Találatok a következő kifejezésre: A héten letten, még (34 db)

nekem is elõ szokott fordulni ilyen... most pont én is beteg lettem és akkor kezdte...
köztivérzés? ha csak ebben a hónapban van gond, nem kell aggódnod, ha ismétlõdik, akkor doki
szia! Mi lett veled? Mert jelenleg hasonló problémával küzdök. Nem tudom forduljak -e orvoshoz... Sose szokott ilyen lenni, de már 1 hete nagyon minimálisan barnás váladékozás van. Köszi elõre is a segítséged.

A héten derült ki h kismama lettem, 4, 5 napja alig élek olyan fáradt vagyok és meg is vagyok fázva, ez a fáradtság meddig normális? Kb 1 hónapos a baba

Legjobb válasz: Hááát, azt nem tudom, hogy meddig normális, de én már 3 hete érzem ezt és elég borzasztó, pláne, hogy már társult mellé egy kis émelygés és hányinger. :( Nem egyszerû az eleje, de megéri! Kitartás!!! :) 7+3hkm

Hááát, azt nem tudom, hogy meddig normális, de én már 3 hete érzem ezt és elég borzasztó, pláne, hogy már társult mellé egy kis émelygés és hányinger. :( Nem egyszerû az eleje, de megéri! Kitartás!!! :) 7+3hkm
Az elsõ trimeszter (elsõ 3 hónap) a legnehezebb. Onnantól már inkább csak jó dolgok jönnek. Kitartás!
Én is így kezdtem.Állandóan fáradt voltam, alig éltem. Nekem a 13.hétig volt így, aztán jobb lett. :D 34+6 hkm
Az elsõ trimeszterben teljesen normális, akár a 18-dik hétig is. Én most a másodikat várom, és teljesen kész vagyok: arcüreg gyulladás, állandó hányás, -3 kg, vérvétel, és persze mindemellett a nagyobbik, aki egy sajtkukac, egész napos figyelmet kíván. Az immunrendszerem teljesen padlón van és persze éjszaka sem tudok rendesen aludni. Ennél rosszabb csak az utolsó hónap lesz, amikor sehogy sem jó semmi. Szóval örülj, ha még csak most jön az elsõ baba... Kitartást kívánok és jó babázást.

Lehet 8 hetes terhes vagyok.2 hete nagyon erős szédülésem volt egész nap hánytam. Pár napig még szédültem aztán elmúlt. De a héten megint rosszul lettem. Ez terhesség miatt lehet?

Legjobb válasz: Mi az hogy lehet 8 hetes terhes vagy? Miért, nem tudod biztosan? Nem csináltál legalább tesztet, vagy nem voltál dokinál? A hányás lehet terhesség miatt a szédülést nem tudom.

Mi az hogy lehet 8 hetes terhes vagy? Miért, nem tudod biztosan? Nem csináltál legalább tesztet, vagy nem voltál dokinál? A hányás lehet terhesség miatt a szédülést nem tudom.
Mi az hogy lehet? Most vagy terhes vagy vagy sem. Teszt vagy valami?
Miért csak lehet????
tesztelj, es nodoki!! en 8 hetesen mar ketszer voltam nodokinal! elsore csak azt vizsgalta, hogy méhen beluli e a terhesség aztan a 8-9. heten mar tobbmindent meg ultrahangos képek is készultek mar akkor rakszuresen voltal? és 8. hét utan mar vedonohoz is el kene menni, mert a nogyogyasz, abba fog irni, es a korhaz is kerni fogja, anelkul nem kapsz tamogatast.
Csinálj tesztet!!! Ha most elmész dokihoz, õ is azzal kezd, de egyébként azt hiszem már kézzel is tapintani tudja! Menj el!

Missed ab műtét után kb 6 héttel lettem ismét terhes, tegnap és ma reggel pozitív lett a teszt, az lehetséges, hogy még az előző terhességet mutatja?

