Találatok a következő kifejezésre: A hónap napján (162 db)

Ha a hónap utolsó napján váltok havi bérletet a BKV-ra, akkor aznap még mivel járhatok?

Ha mondjuk november 29.-én, vagy 30.-án felmegyek Pestre, szükségem lenne BKV bérletre. 1 hónaposat szeretnék. De láttam egy mostani BKV havi bérletet, és csak a hónap volt rajta. Tehát ha én decemberre kérek egy havi bérletet, akkor 2 napig nem tudok mivel közlekedni? Ezt hogy lehetne megoldani?

Legjobb válasz: BKV bérlet már pár éve mindig úgy érvényes, hogy a kezõnaptól a következõ hónap azonos napját megelõzõ napig. Azaz a Nov 29-én váltott bérlet dec 28-ig jó. A nov 30-án váltott dec 29-ig. Már nincsen a klasszikus havi, amin hónap van. (Vagyis van, de csak az éves bérlet 12 szelvényes kiadásánál, ott tényleg abban a hónapban érvényes.)

BKV bérlet már pár éve mindig úgy érvényes, hogy a kezõnaptól a következõ hónap azonos napját megelõzõ napig. Azaz a Nov 29-én váltott bérlet dec 28-ig jó. A nov 30-án váltott dec 29-ig. Már nincsen a klasszikus havi, amin hónap van. (Vagyis van, de csak az éves bérlet 12 szelvényes kiadásánál, ott tényleg abban a hónapban érvényes.)
Az éves bérleten van hónap, a sima havin, az 30 napos.
A hónap nevét csak a 12 szelvényes éves bérleten fogod látni, a többi bérleten csak az érvényességi idõ elejét és végét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Tehát ha 29.-én váltom ki, aztán az lesz ráírva, hogy december 28? :D

A hónap bármelyik napján lehet VOLÁN bérletet venni?

Mert valahol úgy halottam hogy csak hónap elején

Legjobb válasz: Bármelyik nap vásárolhatsz bérletet, de van 30 napos és havi. "A VOLÁN autóbuszjáratokon a félhavi bérlet a tárgyhónap 4-én 0 órától 20-án 24 óráig, vagy 19-én 0 órától a következõ hónap 5-én 24 óráig, a havi bérletjegy tárgyhónap 1-jén 0 órától a következõ hónap 5-én 24 óráig, a 30 napos bérlet pedig az utas által kívánt és a bérleten feltüntetett naptári nap (az érvényesség elsõ napja) 0.00 órától a következõ hónap ugyanazon naptári napját megelõzõ nap 24.00 óráig érvényes." Bármelyik nap vásárolhatsz bérletet, de van 30 napos és havi. http://www.volan.hu/dijszab2.html#dsz3

Bármelyik nap vásárolhatsz bérletet, de van 30 napos és havi. "A VOLÁN autóbuszjáratokon a félhavi bérlet a tárgyhónap 4-én 0 órától 20-án 24 óráig, vagy 19-én 0 órától a következõ hónap 5-én 24 óráig, a havi bérletjegy tárgyhónap 1-jén 0 órától a következõ hónap 5-én 24 óráig, a 30 napos bérlet pedig az utas által kívánt és a bérleten feltüntetett naptári nap (az érvényesség elsõ napja) 0.00 órától a következõ hónap ugyanazon naptári napját megelõzõ nap 24.00 óráig érvényes." Bármelyik nap vásárolhatsz bérletet, de van 30 napos és havi. http://www.volan.hu/dijszab2.html#dsz3
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors alapos választ +

Mit csináljak? 4 hónapja szültem és 1 hónapja jött meg rendesen a mensim, akkor kezdtem el szedni a gyógyszert annak is a második napján.

Na ugyebár ha elfogy a gyógyszer 7 nap szünet és ha megint megjön, akkor a második napon kezdem el szedni.

