Találatok a következő kifejezésre: A hízás fogamzásgátlók (27 db)

Fogamzásgátló szedése során mennyi az esélye a hízásnak? ( bővebben)

El szeretném kezdeni szedni, már 9 hónapja együtt vagyok a barátommal, így úgy gondolom, hogy nem ártana, viszont nagyon sok embertől azt hallom, hogy mindenki hízik a fogamzásgátlótól, én pedig rettenetesen félek ettől:D Tapasztalatokat írnátok? L/17

Legjobb válasz: én nagyon hajlamos vagyok hízásra, és ezt közöltem is a nõgyógyásszal mikor elõször felírattam. yasminelle-t kaptam, egy dekát nem híztam tõle már 2 éve, csak a mellem nõtt tõle de az egy egész méretet. vannak olyan fogamzásgátlók amiket fõként túlsúlyosoknak és cukorbetegeknek írnak fel. a hízás esélye ezeknél a legkisebb. ez a yasminelle és a yangee azt hiszem 21L

én nagyon hajlamos vagyok hízásra, és ezt közöltem is a nõgyógyásszal mikor elõször felírattam. yasminelle-t kaptam, egy dekát nem híztam tõle már 2 éve, csak a mellem nõtt tõle de az egy egész méretet. vannak olyan fogamzásgátlók amiket fõként túlsúlyosoknak és cukorbetegeknek írnak fel. a hízás esélye ezeknél a legkisebb. ez a yasminelle és a yangee azt hiszem 21L
én nem híztam el tõle. amúgy hülyeség hogy mindenki hízik, nekem meg egyetlen olyan ismerõsöm sincs, aki elhízott volna tõle.. szerintem genetika is befolyásoló, aki hajlamos az elhízásra az elhízhat tõle. Ja és az egyik barátnõmnek, meg az orvos direkt olyan fogazásgátlót írt fel, amitõl hízik, mert elég vékony. Szóval ahhoz képest, hogy milyen magas hormonszintût adott neki egy dekát se hízott, talán még fogyott tõle. szóval ennyit errõl :) ))
Az, hogy ki hízik tõle és ki nem, egyéni reakció. Elõször 4 éve szedtem 2 éven át, akkor nem híztam egy grammot se. Aztán 1 év szünet után újra elkezdtem, akkor 3 hónap alatt felszaladt rám (10!!!) kiló, pedig nem ettem többet, ugyanúgy aktívan sportoltam, ráadásul világéletemben olyan vékony voltam mint a nádszál (179 cm, 59 kg), szóval alapvetõen nem is vagyok hízásra hajlamos. Próbáltam leadni ezt a 10 kg-ot, de az istennek se sikerült. Mikor abbahagytam a gyógyszert, érdekes módon magától lement pikk-pakk... én többet már nem fogok szedni ilyesmit, az tuti.

Mekkora a hízás esélye a fogamzásgátló szedése alatt?

Tudom sok ilyen kérdés volt már, de mégis érdekelne a tapasztalatotok.

Legjobb válasz: Nincs rá százalékos adat. A mai fogamzásgátlók alacsony hormontartalma miatt már nincs akkora hízás veszély mint pár évtizede.

Nincs rá százalékos adat. A mai fogamzásgátlók alacsony hormontartalma miatt már nincs akkora hízás veszély mint pár évtizede.
Olyan fogamzásgátlót szedj, aminek kicsi a hormontartalma, attól nem hízol! :)
Én kicsi hormontartalmú gyógyszert kaptam elõször amitõl egész hónapban véreztem, szóval kaptam másikat, híztam 15 kilót. Egyébiránt azért mert zabáltam. Nem a gyógyszer hízlal, hanem az étvágy amit csinál. Lutri az egész.

Fogamzasgatlo tabletta abbahagyasa utan lehetseges a hizas?

Mar tobbszor abbahagytam a tablettat szunetkeppen, hogy tisztuljon a szervezetem, es ilyenkor mindig leadtam par kilot. Most ujra egy ev utan ugy dontottem megszakitom, 3 hete hagytam abba es felhiztam 3 het alatt 5 kilot. Most fog megjonni a termeszetes menzeszem, de ugy ne xki meg jobban hizok. Volt mar valakinek ilyenben tapasztalata? Le fogom adni ezutan ezeket a hirtelen felhizott kilokat vagy folyamatosan hizni fogok?

Legjobb válasz: Ez a szünetelgetés már nagyon nem ajánlott, mivel csak árthat. Megterheli a hormonrendszeredet. Mostnám ezt nagyon nem ajánlják. A hizás elöfordulhat ha valami hormonzavar van. Bár nekem még amellett sem volt hizás, de sokaknak van. Ha szünetelteted szüneteltesd legalább fél évig.