Vagy tényleg terhes lennék ismét, akkor viszont nem túl korai mit gondoltok, meg fog maradni? Elvileg 3 hónapot kellett volna várni :(. (Már van egy 22 hós gyerk?cöm.)

Legjobb válasz: Biztos, hogy nem az elõzõt mutatja, szerintem újra babás lettél. Kérdezd meg az orvost, hátha gyógyszeres támogatás kell ilyenkor. Jó egészséget!!!

Biztos, hogy nem az elõzõt mutatja, szerintem újra babás lettél. Kérdezd meg az orvost, hátha gyógyszeres támogatás kell ilyenkor. Jó egészséget!!!
Persze, hogy lepontoz, ha a rohadt szárza tényeket közlöd és azok a tények nem rózseszín felhõben úsznak. Itt látszik a válaszolók felelõsségérzete... Engem is lehúztak, mert leírtam, hogy nem viccbõl mondja a doki a 3 hónapot. Épp múlthéten volt itt egy anyuka, aki 1 hónappal a missed után újra teherbe esett, s a baba nem tudott megtapadni a még sérült felületen. S újjabb missed. De semmi gond, ennyi erõvel egy cipésztõl is meg lehet kérdezni mikor mit lehet meg mit nem. Ha az orvosra sem hallgatsz, akkor nem mindegy? De mint írtam: legyen szerencséje! Hiszen senkinek nem kívánom, én is átestem rajat. S a 3. hónap után amint lehetett egybõl sikerült megint összehozni a picit. Most 16 hetes vagyok. Ennyi! Azt lehet ezt is lepontozni!
Amikor nekem missed ab-om volt, akkor kérdeztem az orvost, hogy mennyit várjunk, azt mondta ha már nem nem vérzek, akkor próbálkozhatunk. 5 hét múlva + lett a teszt, meg sem jött a vérzésem. Egy országosan elismert 65 éves orvos mondta
AZ elõzõt már nem mutathatja. A 3 hónapot nem viccbõl mondja az orvos. De legyen szerencséd!
Engem is lepontozott valaki... 4es voltam
4-es vagyok, azért írtam, hogy ha megjött azóta, akkor jó eséllyel indulsz, mert sajnos én is így jártam, de nekem nem jött meg a mûtét után.. Ebbõl kifolyólag még nem tisztultam ki teljesen, és az elsõ ultrahangon is lyukacsos laza szerkezetû volt a méhnyálkahártyám.. terhesen Sajnos engem másnap mentõ vitt kórházba mert elöntött a vér.. Sok jó példát hallottam és olvastam ilyen esetekrõl, és lehet hogy te is szerencsés vagy, de minél elõbb fordulj dokihoz...
elsõ vagyok, kösz a lepontozást
4es vagyok én egyáltalán nem voltam száraz... leírtam késõbb az egész történetemet...
szerintem nem lesz baja, bár nem értem, ha 3 hónapot várni kell, hogy kerül oda az a gyerek:)
Megjött azóta? Fontos lehet!!! Ha még nem akkor az a rosszabbik eset, ha már legalább 1x megjött a mûtét óta akkor szerintem nem lesz gond!
A kérdező hozzászólása: köszönjük :)
Na és azért lettem lepontozva mert ugyanazt mondtam mint a doki??? hát gratulálok a sok hozzá nem értõnek...2x estem át mindezen, valószínûleg nem a levegõbe beszélek... 4es voltam.. És nagyon sok szerencsét és jó egészséget kívánok nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, mindkét utolsó válaszolónak! Voltam este orvosnál, nagyon rendes volt... Pozitívan állt a dologhoz, de azért újra elmondta, hogy bármi lehet. De azt is mondta, az derék dolog, hogy már menstruáltam a missed ab óta rendesen. Az uh-n nem nem láttunk még semmit, csak egy jó vastag nyálkahártyát, azt mondta szerinte biztos terhes vagyok, és megnéz másfél hét múlva újra, hogy jó helyen van-e. Reméljük.
Ne is gondolj arra, hogy elmegy a baba! Biztos rendben lesz minden! Egy korábbi válaszoló (15-ös)
Nem, amit leszûrtem az az, hogy hiába orvos, gõze nincs alapdolgokról sem. Fölösleges olyan nagyon tiszteletben tartani az adott orvos véleményét, mert másik orvos mást mond, harmadik harmadik félét. Amiben Ti meggyõzõdtök, azt tegyétek! Boldog babavárást kívánok.:)
A kérdező hozzászólása: köszi utolsó! És a végén akkor azt szûrted le, hogy hiába emelgeted a másfél évest, mégis oké minden? Nekem is emelgetnem kell a gyerkõcöt és õ már nagyon nehéz. Hát akkor mást rajta kívül nem fogok emelni. De úgy vagyok vele, hogy ha most megint elmegy a baba és amiatt mert nem vártunk, akkor tényleg csak magamra vethetek, én tehetek róla, vállalom a következményeket.
