Találatok a következő kifejezésre: A hörcsögnek vizet adni (4 db)

Szabad a hörcsögnek vizet adni?

Sziasztok.Ezt azért kérdezem,mert olvastam több könyve és több fórumon is,hogy nem kell neki vizet adni,mert kinyeri az almából,répából a szükséges vízmennyiséget.

Legjobb válasz: Nem csak szabad, ajánlott is. Vegyél egy golyós itatót. Igaz, hogy képesek túlélni zöldségen és gyümölcsön is, de azért sokkal jobb nekik, ha kapnak vizet. A tálka valóban nem mûködik, ahogy semmilyen más rágcsálónál sem. Régen tenyésztettem aranyhörcsögöt, elég sok állatom volt, és alaposan kihasználták az itatót, pedig mindig volt zöldségük is. Fõleg nyáron rengeteg víz fogyott.

egy golyós itatott akkor is fel kel szerelni ha zöldséggel meg gyümölccsel etetsz
Nem csak szabad, ajánlott is. Vegyél egy golyós itatót. Igaz, hogy képesek túlélni zöldségen és gyümölcsön is, de azért sokkal jobb nekik, ha kapnak vizet. A tálka valóban nem mûködik, ahogy semmilyen más rágcsálónál sem. Régen tenyésztettem aranyhörcsögöt, elég sok állatom volt, és alaposan kihasználták az itatót, pedig mindig volt zöldségük is. Fõleg nyáron rengeteg víz fogyott.
Én nem adtam soha egyiknek sem, mert valóban elegendõ nedvességhez jutnak gyümölcsbõl, zöldségbõl. De tudok olyat, aki hörcsögitatót szerelt fel a ketrecre, és néha kortyolgatnak belõle a hörik. Tálba semmiképp ne tegyél vizet, mert kiborogatják. Itatót nyugodtan szerelhetsz fel, aztán meglátod, hogy használják-e vagy sem.
Nem kell neki víz, már 25-30 hörcsögöm volt, egyik se kapott. Most próbaképpen adtam neki egy kupakban vizet, nem tudta mit kell vele csinálni, csak felrúgta. Felesleges. Amúgy azért mondják, hogy nem szabad, mert fellöki, összevizezi magát és megfázik. A golyós itató jó lenne, de mivel tudom, hogy nincs rá szüksége, én nem veszek.
Én sem adtam nekik soha. Viszont kaptak mindig valami zöldséget, gyümölcsöt, ami pótolta a vizet.
ez hülyeség, hogy nem kell nekik víz. igen sok gyümölcsbõl nyernek vizet, de az sok esetben nem elég. egy golyós itató pár száz forint és akkor iszik belõle amikor akar. én mindennap adok neki friss zöldséget, és gyümölcsöt, de mellette ugyanúgy iszik elég sokat az itatójából. fõleg nyáron, mert akkor nem elég nekik a gyümölcs.
Mindenképpen adj neki vizet! Az enyém sok zöldséget és gyümölcsöt kap enni, mégis naponta 3-4-szer is elõbújik, hogy igyon az önitatójából.
Az én hörcsögöm nagyon sok lédús zöldséget kapott, de így is állandóan vizet ivott az itatójából. Szerintem mindenképpen tegyél be neki, ártani nem árt. Sõt!
Én nem adok a hörcsögömnek.Mert fél az önitatótól.
hát nekem két hörcsögöm van és naponta legalább egyszer isznak az itatóból, pedig gyümölcsöt, zöldséget is kapnak. Szerintem nem hiába gyártanak itatókat a számukra.
Különben azért is jó ez a kérdés, mert én annak idején, amikor hörcsögözni kezdtem, elolvastam hozzá a fellelhetõ szakirodalmak nagy részét. Valamennyiben TILTJÁK, hogy a rágcsálónak vizet adjunk. Azt írják, hogy elegendõ nedvességhez jut a gyümölcsbõl, zöldségbõl. DE!! A hörcsög itatót sem véletlenül találták ki, és már bánom, hogy annak idején én nem szereltem fel az enyémeknek (szerintem 10 éve még nem is volt ilyen), mert tudom, hogy isznak belõle, kell nekik az a víz. Jelenleg nincs hörcsögöm, de ha lenne, szerelnék fel neki itatót! (Mondjuk hozzáteszem, mindegyik hörim szép kort élt meg annak ellenére, hogy nem kaptak vizet.)

