Találatok a következő kifejezésre: A hétvégén a 2 éves (16 db)

Gyes mellett dolgozhatok túlórában és hétvégén is? 2 éves a gyerkõc.

Legjobb válasz: Nem vagyok szakértõ, de pl. nálunk benne van a munkaidõszabályzatban, hogy a 3 évnél fiatalabb gyereket nevelõ szülõ (ill. ha egyedül neveli, akkor 4 éves korig) esetén a felettes nem rendelheti el a túlmunkát. Szerintem ez a munkatörvénykönyvébõl jöhet, de ez nem biztos. Azt nem tudom, hogy ha a munkavállaló szeretné a túlmunkát, akkor mi a helyzet. Szerintem nem a GYES, hanem a 2 éves gyerek miatt nem akarnak túlmunkában dolgoztatni. De - még 1* mondom - nem vagyok szakértõ. Kérdezz meg egy munkajogászt.

Nem vagyok szakértõ, de pl. nálunk benne van a munkaidõszabályzatban, hogy a 3 évnél fiatalabb gyereket nevelõ szülõ (ill. ha egyedül neveli, akkor 4 éves korig) esetén a felettes nem rendelheti el a túlmunkát. Szerintem ez a munkatörvénykönyvébõl jöhet, de ez nem biztos. Azt nem tudom, hogy ha a munkavállaló szeretné a túlmunkát, akkor mi a helyzet. Szerintem nem a GYES, hanem a 2 éves gyerek miatt nem akarnak túlmunkában dolgoztatni. De - még 1* mondom - nem vagyok szakértõ. Kérdezz meg egy munkajogászt.
Túlórára és éjszakai munkára nem kötelezhetnek, de ha te elvállalod, akkor senki sem tilthatja meg neked, csak a munkáltató nem kötelezhet rá, ha te nem akarod. Hétvégén dolgozhatsz, kivéve ha túlóra és te nem akarod.
tropikárium
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ott már voltunk, elég közel lakunk a Camponához :)
Olyan szép az õsz, én a Budakeszi Vadaspark és környékére szavazok.
Ha Pesten laknék elvinném a gyerekeimet Libegözni. (mûködik még? 30 vagyok, 5 évesen voltam :-) ). Állatkert, dimbes-dombos kirándulás (alföldön lakunk a legnagyobb domb itt az udvaron a homokkupac). Erdei séta geszrenye gyûjtéssel. Uszoda.
A felsoroltakon kívül szabadtéri, Bp. környéki: Vasúttörténeti Park http://www.vasuttortenetipark.hu/ Medvepark, Veresegyház http://medveotthon.hu/ Seholsziget Élménypark, Nõtincs http://www.seszi.hu/

Egy 2-3 napos wellnes-hétvége kedvéért otthagynátok a 2 éves gyereket a mamánál? Nem volt még külön tőlem, de most már nagyon kivagyunk a férjemmel /van egy nagyobb gyerek is/

Legjobb válasz: Persze,mért ne hagynám ott? Tudom milyen az anyukám engem is felnevelt stb. pláne ha jóba van az unokájával.