A nevét rosszul írtam, elnézést: Czeizel.
Kedves Kérdezõ! Nekem missed ab. után 3 héttel fogant a baba, azóta lassan meg is születik :) Viszont szedtem Utrogestant és nagyon sokat pihentem, nem emeltem, amit nem volt muszáj. Persze másfél éves gyerek mellett kb. lehetetlen, de még így sem volt gond. A várakozási idõrõl annyit mondanék, hogy az egyik orvos fél évet mond, másik 3 hónapot, olvastam már olyat is, hogy elég 2. Viszont annak idején egy cikk fogott meg, ami arról szólt, hogy nem bizonyított, hogy a várakozás szükséges, sõt, aki vetélés után fél évig újra babás lesz, erõsebb lesz a terhessége. Ezt is orvosok írták. Nincs egységes álláspont még az orvosok között sem. Én két orvostól kérdeztem, hogy az emelés árthat-e terhesen, egyik (fõorvos) azt mondta és Ceizel is azt mondja, hogy semmi köze a kettõnek egymáshoz, a másik orvos azt mondta, tilos emelnem. Ebbõl én leszûrtem valamit...:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Csak most értem haza a gép elé, csak most tudtam elolvasni, én nem pontoztam le senkit, de mindjárt mindenkit felpontozok :) Annyi, hogy igen, megjött már azóta egyszer. A mûtét után kb 10 napig volt meg, majd rá 33. napra újra menstruáltam, kb 6 napot, ahogy szoktam, semmi extra nem volt, normális. Utána viszont igen, volt alkalom, hogy nem védekeztünk, és tudom, hogy butaság volt, és baj is lehet, csak akkor az volt bennem, hogy nem hinném, hogy összejön, hiszen az elsõ és a második (ami elvetélt) terhességemnél is több mint fél évig próbálkoztunk mire összejött. A missed ab mûtét oka egyébként az volt, hogy a kb.9.heti uh-n nem volt szívhang, és egy fejletlen embriót láttunk csak, már nem ott kellett volna tartania a terhességnek. De nem véreztem, befektetett a doki 3 nappal késõbb. De amúgy a terhesség jó helyen tapadt, petezsák, szikhólyag ép, stb. Pont pár hete voltam újra a dokinál kontrollon, és elmeséltem neki, hogy volt hogy nem védekeztünk, õ is leszúrt, hogy ezt nem szabadott volna, de én mondtam neki, hogy nagyon csodálkoznék ha bármi lenne, mert nekem baromi nehezen sikerül teherbe esni... erre tessék... De azt mondta az orvosom akkor, hogy ha mégis valami van, akkor hívjam, és megtámogatjuk gyógyszerrel. Ma este megyek a rendelésre, hát asszem nem teszem majd zsebre amit kapok.
Valószínûleg tényleg terhes vagy, és valószínûleg minden rendben lesz! Viszont veszélyeztetett terhesnek számítasz, így gyorsan fel kell keresned a dokidat! Sok boldogságot a babához!
Szerintem ez több mindentõl függ.A mûtét után megújul a nyálkahártya (ezért van az e.ü.küret is)segíti a megtapadást.Szóval maga a mûtét miatt nem feltétlenül kell várni.Van orvos aki javasol 3 hónap kihagyást, van aki félévet, és van olyan is aki "csak" a mûtét utáni 6 hét szexmentességet(ez is orvosfüggõ) Persze számít hogy miért volt a vetélés, de gond nélkül kihordható attól a baba.A te személyes kórtörténeted pedig az orvosod ismeri, inkább õt kérdezd!
Ja és a "várakozási idõ" attól is függ, hogy mennyi idõs terhesen volt a mûtét.
Ha a mûtét után megjött egyszer, akkor nem lesz gond. Én is pont 6 hétre lettem terhes missed ab után (óvszerrel védekeztünk). Nem volt semmi gond, csak én paráztam mindenen. Ha nem jött meg még a mûtét óta akkor az már bajosabb lehet.
Nekem is volt 10 hetesen missed ab mûtétem. Nekem az orvosom 3 hó pihit javasolt, mi kivártuk, nem kockáztattunk!3 hó után elsõre összejött!Nekem a dokim azt mondta, 1 hónap minimum kell h regenerálódjon a méh és visszamenjen az eredeti méretére, stb. Én egy vérzést mindenképp megvártam volna, de, én nagyon paráztam így mi a 3 hót kivártuk!Sok sikert kívánok, remélem minden oké lesz veletek!
kérdezõ azóta h vagy? h alakulnak a dolgok?
45 nap türelmi idõvel szûnik meg a biztosítotti viszony.
az alapellátás mindenkinek jár!!! Fõleg, ha veszélyezteti valamilyen betegség az egészségedet, kötelesek ellátni! Üdv.
Igen.Menj nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!