Legjobb válasz: Nem jól érted! Bevetted az utolsó szemet, utána 7 nap szünet, tehát a 8. napon kell bevenned újra. Nem akkor mikor megjön, nem annak a második napján, az csak az elsõ levélnél van úgy. Például: én múlt héten kedden vettem be utoljára, és ezen a héten szerdán kell megint bevennem. Ez minden hónapban eddig így jött ki, mindig kedd az utolsó utána hét szerda az elsõ(legalábbis nálam). Remélem érthetõen írtam le:)

Nem jól érted! Bevetted az utolsó szemet, utána 7 nap szünet, tehát a 8. napon kell bevenned újra. Nem akkor mikor megjön, nem annak a második napján, az csak az elsõ levélnél van úgy. Például: én múlt héten kedden vettem be utoljára, és ezen a héten szerdán kell megint bevennem. Ez minden hónapban eddig így jött ki, mindig kedd az utolsó utána hét szerda az elsõ(legalábbis nálam). Remélem érthetõen írtam le:)
7 nap szünetet kell tartani minden esetben, menstruációtól függetlenül. Ha pl. csütörtökön vetted be az utolsót, akkor most pénteken kell kezdened a következõ levelet, függetlenül attól, hogy megvan-e még a mensid, vagy elmúlt.
A kérdező hozzászólása: ok, értem köszönöm!
A kérdező hozzászólása: köszi válasz és akkor is ha elõbb jött meg? Az nem baj?

Ha gyereket akarunk, elég a peteérés napján együtt lenni, vagy többször kell? És hány hónap alatt fog összejönni?

Legjobb válasz: Többször kell, mert nem biztos hogy pont a peteérés napján vagytok együtt. Legalább 2 naponta együtt kell lenni! Sok sikert!

Többször kell, mert nem biztos hogy pont a peteérés napján vagytok együtt. Legalább 2 naponta együtt kell lenni! Sok sikert!
Mivel a peteérés napját azért 100 %-os bizonyossággal házi módszerekkel nem lehet eltalálni, azért legalább a peteérés környékén két naponta javasolt. Azt, hogy ez mikor fog sikerülni, Csillag Lilla legyek, ha meg tudja valaki mondani!
egy:ne akard annyira mert akkor tuti hogy nem fog összejönni.kettõ:szedjél folsavat vagy kezdj el valamilyen vitamint(elevit, gravida)szedni.három:a menszi elsõ napjától számított 14 nap.ebben az idõben elég minden másnap együtt lenni hiszen a spermiumok egy-két napig életképesek.sok sikert.
Ovulációs teszt pozitív ( a poz teszt után 24-36 órával késõbb reped meg a tüszõ), az nap, és azt azt követõ nap! Mind a három gyermekem így jött össze! Nem mondhatom magam olyan nõnek hogy rámnéznek és teherbe esek, komoly ciklusproblémáim voltak. Így nagyobb az esély! Ja! És E vitamin!!!!
A kérdező hozzászólása: Off. Ki az a Csillag Lilla?
Bocsi, csak egy poén volt, asztrológus, TV-ben szokott lenni....
A kérdező hozzászólása: Ja. Értem. Nem szoktam tv-t nézni.
havi 20% eselyetek van, ha minden masodik nap egyutt vagytok. ezt bizonyos homeopatias dolgokkal, es gyogyszerekkel lehet novelni. fura kerdes, nekem pont az volt a problemam, hogy ne minden nap csinaljuk, hanem minden masnap, hogy tettrekeszebbek legyenek a katonak..persze jo sokszor "elrontottuk", de szerencsére igy is sikerult :)
nem kell akarni és akkor biztosan terhes leszel (igy vannak ezzel a sok felelötlen fiatalok is)

A Gyest a hónap melyik napján utalják át?

Január 28-ig voltam Gyeden, múlt hónapban még azt kaptam, de most már hónap közepe van a Gyes folyósítás meg sehol.

Legjobb válasz: A gyest a csp-vel egyszerre, a hónap elsõ munkanapján utalják és a hónap második munkanapján érkezik a bankszámlára.Az átfutási idõ minimum egy hónap.tehát elvileg legkésõbb ápr 4én meg kell érkeznie visszamenõleg a februárnak,és arányosan a januári 3napnak is. Összesen két hónap + 3napnak.

