Találatok a következő kifejezésre: A hörcsögöt fűbe, (8 db)

A hörcsögöm fura hangot ad, mintha valami fennt akadt volna a szájpadlásán és a szája alatti részen a nyakánál nincs szőr és nedves, mintha nyálas lenne. Mit tudok tenni most?

Ma vettem észre eddig semmi ilyen nem volt és a hangokat is ma kezdte el kiadni

Legjobb válasz: Felhívhatsz egy állatorvost, vagy akár el is battyoghatsz az ügyeletre, lehetõleg még mielõtt elpusztul.

Felhívhatsz egy állatorvost, vagy akár el is battyoghatsz az ügyeletre, lehetõleg még mielõtt elpusztul.
Azonnal állatorvos!

Nyávog a hörcsögöm vagy hát ilyen fura hangokat ad valami baj lehet? Mert eddigi hörcsögeim nem nyávogtak.

Legjobb válasz: Olyan csipogó hangot adnak ki,mint azok a játék gumiállatkák amiket nyomogatni kell? (:P :D) Mert azt akkor szokták,ha félnek,vagy veszekednek egymással.Milyen nemûek a hörik?(Csak mert ez magyarázatot adhat.)

Olyan csipogó hangot adnak ki, mint azok a játék gumiállatkák amiket nyomogatni kell? (:P :D) Mert azt akkor szokták, ha félnek, vagy veszekednek egymással.Milyen nemûek a hörik?(Csak mert ez magyarázatot adhat.)
Szia! Az enyém is szokott ilyen hangokat esténként kiadni. Az állatkereskedésben azt mondták, vagy megijedt, vagy a társait próbálja hívni.
A kérdező hozzászólása: Állítólag két különbözõ nemû törpe hörcsög
A kérdező hozzászólása: Amúgy köszönöm a válaszokat :)
Nyugi nekem is volt törpehörcsögöm és az is mindig mondta a magáét. :) Ha csak ott matattam a ketrecénél mert vettem ki a szekrénybõl a ruháimat azért is "leordibálta a fejem" mert megzavartam alvás közben. :D Elég pszihó volt mindenért. :D

A hörcsög magányos? Az enyém elég fura.

Mármint az én hörim terráriuma nem pici de mindig ki akar menni! Ez normális?

Legjobb válasz: az

az
magányos kell neki egy társ... és azért akar kimeni mert nemtudo magával mit kezdeni .
Nem magányos, ne vegyél hozzá másikat, fõleg ne ugyanolyan nemût, mert ölni fogják egymást ha nagyobbak lesznek. Ellenkezõ nemût pedig azért ne, mert lesz vagy 50 kishörid. Amúgyis õk egyedül szeretnek élni. Legyen nála bent kerék, hogy tudjon valamit csinálni! :P
minden rágcsólónak van egy olyan tulajdonsáha hogy szeretik ha változik a környezetük...pl a természetben élõknek....füvetnyírnak, vakondtúrások lesznek... letörik a virág... aratnak.. esõzés után pocsoja...stb.. tegyélbe a höridnek egy faágat meg különbözõ akadályokat és rendezd át hetente...de ha kiteszed a szobádban az is lehet ideiglenes megoldás csak figyeld hova megy. és ne rágjon el olyan dolgokat..
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm! már próbáltam, de mint ha klausztrofóbiája lenne!
A hörcsögv magányos életet él.Csak párzási idõsuzakban keres párt. Ne vegyél mellé. Tegyél be neki játékokat, gurigákat, csöveket, kisházat, dugd el a kaját...stb. Unatkozik!
Ne vegyél neki társat, a hörcsögök nem társas állatok, folyton verekedni fognak!Nekünk pár éve volt két hörink, külön terráriumba kellett tenni õket, mert folyton verekedtek.A mostani két hörinkkel ugyanez volt, ezért õket is külön helyre tettük.És normális, hogy mindig ki akar menni!:)


Ami a fűnyírás után maradt száraz, kiszáradt fű, azt be lehet rakni a hörcsögnek alomként?

Legjobb válasz: Igen is meg nem is.Beteheted,de nem jó alomnak mert mind egy szálig meg fogja enni=D