A héten influenzás letten, még volt 2 db fogamzásgátlóm (belara, amit egyébként 4. hónapja szedek) amikor elkezdtem antibiotikumot szedni. A tabi és az antibiotikum között mindkét nap hagytam 5-6 órát, igy lehet még belőle vmi gond?

Legjobb válasz: Azt viszont elfelejtettem leírni, hogy csüt.ön elfogyott a tabim, az antibiotikumot még szedem, de csak pénteken feküdtem le a barátommal, elõzõ napokban nem.

A kérdező hozzászólása: Azt viszont elfelejtettem leírni, hogy csüt.ön elfogyott a tabim, az antibiotikumot még szedem, de csak pénteken feküdtem le a barátommal, elõzõ napokban nem.
Szerintem nem lehet belõle gond, fõleg úgy, hogy hagytál 5-6 órát.
Ne izgulj, nem lehet baj, fõleg ha betartottad az idõket! Én is így voltam egyszer, nem lett semmi bajom!
hogy tolted el?
A kérdező hozzászólása: nem sajna
még mindig nem lettél beteg? látom kiemelted a kérdést...
A kérdező hozzászólása: Sajna nem tudok kint dolgozom a dokim csak jövõ héten rendel újra
A kérdező hozzászólása: oké Köszönöm
nem tudsz bemenni ügyeletre, vagy kérdezd meg a doktorodat?
A kérdező hozzászólása: na de attól félek ha ma elkezdem szedni szerintem akkor már nem fog megjönni
ugyanis, nekem azt mondta a doktor, hogy a gyógyszert pontosan bekell venni a 8.nap ha beteg voltam ha nem.
a te helyedben én ma bevenném a gyógyszert, s szedném, de ha egy héten belül nem jönne meg elmennék doktohoz.
A kérdező hozzászólása: igen
hát fogalmam nincs. de ezzel csak azt érted el, hogy összezavarodott a szervezeted. aktiv nemi életet élsz?
A kérdező hozzászólása: Mert nem akartam akkor beteg lenni! Volt már rá példa hogy 2 havit egybe szedtem semmi gond nem volt! Lejárt már a szünet azért írtam hogy ma kellenne bevennem az elsõ szemet
de miért csináltad ezt? s a szünet már lejárt?
A kérdező hozzászólása: tovább szedtem a gyógyszert
én nekifogtál a gyógyszernek? esetleg nem gondoltál arra, hogy terhes legyél? én csinálnék egy tesztet, hogy meggyõzõdjek nem vagyok-e terhes, mert ha mégis az lennék s gyógyszert szedek ártok a babának..