A gyest a csp-vel egyszerre, a hónap elsõ munkanapján utalják és a hónap második munkanapján érkezik a bankszámlára.Az átfutási idõ minimum egy hónap.tehát elvileg legkésõbb ápr 4én meg kell érkeznie visszamenõleg a februárnak, és arányosan a januári 3napnak is. Összesen két hónap + 3napnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:)

Egy hónapja szedek fogamzásgátlót és a menstruációm első napján kezdtem el. A múlt hónapban 1-2 napig jött pár csepp menstruáció, de ebben a hónapban még semmmi. Elvileg a fogamzásgátlószerint tegnap vagy ma kéne megjönnie. Normális az 1-2 csepp?

És mit csináljak ha nem jön meg? ÖA Velgyn nevezetűt szedem. )

Legjobb válasz: ha pecsételõ vérzést észlel forduljon orvoshoz és hagyja abba a tabletta szedését minden útmutatón rajta van talán ha elolvastad volna nem tennéd fel ezt a kérdést..

ha pecsételõ vérzést észlel forduljon orvoshoz és hagyja abba a tabletta szedését minden útmutatón rajta van talán ha elolvastad volna nem tennéd fel ezt a kérdést..
A kérdező hozzászólása: Többször is elolvastam, de nem találtam rajta ilyet
Talán nem hat rád a vérzést elõidézõ komponense. Szerintem érdemes lenne a nõgyógyászodat felkeresned.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszokat!
Amikor a nyugdíjat, ált. hónap 12.
Bocsi, hogy így belekérdezek, de azt nem tudod véletlenül, hogy a méltányossági árvaságit mikor küldik?
Az alapján amit írtál, nekem 107.295 FT jött ki bevételként.
A kérdező hozzászólása: Igen, nekem is ez jött ki, de ilyen választási lehetõség nincs. Csak 107670 ft. Lehetséges, hogy elírták a feladatot?
ftIgen, 107.295 ft jött ki nekem is. 89.125 ft-500ft(mert ez már meg volt)+21.470 ft-2800 ft (itt a meglévõ adósságból ennyi maradt)=10.
Bocsi Tehát 107295 ft
Az elõzõ hónap végén.
A kérdező hozzászólása: Lényeg, hogy kb hányadikán mert utazom el és nem leszek hetedikéig

Ha szeretnénk babát, a hónap minden napján szeretkezhetünk? Vagy ez "pazarlás"?

Minden nap szoktunk szeretkezni a párommal, ritka eset ha egy-két nap kimarad. Ha babát szeretnénk, szeretkezhetünk minden nap, vagy jobb lenne csak azokon a napokon amikor nagyobb az esélye a megtermékenyülésnek? Romolhat a gyerekek (sperma) min?sége ha többször szeretkezünk és nem csak akkor amikor szükséges a babához?

Legjobb válasz: Szerintem szerelmeskedjetek minimum 3 hónapig úgy, ahogy jól esik, és ha nem jön a baba, akkor érdemes ritkítani az aktusokat, mert valóban 3 nap minimum kell a kisfickóknak, a teljes "feltöltõdés" ideje két hét. Egészséges pároknál nem szokott ez gondot jelenteni.

Szerintem szerelmeskedjetek minimum 3 hónapig úgy, ahogy jól esik, és ha nem jön a baba, akkor érdemes ritkítani az aktusokat, mert valóban 3 nap minimum kell a kisfickóknak, a teljes "feltöltõdés" ideje két hét. Egészséges pároknál nem szokott ez gondot jelenteni.
Az elsõvel egyetértek. Annyival egészíteném ki, hogy akkor szeretkezzetek amikor jól esik, ne csak a babaprojekt miatt legyetek együtt.Ne azért szeretkezzetek, hogy baba legyen, hanem azért mert jól esik. Érezzétek jól egymást :P
Ezért ne tartóztassátok meg magatokat ha müködik a dolog. Jobb lenne -állítólag - a minõségük a spermáknak ha csak minden 3. nap bújnátok össze de el lehet tekinteni ettõl szóval ezért nem érdemes ritkítani addig amig doki nem mondja hogy ezért nem jön össze. elvileg nem lehet akadálya.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)
Mi több mint 1 éve szeretnénk babát. Mi is túl gyakran vagyunk együtt és még nem sikerült összehozni...lehetséges mi ritkítani fogjuk az együttléteket. Vagyis megpróbáljuk úgy, hogy ovuláció elõtt pár nap szünetet tartani...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!