Találatok a következő kifejezésre: A hörcsög nem (185 db)

A hörcsögöm nem eszik. Probléma?

4 napja kaptam egy törpehörcsögöt. Mindennap kap friss zöldséget (meg száraz magokat), de alig eszik. Fiatal még, de attól függetlenül keveset eszik. Mi lehet a probléma? Lehet, hogy az új környezet miatt? Még nem tudott rendesen alkalmazkodni? Egyébként nagyon barátságos hörcsög, ha benyúlok egyből mászik be a kezembe, hogy vegyem ki. Illetve próbálkoztam megállapítani a nemét. Megnéztem milye van és néztem képeket is a neten, de valahogy még mindig nem vagyok biztos benne. A feneke fölött van neki egy kis "dudor" vagy nem tudom, hogy mondjam. Akkor ő most hím? Az a here?

Legjobb válasz: Ha nem eszik, akkor nem baj. A hörcsögök élelmet raktároznak. Én pl. az enyémnek 3 naponta adok enni. Friss dolgokat meg ritkán kap, mert nem nagyon eszi meg. És ha hozzáérsz és van egy kis dudor, akkor fiú.

Ha nem eszik, akkor nem baj. A hörcsögök élelmet raktároznak. Én pl. az enyémnek 3 naponta adok enni. Friss dolgokat meg ritkán kap, mert nem nagyon eszi meg. És ha hozzáérsz és van egy kis dudor, akkor fiú.
A kérdező hozzászólása: Pár éve volt már hörcsögöm, kettõ is. Azok is mindig kaptak friss zöldséget vagy gyümölcsöt, magokat nem adtam azoknak sem mindennap, hiszen az nem aszalódik össze. Megszoktam már, hogy õk "igényelték", faltak mindent, amit beraktam, de persze nem vittem túlzásba. Elõször azt hittem, hogy beteg vagy valami baja van, de tegnap este ette az almáját. Úgyhogy valószínû tényleg semmi baja. Már legalább tudom, hogy õ nem igényli a mindennapi friss ételt. Majd két naponta adok neki frisset. Mag meg mindig van bent, szóval éhen sem hal. :)
Nekem eddig hat hörim volt, és egy hétbe telt, hogy rájöjjek, melyik mit szeret és milyen gyakran igényli a friss dolgokat.

Az baj ha a hörcsögöm nem iszik? De azon kívül hogy nem iszik, folyamatosan kap friss lédús gyümölcsöket. Sosem látom amikor iszik (ha egyáltalán iszik).

Legjobb válasz: A hörcsögök nem isznak, ne is adj neki vizet! Csak gyümit. Én almát adtam neki mindig.

A hörcsögök nem isznak, ne is adj neki vizet! Csak gyümit. Én almát adtam neki mindig.
Ha kap lédús gyümölcsöket, akkor semmi baj, mert abban megtalálható az a folyadékmennyiség, amire szüksége van. (: Ám a túl sok gyümölcs sem jó, mert hasmenése lesz, csak mértékkel. (:
Az viszont nem igaz, amit az elõttem lévõ írt, mert az én hörcsögeim isznak, sokat. Mert én olyan sok gyümölcsöt nem adok nekik.
A kérdező hozzászólása: ohh. . .köszönöm szépen a válaszokat most már megnyugodtam . azt hittem az baj ha nem iszik eleget.
Az elsõ vagyok. Nem tudom, nekem az állatorvos mondta még nagyon régen, mikor az elsõ hörimet kaptam, hogy ne adjak neki vizet.:)
A hörcsögök alapjáraton nem isznak vizet! Legalábbis a természetes élõhellyükön nem. Az más ha kiskoruktól kezdve hozzá szoktatják õket, mert az állatkereskedésnél inkább vizet adnak nekik mint gyümölcsöt... Ráadásul ezek a hörcsögök már nemesítettek, tehát megesznek majdnem mindent amit adsz nekik:) Tehát, nem baj ha nem iszik vizet, ha nem kell neki akkor ne rakj neki, mert teljesen felesleges. De mindennap adj neki valami gyümit:) A legjobb erre a paradicsom mert abban van bõven folyadék:) De megteszi bármi a banánon, citromon, narancson, káposztán, meggyen, cseresznyén, hagymán stb. kivül:)
Ja és még valami... utolsó vagyok Kevesen tudják, de szeretik még a szöcskét is:) Én néha szoktam nekik vadászni:) Hogy kapjanak egy kis fehérjét is:)
MINDEN állatnak kell víz! A hörim is kapott és ivott is . Kapott gyümiket us
A kérdező hozzászólása: köszönöm továbbra is a válaszokat :) CSAK egy valamit jegyezzenek meg a hörcsög gondozók : K BETÛVEL KEZDÕDÕ ZÖLDSÉGET ÉS GYÜMÖLCSÖT NEM AJÁNLATOS A HÖRCSÖGNEK ADNI MERT FELPUFFAD TÕLE VAGY AKÁR HALÁLOS IS LEHET. PL.:krumpli, káposzta, karalábé, kapor stb.