Persze, mért ne hagynám ott? Tudom milyen az anyukám engem is felnevelt stb. pláne ha jóba van az unokájával.
Persze, simán :) Mondjuk az enyém sokszor aludt már a maminál, és szeret ott lenni.
Nyugodtan.Irigyellek hogy van egy ilyen mami.Tudom...nekem is mindíg lelki ismeretfurdalásom van ha lepasszoljuk õket 1-1 közös programért apával de kell ez nektek.Ha sosem lehettek kettesben és nem jut idõ egymásra az a házasságotok rovására mehet
Miért ne? A nagyszülõ azért van (jó ez így durva), hogy ilyenkor segítsen. Az enyémek is náluk vannak húsvétig, mert egyedül nevelm õket, most kezdtem új munkahelyen és egy kicsit kimerültem, így elvitték õket elõnyaralni a hétre. Szerintem nincs benne semmi rossz.
Elõtte csináljatok egy próbaalvást a nagyszülõknél, vagy esetleg a mama legyen nálatok mikor elmentek wellnesselni. Ki ne hagyjátok az alkalmat! Én mindkét nagyszülõre simán rábíznám, pedig anyósommal kapcsolatban vannak kifogásaim, de én sem halok bele ha addig a gyerek kicsit több kekszet eszik mint ahogy én szeretném.:-)
Persze, hagyd nyugodtan, és jó szórakozást!:D
Én nyugodtan rábízhatom a mamira a lányom, már kicsi kora óta!Megbízom benne!És szeret is ott lenni!Igaz õ már 4 éves, de kicsi kora óta sokat van ott!Most is!!Reggel felkelt, és szólt hogy elsétál a mamiékhoz!Felöltöztettem, és elment!Igaz csak 8-10 ház van köztünk, és falun élünk!Én nyugodtan ott hagynám, ettõl nem leszel rossz szülõ!Nem lerázod a gyereket, de nektek is jár ey kis kikapcs!És egyszer elkell kezdeni az "elválasztást" !
Nem, nem hagynám ott!!! 2éves és még nem volt külön tõletek! Nem kellene napokra ott hagynod. Próbáld elõször csak egy napra, ha a kicsinek van kedve esetleg egy éjszakra. de rögtön napokkal kezdeni kicsit durva. Arra nem gondoltál, hogy este majd esetleg haza szeretne menni? Mit mond majd neki a nagyi? Hirtelen kilépsz 2-3 napra az életébõl, ez túl sok egy gyereknek. Törekedj a fokozatosságra. Persze lehet, hogy a kicsi egybõl venné az akadályt, de mi van ha nem? Megéri?
Nyugodtan otthagyhatod ha megbizol benne:) Nektek is kell egy kis kikapcsolodas:)
ennyi idõs korában már egy hetet is simán volt a mamánál, mikor elutaztunk :) szóval nem kell aggódni, simán :)

2 éves kisfiamnak hétvégén volt a születésnapja, és kapott 12, 000 ft. Mit vegyek belőle, ami hasznos, és sokáig tudja használni?

Legjobb válasz: Egy pedálos kisautónak, traktornak, vagy egy triciklinek biztosan nagyon örülne! Ezeket addig tudja használni, amíg ki nem nõ belõle, vagy meg nem tanul kétkerekûn biciklizni.

Egy pedálos kisautónak, traktornak, vagy egy triciklinek biztosan nagyon örülne! Ezeket addig tudja használni, amíg ki nem nõ belõle, vagy meg nem tanul kétkerekûn biciklizni.
A kérdező hozzászólása: biciglit akartunk venni, de csak 81 cm a kisfiam és nem ér le a lába
Tedd el neki a pénzt hagy kamatozzon, és utánna te is gyüjthetsz mellé, ha me´g eddíg nem volt neki spólolása. Mink minde´g berakjuk a lányomnak a könyvébe.Ha felnö milyen jó lesz neki. Ha pedig valamit venni akarsz te tudod mi van otthon, és mi érdekli. Pl.egy tanuló gyerek lap-top.
A kérdező hozzászólása: havonta rakunk neki a babkötvényhez
Vegyetek neki a két ezer forintból egy autót vagy bármi "apróságot" a többit be a perselybe. Örülni fog majd, amikor már elég nagy lesz hozzá, hogy a zsebpénzébõl a rég áhított játékot megveheti majd magának. :-) (Nem igazán van olyan játék szerintem, amit ha most megvennél olyan nagyon sokáig tudna vele játszani, vagy amikkel meg igen - kerti hinta, mászóka - az sokkal drágább)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tanácsokat! valószínû kap valamit és a többit elteszem csak muszáj valamit venni, mert a mamák rákérdeznek!
Szánkó? Vastag téli kabát, csizma, esetleg harisnyák?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Tudtok valami jo strandod pesten?
Szúnyogriasztót...van gyermek off, és magas uv-naptejet! Homokozó készlet, kaja, pia és amit még akartok!De azért szandit vagy papucsot is vigyél neki!Meg fürdõ gatyót!:) És ne feledjétek magatoknak a fürdõ ruhát :D
Amit az elsõ válaszoló írt, plussz: törölközõ, fürdõköppeny (ha van, nem kell külön ezért venni), napernyõ (ha nem tudtok árnyékos helyre menni), vagy ha van UV-s sátor. Napszemüveg, sapka vagy kalap.
Az úszópelenkát se hagyjátok otthon ha még nem szobatiszta.
Ja, meg még egy úszógumi is jól tud jübbi:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat.

