Találatok a következő kifejezésre: A hörcsögnek vizet (16 db)

Szabad a hörcsögnek vizet adni?

Sziasztok.Ezt azért kérdezem,mert olvastam több könyve és több fórumon is,hogy nem kell neki vizet adni,mert kinyeri az almából,répából a szükséges vízmennyiséget.

Legjobb válasz: Nem csak szabad, ajánlott is. Vegyél egy golyós itatót. Igaz, hogy képesek túlélni zöldségen és gyümölcsön is, de azért sokkal jobb nekik, ha kapnak vizet. A tálka valóban nem mûködik, ahogy semmilyen más rágcsálónál sem. Régen tenyésztettem aranyhörcsögöt, elég sok állatom volt, és alaposan kihasználták az itatót, pedig mindig volt zöldségük is. Fõleg nyáron rengeteg víz fogyott.

egy golyós itatott akkor is fel kel szerelni ha zöldséggel meg gyümölccsel etetsz
Nem csak szabad, ajánlott is. Vegyél egy golyós itatót. Igaz, hogy képesek túlélni zöldségen és gyümölcsön is, de azért sokkal jobb nekik, ha kapnak vizet. A tálka valóban nem mûködik, ahogy semmilyen más rágcsálónál sem. Régen tenyésztettem aranyhörcsögöt, elég sok állatom volt, és alaposan kihasználták az itatót, pedig mindig volt zöldségük is. Fõleg nyáron rengeteg víz fogyott.
Én nem adtam soha egyiknek sem, mert valóban elegendõ nedvességhez jutnak gyümölcsbõl, zöldségbõl. De tudok olyat, aki hörcsögitatót szerelt fel a ketrecre, és néha kortyolgatnak belõle a hörik. Tálba semmiképp ne tegyél vizet, mert kiborogatják. Itatót nyugodtan szerelhetsz fel, aztán meglátod, hogy használják-e vagy sem.
Nem kell neki víz, már 25-30 hörcsögöm volt, egyik se kapott. Most próbaképpen adtam neki egy kupakban vizet, nem tudta mit kell vele csinálni, csak felrúgta. Felesleges. Amúgy azért mondják, hogy nem szabad, mert fellöki, összevizezi magát és megfázik. A golyós itató jó lenne, de mivel tudom, hogy nincs rá szüksége, én nem veszek.
Én sem adtam nekik soha. Viszont kaptak mindig valami zöldséget, gyümölcsöt, ami pótolta a vizet.
ez hülyeség, hogy nem kell nekik víz. igen sok gyümölcsbõl nyernek vizet, de az sok esetben nem elég. egy golyós itató pár száz forint és akkor iszik belõle amikor akar. én mindennap adok neki friss zöldséget, és gyümölcsöt, de mellette ugyanúgy iszik elég sokat az itatójából. fõleg nyáron, mert akkor nem elég nekik a gyümölcs.
Mindenképpen adj neki vizet! Az enyém sok zöldséget és gyümölcsöt kap enni, mégis naponta 3-4-szer is elõbújik, hogy igyon az önitatójából.
Az én hörcsögöm nagyon sok lédús zöldséget kapott, de így is állandóan vizet ivott az itatójából. Szerintem mindenképpen tegyél be neki, ártani nem árt. Sõt!
Én nem adok a hörcsögömnek.Mert fél az önitatótól.
hát nekem két hörcsögöm van és naponta legalább egyszer isznak az itatóból, pedig gyümölcsöt, zöldséget is kapnak. Szerintem nem hiába gyártanak itatókat a számukra.
Különben azért is jó ez a kérdés, mert én annak idején, amikor hörcsögözni kezdtem, elolvastam hozzá a fellelhetõ szakirodalmak nagy részét. Valamennyiben TILTJÁK, hogy a rágcsálónak vizet adjunk. Azt írják, hogy elegendõ nedvességhez jut a gyümölcsbõl, zöldségbõl. DE!! A hörcsög itatót sem véletlenül találták ki, és már bánom, hogy annak idején én nem szereltem fel az enyémeknek (szerintem 10 éve még nem is volt ilyen), mert tudom, hogy isznak belõle, kell nekik az a víz. Jelenleg nincs hörcsögöm, de ha lenne, szerelnék fel neki itatót! (Mondjuk hozzáteszem, mindegyik hörim szép kort élt meg annak ellenére, hogy nem kaptak vizet.)