Igen is meg nem is.Beteheted, de nem jó alomnak mert mind egy szálig meg fogja enni=D
Én mondjuk etetési céllal, adok néha egy-egy maréknyi, jól átmosott füvet, gyógynövényt, amit meghagy az marad alomnak.Csak füvet nem túl szerencsés használni mert nagyon porzik, ha kiszárad és a nedvességet sem veszi fel.Jobb a szénaszerû magasabbra növõ vegyes gaz.De én mindegyikrõl lebeszélnélek, nagyon jó almokat lehet venni, inkább azt használd.Én most kukoricacsutkát és kamillás fenyõforgácsot használok vegyesen.Alatta natúr macskaalom ( zeolit ).Csak tiszta helyrõl szabad gyûjteni és még így is érdemes átmosni.
A kérdező hozzászólása: de azért köszönöm a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: van kutyusom, úgyhogy sajna akkor nem rakhatom be a hörcsögömnek :S
Ha tiszta, akkor semmi akadálya. :) )
Ha kutya van a kertben, akkor nem, mert vizelettel és ürülékkel szennyezett lehet !!!
A kérdező hozzászólása: akkor is beadható neki, ha kutya van a kertben?
kiszárított fû= szénával, ami takarmány :) )) ez ilyen egyszerü...
A kérdező hozzászólása: a száraz füvet? :S
A kérdező hozzászólása: tavasszal adtam neki néhány fûfélét amit a netrõl néztem, azokat is alaposan átmostam mielõtt odaadtam volna neki :) , alomnak meg forgácsot használok, az a baj hogy másra nincs pénz, ugyanis mellette van még egy kutya is, és õt se olcsó eltartani, és ezért gondoltam erre a megoldásra, mivel láttam állatkereskedésben szénát árulni rágcsálók számára, és gondoltam hátha, de akkor a kutyus miatt inkább nem adom be neki

A hörcsögöt lehet futtatni a fűben?

arra gondoltam, ha jóidő lesz, akkor kiengedem futkározni kicsit a hörit a fűbe.

Legjobb válasz: Egyszer biztosan. Legbiztosabb, ha a ketrecet teszed fölé, az alomtálca nélkül.

igen, lehet, . csak nyári melegben nem szabad, még az árnyékban sem, mert nem bírja a szervezete a hõséget.
Egyszer biztosan. Legbiztosabb, ha a ketrecet teszed fölé, az alomtálca nélkül.
A kérdező hozzászólása: nem kertesházban lakom, panelházban, és levinném a ház mögé. ott nem sétáltatnak kutyákat, az utaktól meg viszonylag megfelelõ távolságban van (zugló)
Inkább ilyen tavaszian idõben vidd ki (mikor nincs nagyon meleg). És jól kerítsd el és ne hagyd kicsit se magára, mert a környékbeli állatok-madarak is hamar kiszúrhatják.. ja és figyelj oda, hogy ne egyen semmit amit nem kéne (mûanyag meg ilyesmik) és lehetõleg ne valami kaki mellé tedd be:D márha olyan a kertetek, hogy van kutya-tyúk ilyesmi
igen szeretik.. de el kell keríteni.. jahh és a tengerimalacok csaka zért vették az irányt a bokrok felé mert el akartak bûjni.. és ezért fontos az is hogy legyen az elkerített részen HÁZIKÓ
A kérdező hozzászólása: oké, megy a zöld!:)
Igen, szeretik (a tengerimalacok is). Két tapasztalat: 1. Nekünk körbe kellett kerítenünk, mert mindig a közelben lévõ bokrok felé vette az irányt. 2. Vigyázni kellett rá, mert a szomszéd kutyája fejébe vette, hogy elragadozza.
Ehet füvet, ha szereti. Csak út mellõl, közelébõl ne szedjünk.
A kérdező hozzászólása: a hörcsög ehet füvet?! na, ezt nem is tudtam :) köszönöm
Napozóágyakkal. :) Ja és csak füvet, pitypangot, lándzsás útifüvet engedtünk neki enni.
A kérdező hozzászólása: köszi! és mivel kerítettétek körbe?
Ha föléteszed a ketrecet, akkor se hagyd sokáig kint vagy egyedül, mert a puha földet kiássa és elszökhet.

A hörcsögöt milyen fűbe, vagy milyen növények közé lehet kivinni?

Mert van neki csainálva egy kis kert nyárra! de nem tudom milyen növények legyenek benn!?:S

Legjobb válasz: Szerintem inkább ne tedd ki úgy, mert elég érzékenyek a hidegre, gyorsan megfáznak, és elpusztulnak. És el is szökhet. Esetleg kóbor macska elviszi! Ha rácsos háza van esetleg kiviheted néha levegõzni, de a huzattól óvni kell õket, begyúlad a szemük és kicsi az esély, hogy meg tudod gyógyítani!