A hörcsögnek nem szokott fájni a fogai?

Legjobb válasz: Ha kisebb hörcsögöd van és még változó korban van,akkor lehetséges,hogy fáj neki a foga.Viszont ha már nagyobb,akkor az vagy azért van mert valami keményet evett és megsérült neki,vagy pedig olyat adtál neki,ami roncsolja a fogát.

Ha kisebb hörcsögöd van és még változó korban van, akkor lehetséges, hogy fáj neki a foga.Viszont ha már nagyobb, akkor az vagy azért van mert valami keményet evett és megsérült neki, vagy pedig olyat adtál neki, ami roncsolja a fogát.
Akkor szokott fájni neki, ha nem kap elég koptató kaját és túlnõ a foga.
Szerintem vegyél neki fogkoptató követ állatkereskedésben.


Hörcsög wc-hez van alom, azthiszem alma alom a neve, nem biztos. Az a kérdésem h ha megeszi a hörcsög nem lesz baja?

Nem biztos,hogy megeszi de valamit ropogtat mikor benne van.Inkább forgácsot tegyek bele?

Legjobb válasz: Na azthiszem csutka alom a neve pontosan.

A kérdező hozzászólása: Na azthiszem csutka alom a neve pontosan.
én nem ismerem, de szerintem ezeket a cuccokat már direkt úgy csinálják, hogy ha esetleg bekerül az állat szervezetébe ne legyen tõle semmi baja:)
Ha baja lenne tõle, nem gyártanák.
A kérdező hozzászólása: De azt olvastam, hogy nyúlnak nem jó, de hörcsögnek monják h jó...Remélem nem lesz semmi baja tõle...
Inkább használj csincsilla fürdetõ homokot.én régen forgácsot használtam de mindig be vitte a házába, amikor tiszta a homok akkor fürdik benne.szíriai aranyhörcsög.
hobbiallatcentrum.hu/termekek+ragcsalok+csincsilla_homok_pepe.html

A hörcsögöm nem nagyon eszik. Mit tegyek?

Segísetek!!!!!!

Legjobb válasz: Hány éves? Milyen az "élõhelye"? Mit kap enni? Milyen gyakran szoktad kivenni/"piszkálni"?

Hány éves? Milyen az "élõhelye"? Mit kap enni? Milyen gyakran szoktad kivenni/"piszkálni"?
A kérdező hozzászólása: 1 éves, nagy, tágas ketrec, vegyes szárazat és friss zöldséget és gyümölcsöt, naponta háromszor:reggel, este, dél körül.
Egyszer is elég lenne enni adni neki naponta. O.o Nem csoda, hogy nem eszik! :O Ez rengeteg kaja egy ilyen kis állatnak.
Ne adj neki ilyen gyakran kaját! Elég ha reggel ha napi 1-szer adsz neki vagy reggel este ! :)
Ne etesd agyon gondolom eszik csak mivel meglátja a kaját sokat eszik mert tele szeditek és ugy teli eszi magát hogy nem bir többet enni. Szwrintem nincs nagy baja Nyugodj meg

A horcsogom nem mozog! Miert?

A horcsogom nem mozog. Nyitva van a szeme de nem mozog (szerintem nemtudom mozogni) lehet szorulasa van. Nem tudom felek elveszitem. Amugy 2eve

Legjobb válasz: Vidd állatorvoshoz! RÖGTÖN! Egyáltalán él még szegény?

Vidd állatorvoshoz! RÖGTÖN! Egyáltalán él még szegény?
A kérdező hozzászólása: Ezaz amit nemtudok.merev a teste.ilyenkor mar hova vigyem kocsink sincs
hát ha merev a teste akkor azt ha jól gondolom hullamerevségnek hívják.. sajnálom. De azért vidd be honlap a dokihoz, lehet én tudom rosszul, és csak más baja van.. nem rétek a hörikhez, pedig aranyos állatok :)
Két éves, akkor szegénynek annyi. Végelgyengült.
az már nem él :-(
A kérdező hozzászólása: Koszi nektek

Az igaz hogy a hörcsögöknek nem szabad ká betűvel kezdődőételt adni?

