Találatok a következő kifejezésre: A hétvégén a férjemmel és még (3 db)

Helytelen dolog tőlem, hogy nem megyek le a férjemmel és a kisfiunkkal az anyósomékhoz hétvégére? Még nem válunk, de már párként nem vagyunk együtt.

Havi 1X megy a férjem le, én meg szeretek egyedül lenni. A kisfiunk persze kivétel, de a nagyszül?k csak ilyenkor láthatják, ezért leengedem.

Legjobb válasz: Dehogy helytelen (mi egy pár vagyunjk mégsem járok hozzá) Aki szereti és szeretne vele lenni az lemegy -fia+unoka- aki nem az meg nem.

Dehogy helytelen (mi egy pár vagyunjk mégsem járok hozzá) Aki szereti és szeretne vele lenni az lemegy -fia+unoka- aki nem az meg nem.
Nem. Minek jó pofizni anyukáékkal, ha úgy is válni készültök? Az más kérdés, hogy nélküle elmész e? Nem kell azért velük megszakítani a kapcsolatot, mert elváltatok.
Tekintve, hogy már nem alkottok egy párt, neked õk tulajdonképpen senkik. Úgyhogy tényleg nem gáz szerintem, sõt, talán nekik is könnyebb így.
3. Azért egyáltalán nem senkik! Õk a gyerek nagyszülei. Amúgy kérdezõ, nem gáz, hogy együtt nem mentek hozzájuk, miért is tennétek? Viszont, ha jó a kapcsolatotok a nagyszülõkkel, akkor ne habozz ezt megõrizni, nekik nem kell azért sérülniük, mert ti váltok. A gyereknek s fontos, hogy tartsa a kapcsolatot a nagyszüleivel, nincs ebben semmi rossz, sõt.

Mit tegyek? A férjem megbeszél egy fél napos programot az anyjával hétvégére és nekem csak utólag említi meg.

Nem kellene el?tte velem is egyeztetnie, ha a fél napot máshol akarja tölteni? Persze utólag már nem ellenkezhetek, h nem jó, mert már le van beszélve. Engem ez baromira zavar. Vélemények?

Legjobb válasz: Ha ez téged annyira zavar, akkor beszéld meg vele!