Nem tudom mitévő legyek, 10éve elváltam van egy 13 éves fiam, 2 hetente van láthatás hétvégén, a fiam akkor megy az apjához, az apja megengedi hogy cigizzen mit csináljak?

még meg is veszi a gyereknek a cigit szeret is oda menni az apjához mert ott azt csinál amit akar.nagyon szeretem a fiam de hogy értessem meg vele hogy ez nem helyes???

Legjobb válasz: Ha lesz egy barátnõje, hamar rá fog jönni, hogy a lány miért nem akar vele csókolózni, és ha szerelmes lesz nem fog dohányozni, ha a barátnõje majd ezt kéri tõle. Bizonyára apuka is dohányzik, épp ezért olyan megértõ a kisfiával szemben. Sajnos.

egyet értek az utolsó válaszadóval.Ezt én is megjártam de nekem egyszerre kettõt kellett meggyújtani......hát azóta ha megérzem a cigi szagot...ááá
Egy 13 éves kamasz azért cigizik mert ettõl menõbb, komolyabb, felnõttebb. Motiváld pozitiv irányba a fiad. Valami más elõnyös tulajdonságát emeld ki, kezd el azért szeretni és ezt kimutatni. Érezze hogy felnõtt(ebb) partnerként kezeled. Ha ezt jól csinálod, nem lesz szüksége a pótcselekvésre. De ha csak mondogatod hogy árt, az garantáltan nem használ. Erre nem sok idõd van, mert hamarosan rászokik. És akkor ez a módszer már késõ. Még egy ötlet, hogy a hétvége az ugyebár hétvége... Könnyû úgy jófejnek tûnnie az apunak, hogy 2 hetente hétvégén kell csak a fiával foglalkoznia. Miért nincs ebben hétköznap? Próbát kéne tenni, hogy mi lenne ha egy vagy két hétig az apánál kellene laknia hétközben is. Lehet hogy rögtön nem lenne annyira jó fej. Más dolog a vendégség és más dolog az egy háztartásban élés.
Ha lesz egy barátnõje, hamar rá fog jönni, hogy a lány miért nem akar vele csókolózni, és ha szerelmes lesz nem fog dohányozni, ha a barátnõje majd ezt kéri tõle. Bizonyára apuka is dohányzik, épp ezért olyan megértõ a kisfiával szemben. Sajnos.
A volt férjeddel kellene beszélned, hiszen ezzel kárt tesz gyerekben, nem a gyerek érdekéd nézi. Bocsánat, de a férjed 1 önzõ d...nó. Nem így kell magához láncolni a gyereket, hogy rászoktatja 13 évesen 1 roppant káros szenvedélyre. Egyébként a gyermekvédelmisek ugrnak az ilyenre, csak a végén nehogy megvonják a látthatást. Nehéz helyzetben vagy mert lassan kamaszodik és inkább barát legyél mint "elenség". Nagyon türelmesnek kell lenned és probálj barátként elbeszélgetni vele a cigizés káros hatásairól, no meg arról, hogy a lányok többsége nem szívesen csókolozik egy hamutállal...sok szerencsét, és kitartást. Remélem értelmesebb mint az apja a fiad és megérti, hogy jót akarsz.
Ültesd le magad elé a gyereket, rakj oda elé egy doboz cigit és mondd neki, hogy addig el nem megy ameddig el nem szívja az összeset. Velem is ezt csinálta apukám, a harmadik szál után olyan szarul voltam, hogy csak na. Azóta 3 éve rá sem gyújtottam még egy slukkot sem.
ÉN megmondanám neki, hogy ez nagyon nem helyes. Nem hiszem hogy erre bármi jogszabály lenne. Én megmondanám neki, hogy ehhez még fiatal.. 13 évesen?? Hát hallod az nem túl rózsás vagy beszélj el az apjával hogy ne engedje.. Ez így nem kóser! Értesd meg a gyerekkel , hogy le fogják nézni...
szerintem beszélj az apukával.és ha ugy nem megy a gyámüggyel.mer ez nagyon nem helyes amit tesz!!!
Szerintem is az apjával beszélj.Amikor én kamaszodtam velem sem lehetett volna megértetni, h ne cigizzek stb.De azért az már sok, ha az apja veszi neki. A másik meg, próbáld összehozni olyan emberekkel, akiknek nagy bajuk lett a cigitõl.Hátha az értelmére tudsz hatni.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat!!az a baj hogy amikor beszélgetek ezekrõl vele úgy látom felfogja hogy nem helyes de mihelyst eljön a hétvége már visszapofázik nekem tudja hogy az apja megenged neki mindent és már nyeregbe érzi magát az apja már csak bosszúból is engedi neki hogy cigizzen nem a gyereket nézi csak hogy engem bosszantson .hát ennyi!!!
Igazából hagyd rá, a kamaszokkal nem lehet mit kezdeni. Ha eddig nem nevelted úgy, hogy felmérje a veszélyeit a dolognak, és hogy tekintettel legyen rád, akkor ezután se remélj nagy változást. Tiltani nem érdemes, azzal csak adod alá a lovat, és még jobban fogja csinálni. Persze megpróbálhatsz beszélni az apukával, hátha... És nem mellesleg ha ott cigizik, mérget vehetsz rá, hogy ha nem is most, de késõbb fog akkor is, amikor nincs az apjával!
Jelentsd fel az apát. 18 év alatti gyereknek cigarettát adni bûncselekmény. Gondviselõnek ezt tûrni is az.
Az apuka egy idiota. tudod o eszt csak azert teszi mert teged akar vele idegesiteni gondolja had erezze jol magat a gyerek amit anyunal nem lehet o nala persze mindent mert o mindenre kepes a gyerekert.Az hogy milyen aron arra mar nem is bir gindolni.