Mondja meg a frankót valaki. Kell a hörcsögnek viz vagy nem? Mindenki mást mond. Az elmúlt egy évbe 2 hörcsögöm is hamar meghalt mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Tapasztalat, az állatkereskedõk ló[email protected] nem értenek az állatokhoz. A hörim elsõ gazdájának azt mondták, hogy nem kell alá alom. Szerencsétlen egész nap futkározott a mûanyagon, csoda hogy be volt golyózva? Rám sózták hogy hülye és harapós, egy hét alatt kézbebújós höri lett belõle. Akármilyen állatot szerzel, az elsõ hogy alaposan körbetájékozódsz az interneten, és nem a "hozzáértõk" tanácsaira támaszkodsz. Tudod, egy hülye százat csinál.

Tapasztalat, az állatkereskedõk ló[email protected] nem értenek az állatokhoz. A hörim elsõ gazdájának azt mondták, hogy nem kell alá alom. Szerencsétlen egész nap futkározott a mûanyagon, csoda hogy be volt golyózva? Rám sózták hogy hülye és harapós, egy hét alatt kézbebújós höri lett belõle. Akármilyen állatot szerzel, az elsõ hogy alaposan körbetájékozódsz az interneten, és nem a "hozzáértõk" tanácsaira támaszkodsz. Tudod, egy hülye százat csinál.
Persze, hogy kell neki víz.. szerintem legalábbis kell!
A kérdező hozzászólása: Naponta kaptak alma répa zeller paradicsom stb és száraz tápot is.Kaptak vizet az utolsó 2 napba de vagy késõ volt vagy nem akartak inni.A huzatra nagyon figyeltem mindig napon nem voltak.
Nyáron, melegben a 40 fokban valóban még jobban oda kell figyelni! Inkább tegyél oda nekik vizet minthogy ne legyen semmi! 17-es Most nem akarlak én is nagyon leszurni de részben egyetértek Zolival(bár némileg bunkón írt) hisz itt egy állat életérõl van szó! Ha szerinted ne törõdjön a negatív véleményekkel akkor szerinted hogy lehet felelõs állattartó? Én azt pozitívnak veszem hogy itt megkérdezte hisz látszik hogy szeretne felelõ állattartó lenni! és nem hiszem hogy sokat ér azzal hogyha azt mondjuk nem az õ hibája és mindent jól csinált... És nem hiszem hogy ezt várja tõlünk!!!
A kérdező hozzászólása: A help.s.hu most irta egy hölgy hogy soha nem adott a hörinek vizet és 2, 5 évet élt.
9-es Zoli Szerintem nem kell ennyire haragosnak lenned. Pont azért írt ide mert sok a félrevezetõ információ. Megértem hogy felháborodtál de a kis állatokon ez már nem se4gít és szerintem a kérdezõ sem hibás hisz ha valamit mond neki egy állatkereskedõ akkor azt az ember elfogadja... Ugyanakkor most már remélhetõleg jobban figyelhet rájuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a támogatást tényleg nem azét vagyok itt mert hidegen hagyott a kisállatok halála ha lesz még kis rágcsálóm már tudni fogok és nagyon sajnálom hogy ehhez ez kellet.
Nem-nem... félreértettél. Egy malomban õrlünk. A negatív hangvétel a nem kívánatos ill. a negatív emberek. Én is úgy vélem, ha valaki feltesz itt egy kérdést, akkor minden válaszért hálás, akár neki tetszõ, akár neki nem tetszõ az a válasz. Valaki írta, hogy megerjed a zöldség a melegben. Olvastam errõl én is, reggelente ki kell venni a maradékot. Olvass még utána a témában, nehogy a következõ hörid is idõ elõtt elpusztuljon.
A kérdező hozzászólása: Kivettem a zöldséget.
minden ilyen állatnak kell tengeri malcnak , nyuszinak ahogyan a hörcsögnek is sajnos régen én sem adtam az enyémnek nem is élt sokáig.. jó mert kinyeri a gyümölcsökbõl a vizet de az nem elég
Én nem is értem honnan jött ez a hülyeség. Kinyeri a vizet belõle, persze. Csak ez kb. olyan mint amikor a sivatagban eltévedt a kaktuszból facsarja a lét, és az tartja életben.
én adok neki és amikor haza hoztuk egybõl inni kezdet. És nem lehet az az oka hogy valami belsõ sérülésük volt?
persze, h kell, ha lehet mindennap tegyél be neki friss vizet..
Persze, hogy kell nekik! Én mindennap adtam neki valami zöldséget vagy gyümölcsöt, de így is volt benn neki víz! Természetesen kell neki is víz. Kisállat kereskedésben tudsz neki venni itatót!