Ez a szünetelgetés már nagyon nem ajánlott, mivel csak árthat. Megterheli a hormonrendszeredet. Mostnám ezt nagyon nem ajánlják. A hizás elöfordulhat ha valami hormonzavar van. Bár nekem még amellett sem volt hizás, de sokaknak van. Ha szünetelteted szüneteltesd legalább fél évig.
Én is szedek fogamzásgátlót és elõtte a normál ciklusomban mensi elõtt 1-2 héttel nagyobb volt az étvágyam és többet ettem. Csak másztam fel rám meg le 1, 5-2kg-k. Viszont a tabiszedés alatt nincs semmi változás az étvágyamban, tartom a súlyom. Lehet, hogy nálad is valami ilyesmi lehet, mert a levegõtõl nem hízik senki.

A tablettás fogamzásgátlók hízást okozhatnak?

Legjobb válasz: nálam hizást okozott,ahogy a barátnomnél is,és még sorolhatnám. Oda kell figyelni miket eszel amikor a gyogyszert szeded,,mert tényleg észre sem veszed,milyen gyorsan rádrakodnak a kilok.

nálam hizást okozott, ahogy a barátnomnél is, és még sorolhatnám. Oda kell figyelni miket eszel amikor a gyogyszert szeded, , mert tényleg észre sem veszed, milyen gyorsan rádrakodnak a kilok.
Tapasztalat, hogy a fogyókúrák fogamzásgátló tabletta szedése mellett nem mûködnek akkora hatékonysággal. Azt mondják azonban a gyártók, hogy a modern fogamzásgátló tabletta készítményeknél a hízás már nem jellemzõ.
Én se tudtam lefogyni mellette. Sõt a nõdoki külön gyöngét írt mert eleve dagi voltam!:( ez oylan elszomorító:(
Igen. Én több mint 10 kg-t híztam a lindynettõl 5 hónap alatt. Folyton éhes voltam tõle.
Én a Mercilontól nem híztam semmit, már 2 éve szedem.
Én 1 éve szedek Mercilont és 10 kilót híztam, pedig azelõtt sose híztam...az biztos, hogy óvatosabban kell kajálni:)
A legújabb fogamzásgátlókban (legalábbis ez van ráírva)vannak olyan anyagok is, amelyek megakadályozzák a hirtelen hízást. Sajnos ezek a tabletták alacsony hormontartalmúak, így nem mindenkinek megfelelõek, de én pl. hízásra hajlamos vagyok, mégsem híztam egy dekát sem, sõt, a régi jojóeffeketus is megszûnt, fogyokúra után...
én akit ismerek azok kozul mindenkinél volt hízás, nálam is
Nem feltétlenûl.
Egyértelmûen...Még ha nem is sokat de egy pár kilót simán felveszel...
nem feltetlenul. en nem hiztam nekem fajt a mellem es nagyon stresszes voltam. abbahagytam a szedeset
én négy hónapja szedem a Mercilon-t és 7 kg-ot híztam...pedig nem vagyok hízásra hajlamos... évekig egy dkg-ot nem híztam
+25 kg, pedig azelõtt tartottam a súlyom. Már 2 hónapja abbahagytam, de azóta se csökken a súlyom. Lehetetlen megszabadulni a felszaladt kilóktól. Ezért döntöttem el, hogy megválok a hormonoktól. 5 féle papíron alacsony hormontartalmú fog.gátlót használtam(lindynette, mercilon, yasminelle, belara, nuvaring), utoljára gyûrûztem...A legelsõ a lindynette volt, már akkor megindult a hízás. A legdurvábban a yasminelletõl híztam. A gyûrû mellett talán megállt a további hízás. Ha újra kezdeném, a gyûrût használnám. Egy év után azonban már attól is kezdtek mellékhatások jelentkezni. A bogyókat a sok mellékhatás miatt kellett gyûrûre váltanom. Aztán jó volt 1 évig, de most már amellett is kezdtek jelentkezni a mellékhatások.
Sziasztok! Most biztosan mindenki furcsán fogja olvasni írásom, de én igaz már elmúltam bõven húsz éves eddig sose szedtem semmilyen fogamzásgátlót, mert mikor oda került a sor másképp védekeztem. Viszont mostanában elgondolkodtam azon, hogy jobb lenne teljes biztonságban élni és nem félni a nem kívánt gyermektõl, ezért elhatároztam, hogy elkezdem szedni egy részt ezért, másrészt, hogy hízzak. Kíváncsi lennék arra, hogy tényleg igazak a pletykák, hogy 10 akár 20 kilót is lehet hízni. Olvasgattam a hsz-eiteket és én megnyugvással olvastam, hogy igen. De gobdolom biztos tudjátok melyek azok, amelyektõl valóban lehet hízni, melyek amiktõl nem, vagy melyek azok amelyektõl sivármódon, de lehet. Tudom ez nem minden napi dolog, hogy valaki hízni akar, de gondoltam összekötöm a kellemest a hasznossal. További szép napot kívánok nektek.