A hörcsögnek kell vizet adni?

Legjobb válasz: helo a horcsognek nem kell vizet adni,nekem is volt,hanem olyan zoldsegeket adj neki amiben van folyadek pl:salata,alma az kifejezetten nagyon jo,es stb a tobbit mar gondolom tudod

helo a horcsognek nem kell vizet adni, nekem is volt, hanem olyan zoldsegeket adj neki amiben van folyadek pl:salata, alma az kifejezetten nagyon jo, es stb a tobbit mar gondolom tudod
Vazze, akkor éljetek ti is gyümölcsökön meg zöldségeken.... Mi az, hogy nem kell neki víz!? Attól, mert kap elegendõ zöldséget igenis igényli a vizet. Ne idétlenkedjünk már.
istenem mennyi paraszt ember PERSZE HOGY KELL minden élõlénynek szüksége van vízre
Ém minden nap adok neki zöldséget-gyümölcsöt és így nem iszik vizet. Mondjuk én nem itatóból adok neki hanem elég csak egy üveg kupak abból is szívesen iszik.
Szerintem errõl megoszlanak a vélemények. Az állatkereskedõ aztmondta nem kell neki víz, de a tenyésztõ akitõl a mostani hörcsögjeimet hoztam, aztmondta mindenképp kell. Én úgy vagyok vele hogy önitatóba tettem bele nekik (minden nap legalább 1x isznak.) és friss zöldséget is kapnak. Így semmiben nincs hiányuk.
A hörcsögnek adni vizet lehet !! Hát az enyéim nem szeretik:D inkább zöldség almahéj gyümölcs...
Én irtam az utolso kmit de azt (itatoba) kell :D
Az egyik hörim szereti a vizet, a másik egyáltalán nem iszik.
Mivel szíriai aranyhörcsögrõl van szó, képzeljétek el mennyi víz kell nekik. Eredeti élõhelyük sivatag volt. Nem kell nekik feltéten vizet adni, bõven elég, ha próbálsz lédús, húsos zöldség és gyümölcsféléket adni. Ne beszéljetek olyanokról amit ti magatok nem tudtok. A kereskedés vezetõjétõl és a szakkönyvekbõl is alátámasztható, hogy nem kell nekik itató, nem feltétlen fogják tudni és akarni használni.
Igen megoszlanak a vélemények. Eredendõen mivel igen kicsi állatról beszélünk simán kinyeri a folyadék mennyiséget ha elegendõ lédús gyümölcsöt kap. Erre nagyon oda kell figyelni, hogy mikor és mit adunk neki. Amikor nagy meleg van végképp figyelni kell rá, hogy ha azt választottuk, hogy gyümölccsel és zöldséggel látjuk el a vízszükségletét akkor többször kapjon lédús dolgokat. Az itató nem rossz megoldás, de ez is állat függõ, hogy rájön-e és igényli-e egyáltalán. A kereskedésben is itató volt nekik, ezért gondoltam tudja használni én is vettem, és szokott belõle inni. Persze a mennyiségen abszolút nem látszik meg olyan keveset iszik belõle :) Meg úgy is mindig elhalmozom valami lédús gyümölccsel meg zöldséggel. Én a biztonság kedvéért hagyom neki az itatót, ha a nem lenne elég folyadék a dolgokba amit kap tudjon mihez nyúlni.
A hörcsögnek nem kell víz a zöldségekbõl és gyümölcsökbõl kap vizet.
Persze mindne nap kell friss víz, és gyümölcs
bocsanat en irtam az elso kommentet is nem csak zoldseget lehet neki adni, hanem gyumolcsoket is
IGEN kell. Minden állatnak kell. Igaz sok vizet tud nyerni a friss zöldségekböl is de ha már fonnyadt semmi víz nincs benne. Lehet nekik venni ketrecre akasztós itatót az nagyon jó.
Kell neki víz, csak vigyázz, nehogy olyan edénybe tedd oda, amibe bele tud menni! Az fontos, hogy ne léphessen bele, mert abból komoly betegség lehet, bele is halhat. Állatkereskedésben biztos kapsz neki való önitatót!
Nekem volt hörcsögöm, és a tenyésztõ azt mondta, NEM kell neki víz, csak lédús zöldségeket és gyümölcsöket kell adni neki.
en is arrol beszelek , nagyon egyet ertek az utolso iroval. nekem is azt mondtak es a ketrecre akasztos vizet horcsogoknek allatkereskedesbe nem adnak, ezert nem is fog neked inni belole a horcsogod
Nekem is van hörcsögöm, és igenis igényli a vizet is néha.Nekem akasztós itatóból iszik.
Nem kötözködéként írom, de remélem, hogy nem veszel, vagy nincs hörcsögöd. Az embernek alapvetõnek kéne, hogy legyen, hogy nem ilyen helyen, hanem szakembertõl szerzi be az ilyen információt és sajnos az, hogy valaki tenyésztõ vagy állatkereskedõ még nem jelenti azt, hogy szakember. A legjobb amit tehtesz, hogy felhívsz egy állatorvost, hiszen Õk tanulták. pl. ezt: http://www.palavet.hu/rendelesiido.html
NEKEM IS AZT MONDTÁMK H NEM KELL NEKI viz, de mikor kiengedtük sétálni a kiömlött vizet itta a padlon és utána mindig adtunk neki. szerintem igen kell neki vizet adni. a állatkereskedök sem tudnak tul sokat szerintem,
Nekem is volt hörcsögöm, és IGENIS IGÉNYELTE A VIZET a gyümölcsök és zöldségek mellett is!!!!Bár az igaz, ha lédúsabb zöldséget vagy gyümit kapott akkor nem ivott annyit, vagy egy ideig egyáltalán nem.De ettõl függetlenül adj neki önitatóból vizet!!
Nem Te kretén szerinted mit iszik ha nem vizet!!!!!! Esetleg Colát, vagySprit-öt!?!!!?
Hello Szerintem az állattól függ hogy igényli e a vizet. Három hörcsögöt tartok és úgy veszem észre hogy magasról tesznek az itatóra(tehét részemrõl felesleges volt megvenni) a kicsik néha jó mókának érzik hogy felmásznak rá és addig piszkálják amig le nem esik a helyérõl, de nem isznak belõle. Uborkát szoktam nekik adni mert abban elég sok víz van, még néha egy pici dinnyét.