Az a baj hogy sokan elolvassák a hörcsögös oldalakat és az alapján azt hiszik hogy nem kell neki víz. És amennyiben nagyon odafigyelsz hogy rendkívül lédús és naponta friss gyümölcsöket kapjon akkor valóban nincs is! Sajnos részben egyetértek Zolival mert nagyon félrevezetõek ezek az oldalak ha nem jól olvassa az ember õket! Hisz a legtöbben akkor száraz kaját adnak nekik és némi gyümölcsöt! A gyümölcs meg akár több napot aszalódik bent nekik. És akkor ugye valóban szomjanhal. Szóval a víztelenség csak akkor áll meg ha lédús gyümölcsöt adsz neki és azt naponta frisset adsz nek. Hisz ugye menet közben kiszárad és akkor megint ugyan ott vagy... Az állatkereskedõk meg valóban idióták...
Lehet a víz hiánya is az oka... Csak találgatni tudok. De lehet, hogy huzatban voltak, vagy túl meleg, vagy túl hideg volt... Valami olyasmit keress, ami mindkét esetben azonos volt. Ne figyelj a negatív válaszokra... :)
A kérdező hozzászólása: 2 napja halt meg nem volt mindig igy becsúztatva az csak akkor ha húzatot csináltam és azélrt fényképeztem igy mer ekkor volt jó a fényviszony.
Kell neki. A nagyját ugyan a lédús kajából is kinyeri, de külön víz is kell neki (fõleg ebben a melegben)! Beraksz egy itatót és cserélgeted a vizet akkor is, ha nem issza meg, hogy mindig friss legyen.
Kell, de nem feltétlenül fog belõle inni is. Mi is abba a hibába estünk, hogy nem adtunk nekik, majd egy idõ után mégis kaptak, amikor már utána tudtam nézni máshol is, nem egy idióta barátra kellett hagyatkoznom. A tapasztalat azt mutatja, hogy itatóból csak az a jó, amiben van kis golyócska is. De nem feltétlenül fogják tudni használni. Ezért érdemes kis tálacskába tenni a vizet. Gyakran kiborítják ugyan, de azért jól esik nekik, ha van víz. Mondjuk, nekünk az egyik höri nem szerette sem magán (rácsöppent), se meginni a vizet. Szóval õ megvolt nélküle. A másiknak meg kellett. Mind a ketten majdnem 3 évet éltek.
Természetesen kell nekik. Az én hörim minden reggel teleszlapálta magát, hiába kapott lédús zöldséget. Egyszer kifogyott szegénynek az itatója, rosszul zártam vissza és elcsöpögött. Csak arra figyeltem fel hogy fél órán át nyüstölte az itatót, nem tudta szegény miért nem jön víz belõle. Egyébként az önitatót általában maguktól megtanulják használni, ha nem, megmutatod neki és rögtön leutánozza. Cseles állatok ám.
Ha nem adtál nekik vizet, akkor egyszerûen szomjan haltak a hörcsögeid! Õk is igénylik a vizet, nem számít, ha pár barom az ellenkezõjét terjeszti!
A kérdező hozzászólása: 2 állatkereskedésbe voltam az egyik azt mondja nem kell a másik azt hogy meghal tõle meg a k betûs zöldségektõl.Lehet hogy kiszáradtak?Reggel még játszotak este meg kemények voltak annyira szörnyü volt.
Mindenképp kell nekik! Lehet, hogy nem fognak naponta inni belõle, de biztonság kedvéért tegyél be nekik.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm a segitségeket.
Több oldalt elolvastam én is, a témával kapcsolatban kerestem a választ, de nem egyértelmû, hogy kell-e víz vagy sem. Azt írják, hogy kinyeri a zöldekbõl... Ettõl függetlenül én is adtam az összes eddigi hörcsögömnek. Voltaképpen te adtál nekik vagy sem? Nem lehet, hogy más az oka a haláluknak? K-betûs növényektõl elpusztulnak, a burgonya sem jó állítólag, ill. a hûtõbõl sem adhatsz nekik zöldséget. Mit ettek?
A kérdező hozzászólása: Elhiszem hogy sajnálod az állatokat de nem kell kritizálni fölegg nem igy.Bármi hihetetlen van 2 kutyám és 5-3 éve boldogan élnek melletem.Nincsenek szüleim.Kinek képzeled magad az?
A kérdező hozzászólása: Adtam nekik vizet de csak az utólsó 2 napba semmi k-t nem kaptak se a hütöbõl és kimodottan höriknek való tápot kapakhttp://kepfeltoltes.hu/view/120823/kedvenc_www.kepfeltoltes... Ez volt az otthonuk.
A kérdező hozzászólása: Ja és zoli7980 ahogy látom elég sokan nem biztosak benne.
És mikor haltak meg? Ha nyáron, akkor hõguta is lehetett. (a terrárium alapból nem szellõzik valami jól, de ha még pluszban lefeded a teteje nagy részét, akkor biztosítod a befülledt meleg levegõt nekik)
én adtam a hörimnek vizet, 1-2 hét alatt el is fogyott neki rendszeresen a golyós itatóból! :) am másfél évet élt, nagyon megsirattam amikor meghalt, bár szerintem természetes halála volt. ui.: azokkal meg ne is törõdj akik goromba válaszokat írnak! ez a rovat azért van, hogy az emberek kérdezhessenek arról másokat, amit nem tudnak. nem kell azért leszídni másoknak, hogy te ezt nem tudtad! :)
igen
Jobbat mondok: Naponta többször is.
A kérdező hozzászólása: De naponta egyszer elég?
Elég napi 1-szer.