A hétvégén lesz a 2 éves évfordulónk. Mivel lepjem meg a páromat?

Legjobb válasz: nemis tudom.attol függ mit eszik a pàrod szivesen.Talàn spagetti bolognese + vörösbor gyertyafénynél? Esetleg csinàlhatnàl egy tàlat tele ràntott sajt,ràntott gomba,ràntott csirkemell,stb +salàta De egy isteni töltött csirke se rossz àm. az izlésetektöl függ

nemis tudom.attol függ mit eszik a pàrod szivesen.Talàn spagetti bolognese + vörösbor gyertyafénynél? Esetleg csinàlhatnàl egy tàlat tele ràntott sajt, ràntott gomba, ràntott csirkemell, stb +salàta De egy isteni töltött csirke se rossz àm. az izlésetektöl függ
Hahó elõzõ válaszoló, nem látod milyen témában vagyunk?:-))) A kérdezõ valamilyen ételre gondolt nyilván. Szerintem a kedvenc ételét fõzd meg neki, gyertyafény, halk zene .
Szia! Én az egyik évfordulónkra fotóalbumot vettem páromnak, és teleraktam a közös képeinkkel. Nagyon meg volt hatva és azt hiszem nem hazudok, ha azt modom ha ez volt az összes ajándékom közül a legkedvesebb neki. Persze lehet nem mindenki értékeli ugyanígy.
Oh elnézést kérek! :S

2.5 éves gyerekkel milyen programot ajánlanátok a hétvégére Budapesten?

vasárnap csavarognánk kicsit, játszóházat most nem szeretnénk. mozi, bábszínház, állatkert, bármi szóba jöhet, csak kérlek konkrét helyet írjatok

Legjobb válasz: Tesómék tegnap a Normafánál voltak, mi pedig ma délelõtt a Városligetben. A 26 hónaposomat el sem lehetett rángatni a kacsák, majd pedig a csúszda mellõl. Illetve vasárnap de. 11-re megyünk a MÜPA-ba Amadinda családi koncertre.