Szerintem inkább ne tedd ki úgy, mert elég érzékenyek a hidegre, gyorsan megfáznak, és elpusztulnak. És el is szökhet. Esetleg kóbor macska elviszi! Ha rácsos háza van esetleg kiviheted néha levegõzni, de a huzattól óvni kell õket, begyúlad a szemük és kicsi az esély, hogy meg tudod gyógyítani!
vigyázz vele, mi egyszer próbaképpen belearktuk a mienket a búzás (termesztettünk neki búzát) cserépbe. gondoltuk megnézzük amint legel. 15 másodperc alatt úgy beásta magát, hogy még éppen el tudtam kapni a hátsó lábát, hogy kihúzzam. érdekes lett volna nekiállni kibányászni a cserépbõl...
az én hörimet nyáron mindig kivittem a pázsitra sétáltatni:) simán letettem a füre és követtem a szememmel amerre ment......ha akart volna sem tudott volna elmenni:) ) tökre élvezte, csak arra kell vigyázni hogy ne legyen a kertben valami egérlyuk, és mindig legyen rajta a szemed folyamatosan, hisz mint ahogy az elottem is irtak, hamar elbulyik.

Horcsog 'oldalazva' fut a kerékben?

Olyan mintha a belso hàtso làba(vagyis amelyik a karika nyitott rèszètol tàvolabb van)oldalazna,ferdèn szedi mindig hagyja majdnem kifutni maga alol ès ugynèz ki emiatt mintha valami baja lenne a làbànak de ha megfordul a kerèkben akkor megint csak a belso làbàval csinàlja ezt. Nem lesz tole semmi baja igaz?Màsik kereket is vettunk ugyanugy fut abban is..

Legjobb válasz: Nem akadt be a lába a kerékbe? Lehet ez a gond

Nem akadt be a lába a kerékbe? Lehet ez a gond
Nem kicsi a kerék? Kb egy 18-20 cm átmérõjû az ami okés.
A kérdező hozzászólása: teljesen muanag a kerék a futófelülete is.nemhiszem hogy kicsi lenne, megnéztem 3 boltot ennél csak egy méret van ami nagyobb de az már be se fér a ketrecbe, pedig nem kicsi.. Azt vettem még észre hogy úgy fut hogy felemeli a fejét emiatt ugye a gerince is felvesz egy hajlitott alakot.az lehetne amiatt hogy a kerék kozpontjában a rögzítõ szerkezet kupos és belog a futótérbe egy kup formájában de masik típusú keréknél ahol ez nincs ugyanúgy fut..amúgy kb 2 hónapos ha most kicsi neki a kerék mi lesz késõbb?:-)
Mérd le... mekkora a kerék? Mert ahogy itt leírtad, az jön le hogy bizony kicsi. Ha elég nagy lenne nem hajlított alakban lenne benne a höri. Aranyhörcsög egyébként? Vagy törpehöri? Aranyhörinek még a 20 cm-es kerék is kicsi lehet.
A kérdező hozzászólása: aranyhori és a kerek tuti nincs 20 centis de az üzletekben ezekbõl van vagy 5 féle gondoltam ez a jó.plusz én alapból egy nagyobb kétszintes ketrecet vettem de ennél szinte csak kissebb ketrecek vannak.ha kissebbet veszek teszem fel akkor abba meg bele se fért volna a nagyobb kerék szóval érdekes a kínálat is ha igazad van és nagyobb kerék kell.

Van egy hörcsögöm, eddig soha nem volt és nem tudom mért sir ha adok nekii ennii ha oda megyek, ha berakom a kezem? FOG EZ VÁLTOZNI? most fura a környezet van és azért sír?

Legjobb válasz: Lehet hogy azért, mert még új neki a környezet, nekem is ez volt a tengerimalacaimmal. Az is lehet hogy ott ahonnan vetted nagyon stresszes élete volt, vagy bántottás a tesói vagy a szülei, sok ilyen van. Ha nem ilyesztegeted, néha simogatod ilyesmi, akkor egy idõ után abbahaggya majd és nem fog félni!!

Lehet hogy azért, mert még új neki a környezet, nekem is ez volt a tengerimalacaimmal. Az is lehet hogy ott ahonnan vetted nagyon stresszes élete volt, vagy bántottás a tesói vagy a szülei, sok ilyen van. Ha nem ilyesztegeted, néha simogatod ilyesmi, akkor egy idõ után abbahaggya majd és nem fog félni!!
A kérdező hozzászólása: szia nagyon kösszii hogy irtál !!! De hogy simogassam meg ha elfut ?:)
Az enyém is sirt ha benyultam aztán leszokotróla 2hét alat és már odajön ha meglát.
ne erõltetsd a simagatást, , fontos, hogy sokat beszélj hozzá, utána már magától oda fog jönni ;)
Biztos hiányzik az anyukája neki az enyémmel is így volt. Simogasd a fejét és játssz vele mondjuk ujj követõset az enyém nagyon élvezi. Ha el szaladgál a kezed elõl akkor elõszõr nézd a terárrium / akvárium keresztül ha oda megy az üveghez szép lassan kezd el simogatni! Én így tettem vele elõször és most már külön óra rendünk van testi mozgás, logikai játék XD stb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!