Hogy szoktassam rá a hörcsögömet a vízre?

Kiskorában, mikor megkaptam(kb. 3-4 hetes korában) nem adtam neki vizet, mivel azt mondták, hogy van a gyümölcsökben elég víz, nincs szüksége rá. Ez igaz is, most kb. 1,5 éves és teljesen egészséges, szóval nem ezért akarom rászoktatni. Csak kíváncsi vagyok. Szóval most vettem egy olyan itatót(pl. <[link] ), de nem akar belõle inni, nem tudja mi az.

Legjobb válasz: Elején az én törpehörcsögöm se akart inni belõle, én úgy szoktattam rá, hogy amikor föltöltöttem az itatót vízzel és hagytam hogy kívülrõl is olyan legyen, mindig lenyalta róla a vizet, ezzel tudatosíthatta, hogy az itatóban is víz van, valamint az is volt, hogy odaraktam a hörit az itatónak ahhoz a részéhez, amelyikbõl folyik a víz, ezzel egy kicsit õ is vizes lett(ezt többször csináld meg), és tudta hogy onnan kell kiinnia a vizet U.i. ha nem hagyja a hörcsögöd hogy odavidd az itatóhoz, akkor az itatót rakd a szájához :)

Elején az én törpehörcsögöm se akart inni belõle, én úgy szoktattam rá, hogy amikor föltöltöttem az itatót vízzel és hagytam hogy kívülrõl is olyan legyen, mindig lenyalta róla a vizet, ezzel tudatosíthatta, hogy az itatóban is víz van, valamint az is volt, hogy odaraktam a hörit az itatónak ahhoz a részéhez, amelyikbõl folyik a víz, ezzel egy kicsit õ is vizes lett(ezt többször csináld meg), és tudta hogy onnan kell kiinnia a vizet U.i. ha nem hagyja a hörcsögöd hogy odavidd az itatóhoz, akkor az itatót rakd a szájához :)
Tengerimalacoknál az is beválik, ha bekenjük uborkával az itató végét. Mivel az nagy kedvenc (nem tudom a hörcsögnél ez hogy van), elkezdi lenyalni és rájön, hogy így inni is tud. Késõbb már nem kell bekenni sem.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, holnap kipróbálom ezeket! :)

A hörcsög ketrecét szappanos vízzel vagy sima vízzel mossam le?

elnézést amat?r vagyok XD

Legjobb válasz: A hörcsögök érzékenyek a szagokra ezért inkább a tiszta vizet ajánlom, ha nincs olyan szennyezõdés amihez mosószer kellene (de ezt is alaposan le kell öblíteni).