Ha ez téged annyira zavar, akkor beszéld meg vele!
Szerintem meg nem azzal van a probléma, hogy az anyjával beszélte meg, hanem az, h csak utólag szólt, h program lesz. Nálunk legalábbis az a normális, hogy mindketten szólunk elõre, ha lesz valami különprogramunk, hogy a másiknak jó-e, nem tervezett-e valami más, közös programot. Lehet, hogy mi mûködünk abnormálisan?
Hát én úgy gondolom nem sörözést beszélt meg a haverokkal a hátad mögött, ahhoz hogy az anyjával találkozzon miért kéne engedélyt kérnie?
Nyugi! Használd ki a fél napot amit az anyjával tölt. menj el vásárolni, feküdj bele egy kád illatos forró vízbe, találkozz a barátnõddel vagy bármi.
Ezt én sem értem, engedélyt kéne kérnie? Lehet beszélt az anyukájával pl. telefonon és szóba jött, mi lenne ha hétvégén odamenne kicsit. Nem vette volna ki hülyén magát, ha azt mondja, bocs anyu, de elõbb meg kell beszélnem a feleségemmel? Gondolom te sem akarsz ilyen házisárkány szerepben feltûnni. Szerintem ebben nincs az égvilágon semmi. Nyilván nem volt semmi betervezve nálatok. Mit szóltál volna akkor, ha pl. elmegy a barátaival focizni? Az is jó pár óra. Az is külön le kell ülni megbeszélni? Ne már....
Mondd meg A férjednek, hogy zavar, hogy nem beszélte meg veled.Fordított esetben õ sem örülne annak, ha te programot szerveznél, ahelyett, hogy a családnak fõznél....Te vagy az elsõ az életében, nem az anyja.
Nem értem mi a gondod. Valószínûleg szeretne a 2 napos pihenõbõl fél napot az édesanyjával tölteni. Beszélgetni, segíteni neki, etc. Ha sûrûn találkoznak, akkor lehetne esetleg 'kivetni' valód.. de gondolom, a férjed is dolgozik és nem ér rá mindennap a saját édesanyjával foglalkozni. Te esetleg nem töltenél el az édesanyáddal egy fél napot sem ?! Ez számomra kicsit furcsa, bár biztos igazad van. Félre ne értsd.
Elsõre én is azt mondtam volna, hogy hülye vagy, hogy ilyenen kattogsz, bocsi. Aztán írtad, hogy ha fordítva van ilyesmi, akkor õ is kiakad...Szerintem inkább ezt kellene megbeszélnetek, hogy felnõtt emberek vagytok, akik önállóan képesek dönteni...Tehát ha nem beszéltetek meg elõre progit, de valaki felhív, hogy ide meg oda elmehetnétek együtt, akkor a magad nevében természetes, hogy igent mondasz, és utólag szólsz...ha viszont közös programra hívnak, akkor meg az a természetes, hogy elõbb megbeszélem a férjemmel..Nálunk legalábbis így mûködik...
A kérdező hozzászólása: Fél nap épp elég sok, ha azt vesszük, h a hétvége csak 2 nap. De itt az elõre szólásról van szó..
Még ha valami ottalvós program lenne, akkor azt mondanám, oké, szóljon mielõtt máshol alszik. De FÉL NAPRÓL beszélünk... Fél nap elég sok, fõleg ha mindkét fél egész héten dolgozik és csak a vasárnap szabad tegyük fel..
Kérdezõ! De, keverjük ide, mert ebbõl származik minden gond! Mert nem ezért a félnapért haragszol, hanem anyuka miatt felgyülemlett dolgokért. Meg kellene beszélni a férjeddel, hogy neki TE vagy a családja, és nem a mama. Vagy a másik, beszélj vele, és ha nem változik semmi, vesd be te is valamelyik családtagodat ugyanennyit! Aztán várd ki mit szól! És mondd meg neki, hogy csak nem akartál unatkozni amíg õ mamával van.
Nálunk is hasonló a szituáció. Ha a férjemnek nem jön egy levele, amit alá kellett írnom, (felbontanom, majd felhívnom és elmondanom, hogy mi van benne), akkor a mai napig nem tudom, hogy az édesanyja a fia nevére hitelt vett fel, hogy panelba költözhessen. Kb. 2 hét után szóltam, hogy rosszul esett, hogy én tudtam meg utoljára, mire a válasz: bocs, de azt gondoltuk, hogy nem rád tartozik. Hát kire? A részleteket a férjem fizeti, így is kevés a pénz, örültem volna, ha legalább szólt volna. Ne engedélyt kérjen, csak említse meg. De ha azt mondja 4-kor hazajön és még 8-kor sincs sehol, már nem hívogatom, mert tudom, hogy az anyjánál van. Ilyenek, így kell õket elfogadni.