Az egyik hörim a pannónia sajttól halt meg. Most kett? hörim van.Eddig nem adtam nekik, deamg nem válaszoltok nem akarok adni. Ha egyáltalán lehet nekik adni, már nagyon sok hörim volt de nem adtam nekik. El?re is köszönöm a mielöbbi gyors válaszotokat. Gyimesi Tamara

Legjobb válasz: igaz hogy nem szabad, patkányomnak se meg hörijeimnek se adok, se káposztát, se krumplit, se semmi k betûst.

igaz hogy nem szabad, patkányomnak se meg hörijeimnek se adok, se káposztát, se krumplit, se semmi k betûst.
elõzõ vok, én narancsot, citromot, uborkát, paprikát, paradicsomot, jégsalátát, dinnyét, retket, répát, és hörcsög tápot adok nekik.
Tényleg nem szabad nekik K betûs kajákat adni sõt ezt a tengeri malacoknál is így van!
Ezek szerint problémák vannak a felfogóképességeddel. Lehet nekik adni krumpli kivételével, de csak ritkán és keveset, mert puffaszt.
Lehet nekik adni (krumpli kivételével), de csak ritkán és keveset, mert puffaszt.
Milyen többiek? 2 az igenhez, 2 a nemhez...
Lehet adni nekik K betûs ételt. Csak keveset. Adhatsz neki káposztát, karalábét, kukoricát, karfiolt. A krumplit pedig csak fõve. Só nélkül. És úgyis keveset. Én szoktam nekik adni! Nagyon szeretik mindet amit felsoroltam és semmi bajuk nincs tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszi hörcsögös honlap készítõ! tényleg csak hallottam hogy nem szabad adni nekik de ki tudja hogy az igaz-e. Egyébként ki vagy te? Hogy hívnak?
(honlapszerkesztõ vagyok) Buthának hívnak és egy lány vagyok
A kérdező hozzászólása: Hány éves vagy?
dehogynem lehet. plö a káposztát szeretik nagyon, kell nekik!!
ez hülyeség ott a karalábé meg a káposzta amit már írtak.kukorica.kelbimbó.
utolsó vagyok: Kukoricát adhatsz nekik
Ne vitatkozzatok már! Ne adj nekik K betûs ételt nem kell adj nekik vizet inkább a K betûs kajákat meg hagyd ki inkább narancsot meg ilyeneket!!! A kérdezõnek meg semmi baja a felfogó képeségével inkább neked van Te eltudnád dönteni ha az egyik azt mondja a másik meg amazt??Nem hiszem elég nehéz lenne! Off: Köszi, hogy válaszoltál a kérdésemre :D (torpe_horcsog.mindenkilapja.hu-s vagyok) és képet nem tudsz küldeni róluk???Mert akkor kitudnám õket tenni a fõoldalra és bocsi, hogy ide írtam kitettem az OFF-ot csak így biztos, hogy eljut hozzád a kommentem) :D
Én sem adok nekik kivéve káposztát és kukoricát!
A kérdező hozzászólása: Egyébként ki vagy te ? Hogy hívnak? Hány éves vagy? Jársz iskolába? Hánydikos vagy?
A kérdező hozzászólása: 3 az igenhez, 2 a nemhez!
A kérdező hozzászólása: Atöbbiek mind azt mondták hogy ne adjak. És egyébként is neked van probléma a felfogó képességeddel.
A kérdező hozzászólása: Köszi tehát ne adjak nekik ugye?
13 éves vagyok! Te?

A bárányhimlő átterjedhet a hörcsögre? Nem akarom megfertőzni szegényt :/

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, hogy nem terjed át. Legalább is még soha nem hallottam bárányhimlõs hörcsögrõl...

Én úgy gondolom, hogy nem terjed át. Legalább is még soha nem hallottam bárányhimlõs hörcsögrõl...
biztos h nem de azért ne fogdosd annyira :) , moss kezet mielõtt hozzá nyulsz
A kérdező hozzászólása: oké köszi :D elmentünk orvoshoz és azt mondta hogy a hörcsög fertõzhet meg engem XD amit nem nagyon értek O.o

A hörcsögöknek nem káros a porszívóép hangja? Nem hüjülnek meg tőle? Zavarja őket?

Legjobb válasz: Hát valamennyire zavarja õket szerintem, ez ugyanis látszik rajtuk. Remélem, hogy nem káros...mert én gyakran porszívózom.