A hörcsögök érzékenyek a szagokra ezért inkább a tiszta vizet ajánlom, ha nincs olyan szennyezõdés amihez mosószer kellene (de ezt is alaposan le kell öblíteni).
Sima vízzel.
Én úgy szoktam, hogy elõszöris a zuhannyal leöblítem, utána mindenhova domestost teszek rá, mert ez fertõtlenít. Hagyom rajta állni egy jó ideig, addig elkészítem a kajáját, kimosom a kis rongyát. Utána lezuhanyzom róla a domestost, majd illatos szappanos szivaccsal áttörlöm, hogy ne érzõdjön rajta a domestos. Utána alaposan újra leöblítem. De ez nem a ketrec rács része, hanem természetesen az alja, amit leemelek. És utána feltöltöm friss forgáccsal neki + tiszta takaró...stb.
19:46-os vagyok: A rács részét pedig elég néha áttörölgetni csak vizes szivaccsal.
Domestos necces, mert ha egy pici is rajta marad, lenyalja, kampec. Ecetet javaslom, van, amit jobban old mint a domestos, tapasztalat:) A vegyszereket mindenképp mellõzd. Ha az ecetet le is nyalja, baja nem lesz. Amíg takarítod majd meg fulladsz, olyan büdös, de utána nem lehet érezni:)
19:46-os vagyok Nekem már nagyon régóta vannak hörcsögeim, mindig így mostam a kuckójukat és nem volt semmi baj. Nem sokat teszek rá a domestoszból (és fõleg csak abba a sarokba teszek, ahol pisil) és nem a rácsra teszem, hanem amit alóla leveszek. Ezt nagyon jól át szoktam ölbíteni + még szappanos vízzel is, majd újra bõ sima vízzel + alapos törlés utána. Nem marad semmi rajta.
Igen, így biztos nem marad rajta semmi. De tudod, nem mindenki olyan figyelmes, elõrevigyázatos, mint Te.:) Hörcsögnél nem szokott koszos lenni a rács, de a deguknál igen, mert lepisilik, azt ugye sima vízzel nem lehet lemosni, viszont rágják, nyalogatják, azért szoktam ecettel csinálni. A deguk elõtt én is domestos-szal csináltam, de pl. a malacok mûanyag tálcájáról nem mindig szedte fel a koszt, de az ecet igen. A hörcsögnél viszont sose olyan koszos, hogy gond lenne vele.

A hörcsögnek kell vizet adni?

Legjobb válasz: helo a horcsognek nem kell vizet adni,nekem is volt,hanem olyan zoldsegeket adj neki amiben van folyadek pl:salata,alma az kifejezetten nagyon jo,es stb a tobbit mar gondolom tudod