Én nagyon szeretnék egy hörcsögöt! Anya, és apa beleegyezett! És elolvastam mindent amit tudni kell és megkapom hamar! Nem kell neki vizet adni? Mert szerintem nem mert a gyümikből nyeri a folyadékot. Igazam van?

Legjobb válasz: Én a biztonság kedvéért beteszeszek neki vizet is....Szerintem érdemes lenni beszerezni egy itatót, nem egy drága dolog...:))

Én a biztonság kedvéért beteszeszek neki vizet is....Szerintem érdemes lenni beszerezni egy itatót, nem egy drága dolog...:) )
10 éve vannak hörcsögeim, és nem szoktam neki vizet betenni. Fõzésnél, amikor megpucolom a répát, krumlit, stb, vagy csak eszek egy almát, mindig megkapja a héját. Elég neki, a lényeg, hogy minden nap kapjon frisset. Rágni tegyél be neki valamit, az enyém most egy diót kapott, nagyon el van vele.
hát igen ha friss züldséget kap, de azért nem árt egy olyan cumis itatót betenni. semmi képpen sem tálba tegyél neki vizet hanem itatóba, abbol ö tudja szopizni. ami fontios , hogy nahyon szeret bújni asni, érdemes terráriumba vagy olyan ketrecben tartani ahol nagyon sok rogácsot tudsz neki betenni, mert bele ássa magát.
Valóban nem szükséges neki víz, ha elég sok lédús gyümölcsöt kap....de ha gondolod egy kis itatóba(kapható ilyen a kisállat kereskedésekbe)adhatsz neki és akkor ha akar tud inni.Ha meg elég neki a lédús gyümölcs, az itatót úgyse használja.Azt meg észre fogod venni.
Szia! Ezt a kerdest mar en is feltettem es mindig vitat valt ki. Az en horimnek van itatoja , de nem ivott belole ezert tettem del en is a kerdest. A valaszt maga a hori adta. Adok neki zoldseget/gyumolcsot, de sokszor utazom, ezert neha nem jut eppen hozza, ezert van bennt az itato. Amikor ugy gondolja szomjas , mert nem jutott eleg nedvesseghez a zoldsegekbol. Kiszolgalja magat az itatobol! kb. 300 ft egy olyan itato, szerintem nem egy draga dolog, a "biztonsag" kedveert szerezz be egyett!
De igen, tényleg nincs szüksége vízre, ha megfelelõen kapja a lédús gyümölcsöt zöldséget. Én uborkát és almát adok neki rendszeresen, persze a többi mellett. Ebbõl elegendõ vízhez jut.
Az enyémnek is van, nagyon sok gyümit kap, mégis nagyon sokat iszik! Rakj be neki!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek hasznos volt!:) És további jó hörizást!:D
A kérdező hozzászólása: Köszi és a másik kérdésre is válaszolnátok?:D


Lehet a dzsungáriai hörcsögnek adni vizet?