Tesómék tegnap a Normafánál voltak, mi pedig ma délelõtt a Városligetben. A 26 hónaposomat el sem lehetett rángatni a kacsák, majd pedig a csúszda mellõl. Illetve vasárnap de. 11-re megyünk a MÜPA-ba Amadinda családi koncertre.
csajok, kinyitott a Margitszigeti állatkert!!! nem egy nagy cucc, de 2-3 évesnek tökéletes, nem utolsó sorban ingyenes és egy hatalmasat lehet sétálni a szigeten ami gyönyörû, nincsenek autók, rengeteg gyerek van :) )) mi is megyünk hétvégén, õsszel voltunk utoljára :)
OFF, kedves 10. esetleg egy linket tudnál errõl küldeni? Engem is érdekelne! Köszi!
Mi holnap hajókirándulásra megyünk. Ez lesz a 4 éves lányom névnapi ajándéka, de remélem a kisci (14 hós) is élvezni fogja. Óránként indul, kb 1 órás hajós városnézés, kiköt a Margit-szigeten. Ott eltöltünk egy órát játszóterezéssel, fagyizással, majd a következõ járattal visszamegyünk az indulás hellyére. Asszem 9 éves kor alatt ingyenes.
Városliget, Margitsziget. Mi ide megyünk. (Off. Állatkertbe mi ezért szoktunk elõre vásárolt jeggyel menni, hogy ne kelljen sorba állni. Neten szoktam venni természetfilmes dvd-t és állatkerti belépõ az ajándék. ;))
Én is a veresegyházi Medvefarmot mondom(tegnap voltunk).Ha az Állatkert mellett döntötök, készüljetek fel, hogy rettenetesen hosszú sorok vannak(ma jártam arra, és még a Gundel elõtt is kígyózott a sor), holott az összes pénztár nyitva tart.Esetleg a Margitsziget.Ott is van egy (kicsi) állatkert.
Helyesbítek: van a fogaskerekû (ahogy az elõttem író is írta) és a libegõ, kicsit távolabb tõle, de nem vészes. :) Elõzõ voltam.
A normafánál nincsen semmi, csak a gyönyörû táj és a friss, szmogmentes levegõ. :) Mi ma a Budai várban voltunk, siklóztunk, meg körbenéztünk, megnéztük az ottani életet. Szerintem az is egy nagyon jó program. Vagy ott van még a Margitsziget, ami szintén remek. A városliget, és persze az állatkert. :) Ezek mind nagyon jó programok szerintem és a kicsi(k) is biztosan élvezi(k). :) Jó szórakozást!
Hát, akkor már inkább Budakeszi Vadaspark vagy Veresegyházi Medvefarm. Mint írtam ma a Városligetben voltunk, és az Állatkert elõtt embertelen tömeg volt, volt aki 1, 5 órát állt sorba jegyért. A Normafa a budai hegyekben van, szuper játszóterek, séta, erdõ, kilátás (kicsit arrébb fogaskerekû). A MÜPA-ban ütõskoncert lesz a Tavaszi Fesztivál keretében, kimondottan családi program.
A kérdező hozzászólása: az állatkertre gondolok én is most, talán az lesz a legjobb
A kérdező hozzászólása: köszi, nem ismerem igazán ezeket. Mi van a normafánál? és milyen koncert ez ahová mentek?
Tropicarium, másfél éves kisfiam odavan érte. A Köki Terminálban pedig dinoszaurusz kiállítás van (ez ingyenes) Bár olyan szép idõ van, inkább kinti program kéne, az Állatkertnél kisgyerekkel nem tudok jobbat :) Jó szórakozást :)
A 10. vagyok. Íme a link a hajókiránduláshoz: http://www.legenda.hu/legenda/legenda.head.page?nodeid=129 Nem olcsó, de mi ajándékba kaptuk a jegyeket, így nagyon megérte. Ma délután voltunk a 13:30-assal indultunk és végülis nem 1 órát, hanem kettõt töltöttünk a Margit-szigeten. Nagyon kellemesen telt, élmény volt a nagylányomnak, mi is jót sétáltunk a gyönyörû idõben, perecet, jégkrémet ettünk a szigeten, csodáltuk a Dunát. Ja, és a hajó személyzete nagyon kedves, segítõkész volt.

Van egy 6 éves gyermekünk, folyton kiborulok attól, ha elviszi 2 hetente átmossa az agyát, üzenget, hogy a gyerek nem akar hazajönni stb. Pedig a 2hetenkénti hétvégén kívűl nem érdeklődik a gyerek után. Ti mit tennétek?