helo a horcsognek nem kell vizet adni, nekem is volt, hanem olyan zoldsegeket adj neki amiben van folyadek pl:salata, alma az kifejezetten nagyon jo, es stb a tobbit mar gondolom tudod
Vazze, akkor éljetek ti is gyümölcsökön meg zöldségeken.... Mi az, hogy nem kell neki víz!? Attól, mert kap elegendõ zöldséget igenis igényli a vizet. Ne idétlenkedjünk már.
istenem mennyi paraszt ember PERSZE HOGY KELL minden élõlénynek szüksége van vízre
Ém minden nap adok neki zöldséget-gyümölcsöt és így nem iszik vizet. Mondjuk én nem itatóból adok neki hanem elég csak egy üveg kupak abból is szívesen iszik.
Szerintem errõl megoszlanak a vélemények. Az állatkereskedõ aztmondta nem kell neki víz, de a tenyésztõ akitõl a mostani hörcsögjeimet hoztam, aztmondta mindenképp kell. Én úgy vagyok vele hogy önitatóba tettem bele nekik (minden nap legalább 1x isznak.) és friss zöldséget is kapnak. Így semmiben nincs hiányuk.
A hörcsögnek adni vizet lehet !! Hát az enyéim nem szeretik:D inkább zöldség almahéj gyümölcs...
Én irtam az utolso kmit de azt (itatoba) kell :D
Az egyik hörim szereti a vizet, a másik egyáltalán nem iszik.
Mivel szíriai aranyhörcsögrõl van szó, képzeljétek el mennyi víz kell nekik. Eredeti élõhelyük sivatag volt. Nem kell nekik feltéten vizet adni, bõven elég, ha próbálsz lédús, húsos zöldség és gyümölcsféléket adni. Ne beszéljetek olyanokról amit ti magatok nem tudtok. A kereskedés vezetõjétõl és a szakkönyvekbõl is alátámasztható, hogy nem kell nekik itató, nem feltétlen fogják tudni és akarni használni.
Igen megoszlanak a vélemények. Eredendõen mivel igen kicsi állatról beszélünk simán kinyeri a folyadék mennyiséget ha elegendõ lédús gyümölcsöt kap. Erre nagyon oda kell figyelni, hogy mikor és mit adunk neki. Amikor nagy meleg van végképp figyelni kell rá, hogy ha azt választottuk, hogy gyümölccsel és zöldséggel látjuk el a vízszükségletét akkor többször kapjon lédús dolgokat. Az itató nem rossz megoldás, de ez is állat függõ, hogy rájön-e és igényli-e egyáltalán. A kereskedésben is itató volt nekik, ezért gondoltam tudja használni én is vettem, és szokott belõle inni. Persze a mennyiségen abszolút nem látszik meg olyan keveset iszik belõle :) Meg úgy is mindig elhalmozom valami lédús gyümölccsel meg zöldséggel. Én a biztonság kedvéért hagyom neki az itatót, ha a nem lenne elég folyadék a dolgokba amit kap tudjon mihez nyúlni.
A hörcsögnek nem kell víz a zöldségekbõl és gyümölcsökbõl kap vizet.
Persze mindne nap kell friss víz, és gyümölcs
bocsanat en irtam az elso kommentet is nem csak zoldseget lehet neki adni, hanem gyumolcsoket is
IGEN kell. Minden állatnak kell. Igaz sok vizet tud nyerni a friss zöldségekböl is de ha már fonnyadt semmi víz nincs benne. Lehet nekik venni ketrecre akasztós itatót az nagyon jó.
Kell neki víz, csak vigyázz, nehogy olyan edénybe tedd oda, amibe bele tud menni! Az fontos, hogy ne léphessen bele, mert abból komoly betegség lehet, bele is halhat. Állatkereskedésben biztos kapsz neki való önitatót!
Nekem volt hörcsögöm, és a tenyésztõ azt mondta, NEM kell neki víz, csak lédús zöldségeket és gyümölcsöket kell adni neki.
en is arrol beszelek , nagyon egyet ertek az utolso iroval. nekem is azt mondtak es a ketrecre akasztos vizet horcsogoknek allatkereskedesbe nem adnak, ezert nem is fog neked inni belole a horcsogod
Nekem is van hörcsögöm, és igenis igényli a vizet is néha.Nekem akasztós itatóból iszik.
Nem kötözködéként írom, de remélem, hogy nem veszel, vagy nincs hörcsögöd. Az embernek alapvetõnek kéne, hogy legyen, hogy nem ilyen helyen, hanem szakembertõl szerzi be az ilyen információt és sajnos az, hogy valaki tenyésztõ vagy állatkereskedõ még nem jelenti azt, hogy szakember. A legjobb amit tehtesz, hogy felhívsz egy állatorvost, hiszen Õk tanulták. pl. ezt: http://www.palavet.hu/rendelesiido.html
NEKEM IS AZT MONDTÁMK H NEM KELL NEKI viz, de mikor kiengedtük sétálni a kiömlött vizet itta a padlon és utána mindig adtunk neki. szerintem igen kell neki vizet adni. a állatkereskedök sem tudnak tul sokat szerintem,
Nekem is volt hörcsögöm, és IGENIS IGÉNYELTE A VIZET a gyümölcsök és zöldségek mellett is!!!!Bár az igaz, ha lédúsabb zöldséget vagy gyümit kapott akkor nem ivott annyit, vagy egy ideig egyáltalán nem.De ettõl függetlenül adj neki önitatóból vizet!!
Nem Te kretén szerinted mit iszik ha nem vizet!!!!!! Esetleg Colát, vagySprit-öt!?!!!?
Hello Szerintem az állattól függ hogy igényli e a vizet. Három hörcsögöt tartok és úgy veszem észre hogy magasról tesznek az itatóra(tehét részemrõl felesleges volt megvenni) a kicsik néha jó mókának érzik hogy felmásznak rá és addig piszkálják amig le nem esik a helyérõl, de nem isznak belõle. Uborkát szoktam nekik adni mert abban elég sok víz van, még néha egy pici dinnyét.