Ha eddig nem lettek terhessegi csikjaim a hasamon, attol meg lehet a köv hetekben?

35. Hetet toltom penteken

Legjobb válasz: Természetesen megtörténhet. Nagyban függ a pocak növekedési ütemétõl és bõr rugalmasságától. Ha a növekedést a bõr nem tudja követni, a bõr berepedezik és megjelennek az ezüstös terhességi csíkok. Ha eddig még egy pici repedés sem történt, nagy esélyed van arra, hogy nem is lesz, ha nem hízol hirtelen az utolsó hónapban. Erre figyelj és nem lesz semmi probléma. A terhességi csíkok eltüntetésére ma már a kozmetikusok igen jó eredménnyel dolgoznak, erre õk tudnak majd tanácsot adni, ha mégis.....

Természetesen megtörténhet. Nagyban függ a pocak növekedési ütemétõl és bõr rugalmasságától. Ha a növekedést a bõr nem tudja követni, a bõr berepedezik és megjelennek az ezüstös terhességi csíkok. Ha eddig még egy pici repedés sem történt, nagy esélyed van arra, hogy nem is lesz, ha nem hízol hirtelen az utolsó hónapban. Erre figyelj és nem lesz semmi probléma. A terhességi csíkok eltüntetésére ma már a kozmetikusok igen jó eredménnyel dolgoznak, erre õk tudnak majd tanácsot adni, ha mégis.....
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem a 39. héten repedt meg a bõröm a köldökömnél. Nem túl nagy, nem feltünõ, de a szülés elõtt pár nappal történt. :(
Szia!! Nekem nem repedt... Megvan az esély, hogy mégis kireped, de reménykedjünk, hogy nem fog :)
nekem a 37. héten repedt meg az oldalam :(
A kérdező hozzászólása: Ertem, koszi a valaszokat! Majd kiderul, de nem fogok belehalni ha lesz csikom. :) elso baba es otot szeretnek, ugyhogy vmikor ugyis lesznek. :)
Szülés után 3 héttel lettek csíkjaim...mikor ment össze a pocim. pedig addig egy darab sem volt...reméltem megúszom õket, de hát nem...
nekem az utolsó 3-4 hétben jöttek a csíkok. 40+1 napra szültem

8 honapos a kisfiam 2 hete lettünk tul a náthán. Azota olyan mintha hörögne a tüdeje. Az orra nem folyik, nem is köhög. Rinathiol köptetőt adhatok neki? /még soha nem próbáltuk. /

Legjobb válasz: Az ambroxol szirupot adhatod neki,meg hársfateát itass vele.Mi is uebben a cipõben járunk.6 hós a kisfiam.

Az ambroxol szirupot adhatod neki, meg hársfateát itass vele.Mi is uebben a cipõben járunk.6 hós a kisfiam.

Múlt héten volt pém, rá 2-3napig hasszúrkám volt, ami elmúlt, most meg iszonyatosan feszül, oldalt fáj a mellem, sőt nagyobb is lett. Lehet babás lettem?

Jósló tesztként használhatom az ovu tesztet reggeli vizeletb?l? Ha igen mikortól érdemes?

Legjobb válasz: Várj még egy hetet, és csinálj terhességi tesztet.

Várj még egy hetet, és csinálj terhességi tesztet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!