A hízás a fogamzásgátlók szedése mellett törvényszerű, vagy csak a megnövekedett étvágy okozhatja?

Tegnap kezdtem el Belarat szedni.

Legjobb válasz: Én is hajlamos vagyok a hízásra, és amióta szedem (4 éve), feljött 7-8 kg! Pedig soha nem voltam az a zabálós fajta, sõt, kifejezetten keveset eszek! Úgyhogy ennyit az alacsony hormontartalomról!!!

Én is hajlamos vagyok a hízásra, és amióta szedem (4 éve), feljött 7-8 kg! Pedig soha nem voltam az a zabálós fajta, sõt, kifejezetten keveset eszek! Úgyhogy ennyit az alacsony hormontartalomról!!!
Én is ezt szedem! Már második levéllel! Nem híztam a tabitól, csak a nagy karácsonyi kajálástól fél kg-ot!Amúgy errõl a tabiról ezzel kapcsolatban is sok jót mondanak! Attól is függ, hogy hajéamos vagy-e az elhízásra! Lehet, hogy amikor zat érzed, hogy éhes vagy, igazából szomjad vagy! Ezt olvastam valahol, hogy az emberek akkor is inkább esznek, amikor inkább csak szomjaznak! Amúgy nem kimondottan a tabitól hízol, hanem esetéeg attól, hogy megnõ az étvágyad és összevissza fogyasztasz mindenfélét! Annyi a dolgot, hogy kontrolálod magad!
Hát ha hajlamos vagy a hízásra, akkor ezt gondolhatatd volna hogy így lesz! Amúgy ha keveset is eszel, lehet hogy olyan ételeket, amit nem éppen kéne!
a fogamzásgátlók felborítják a hormonháztartásodat ebbõl kifolyólag elkezdessz hízni. ez a legáltalánosabb tünet
Nem támogatoma meghízos fogamzsgátlós elméletet.Nagyon hajlamos vagyok a hízásra, és egy grammot sem híztam a tabitól.Évekig szedtem.Tény, h eléggé örökmozgó, aktív életet éltem. A mai tabikban eléggé alacsony a hormonszint, és minél jobb annál kevesebb(sajnos annál drágább is).Anya annakidején a triregoltól kb 10 kilót szedett fel. Ha pedig megnövelte az étvágyadat, akkor gyümölccsel csapd el az éhedet!
Tegnap kezdted el es mar azt tapasztalod, hogy hizol? En is ezt szedem, en ket hete, meg nem volt semmi extra es is nagyon feltem az elejen. Sztem esetleg azoknal, akik hajlamosak a hizasra, van igy, de en erre is tudok kivetelt, az egesz attol fugg, hogyan reagal a szervezeted.
amit nem eszel, attól nem hízol!!!a fogamzásgátló csak étvágyat csinál.észre se veszed és azonnal ezsel és ettõl lehet hízni!és én is Belarát szedek.

Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok, és Symicia fogamzásgátlót fogok elkezdeni szedni. Most először szedek fogamzásgátlót. Kérdésem lenne, hogy biztosan véd-e a terhesség ellen, és hogy lehetnek-e mellékhatásai, mint például a hízás, vagy lila foltok a tes

Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok, és Symicia fogamzásgátlót fogok elkezdeni szedni. Most először szedek fogamzásgátlót. Kérdésem lenne, hogy biztosan véd-e a terhesség ellen, és hogy lehetnek-e mellékhatásai, mint például a hízás, vagy lila foltok a testen, vagy bármi más? És, hogy a menstruálás első napjától kell szedni? Előre is köszönöm válaszát: Nóra

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tablettát a menstruáció első napján kell elkezdeni szedni, a következő hónapban már teljes a védettség. Komolyabb mellékhatásokra nem kell számítania, de mindenképpen tanácsos a kontroll kezelőorvosánál. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tablettát a menstruáció első napján kell elkezdeni szedni, a következő hónapban már teljes a védettség. Komolyabb mellékhatásokra nem kell számítania, de mindenképpen tanácsos a kontroll kezelőorvosánál. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok, és Symicia fogamzásgátlót fogok elkezdeni szedni. Most először szedek fogamzásgátlót. Kérdésem lenne, hogy biztosan véd-e a terhesség ellen, és hogy lehetnek-e mellékhatásai, mint például a hízás, vagy lila foltok a tes

Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok, és Symicia fogamzásgátlót fogok elkezdeni szedni. Most először szedek fogamzásgátlót. Kérdésem lenne, hogy biztosan véd-e a terhesség ellen, és hogy lehetnek-e mellékhatásai, mint például a hízás, vagy lila foltok a testen, vagy bármi más? És, hogy a menstruálás első napjától kell szedni? Előre is köszönöm válaszát: Nóra

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tablettát a menstruáció első napján kell elkezdeni szedni, a következő hónapban már teljes a védettség. Komolyabb mellékhatásokra nem kell számítania, de mindenképpen tanácsos a kontroll kezelőorvosánál. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tablettát a menstruáció első napján kell elkezdeni szedni, a következő hónapban már teljes a védettség. Komolyabb mellékhatásokra nem kell számítania, de mindenképpen tanácsos a kontroll kezelőorvosánál. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán
35 kg ugrott fel rám fél év alatt
hízás eddig nem jelentkezett, viszont mellnövekedés brutális módon, nálam ennyi a mellékhatás..
nálam sem jelent meg hízás nyoma.. csak a mellem nõtt
Normális nõ 3 kiló hízás után visszamegy a dokihoz és másik tabit kér, nem várja meg sem a 10 kilót, a 35-öt meg pláne nem. És nem terjeszt brutális mértékû mellnövekedést, mert ennek az a következménye, hogy tinik mennek az egészség rovatba, és fogamzásgátlóval akarják növeszteni a mellüket.

Van olyan fogamzásgátló, amitől biztos a hízás? Ilyet szeretnék.

Novynettet szedek, fizikailag semmi panaszom,bár egyre csak fogyok,meg lelkileg sincs valami rendben már pár hónapja. Váltani szeretnék,van amelyikt?l biztosan feljön pár kiló?

Legjobb válasz: Szia!Én tri regolt szedek és 1 hó alatt legalább 5kg híztam:( Bár én nem akartam :(

Szia!Én tri regolt szedek és 1 hó alatt legalább 5kg híztam:( Bár én nem akartam :(
a hizas nem a tabitol van, hanem a rossz taplalkozastol. esetleg probalj meg többet enni, meg azt hiszem a B 12 vitamin is hizlal.
én tri regolt szedek, de inkább fogytam. kedves utolsó, amúgy ez nemilyen egyszerû, mint ahogy gondolod. énis a vékonyabbak közé tartozom, és hidd el, zabálom orrbaszájba a csokikat, csipszeket, hamburgereket, minden olyan ami egy fogyókúrás rémálma, és egyszerûen semmi sem történik. ja és napjába legalább 3szor eszem fõtt ételt, és ehhez jönnek még hozzá a különbözõ szendvicsek (fehér kenyérbõl) hamburger, sültkrumpli, kóla, csipsz, csoki, miegymás. úgyhogy hízni nem könnyû. egyáltalán nem, .
Én a lindynettetõl híztam. Mellre, hasra, combra, fenékre. És igenis a gyógyszertõl volt, mert elõtte tartottam a súlyom, sõt a gyógyszerszedés óta többet is mozogtam, mégis feljöttek a kilók. A gyógyszer étvágyat csinál és ha nem akarod érezni, hogy folyton korog a gyomrod, akkor eszel és bizony hízol is.
A tabi nem befolyásolja a súlyod. Hízni akarsz? Egyél többet.... Milyen nehéz volt a válasz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, valóban nem egyszerû a hízás, én is ugyanúgy táplálkozom szinte, mint az utolsó válaszoló, mégsem hízok.
Ez bizony hamubasültfa*zság, de gondolj azt amit akarsz. Te jobban tudod, mint az orvostudomány.

Fogamzásgátló szedése közben mennyi az esélye a hízásnak? ( bővebben)

El szeretném kezdeni szedni, már 9 hónapja együtt vagyok a barátommal, ezért úgy gondolom, hogy nem ártana, viszont nagyon sok embertől azt hallom, hogy mindenki hízik a fogamzásgátlótól, én pedig rettenetesen félek ettől:D Tapasztalatokat írnátok? L/17

Legjobb válasz: Szervezetfüggõ.Mondjuk 50% igen,50% nem:) Én már többfajta gyógyszert szedtem,és csak a legutolsó fajtától híztam kicsit.De miután abbahagytam le is ment.Az elõtte lévõ tabiktól nem híztam és semmi mellékhatás sem volt:)

Szervezetfüggõ.Mondjuk 50% igen, 50% nem:) Én már többfajta gyógyszert szedtem, és csak a legutolsó fajtától híztam kicsit.De miután abbahagytam le is ment.Az elõtte lévõ tabiktól nem híztam és semmi mellékhatás sem volt:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!