Hát valamennyire zavarja õket szerintem, ez ugyanis látszik rajtuk. Remélem, hogy nem káros...mert én gyakran porszívózom.
ha a hörcsöghöz közel van a nagy hang, akkor állítólag megsüketülnek.
Nem, én az enyém mellett porszívózok mindig, max ha zavarja, akkor elássa magát a forgácsba és összekucorodik :)
Én is szoktam, de akkor inkább átviszem egy másik szobába! Így biztosabb! ;)

Beteg a hörcsögöm! Nem tom mit tegyek! Segítség? Mit tegyek?

Van egy hörcsögöm.Beteg,de nem tudom milyen betegsége van! A szeme be van gyulladva meg egyszerűen nagyon nem szép látvány(képet azért nem csatolok mert így is borzalmas a szeme meg hát...). Egyedül nem tudom elvinni az állatorvoshoz anyáék meg nem fognak velem ugrálni az állatorvoshoz és ezreket otthagyni az állatorvosnál egy höri miatt!Egyszerűen nem tudom mit tegyek mert ugye egyedül nem tudom elvinni az állatorvoshoz,anyáék meg nem visznek/vinnének el, de nem szeretném hogy szenvedjen. :"( Apa azt mondja adjam oda a macskánknak ami szintén kínzás.Anya azt mondja hogy eresszem el az erdőbe(ott tuti nem élné túl szval az is kínzás).Nem ő az eggyetlen hörcsögöm szval a betegség nem fertőző. Imádom azt a kis állatot és nem tudom elengedni de nem is szeretném hogy kínlódjon miattam. Mit tegyek? :"(

Legjobb válasz: És adok neki vitaminis vizet meg minden nap gyümölcsöt zölsgéget!Használhat?(Esetleg?)

A kérdező hozzászólása: És adok neki vitaminis vizet meg minden nap gyümölcsöt zölsgéget!Használhat?(Esetleg?)
Szia! Ha nagyon szereted õt, akkor vedd rá a szüleid, hogy vigyék el (hidd el nem lesz sok, max 2 ezer, fõleg ha beszélsz az állatorvossal, lehet megsajnál), vagy ha meg nem sikerül, akkor hogy ne szenvedjen szegény, akkor sajnos agyon kell ütni. Az gyors halál szegénykémnek. És elbúcsúzni tõle.:(
Azért egy kép jó lenne. Hívd fel az állatorvost, hátha tud mondani valamit, vagy esetleg ki tud menni hozzátok ha elmagyarázod neki a helyzetet. Gennyes a szeme? Mert azt valamennyire kamillával ki lehet törölgetni. Nem tudom mennyire ért az állatorvos a rágcsálókhoz, vagy kell-e ehhez szakértelem, de a biztonság kedvéért ikább rágcsás dokit hívj. Itt van pár doki száma, és ha nincs a közelben, akkor a Pazár Pétert hívd, õ hátha tud ajánlani a közelben dokit. Ezreket pedig nem kell otthagyni az orvosnál, és nem látom be az erdõben mitõl lenne neki jobb. Elvinni miért nem tudod egyedül? Messze van? Esetleg ha igen, nincs egy ismerõsötök aki el tudna vinni? Egy kicsit állatbarátabb mint a szüleid.
A linket kihagytam. http://ilovedegu.hu/index_hu.htm Balra állatorvos ajánló. Meg még annyit tudok ajánlani, hogy ha van regisztrációd, akkor facebookon van egy rodentológia nevû csoport( a fórum most nem mûködik), ott hátha tudnak segíteni, sokan értenek a hörikhez.
Más baja is van a szemén kívül? Azt nem tudtam pontosan kivenni.
Ha szereted nyúzd addig a szüleidet mig el nem visznekB-)
Ha más baja nincs a szemén kivül, eszik iszik élénken mászkál és teszi a napi teendõit, akkor ne ijedj meg, egyébként általában nem szoktak egy hörcsög miatt 500 ft nál többet elkérni a dokik hiszen a gyógyszer amit kap minimális mennyiségü nagyjából 0, 5 mili, ezért tõlem még pénzt sem kértek. Ha valóban nincs más baja a szemén kívûl, ismétlem ön magam javaslom hogy langyos kamillával kenegesd a szemét, lehetõleg mindig legyen langyos mert akkor jobban hat, amíg el nem múlik, az én hörim szeme is megsérült egy szökés következtében, kamillázás után remekül rendbe jött.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!