A kérdező hozzászólása: Igen, az anyuka miatt is haragszom (nem szakadt le róla, stb, ez mind igaz), de ha haverokkal beszéli le ugyanígy, akkor is. Csak annyi, h a haverokkal ha ilyen van, akkor ha úgy adódik (nem alkalmas, stb), le tudja mondani, anyukával nem, mert akkor sértõdés van. Ezért is lenne jó elõre tudni.
A kérdező hozzászólása: 1o:33 Ez nem semmi :-( Nálunk is volt olyan, h kölcsönadott az anyjának több százezer ft-ot és meg se említette. Hát.. szarul esett. Meg az milyen, mikor a mama engem kérdez esetleg, én meg azt se tudom, mirõl van szó, mert a fiacskája nem említette. Hülyén veszi ki magát kicsit.
A kérdező hozzászólása: 1o:38 Értelek. Én is lehet, h csak egy kirándulást terveztem akkorra, ami nem halaszthatatlan, de akkor is sz.r, ha az utolsó pillanatban bekavarnak.
A férfi és az anyja közötti üzletekbe soha nem lesz betekintésünk, mert azt valóban úgy érzik, hogy ehhez nincs közünk, mert az csak az anyjára tartozik....:S és akkor jön a susmus, mi meg állunk, mint f...a lakodalomba.Megalázó.
Nem igen tudok véleményt alkotni, mert én egész más típus vagyok, mint te, sem én nem vártam el soha, hogy számoljon el bárki nekem, sem én nem fogok senkinek, kivéve persze ha a távol töltött idõ közös, vagy épp a hossza aggodalomra ad okot, szóval ha napokra eltûnne az felbosszantana, egyébként nem zavar, hétvégébõl fél nap fõleg nem. Viszont ha tõled elvárja az elszámolást, akkor joggal vagy dühös te is. Nem lehet amúgy, hogy egyszerûen elfelejtette elmondani?
A kérdező hozzászólása: 11:o1 Nem mindenki egyforma persze :-) Ha te se várod el, akkor OK. Olyan társ kell, aki ugyanúgy gondolja és mûködik. Nem hiszem, h elfejeltette.. de ha igen, akkor azt kellene mondania, h bocs, elfelejtettem, nem azt amit mondott..
Én is úgy gondolom, hogy elõbb a házastársal kell megbeszélni a dolgokat, utánna pedig a szülõkkel! Pl.ha az én anyukám kér meg valamire akkor azt mondom neki, h ok, segítek(tünk)neki csak elõbb megbeszélem a férjemmel, hisz lehet, hogy neki is van valami programja, dolga....
A kérdező hozzászólása: 1o:19-esek: Igen, tudta elõre, már 1 hete tudja. És én úgy tudta meg, h beszélt róla tegnap az anyjával, mikor én is ott voltam. Mikor rákérdeztem, h mirõl van szó, azt válaszolta, h : hallottad. Rátelepszik a mama, de ez más kérdés, most ne keverjük ide (de igaz sajnos).
A kérdező hozzászólása: 1o:18-nak ment a komment mint "utolsó", akkor még õ volt az.
A kérdező hozzászólása: Jázmin, igen.. látom, érted, h mirõl beszélek. Egy hullámhosszon vagyunk. Utolsó: nem pont így, de le lehet kommunikálni a dolgot máshogy is, hogy ne legyen ennyire..izé. Pl: megkérdezem a feleségemet, h nincs-e programunk addigra már. Egyébként fordított esetben (mint már írtam), a férjem is kiakad, szóval én miért ne várhatnám el, h szóljon akkor??
A kérdező hozzászólása: Sûrûn találkoznak, hétköznap is 1-2 alkalommal kb. De nem is errõl van szó, hanem arról, h õ is elvárja, h ha programot tervezek, akkor a megbeszélése elõtt említsem meg neki és ne csak utólag, h "lebeszéltem béláékkal a kirándulást szombatra, 8-ra megyek/megyünk". Nem engedélykérés, de szerintem ez azért elvárható egy házasságban, nem? Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: 10:06, 10:07 Pontosan, errõl van szó. Én is így gondolom. Õ is elvárja, igen.
A kérdező hozzászólása: "Nem vette volna ki hülyén magát, ha azt mondja, bocs anyu, de elõbb meg kell beszélnem a feleségemmel?" Szerintem nem. Igen, a focit is meg kell beszélni vagy legalább megemlíteni - szerintem. Úgy érzem, mintha egy másik bolygóról jöttem volna komolyan.. a hozzászólások alapján. Nem baj, mindenki máshogy gondolkodik és úgy él, ahogy neki jó. Köszönöm a válaszokat, véleményeket.
nem házisárkányság lenne az, egyszerûen csak tisztázni kell a viszonyokat.Nálunk is megesett a kapcsolat elején, hogy vacsorával várom a kedves párom, és anyuka megkérte, hogy ugorjon már be helyette egy helyre, ami csupán néhány órát vett el az estébõl:S Ekkor rendeztem egy patáriát, és azóta nem is történt ilyen eset. Házasság után már nem a mama az elsõ számú, hanem a feleség.