A horcsognek kell a kajan kivul viz is?

kicsilanyom kapott ket horcsogot.sosem volt meg ilyen allatunk,nem is ismerem oket,nem ertek hozzajuk.az a kerdesem,hogy kell nekik viz is? a ketrechez csak egy kistál vol,ezert nem tudom,hogy az viznek van vagy a kajanak?

Legjobb válasz: mivel ti is isztok a kislányoddal, nem értem hogyan feltételezheted, hogy a hörcsögötök nem fog...õ is emlõs állat szóval kell neki a víz. de mivel a hörcsög mindeneveõ a sok zöldségen, gyümölcsön és a magkeveréken kívül állati fehérjét is kell neki adni. erre jó pl: tejföl, joghurt, túró, fõtt tojás, lisztkukac, csonti, tubifex...stbstb

mivel ti is isztok a kislányoddal, nem értem hogyan feltételezheted, hogy a hörcsögötök nem fog...õ is emlõs állat szóval kell neki a víz. de mivel a hörcsög mindeneveõ a sok zöldségen, gyümölcsön és a magkeveréken kívül állati fehérjét is kell neki adni. erre jó pl: tejföl, joghurt, túró, fõtt tojás, lisztkukac, csonti, tubifex...stbstb
Nekünk tengeri malacunk volt. Igen, neki kellett víz. Lehet kapni a ketrec oldalára akasztható önitatót párszáz forintért és abból nem pancsolja ki a vizet. De jó egy kis mûanyag tálka is, csak azt nagyobb eséllyel felborítja. Pláne télen fontos ez, amikor nem tudsz neki gyümölcsöt adni, csak tápot.
Kell nekik víz! Ha úgyis ketrecbe van, akkor egy kicsi önitató nem jelenthet gondot! :)
Igen, kell nekik víz. Igaz, hogy a sok lédús gyümi és zöli mellett nem biztos, hogy fog inni, de azért legyen elõtte mindig! Ne kis tányérba rakd, hanem vegyél egy ketrecre akasztható itatót, mert a tányérból kiöntheti, azt beszívja a forgács és NAGYON könnyen megfáznak! Ilyen kell ketrecre: http://www.google.hu/imgres?um=1&hl=hu&client=firefox-a&tbo=..
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat! mindenkeppen sokat segitett mindenki, hiszen en azt sem tudtam, hogy gyumolcsot es zoldseget is esznek
Olyan zöldséget, gyümölcsöt adj neki, ami lédús(persze mást is adhatsz neki), ugyanis a hörcsög vízigényét ez fedezi nagyjából, de azért mindenképp szüksége van vízre is. :)
Google-ban esetleg keress rá, pl Hörcsögök tartása. Több információt megtudhatsz. Nekem Dzsungáriai törpe hörcsögöm volt. Ha lédús gyümölcsöt, zöldséget adsz neki, akkor nem fontos, viszont ha magvakat, akkor mindenképp kell!
kaja kell neki mindenképpen de én mindig teszek be neki vizet mert hiába adok neki friss zöldsit/gyümit látom h iszik belõle de van h csak "mosakszik" vagy nem tudom mit csinál -- pancsol???? én egy kis üvegtálkába teszek neki amúgy törpe hörink van :-)
hörcsögnek nemigazán, adj neki friss zöldséget, gyümölcsöt, az elég
igen nagyon fontos hogy legyen elõttuk minden nap friss víz!lehetõleg nagyon fontos lenne hogy ha télen vagy nyáron tartunk hörcsögöt ne melegítsük meg neki a vizet és ne hûtsük le!langyos vizet lehet neki adni !!