Legjobb válasz: Én soha nem adtam a hörcsögeimnek vizet. E helyet nagyon sok gyümölcsöt és zöldséget kaptak mindennap pl:. paprika, alma, saláta, uborka stb:.

Én soha nem adtam a hörcsögeimnek vizet. E helyet nagyon sok gyümölcsöt és zöldséget kaptak mindennap pl:. paprika, alma, saláta, uborka stb:.
Nem szükséges a hörcsögnek vizet adni, akkor kell, ha nem kap elég lédús gyümölcsöt, zöldséget. Nekem volt nagyon sok hörcsögöm, tenyésztettem õket, és nem adtam nekik vizet soha. De ha szeretnél adni neki, akkor adjál, nem lesz baja.
Már bocs, én dolgoztam kisállat kereskedésben és nem adtunk a rágcsálóknak vizet. Mindennap kaptak egy jó adag gyümölcsöt, zöldséget, és ez elegendõ volt. Ha csak száraz tápot kap, akkor nyilvánvaló, hogy kell víz. Ezt elhiheted nekem. Lehet adni, de nem feltétel. Kicsattantak az egészségtõl, mindenféle vitamint kaptak.
Már bocs, de az egy óriási k.urva nagy b.aromi TÉVHIT, hogy a hörcsögöknek nem kell víz kell víz! De igenis KELL! Sõt, minden emlõsnek kell víz! És a sok lédús zöldség, gyümölcs se pótolja egészében! (kedves kérdezõ: a válaszomban a kissé mogorva hangnem nem neked szól:) :)
Szerintem is kell neki víz, én mindig adtam az enyémeknek és el is fogyott, pedig kaptak gyümölcsöt is.
Minden állatnak és élõlénynek szüksége van vízre !
Az enyém nagyon sokat iszik! Kell minden állatnak a víz. Akkor is jó ha van, ha sok gyümit kap!
Ha sok lédús gyümit és zölit kap, nem kell neki víz, de jobb, ha a biztonság kedvéért teszel be neki egy itatót, hogy ne legyen szomjas. KELL neki víz.
Nálunk van itató is, amit ügyesen, de nagyon ritkán használnak... szinte csodaszámba megy. Jobban szeretik a mosott és esetenként még nedves salátát, gyümölcsöket.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!! :)
Ezaz! Ha kap elég sok lédús zöldséget és gyümit, nem kotelezõ adni neki vizet hiszen ezekbõl szerezz folyadékot. Tényleg vannak.olyan.emberek akik csak magot Es vizet adnak.
De egyik hörcsögöt sem szabad CSAK magokkal etetni. O.o Az a marha, aki csak magot ad neki. OMG, emberek, ébredjetek már fel! Nem kötelezõ vizet adni neki, de jó, ha van elõtte. Ha kap gyümit és zölit, akkor nyilván nem fog (annyit) inni. >.<
Na 2 marha is jelentkezett... Nem kell neki víz, ha kap zöldséget és gyümölcsöt. Akkor kell, ha csak magokat kap.
Így van: kell neki víz. Az igaz, hogy nem iszik sokat, ha elég lédús gyümit és zölit kap, de ettõl függetlenül jó, ha van elõtte víz.
Nagyon sok h_lye van itt!!!!!Minden állatnak, így a hörcsögöknek is kell víz!!Ez egy igen nagy tévhit, hogy nem kell.
Nekem van hörcsögöm, de nem adok neki vizet, állandóan ott lenne a víznél. Sok lédús zöldséget kap és jól érzi magát. Igen sok állatos boltban nem adnak vizet rágcsálóknak, de nem azért mert "kínozzák" az állatot, hanem mert felesleges, ha kap gyümölcsöt, zöldséget.
Mért ne kéne?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!