Teljesen igazad van, Én is kikattannék, sõt ki is kattanok, mikor felhívom, és ismét ott van. Az ilyen anyukák rátelepednek a fiúkra nagyon, õk pedig elég gyenge jellemek. Sajnos. :(
Na, ilyen házasságban sem szeretnék élni, ahol minden perccel elõre el kell számolni... Hát a saját anyámra hadd szánjak már fél napot anélkül, hogy engedélyt kérnék tõled. -Fiam, eljössz velem ide meg ide? -El anyu, csak elõbb fel kell hívnom a feleségemet, hogy megengedi-e. Így gondoltad? Durva.
Szia! Nekem is az a természetes, ha közöljük egymással. Nem mintha nemet mondanék, ha õ akarna menni, csak így én is tudok elõre tervezni. Akkor viszont én kicsapom a balhét, ha 1 nappal korábban említi, amit már napok óta tud. Pl anyósék vendégségbe jönnek :S
Persze elvárható hogy szóljon a férjed, hiszen együtt éltek. De lehet hogy ez hirtelen jött neki. Mondta hogy mit akarnak együtt csinálni? Lehet hogy segíteni akar valamit az édesanyjának. Én megkérdezném, ha már így alakult hogy nem e tudok én is segíteni valamit.Így együtt lennétek. Bár nem tudom hogy anyósoddal milyen a viszonyod....Én téged és a férjed is megértem. Ne mérgelõdj ezen, inkább beszéld meg a pároddal hogy mi bánt téged a viselkedésében.
Szerintem nem ez a félnap tett be a kérdezõnek. Valószínûleg anyuka nem ereszti kicsi fiát, mert az ÖVÉ.
Én így gondoltam igen, akkor ne nõsülj meg, mert azt minden nõ szívesen veszi, ha tiszteled annyira, hogy elõbb beszélsz meg vele valamit, mint anyukával....nem engedélykérésrõl van szó.
Még ha valami ottalvós program lenne, akkor azt mondanám, oké, szóljon mielõtt máshol alszik. De FÉL NAPRÓL beszélünk...
Gondolom, nem elõször fordul elõ ilyen :S És azt is sejtem, az édesanya volt, aki leszervezte. De nekem meg az a természetes, ha ilyenkor engem is hívnak!
Nálunk is az a természetes, hogy megbeszéljük egymással, ha a másik valahová szeretne menni. És nem azért, mert engedélyt kell kérni a másiktól, hanem azért, mert hátha éppen akkorra akart volna a másik valamit szervezni. Tehát egyeztetünk és nem engedélyt kérünk! Nagy különbség! Itt marha sokan rögtön letámadtak, pedig igazad van, hogy azt mondod, a férjed szólhatott volna elõre róla. Nem azzal van a baj, hogy anyukával tölt fél napot, hanem hogy nem egyeztette ezt le veled. Persze azért ne támadd le, mert simán lehet olyan is, hogy akarta csak valami miatt elfelejtette. Az én párom is van úgy néha, hogy valamit megbeszél az anyjával telefonon, leteszik, de elfelejt szólni, csak másnap mondja, hogy ja ezt beszélték! De tudom, hogy nem direkt csinálja, csak elfelejti. Beszéld meg vele, hogy szeretnéd, ha máskor egyeztetnétek ha ilyen van.

A hétvégén elutazunk a férjemmel és még nem tudm, sikerült-e a babóca. Merjek-e fürdeni a szálloda medencéiben vagy inkább teljesen hanyagoljam?

Azt olvastam,h ilyenkor még a kádban fürdést is kerülni kell.Tényleg így van?

Legjobb válasz: Egy rendesen tisztított,uszodában lehet pocskolni,meg egy szállodai medencében is,de a termálfüdõben,ahol mindenki áztatja a fenekét,és teli van bacilussal,abban nem szabad. Amúgy nem kell félteni a picit,ha meg akar maradni,kkor meg is fog!

Egy rendesen tisztított, uszodában lehet pocskolni, meg egy szállodai medencében is, de a termálfüdõben, ahol mindenki áztatja a fenekét, és teli van bacilussal, abban nem szabad. Amúgy nem kell félteni a picit, ha meg akar maradni, kkor meg is fog!
25 hetes terhes vagyok és a mai napi kádban ülve fürdök. A termálvízzel valóban vigyázni kell, de csak ha már biztos a terhesség. Amig a beágyazódás nem ért véget addig elvileg nem lehet baj.
Nyugodtan fürödjél, csak kend be magad canestennel!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!