2 éve,hogy elváltunk,megcsalt,rosszul éltünk

Legjobb válasz: Gondolkodj egy kicsit a volt párod fejével. 14 napból 2-t tölthet a gyerekével. A 2 napban szeretne neki mindent megadni, amit a másik 12-ben nem tehet. Te nem így tennéd? Ennek az a következménye, hogy nálad van egy megszokott menetrend, feladatok, játék, napi rutin stb. Nála vszínû 2 nap játék. Te gyerekként ezt hogyan élnéd meg? Nálunk nem kéthetenkénti 2 nap van, hanem apa leviszi õket hétköznap is egyszer és hétvégén is (ott alvással, de nem mindkét napra). Így amikor nála vannak, akkor ott is részt kell vállalniuk a kötelezõ feladatokból és amellett játékra is futja. Így elkerülhetõ az, hogy két hét után csak játék egész hétvégén. Rendszeresen részt vesznek ott is és itthon is mindkettõnk családjának életében. Talán nem mindig kellene ehhez a kéthetente hétvégéhez ragaszkodni, mert az úgy tényleg eltorzíthatja a kis világukat.

Gondolkodj egy kicsit a volt párod fejével. 14 napból 2-t tölthet a gyerekével. A 2 napban szeretne neki mindent megadni, amit a másik 12-ben nem tehet. Te nem így tennéd? Ennek az a következménye, hogy nálad van egy megszokott menetrend, feladatok, játék, napi rutin stb. Nála vszínû 2 nap játék. Te gyerekként ezt hogyan élnéd meg? Nálunk nem kéthetenkénti 2 nap van, hanem apa leviszi õket hétköznap is egyszer és hétvégén is (ott alvással, de nem mindkét napra). Így amikor nála vannak, akkor ott is részt kell vállalniuk a kötelezõ feladatokból és amellett játékra is futja. Így elkerülhetõ az, hogy két hét után csak játék egész hétvégén. Rendszeresen részt vesznek ott is és itthon is mindkettõnk családjának életében. Talán nem mindig kellene ehhez a kéthetente hétvégéhez ragaszkodni, mert az úgy tényleg eltorzíthatja a kis világukat.
Magyarázd el neki, hogy a gyerek sérül ezzel, nem te. Ha nem érti meg, hát... akkor szerintem nem nagyon tudsz mit tenni, anyjával beszélni esetleg, hogy hasson rá?! Más nem jut eszembe. Attól függetlenül, hogy átmossa a gyerek agyát, joga van ahhoz, hogy 2 hetente lássa. Egy ilyen indokkal senki nem fogja ezt a jogot megvonni tõle..
Elsõvel értek egyet! Azt próbáld megértetni vele, hogy ezzel nem téged szivat, hanem a gyereket.Egy 6éves gyereknek van komoly érzései, észrevételei és gondolatai vannak, csak ezeket zavarja össze.
Nehéz ügy pláne, ha kisfiúról van szó. Sajnos a hétvégi apukák hamar elképráztatják õket abban egy egy-két napban, amíg náluk van és amit te nem tudsz esetleg megadni neki folyamatosan a hónap legnagyobb részében, mikor veled van. Magam is tanúja vagok egy ilyen esetnek. Én azt tanácsoltam a hozzám forduló anyukának, hogy a kisfiával minden nap beszélgessen errõl és hasonló dolgokról tíz percet. Közben ne mosogasson, ne rakodjon, hanem csukódjon be egy szobába, üljenek szemben egymással és csak kettõjükrõl szóljon az a napi tíz perc.
A kérdező hozzászólása: a beszélgetések megvannak, vasárnap estétõl miután meg hozza folyamatosan.Keddre már minden rendben.Harmónikusan élünk a következõ páros hétvégéig, majd minden kezdõdik elõrlõl.Nem áll szóba velem, csak sms-t ír kizárólag.Talán ez valóban így megy egészen addig míg a gyerek úgy gondolja, hogy elmegy?Még szeret oda járni de én látom és tudom nincsenek jó hatással rá ezek a napok.Úgy érzem tehetetlen vagyok.Tényleg az vagyok?
Rosszul bánik a gyerekkel? Nem. Én némi indulatot érzek belõled a volt férjed felé, de ezt nem a gyereken keresztül kéne levezetni. Semmit nem tehetsz. És még valami: a gyerekek nagyon érzékenyek, megérzi a feszültséget közted és az exed között, akkor is, ha az ellenkezõjét kommunikálod felé. Én elsõ körben a volt férjjel beszélnék, és a gyerek érdekében normális kapcsolatot alakítanék ki vele. Ha a gyerek érzi, hogy nem rivalizáltok, õ is másképpen fog viszonyulni.

