgy meg elõször ki kéne a szitut próbálni mindenkienk, és utána véleményt írni szerintem! 24/L

Téged nem idegesítenek ezek a ronda magyartalanságok? Pl. Korház (kórház), kõrút (körút), hus (hús), bün (bûn), stb.

És még sok más ilyen szó van, ahol a rövid-hosszú magánhangzókat lassan mindenki hibásan ejti. A rendõrség is ugye körözi a bûnözõt (bünözõt manapság :D)és nem kõrözi :)

Legjobb válasz: Kezdenek úgy írni, ahogy beszélnek, ami néha valóban elég bosszantó, mert a helyesírást egy másik tájnyelv alapján állapították meg. Lásd még: köpeny, körút.

Szia! Nekem a helytelen kiejtés mindig is bántotta a fülemet. Na persze, ilyenkor igyekszem finoman a másik fél tudomására adni, hogy nem jól mondta az adott kifejezést, már csak azért is, hogy õ se legyen cikiben, ha esetleg mégegyszer elõfordul :D
Nekem a kedvencem amikor egy mondatban minden ékezetes betût hosszú ékezettel írnak, valamint az igekötõk fantasztikus használata, pl.: "Elkéne mení a teszkóba, mer elfógyót ithón a teszkó ízzû kenhettõ krémm. el jõsz vellem pista õcsém?"
Kezdenek úgy írni, ahogy beszélnek, ami néha valóban elég bosszantó, mert a helyesírást egy másik tájnyelv alapján állapították meg. Lásd még: köpeny, körút.
De, én megõrülök attól, ami itt (is) folyik. "órakkor", "megtudnátok mondani" és társai...
De nagyon :) Én speciel a nállamtól mászok falra :) Vagy én megcsinálNÁK mindent
Ez nem hiba, hanem tájnyelv eltérés. Nem magyartalanság (ez a szó viszont az), hanem a magyar nyelv részei. Másrészt: ha ennyire véded a nyelvet, akkor tanulj magyar mondattant, mert borzalmas ahogyan fogalmazol.
Zalai vagyok, mi úgy tanultuk nyelvtanon, hogy tipikus zalai tájszólás az, amikor valaki a húst, rövid ú-val ejti, vagy mondjuk a zsírt is rövid i-vel ejtik erre. Vagy mondjuk a hûtõt világ életemben "hüttõ"-nek ejtettem és mindenki a környezetemben.
Ezzel még nincs gond, engem az idegesít fel, amikor valaki egy alap szót hibásan ír le, legyen például gója, szõllõ. Ez már a tudatlanság legalja. Egyébként mi számít magyartalanságnak? Ez csak puszta tájszólás. Javaslom, hogy menj el Erdélybe vagy Felvidékre, mert ha már ezek is kiütik "nállad" a biztosítékot, akkor onnan sírva mennél haza.
Oszt a lófaxba megy ez a pontozás?
Oszt mijé? A zÁruházba nem árút árúnak?

Ismeri vki ezt a formáját a rántott húsnak? Segítség? !

szóval azt hiszem h a tojás sárgáját és a fehérjét külön külön fel kell habosítani és úgy panírozni. vki tudja a pontos receptet?

Legjobb válasz: Amit én ismerek: tojásfehérjét felverni, húst beleforgatni, majd szezámmagba forgatni és kisütni

Amit én ismerek: tojásfehérjét felverni, húst beleforgatni, majd szezámmagba forgatni és kisütni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!