A hörcsögöt milyen meleg vízben kell fürdetni? És utána meg kell törölni?

Legjobb válasz: Langyos vízben,én nem szoktam fürdetni õket,de szerintem töröld meg õket!:)

Langyos vízben, én nem szoktam fürdetni õket, de szerintem töröld meg õket!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen
én is szoktam fürdetni!nem is hideg de nem is forró vizben!valami langyos viz legyen inkább!és jól töröld meg õt nehyogy megfázzon :)

Hogy kell használni a felakasztható itató palackot? A hörcsögök, hogy tudják kiszívni belőle a vizet?

Egyáltalán fogják tudni, hogy kell kiszívni belőle a vizet?

Legjobb válasz: Kívülrõl feldrótozod a rácsra, vagy, ha terráriumod van, akkor belógatod. Nem "kiszívnia" kell a vizet, hanem, ahogy a nyelvével lökdösi a golyót a csõ végén, csordogál belõle a víz. Nem szokott nekik gondot okozni, hogy rájöjjenek, hogy mûködik, de ha még sosem látott ilyet a tied, bekenheted a csõ végét egy kis tejföllel pl., hogy rácuppanjon. Ja, és csurig kell tölteni, különben csöpögni fog.

Kívülrõl feldrótozod a rácsra, vagy, ha terráriumod van, akkor belógatod. Nem "kiszívnia" kell a vizet, hanem, ahogy a nyelvével lökdösi a golyót a csõ végén, csordogál belõle a víz. Nem szokott nekik gondot okozni, hogy rájöjjenek, hogy mûködik, de ha még sosem látott ilyet a tied, bekenheted a csõ végét egy kis tejföllel pl., hogy rácuppanjon. Ja, és csurig kell tölteni, különben csöpögni fog.
Én konkrétan kicsi höri pofijára locsoltam a vizet belõle, hogy lássa mi az. És legközelebb mikor szomjas volt, megtalálta magától egybõl, hogy onnan jön a víz.
Általában adnak hozzá egy kis 'kampó' amit a rácsra tekreve/akasztva ottmarad, ha nem adnak akkor dróttal is tudod ezt helyettesíteni. Tudni fogja, mivel már ahonnan elhozod ott is kéne, hogy legyen neki ilyen, de ha nem lett volna akkor ahogy beteszed neki egybõl megy majd és megvizsgálja, hogy mi is ez. És úgy használja, hogy van benne az a kis golyó és azt lögdösi a nyelvével és így jön belõle a víz. Ezt az ujjaddal is kitudod próbálni, hogy-hogy mûködik:)
Tapasztalatból mondom, hogy ha nem fogy belõle a víz, akkor selejtes lehet az itató. Mi egyszer vettünk egy ilyet, és a golyó nem mozgott. Nem tudom, miért. A másik, ami eszembe jutott: volt olyan hörink, aki nem szerette a vizet se itatóból, se sehogy. Szóval, lehet, hogy elég lesz neki a zöldség, meg a gyümölcs is, de hagyd bent az itatót, hátha a nagyobb melegben fog rájárni.
Csak a mexikói vámpír hörcsög ismeri ezt a palackot. Amennyiben nem ilyen fajtájú a hörcsög, ne válasdz ezt a módszer, t, mert szomjan döglik...

Ha csak vízzel tudom lefertõtleníteni a hörcsög harapást akkor mi van? Lesz valami bajom vagy még mivel tudnám lefertõtleníteni?

az elég ha vízzel és kinyomom a vért? és megint vízzel?

Legjobb válasz: alkohollal, ecettel, sóval, szappannak, vizeleteddel.

alkohollal, ecettel, sóval, szappannak, vizeleteddel.
A kérdező hozzászólása: akkor csak ha szappannal az jóó??
Nem a legjobb, de mivel a szapan lúgos, ezért egyes hajta kórokozók elpusztulnak, de közel sem mind. Mostmár mindegy szerintem, mert a fertõtlenítést rögtön kell csinálni.
A kérdező hozzászólása: de mibajom lehet?
Valószínûleg semmi. Veszedtségen kivül semmi nem jut az eszembe, de nem jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: miaz hogy veszedség?:O


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!