Az normális hogy egy 16 éves lányt nem engednek el a szülei hétközben sehova, hétvégén is csak ritkán 1-2 órára, este már nem nagyon járkálhat az utcán és nem járhat bulizni?

tudom hogy féltenek, de rosszul esik hogy nem mehetek..

Legjobb válasz: Biztosan sok olyan választ fogsz itt kapni, hogy igen normális, mert amúgy is hova mennél, meg hogy a tanuláson járhatna az eszed... De nem normális.. Engem se engedett sehova anyukám annak idején, és mást nem ért el vele, mint azt, hogy amint lett munkám, el is költöztem otthonról, és soha többé nem mentem vissza... Próbálj meg beszélni a szüleiddel, hogy kicsit szeretnél többet elmenni, ha más nem legalább hétvégén, abból nem lenne baj, ha mondjuk legalább 2-3 havonta egyszer elmehetnél bulizni, vagy mit tudom én csak úgy... Azért már nem vagy gyerek, gondolom vannak barátaid szeretnél velük is eltölteni egy kis idõt.. Ha nem jutsz velük dûlõre, akkor jobb ha hagyod az egészet, mert csak veszekedés lenne...

Biztosan sok olyan választ fogsz itt kapni, hogy igen normális, mert amúgy is hova mennél, meg hogy a tanuláson járhatna az eszed... De nem normális.. Engem se engedett sehova anyukám annak idején, és mást nem ért el vele, mint azt, hogy amint lett munkám, el is költöztem otthonról, és soha többé nem mentem vissza... Próbálj meg beszélni a szüleiddel, hogy kicsit szeretnél többet elmenni, ha más nem legalább hétvégén, abból nem lenne baj, ha mondjuk legalább 2-3 havonta egyszer elmehetnél bulizni, vagy mit tudom én csak úgy... Azért már nem vagy gyerek, gondolom vannak barátaid szeretnél velük is eltölteni egy kis idõt.. Ha nem jutsz velük dûlõre, akkor jobb ha hagyod az egészet, mert csak veszekedés lenne...
Nem normális. Próbálj meg beszélni a szüleiddel errõl. Mellesleg ezzel tényleg kb. azt érik el, amit az elsõ válaszoló mondott.
Hétköznap én sem engednélek el akárhova mehetnél sportolni külön órára pl ének, tánc, rajz, valamelyik tantárgy, esetleg ha kész a lecke barátnõzhetsz kicsit, de este 8ra otthon kellene lenned.Hétvégén aludhatnál barátnõnél, elengednélek, moziba, színházba, városba, kulturált normális helyekre, nyáron kint lehetnél 10ig, télen csak 8ig.Buliba ritkán engednélek normális helyre, koncertre fesztiválra csak megbízható felnõtt rokonnal, fiúval nem aludhatnál. Szerintem kicsit túl féltenek, kompromisszumot kéne kötnötök.
Hát, én így nõttem fel. És élek. Igaz, nem 16-17 évesen, hanem felnõttként 21-22 buliztam ki magam, amikor már a saját otthonomba mentem haza, és nem adtam számot senkinek sem a szabadidõmrõl. De élek, és épelméjû maradtam. Te sem fogsz belepusztulni.
szóval egy vesszõ és egy pont kimaradt. Normális helyre engednélek el bulizni, úgy hogy tudom kivel mész és mikor jössz, és éjfélre haza kéne érned, és pl 3-4 havonta egyszer.Koncertre és fesztiválra csak megbízható felnõtt rokonnal engednélek.
Nem normális.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!